iorant Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Τα 250Κ που αναφέρεις μου ακούγονται υπερβολικά για δάνειο (δεν νομίζω ότι θα σου τα δώσει κάποια τράπεζα) , βλέποντας τις τιμές στην περιοχή μου και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Με 60-120Κ μπορείς να πάρεις έτοιμη μονοκατοικία σε καλά σημεία και με 30-50Κ max να την κάνεις όπως ονειρεύεσαι. Θέλει ψάξιμο . Τώρα το κόστος ζωής στην επαρχία (εκτός ενοικίου) είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερο και η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη. Τώρα εξαρτάται τι προτεραιότητα έχεις στην ζωή Σου. Μεγάλη υπόθεση αν μεγαλώνεις παιδιά είναι η παρουσία των παππούδων/γιαγιάδων που πρέπει να την λάβεις σοβαρά υπόψιν σου. Εγώ παντός το τόλμησα και βρήκα τον ύπνο μου και την ηρεμία μου . 1
villasg Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Γεννημένος Αθηνα , ζουσα νεα κυψελη και απο τα 15 πλ αμερικης , εφυγα και ειμαι εξω απο την χαλκιδα . Αλλη ποιοτητα ζωης αερα τροφης κλπ . Βασικα ξεκινησα δουλευοντας ακομα αττικη ( σαλαμινα) και μενοντας επαρχια . Μετα μετακομισα μονιμα οχι μεσα σε αστικο ιστο ( εξω απο το Βασιλικο Ευβοιας ) . Μεσα η χαλκιδα κεντρο δεν παλευεται ειναι χειροτερη απο αθηνα ΥΠΕΡ ποιοτητα ζωης ησυχια ηρεμια καθαρος αερας ο κηπος μου τα ζωακια μου κλπ ΚΑΤΑ Ελλειψη τακτικης συγκοινωνιας ( μονο κτελ εχουμε ) και για ολα ακομα και ψωμι θελει αμαξι μηχανη ( πολλα εξοδα μετακινησης ). Περισσοτερα εξοδα θερμανσης . Το νοσοκομειο παροτι καινουργιο ..... τεραστιες αναμονες στα επειγοντα πανω απο 4ωρες αν δεν σε παει ασθενοφορο ) Ιντερνετ Adsl 8mbps ( εχω και 5G μοντεμ με καρτα απο frog 120 το ετος ) Το νερο δεν πινεται θελει πολλα και καλα φιλτρα ή εμφιαλωμένο και πολλα ακομα γιαυτο πρεπει κατα την γνωμη μου να κανεις δοκιμαστικη πρωτα αν μπορεις 1
Backpacker Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, iorant είπε Τα 250Κ που αναφέρεις μου ακούγονται υπερβολικά για δάνειο (δεν νομίζω ότι θα σου τα δώσει κάποια τράπεζα) , βλέποντας τις τιμές στην περιοχή μου και σε άλλες πόλεις της βόρειας Ελλάδας. Με 60-120Κ μπορείς να πάρεις έτοιμη μονοκατοικία σε καλά σημεία και με 30-50Κ max να την κάνεις όπως ονειρεύεσαι. Θέλει ψάξιμο . Τώρα το κόστος ζωής στην επαρχία (εκτός ενοικίου) είναι τουλάχιστον 20% φθηνότερο και η ποιότητα ζωής είναι πολύ καλύτερη. Τώρα εξαρτάται τι προτεραιότητα έχεις στην ζωή Σου. Μεγάλη υπόθεση αν μεγαλώνεις παιδιά είναι η παρουσία των παππούδων/γιαγιάδων που πρέπει να την λάβεις σοβαρά υπόψιν σου. Εγώ παντός το τόλμησα και βρήκα τον ύπνο μου και την ηρεμία μου . Φίλε μην συγκρίνεις Βορεια Ελλαδα με Ναυπλιο και γενικα τις περιοχες περιξ της Αθηνας. Επειδη Σερραιος ειμαι και η κοπελα μου ειναι απο πελλοπονησο εκει ειναι αλλος κοσμος. Αλλο χρημα αλλη αξια η γη και τα ακινητα. Βορεια Ελλαδα η πλειοψηφια των νομών ειναι πραγματικά ζόμπι (Πελλα-Κιλκις-Σερρες-Δραμα-Φλωρινα-Γρεβενα-Βεροια κτλπ) εχουν πεθάνει και δεν το ξέρουν. Καμια ζωή καμια κίνηση χρήματος Τ Ι Π Ο Τ Α! Για αυτό εχουν φυγει ολοι Σαλονικη ή Γερμανια/εξωτερικο με αποτελεσμα να εχει πολλα σπιτια που πουλιουνται σε καλες τιμες. Ναυπλιο δεν ισχυει αυτο. Αργολιδα-Μεσσηνια-Λακωνια-Αχαια ειναι πολυ πιο ακριβα απο Μακεδονια και Θρακη. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Backpacker 1
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 9 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 9 ώρες 18 minutes ago, phanispal said: Για να είσαι κοντά στα 40 και να σου αρέσει η Αθήνα πρέπει να έχεις λυμένα πολλά από τα προβλήματα που τη χαρακτηρίζουν (κυκλοφοριακό, στάθμευση, περιοχή διαμονής και εγκληματικότητα), να είσαι άνετος οικονομικά και να έχεις ελεύθερο χρόνο. Αν δεν τα έχεις αυτά και τη βρίσκεις με την Αθήνα, μάλλον σε διακατέχει μαζοχισμός. Για να είσαι σε οποιαδήποτε ηλικία άνω των 25 πρέπει να έχεις λυμένα πολλά από τα προβλήματα της ζωής σου γενικότερα (όχι μόνο της περιοχής που μένεις - μιας και όλες οι περιοχές έχουν προβλήματα) έτσι ώστε να σου αρέσει ο τόπος που μένεις. Είτε αυτό το λένε Αθήνα, είτε Σπάρτη, είτε Ζυρίχη. 1
leonidas1269 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 48 λεπτά πριν, Malthador είπε Μιας και πλησιάζω επικίνδυνα τα 40 και μου αρέσει η Αθήνα, θα με ενδιέφερε να διαβάσω από που άντλησες την στατιστική για το 5%. Στην επαρχία ο κόσμος όταν έχει την ευκαιρία να πάρει άδεια ή έχει τριήμερο νομίζεις ότι κάθεται στ' αυγά του; Εμένα όλοι μου οι γνωστοί (όσοι μένουν στην πόλη που μεγάλωσα) κοιτάζουν να φεύγουν στα τριήμερα και στις άδειές τους. Αλλά έστω, ας το θέσουμε διαφορετικά: για δυο μήνες το καλοκαίρι και για 5 τριήμερα είναι ωραία η επαρχία, ειδικά η παραθαλάσσια. Τις υπόλοιπες 300 μέρες του χρόνου δεν παλεύεται. Ρώτα 100 άτομα πάνω από 30χρ αν τους αρέσει η Αθήνα ή αν μένουν αναγκαστικά λόγω δουλειάς υποχρεώσεων και θα πάρεις την απάντηση ..όσο για το άλλο με τα τριήμερα μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα ..γιατί σε όποια επαρχιακή πόλη πάω κάποιο τριήμερο δεν βρίσκω πουθενά να καθησω από κόσμο …Τώρα για τις υπόλοιπες 300 μέρες που λες αν σε ..ευχαριστεί να τρως το μποτιλιάρισμα κ μια απόσταση 5 λεπτών να την κανείς 1 ώρα καθημερινά όπου κ να πας ..οκ γούστα είναι αυτά ..αν νομίζεις ότι μάλιστα αυτό αρέσει στην πλειοψηφία οκ δεν στο χαλάσω … Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από leonidas1269 1
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 9 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 9 ώρες 12 minutes ago, leonidas1269 said: Ρώτα 100 άτομα πάνω από 30χρ αν τους αρέσει η Αθήνα ή αν μένουν αναγκαστικά λόγω δουλειάς υποχρεώσεων και θα πάρεις την απάντηση .. Κάτσε να διευκρινήσουμε τι σημαίνει «αναγκαστικά» κατ' αρχάς: όταν έχεις την επιλογή να πας στην επαρχία, να έχεις ποιότητα ζωής και να μαζεύεις ελιές, αλλά αντ' αυτού προτιμάς να κάθεσαι Αθήνα και να σε τρώει το καυσαέριο αλλά να κάνεις home-office τις μισές μέρες, δεν το λέμε «αναγκαστικά». Το λέμε «μου αρέσει να κάνω το δεύτερο» νομίζω. 12 minutes ago, leonidas1269 said: όσο για το άλλο με τα τριήμερα μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα ..γιατί σε όποια επαρχιακή πόλη πάω κάποιο τριήμερο δεν βρίσκω πουθενά να καθησω από κόσμο … Είναι γεμάτα από Αθηναίους τα δωμάτια; Έχεις κάποια στατιστική που να αποδεικνύει τα νούμερα; Γιατί οι Αθηναίοι τα τριήμερα συνήθως πηγαίνουν στα χωριά τους, όπου έχουν και σπίτι. 1 1
Ukforthemoment Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 24 λεπτά πριν, villasg είπε Γ Το νερο δεν πινεται θελει πολλα και καλα φιλτρα ή εμφιαλωμένο Καλά που μου το θύμισες.Και στο Ναυπλιο το νερό ειναι άθλιο.Μονο εμφιαλωμένο.
Raylan Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, leonidas1269 είπε Ρώτα 100 άτομα πάνω από 30χρ αν τους αρέσει η Αθήνα ή αν μένουν αναγκαστικά λόγω δουλειάς υποχρεώσεων και θα πάρεις την απάντηση ..όσο για το άλλο με τα τριήμερα μάλλον ζούμε σε άλλη χώρα ..γιατί σε όποια επαρχιακή πόλη πάω κάποιο τριήμερο δεν βρίσκω πουθενά να καθησω από κόσμο …Τώρα για τις υπόλοιπες 300 μέρες που λες αν σε ..ευχαριστεί να τρως το μποτιλιάρισμα κ μια απόσταση 5 λεπτών να την κανείς 1 ώρα καθημερινά όπου κ να πας ..οκ γούστα είναι αυτά ..αν νομίζεις ότι μάλιστα αυτό αρέσει στην πλειοψηφία οκ δεν στο χαλάσω … Όπου και να πας μια καθημερινότητα θα συναντήσεις, Η ουσία είναι στις οικονομικές απολαβές που έχεις και το πόσο άνετα τα βγάζεις, όσο περισσότερα χρήματα τόσο καλύτερο βιοτικό επίπεδο.. Όλα τα άλλα είναι να χαμέ να λέγαμε.. Ας παίρνω τον μισθό του ευρωβουλευτή και ας είμαι και στο κολοκοτρωνίτσι.. Επεξ/σία πριν από 9 ώρες από Raylan 1
leonidas1269 Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Μάλλον η κουβέντα πρέπει να σταματήσει εδώ …αν διαβάζω ότι άτομα πάνω από 30 χρ δεν είναι μειοψηφία αυτοί που τους ενοχλεί η κίνηση ειδικά το τελευταίο διάστημα στην Αττική δεν χρειάζεται να σχολιάσω άλλο ..
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 9 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 9 ώρες 39 minutes ago, villasg said: Ιντερνετ Adsl 8mbps ( εχω και 5G μοντεμ με καρτα απο frog 120 το ετος ) Άλλο μπαστούνι αυτό στην hardcore επαρχία. Δεν το σχολίασα γιατί στο παρελθόν που το έχω θίξει ξανά έφαγα δούλεμα («μιλάμε για ποιότητα ζωής και μας λες για πεζά πράγματα όπως η ταχύτητα»), αλλά μιας το είπες: Παρακολουθώ έναν youtuber που η δουλειά του είναι το ίδιο το internet και έχει μετακομίσει από Αθήνα στην Άνδρο. Αναφέρει συχνά πυκνά, πόσο απελπισμένος είναι με την απλή VDSL και πόσο πιέζει τον πάροχό του να ενεργοποιήσει την οπτική έξω από το σπίτι του. Αν η δουλειά σου απαιτεί ίντερνετ ή αν πρέπει να δουλεύεις από το σπίτι, τότε αποκλείεται μεγάλο μέρος της ελληνικής επαρχίας, τουλάχιστον σε αυτή την φάση.
maxx71 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες αγαπητε ΔΥ αν παρεις δανειο θα χασεις οτι εχεις και αυτο που δεν εχεις, οποτε πουλας οτι εχεις συμπληρωνεις οτι εχεις και αγοραζεις με οτι εχεις !
Nabuko Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες 17 λεπτά πριν, Malthador είπε Παρακολουθώ έναν youtuber που η δουλειά του είναι το ίδιο το internet και έχει μετακομίσει από Αθήνα στην Άνδρο. Αναφέρει συχνά πυκνά, πόσο απελπισμένος είναι με την απλή VDSL και πόσο πιέζει τον πάροχό του να ενεργοποιήσει την οπτική έξω από το σπίτι του Ας βάλει Starlink. Σιγά μην είναι το ίντερνετ λόγος μη μετακόμισης σε επαρχία. 10
archer100 Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες (επεξεργασμένο) . Επεξ/σία πριν από 7 ώρες από archer100 1 3
Moderators Malthador Δημοσ. πριν από 8 ώρες Moderators Δημοσ. πριν από 8 ώρες 24 minutes ago, leonidas1269 said: Μάλλον η κουβέντα πρέπει να σταματήσει εδώ …αν διαβάζω ότι άτομα πάνω από 30 χρ δεν είναι μειοψηφία αυτοί που τους ενοχλεί η κίνηση ειδικά το τελευταίο διάστημα στην Αττική δεν χρειάζεται να σχολιάσω άλλο .. Δεν είπα πουθενά ότι δεν ενοχλούνται από την κίνηση, μόνος σου κάνεις strawman. Εγώ είπα ότι τους αρέσει η Αθήνα με τα όσο θετικά ή αρνητικά έχει, για αυτό και την προτιμούν από την επαρχία με τα όσα θετικά της ή αρνητικά της. Αν δεν τους άρεσε συνολικά θα μετακόμιζαν, δεν τους βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό. 1
giorgosaero Δημοσ. πριν από 8 ώρες Δημοσ. πριν από 8 ώρες Κοίτα να δεις που θα μας βγάλουν την Αθήνα παράδεισο μερικοί εδώ μέσα......😶🌫️ 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα