tzotzo Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:24 πμ 6 minutes ago, jimmyl said: Φιλε μου , ειμαι γεννημα θρεμμα του Ασπροπυργου , χειροτερο μερος δεν υπαρχει Ψιλοηταν ειρωνικό το σχόλιο, αλλά χωρίς πλάκα αν δεν είχε την μόλυνση και την "εγκληματικότητα" είναι μια χαρά περιοχή. 1
jimmyl Δημοσ. Τρίτη στις 12:34 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:34 πμ 8 λεπτά πριν, tzotzo είπε Ψιλοηταν ειρωνικό το σχόλιο, αλλά χωρίς πλάκα αν δεν είχε την μόλυνση και την "εγκληματικότητα" είναι μια χαρά περιοχή. Ηταν καποτε , την προλαβα για λιγο , αλλα τωρα δεν αντεχεται με τιποτα
tzotzo Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:45 πμ 10 minutes ago, jimmyl said: Ηταν καποτε , την προλαβα για λιγο , αλλα τωρα δεν αντεχεται με τιποτα Τι σε ενοχλεί πιο συγκεκριμένα;
Drogan Δημοσ. Τρίτη στις 12:50 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:50 πμ 9 ώρες πριν, Mx10 είπε Οι πιο μικροί σε ηλικία από πλευράς γυναίκας εδώ Αθήνα σε απόσταση 20λεπτου λόγω κίνησης και έξω από το Ναύπλιο σε απόσταση 20 λεπτού οι δικοί μου (λίγο πιο μεγάλοι και με περισσότερες υποχρεώσεις αγροτικές) Ts μπορεί να είναι κλισέ αλλά κατά κανόνα η μητέρα/γονείς της γυναίκας είναι που βοηθούν περισσότερο στο μεγάλωμα και στις ανάγκες των παιδιών μας. Οπότε ένας παράγοντας που ίσως δεν ενθουσιάζει την γυναίκα σου για αυτή την αλλαγή είναι η υποστήριξη που δεν θα έχει από τους δικούς της σε ενδεχόμενη μετακόμιση. Και μιλάμε για το πρώτο σας παιδάκι οπότε οι ανασφάλειες και οι φόβοι της είναι στα ύψη και θα της είναι αναγκαία η βοήθεια από την μητέρα της. Είναι κάτι πολύ βασικό που πρέπει να το συνυπολογίσετε, ιδίως μιας και αναφέρεις τόσο τις υποχρεώσεις όσο και την ηλικία των γονιών σου (μικρότερη υπομονή έχουν κατά βάση οι μεγαλύτεροι άνθρωποι και ενέργεια όσον αφορά τα μικρά παιδιά). Όσον αφορά την μονοκατοικία/μεζονέτα, από προσωπική εμπειρία μιλώντας, έχοντας μεγαλώσει και πλέον ζώντας με την δική μου οικογένεια, βάλε κάτω τα σχεδόν στάνταρ αυξημένα πάγια έξοδα που θα υπάρξουν. Ιδίως εάν υπάρχει και κήπος! Αν δεν υπάρχει χρόνος ή δεν πιάνουν τα χέρια είναι απαγορευτική, για μένα, για 2 Δ.Υ. Με το σκεπτικό καθαρά του σταθερού σχεδόν εισοδήματος από μισθούς σε βάθος ετών. Εάν τώρα υπάρχουν και άλλα εισοδήματα ή ακόμη υπάρχει και το ενδεχόμενο σε βάθος χρόνου προαγωγής και κατ επέκτασης αύξησης του εισοδήματος ίσως και να αλλάζουν τα δεδομένα (αναφέρομαι στην περίπτωση που είστε/είσαι Α.Ξ) Όταν αναφέρω να πιάνουν τα χέρια εννοώ γνώσεις τουλάχιστον βασικές σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μικρο μερεμέτια, για τα βασικά πάντα, διότι το πενηντάρικο, ογδοντάρι φεύγει με το που πατήσεις τα πρώτα ψηφία. Στα αναφέρω αυτά τα δύο διότι τα θεωρώ και τα πιο βασικά, μιας και το lifestyle του τόπου σου το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Και αν δεν ξέρεις ρωτάς τους συγγενείς που ζουν εκεί. Γιατί κάθε τόπος, κάθε πόλη, κάθε προάστιο, κάθε δήμος διαφέρει παρασάγγας σε βιοτικό επίπεδο. Υ.γ 1 Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, καταλαβαίνω την αγωνία και τους προβληματισμούς σου ως νέος πατέρας, εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μήνες χωρίς να κάνω πλάνα στο μυαλό μου για το πως να διασφαλίσω και εξασφαλίσω τις καλύτερες συνθήκες τόσο στο παιδί μου όσο και στην γυναίκα μου. Διότι ευχαριστημένη γυναίκα χαρούμενη ζωή! Υ.γ 2 Με το καλό και καλή λευτεριά! 2
Mx10 Δημοσ. Τρίτη στις 10:00 πμ Μέλος Δημοσ. Τρίτη στις 10:00 πμ (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Drogan είπε Ts μπορεί να είναι κλισέ αλλά κατά κανόνα η μητέρα/γονείς της γυναίκας είναι που βοηθούν περισσότερο στο μεγάλωμα και στις ανάγκες των παιδιών μας. Οπότε ένας παράγοντας που ίσως δεν ενθουσιάζει την γυναίκα σου για αυτή την αλλαγή είναι η υποστήριξη που δεν θα έχει από τους δικούς της σε ενδεχόμενη μετακόμιση. Και μιλάμε για το πρώτο σας παιδάκι οπότε οι ανασφάλειες και οι φόβοι της είναι στα ύψη και θα της είναι αναγκαία η βοήθεια από την μητέρα της. Είναι κάτι πολύ βασικό που πρέπει να το συνυπολογίσετε, ιδίως μιας και αναφέρεις τόσο τις υποχρεώσεις όσο και την ηλικία των γονιών σου (μικρότερη υπομονή έχουν κατά βάση οι μεγαλύτεροι άνθρωποι και ενέργεια όσον αφορά τα μικρά παιδιά). Όσον αφορά την μονοκατοικία/μεζονέτα, από προσωπική εμπειρία μιλώντας, έχοντας μεγαλώσει και πλέον ζώντας με την δική μου οικογένεια, βάλε κάτω τα σχεδόν στάνταρ αυξημένα πάγια έξοδα που θα υπάρξουν. Ιδίως εάν υπάρχει και κήπος! Αν δεν υπάρχει χρόνος ή δεν πιάνουν τα χέρια είναι απαγορευτική, για μένα, για 2 Δ.Υ. Με το σκεπτικό καθαρά του σταθερού σχεδόν εισοδήματος από μισθούς σε βάθος ετών. Εάν τώρα υπάρχουν και άλλα εισοδήματα ή ακόμη υπάρχει και το ενδεχόμενο σε βάθος χρόνου προαγωγής και κατ επέκτασης αύξησης του εισοδήματος ίσως και να αλλάζουν τα δεδομένα (αναφέρομαι στην περίπτωση που είστε/είσαι Α.Ξ) Όταν αναφέρω να πιάνουν τα χέρια εννοώ γνώσεις τουλάχιστον βασικές σε ηλεκτρολογικά, υδραυλικά, μικρο μερεμέτια, για τα βασικά πάντα, διότι το πενηντάρικο, ογδοντάρι φεύγει με το που πατήσεις τα πρώτα ψηφία. Στα αναφέρω αυτά τα δύο διότι τα θεωρώ και τα πιο βασικά, μιας και το lifestyle του τόπου σου το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. Και αν δεν ξέρεις ρωτάς τους συγγενείς που ζουν εκεί. Γιατί κάθε τόπος, κάθε πόλη, κάθε προάστιο, κάθε δήμος διαφέρει παρασάγγας σε βιοτικό επίπεδο. Υ.γ 1 Μην πάρεις βιαστικές αποφάσεις, καταλαβαίνω την αγωνία και τους προβληματισμούς σου ως νέος πατέρας, εγώ δεν μπορούσα να κοιμηθώ για μήνες χωρίς να κάνω πλάνα στο μυαλό μου για το πως να διασφαλίσω και εξασφαλίσω τις καλύτερες συνθήκες τόσο στο παιδί μου όσο και στην γυναίκα μου. Διότι ευχαριστημένη γυναίκα χαρούμενη ζωή! Υ.γ 2 Με το καλό και καλή λευτεριά! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ κάθε καλό στην οικογένεια σου ! Και σε όλους σας παιδια ! Αυτό είναι που κάνω και εγώ, βασανίζω το μυαλό μου κάθε μέρα το πως θα καταφέρω να βελτιώσω την καθημερινότητα μας ! Πχ έχω στενό υπόγειο πάρκινγκ όσο δεν πάει, μόνο που σκέφτομαι ότι μεθαύριο θα πρέπει να κάνω την διαδικασία με καροτσι για μια βόλτα βάλε-βγάλε κτλπ με πεθαίνει σαν σκέψη και άγχος ! Το ανέφερα σαν απλό προβληματισμό όχι ότι είναι κάνα σοβαρό πρόβλημα 😜! Δυστυχως αξ/κος είμαι αλλά δεν προσβλέπω σε αύξηση εισοδήματος μιας και είναι εντελώς γελοίες οι καθαρές αυξήσεις στις «προαγωγές» σε Σ.Α και Ε.Δ ! Anyway off topic αυτό Επεξ/σία Τρίτη στις 10:01 πμ από Mx10 1
jimmyl Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:19 πμ 10 ώρες πριν, tzotzo είπε Τι σε ενοχλεί πιο συγκεκριμένα; Απο που θες να αρχισω , απο τους δρομους , απο τα σκουπιδια , απο το οτι καιγονται λαστιχα και καλωδια σε αποσταση αναπνοης , οτι σε πολυ κοντινη αποσταση απο το σπιτι μου σε χωρο φορτωσης κοντεινερ το μηχανημα που φοτρτωνει και ξεφορτωνει δουλευει μεχρι και τις δυο τη νυχτα και βρωμαει καμμενο λαδι γιατι ποιος ξερει τι χρεπι ειναι , οτι ακουγονται πυροβολισμοι μες τη νυχτα , οτι γινεται λαθρεμποριο , και εμπορια ναρκωτικων εξω απο τα σχολεια , δεν γραφω αλλα , νομιζω οτι ειναι αρκετα 1
mariosnik_ Δημοσ. Τρίτη στις 11:50 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 11:50 πμ Εμπόλεμη ζώνη είναι ο Ασπρόπυργος και μερικές ακόμα περιοχές πολύ μακριά από το κέντρο, λόγω ύπαρξης Ρομα και αδιαφορίας κράτους να κάνει κάτι. Πολλές εκτάσεις δεν χτίστηκαν οπότε μεταφέρθηκαν εκεί αποθήκες βιομηχανιών και εμπορικών επιχειρήσεων, γίνεται ακριβώς αυτό που περιγράφεις. 1
JakeKaufman Δημοσ. Τρίτη στις 12:12 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:12 μμ 12 hours ago, Rebelos2018 said: Οι άντρες είμαστε ευπροσάρμοστοι. Οι γυναίκες, οι σημερινές γυναίκες, όχι. Δεν έχουν και την υπομονή. Γενικευσεις σεξιστικού τύπου, please να τις αποφεύγουμε. κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός.
leonidas1269 Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:18 μμ (επεξεργασμένο) Διαβαζω παρα πολλα σχολια,ο καθενας λεει τη γνωμη του,εγω μπορει να πω κατι αλλο,οταν μιλανε οι αριθμοι ομως δεν μπορεις να το αμφισβητησεις...Στην Αττικη αυτη τη στιγμη εχει μαζευτει πανω απο 5,5 εκατ κοσμος μαζι με τουριστες και αλλοδαπους(που εχουν ομως αυτοκινητα,δουλευουν π.χ. σε οικοδομες-κινουνται στη πολη )κ δυσκολευουν κ αλλο το κυκλοφοριακο σε μια περιοχη που οι υποδομες ειναι για 2 εκατ το πολυ.Και μην μου πει καποιος...ασχετος οτι εγγεγραμενοι στους Δημους ειναι 3,5 γιατι βλεπουμε τα ..κοπαδια που φευγουν καθε εκλογες για να πανε στα χωρια τους και ξερουμε τους λογους που κρατανε τα δικαιωματα στα χωρια τους,ενω μενουν Αθηνα.Δυστηχως ειδικα μετα το κοβιντ παρα πολλες δουλειες στην επαρχια κλεισανε και αναγκαστικα(το τονιζω παλι-αναγκαστικα) πολλοι ανθρωποι απο επαρχια ηρθαν στην Αθηνα λογω δουλειας...Ολα αυτα τα γεγονοτα εχουν κανει την ζωη-καθημερινοτητα στην Αθηνα ανυποφορη,λιγο περισσοτερο στα Πατησια,λιγο καλυτερα στο Μαρουσι-σημασια εχει για να κανεις μια αποσταση 5 λεπτων χρειαζεσαι 1 ωρα,πηγαινεις σε ενα εμπορικο κ η ουρα στο παρκιγκ ξεκινα 3 χλμ πριν,τσακωνεσαι με το γειτονα για μια θεση παρκιγκ κ τοσα παρομοια ανυποφορα περιστατικα. Οποιος ανδρας πει οτι θελει να μενει Αθηνα ειτε ειναι κατω απο 30χρ ειτε ανηκει στο 5% των ανδρων που τους αρεσει η Αθηνα.Στις γυναικες οντως το ποσοστο ειναι μεγαλυτερο γιατι ετσι ειναι η φυση τους και αν και αυτες δεν μπορουνε την καθημερινοτητα στην Αθηνα ,δεν αντεχουν το κουτσομπολιο στην επαρχια και θελουν να εχουν πολλες επιλογες για βολτες-διασκεδαση. Ολοι οι υπολοιποι μενουν-ηρθαν στην Αθηνα..αναγκαστικα λογω δουλειας..Υπαρχουν χιλιαδες αιτησεις μεταθεσεων για επαρχια (εδω και 20χρονια..και περιμενουν ακομα) απο αστυνομικους-νοσηλευετες- και αλλους δημοσιους υπαλληλους που το κρατος δεν τις ικανοποιει για υπηρεσιακες αναγκες.Μπορει καποιος ευκολα να βρει τον αριθμο αιτησεων για να μη λεμε οτι θελει ο καθενας..Μια ακομα αποδειξη ποσο...καλα περνανε στην Αθηνα πλεον...ειναι οτι το καθε ..ασχετο σαββατοκυριακο...το καθε ..κουτσοτριημερο με αργια(καλα δεν συζηταμε για Πασχα-15Αυγουστο-) χιλιαδες αυτοκινητα καθε Παρασκευη οπου φυγει-φυγει...Φευγει ο κοσμος να παει σε ενα προορισμο που ειναι 2 ωρες απο την Αθηνα και κανει 4 ωρες να φθασει και 5 ωρες να γυρισει στην επιστροφη..Δεν νομιζω οτι υπηρχε αυτη η μαζικη εξοδο παλιοτερα...Δειχνει μια ταση ο κοσμος οταν μπορει να φευγει απο την Αττικη για οσο μπορει και με την καθε ευκαιρια... Ξαναλεω δεν εχει σημασια τι λεει ο καθενας και αν συμφωνει η οχι..Οταν υπαρχουν αριθμοι και γεγονοτα ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε... Επεξ/σία Τρίτη στις 12:23 μμ από leonidas1269 5
Dorian Δημοσ. Τρίτη στις 12:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:23 μμ Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ) από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Μπορείς να πάρεις μετάθεση εύκολα; Δήμοι κλπ θέλουν δεκα και χρόνια. Και η γυναίκα το ίδιο. ΜΕτά εχει πολλαπλές θέσεις πχ αν εισαι δάσκαλος θα έχει, κάποιος μηχανικός σε δήμο μάλλον 1-2, και αν στραβώσει στην υπηρεσία; σε χώνουν κλπ. Εγώ δεν πάω στο χωριό μου για αυτό τον λόγο. Αθήνα /μεγάλη πόλη τραβάς μια απόσπαση και ησυχάζεις. Σόι σημαντικό συγγενείς υπάρχει; Στη γενική περίπτωση αξίζει να πας στον τόπο στον τόπο σου για στενούς συγγενείς και αν εχεις σημαντική αξιόλογη γη ακίνητα κληρονομιά να ασχοληθείς εκμεταλλευθείς αν ειναι εκμεταλλεύσιμα. Να ξεριζωθείς για να πας κάπου να έχεις ενα ξερό σπίτι μου φαίνεται λίγο άκυρο. Δεν έχεις καν οικόπεδο να κτίσεις;. Μακροπρόθεσμα ούτε καφέδες ουτε παρέες με αυτά θα ασχολείσαι.
Moderators Malthador Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ Moderators Δημοσ. Τρίτη στις 12:30 μμ 11 minutes ago, leonidas1269 said: Οποιος ανδρας πει οτι θελει να μενει Αθηνα ειτε ειναι κατω απο 30χρ ειτε ανηκει στο 5% των ανδρων που τους αρεσει η Αθηνα. 11 minutes ago, leonidas1269 said: Ξαναλεω δεν εχει σημασια τι λεει ο καθενας και αν συμφωνει η οχι..Οταν υπαρχουν αριθμοι και γεγονοτα ολα τα αλλα ειναι να εχουμε να λεμε... Μιας και πλησιάζω επικίνδυνα τα 40 και μου αρέσει η Αθήνα, θα με ενδιέφερε να διαβάσω από που άντλησες την στατιστική για το 5%. 11 minutes ago, leonidas1269 said: Δειχνει μια ταση ο κοσμος οταν μπορει να φευγει απο την Αττικη για οσο μπορει και με την καθε ευκαιρια... Στην επαρχία ο κόσμος όταν έχει την ευκαιρία να πάρει άδεια ή έχει τριήμερο νομίζεις ότι κάθεται στ' αυγά του; Εμένα όλοι μου οι γνωστοί (όσοι μένουν στην πόλη που μεγάλωσα) κοιτάζουν να φεύγουν στα τριήμερα και στις άδειές τους. Αλλά έστω, ας το θέσουμε διαφορετικά: για δυο μήνες το καλοκαίρι και για 5 τριήμερα είναι ωραία η επαρχία, ειδικά η παραθαλάσσια. Τις υπόλοιπες 300 μέρες του χρόνου δεν παλεύεται. 1 1
Μακιαβέλλι Δημοσ. Τρίτη στις 12:39 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:39 μμ Το πιο αστείο είναι οι γέννημα-θρέμμα Αθηναίοι που λένε πόσο θέλουν να πάνε στην επαρχία. Κατάγομαι από πόλη των 70-80.000. Με γιατρούς, με νοσοκομείο, με αεροδρόμιο, με τα όλα της. Η ζωή είναι αδιάφορη ΚΑΙ εύκολη. Αν κάνεις παιδιά και ξέρεις ότι η ζωή σου θα είναι τα παιδιά και ένας επαναμβανόμενος καφές είναι ΟΚ. Δεν έχει μεγάλα πάρκα για βόλτες (βλ. Νιάρχος, Εθνικός Κήπος, Παπάγου, βοτανικό κήπο, Λόφος Πανί, Βουλιαγμένη και πολλά άλλα). Δεν έχει εγκαταστάσεις για να υποστηρίξεις ουσιωδώς ενδιαφέροντα του παιδιού (π.χ. πολύ καλές εγκαταστάσεις για αθληματα ή για επιστημονική τριβή). Από την άλλη η πόλη είναι ασφαλής, τα σχολεία πολλά, όλα κοντά. Τα ενοίκια βέβαια ακριβά κι εκεί (όχι σαν την Αθήνα φυσικά) και η κίνηση στο κέντρο απάλευτη κάποιες ώρες. Αν είσαι ντόπιος αν και έχεις άλλους 70.000 ανθρώπους γύρω σου, σίγουρα θα ασχολούνται μαζί σου οι γείτονες. Αν είσαι "ξένος", ίσως να γλιτώσεις. ΑΛΛΑ θα περάσεις πολύ καλά αν θες μια μονότονη ήρεμη ζωή. -- Επίσης δουλεύω περίπου 1,5 μήνα το χρόνο από την κωμόπολη σε μεγάλο νησί του Αιγαίου που κατάγεται η γυναίκα μου. Εκτός του καλοκαιριού ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ. Όχι η Αμοργός και κάτι άλλα που διαβάζω εδώ... Δεν έχει ψυχή έξω, τα μαγαζιά είναι κλειστά και βλέπεις τους ίδιους 4-5 ανθρώπους να είναι έξω μόνο. Ο καιρός είναι πολύ υγρός και βροχερός, ο αέρας πολλής... Έχει 6-7 βαθμούς και νομίζεις ότι έχει -10. Δεν θες να κάνεις βήμα από το σπιτί... Γιατρούς δεν το συζητάμε, όλοι πάνε Αθήνα αν δεν είναι κρύωμα... 3 1
Raylan Δημοσ. Τρίτη στις 12:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:48 μμ (επεξεργασμένο) Στις 8/2/2025 στις 2:03 ΜΜ, Mx10 είπε Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ) από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας Φίλε, σοβαρά τώρα, τι να πας να κάνεις στο Ναύπλιο; Ωραία πόλη για ένα Σαββατοκύριακο, αλλά να μείνεις μόνιμα και χωρίς δικό σου σπίτι; Ούτε καν! Θα μπλέξεις με δάνεια και υποχρεώσεις χωρίς λόγο. Θα σε φάει η τοξικότητα η ρουφιανιά και το κουτσομπολιό… Επεξ/σία Τρίτη στις 01:13 μμ από Raylan
phanispal Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:51 μμ Για να είσαι κοντά στα 40 και να σου αρέσει η Αθήνα πρέπει να έχεις λυμένα πολλά από τα προβλήματα που τη χαρακτηρίζουν (κυκλοφοριακό, στάθμευση, περιοχή διαμονής και εγκληματικότητα), να είσαι άνετος οικονομικά και να έχεις ελεύθερο χρόνο. Αν δεν τα έχεις αυτά και τη βρίσκεις με την Αθήνα, μάλλον σε διακατέχει μαζοχισμός. 8
Backpacker Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:58 μμ (επεξεργασμένο) Φίλε μου εφόσον δεν εχεις δικό σου σπίτι στο Ναύπλιο να πεις οτι μετακομιζες εκει το θεωρώ ψιλοπαράνοια να χρεωθεις ποσα λεφτά για να αγορασεις. Σκέψου οτι τωρα γεννατε το παιδακι...ε αμεσως μετα να ξεκινησεις να ψαχνεις για σπιτι διαδικασιες κτλπ θα περασουν 2-3 χρονακια. Ε το παιδι στα 18 θα φυγει και θα μεινετε 2 ανθρωπο σε ενα μεγαλο σπιτι με πολλα λειτουργικα εξοδα (μονο η θερμανση σε μια μονοκατοικια που λες κοστιζει πόσα λεφτα χώρια κήπος κτλπ) και χωρίς κάποιον κοινωνικο κύκλο όπως έχετε τώρα στην Αθήνα. Εισαι απο τους τυχερους που έχεις δικο σου σπιτι στην Αθηνα και δεν πληρωνεις ουτε ενοικια ουτε δάνεια...και σκεφτεσαι να πας να βαλεις με το ζορι μπελά στο κεφάλι σου. 7 λεπτά πριν, phanispal είπε Για να είσαι κοντά στα 40 και να σου αρέσει η Αθήνα πρέπει να έχεις λυμένα πολλά από τα προβλήματα που τη χαρακτηρίζουν (κυκλοφοριακό, στάθμευση, περιοχή διαμονής και εγκληματικότητα), να είσαι άνετος οικονομικά και να έχεις ελεύθερο χρόνο. Αν δεν τα έχεις αυτά και τη βρίσκεις με την Αθήνα, μάλλον σε διακατέχει μαζοχισμός. Συμφωνώ. Εγώ του χρόνου θα μετακομίσω Αθήνα κέντρο μετά από τρια χρονια που ζω Ικαρια και πιο πριν αλλα χρονια σε Σερρες, Μυτιληνη και Ηρακλειο κτλπ με ενα διαλλειμα πενταετιας εξωτερικο. Αλλα εργενης με πολυ καλο εισοδημα και απλετο χρόνο. Εμενα το αντιθετο..πλησιαζοντας στα 40 σιγα σιγα η επαρχια με κουρασε σαν νοοτροπια παροτι εχω τις παρεες μου τις καταστασεις μου τα χομπι μου για αυτο θα μετακομισω να ζησω Αθηνα εστω καποια χρόνια. Επεξ/σία Τρίτη στις 12:59 μμ από Backpacker 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα