lak10 Δημοσ. Δευτέρα στις 08:02 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:02 μμ Μενω Καστορια αν ειχα την δυνατοτητα θα αναζητουσα την τυχη μου Αθηνα Θεσσαλονικη. Βαζει η μητερα κηπο για χομπι σας πληροφορω οτι ειναι πολυ ακριβο χομπι δεν ειναι ολα τοσο ροδινα επισης δεν αχολουμαστε ολη μερα με το τι κανει ο καθενας εχουμε και δουλεις να κανουμε καποιος μπορει να το κανει δεν ειναι ομως ο Κανονας. Σουπερ Μαρκετ και λαικη + πιο ακριβα εδω απ οτι Αθηνα. Ισως να μην ειμαι αντικειμενικο παραδειγμα γιατι ζω σε μια πολη που πεθαινςι αν δεν ειναι ηδη νεκρη. Ειχα συγγενεις απο Αθηνα πριν λιγο καιρο εδω και τι τους ζητησε φιλος τους απο Αθηνα να φερουν απο Καστορια? Λουκανικα με πιασανε τα γελια ο τυπος ειχε την εντυπωση οτι εδω εκτρεφουμε ελευθερα ζωα ε στην Κηφισια που μενει θα βρει καλυτερο κρεας 1
somt Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:37 μμ (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Zapee995 είπε Αν μπορείς να πάρεις το πρόγραμμα σπίτι μου 2.0, σε συνδυάζω με το Ναύπλιο που γαμαει και αύριο το πρωί, αν βαρεθείς το νοικιάζεις απευθείας, θα ονειρεύεσαι ξεκάθαρο ΝΑΙ απαγορεύεται η εκμίσθωση για τα πρώτα 7 έτη μετά την απόκτηση Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:37 μμ από somt
gregory22 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:47 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:47 μμ (επεξεργασμένο) Γύρνα στην επαρχία φίλος. Στην Αθήνα - Θεσσαλονίκη είναι πιο δύσκολα να μεγαλώσεις την οικογένεια ειδικά αν δεν έχεις την βοήθεια των γονιών. Στην επαρχία όλα είναι κοντά σχολεία, φροντιστήρια, φαρμακεία, μάρκετ.....η δουλειά κλπ. Όλα αυτά μεταφράζονται σε λιγότερο στρες και άγχος. Ειδικά σε μια πανέμορφη πόλη όπως το Ναύπλιο και γενικώς όλη η περιοχή, εγώ θα σου έλεγα να μετακομοίσεις χτες! Εγώ μένω Κομοτηνή και όταν επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη όπου έχω και μια αγορασμένη γκαρσονιέρα, βλέπω τους πρώην συμμαθητές μου που έμειναν εκεί και παντρεύτηκαν μετά τις σπουδές στο Αριστοτέλειο, ζορίζονται αφάνταστα σε σχέση με εμένα. Αλλά να σου πω εγώ απολαμβάνω πιο πολύ την πόλη τους! Σε 2μιση ώρες είναι απο την Κομοτηνή οπότε πάω σαν....τουρίστας! Αυτό θα κανεις κι εσύ αργότερα. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:52 μμ από gregory22 2
StamTheMan Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 μμ 5 ώρες πριν, jimmy213 είπε Πού έβαλα γελάκια ακριβώς; Φαντάσματα βλέπεις; Ένα confused έβαλα σε post που έλεγες ότι είναι ακριβότερη η επαρχία από την Αθήνα. Dont feed the trolls. 1 1
gregory22 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:55 μμ 4 ώρες πριν, Zapee995 είπε Αν μπορείς να πάρεις το πρόγραμμα σπίτι μου 2.0, σε συνδυάζω με το Ναύπλιο που γαμαει και αύριο το πρωί, αν βαρεθείς το νοικιάζεις απευθείας, θα ονειρεύεσαι ξεκάθαρο ΝΑΙ Απαγορεύται η μίσθωση ακινήτου με αυτό το πρόγραμμα. Αν τον μισθωσει, το μειωμένο επιτόκιο επιστρέφει στο υψηλό.
gregory22 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:34 μμ 5 ώρες πριν, efib είπε Είναι ακριβότερη η Αθήνα από την επαρχία;;; Μόνο στα ενοίκια είναι πιο ακριβή η Αθήνα, σε όλα τα υπόλοιπα έχει πολλές επιλογές και καλύτερες τιμές. Το στηρίζω από φιλικά μου πρόσωπα που είναι ένστολοι. Σε κάλυψα; Κάτι καλύτερο από απόλυτους αριθμούς έχεις να δώσεις; Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ εάν έχω λάθος. Σε αυτό είσαι λάθος όσον αφορά οτι είναι μονο στα ενοίκια ακριβότερη η πρωτεύουσα. Στην αγορά έχει τεράστια διαφορά το τετραγωνικό ειδικά στα νεόδμητα. Στην επαρχία νεόδμητο πάει 2000-2300 ευρω/τμ ενώ Αθήνα - Θεσ/νίκη στα 3500-4000 και κάποιες περιοχές στα 4500. Η διαφορά επίσης και στα παλιά ακίνητα. Τώρα αν εννοείς οτι υπάρχουν περιοχές στην Αττική χαμηλότερες τιμές δεν γνωρίζω αλλά σίγουρα θα είναι περιοχές πιο υποβαθμισμένες αν δεν κάνω λάθος. Είμαι του επαγγέλματος με δεκάδες πωλήσεις το χρόνο οπότε οποιαδήποτε στοιχεία στατιστικές κλπ δεν με ενδιαφέρουν γιατί τα βλέπω από πρώτη γραμμή. 1
Moderators Malthador Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ Moderators Δημοσ. Δευτέρα στις 10:35 μμ 10 hours ago, Finn said: Και Παρασκευές παίρνω το αμαξι για να πάει το παιδί κολυμβητήριο στη Θεσσαλονίκη, μια ώρα μακριά. Για μένα αυτό θα ήταν πρόβλημα ας πούμε. Εσύ μπορεί να το βλέπεις σαν βόλτα το να πηγαίνεις 2 ώρες πηγαινέλα για μισή ώρα μάθημα, αλλά μετά μην λέμε για την κίνηση στην Αθήνα ότι είναι χάσιμο χρόνου. Μένω σε βορειοανατολικό προάστιο της Αθήνας και έχω κολυμβητήριο στα 5 λεπτά με τα πόδια, άλλο κολυμβητήριο στα 10 λεπτά με το αμάξι και τρίτο κολυμβητήριο στα 15 λεπτά με το αμάξι. 9 hours ago, mechpanos said: Εκπαίδευση; Ιδιωτικό δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο; Πανεπιστήμιο; Σε γενικότερο πλαίσιο το εννοώ, από το ότι μπορείς να επιλέξεις ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία, μέχρι το ότι μπορείς να διαλέξεις φροντιστήρια, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ 9 hours ago, mechpanos said: Ευκαιρίες: σε ποιες αναφέρεσαι, και πόσο συχνά πραγματοποιούνται... Πολύ πιο συχνά και πολύ πιο εύκολα απ' ότι μπορεί να φαντάζεσαι. Σε οποιοδήποτε τομέα κι αν εργάζεσαι μπορείς να δικτυωθείς τραγικά εύκολα με μηδαμινό effort. Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα της πρωτεύουσας, μετά τις παροχές υγείας. 9 hours ago, mechpanos said: Εγώ το μόνο που θεωρώ ότι υστερούμε, είναι η μη πρόσβαση σε τριτοβάθμια εκπαίδευση οπότε το ´χω πάρει απόφαση ότι θα σπουδάσω τα παιδιά μου σε άλλη πόλη ή ίσως κατευθείαν έξω. Δεν βλέπω κάτι άλλο... Εδώ διαφωνώ, για μένα είναι στα αρνητικά η εύκολη πρόσβαση στην τριτοβάθμια. Θα προτιμούσα τα παιδιά μου να σπουδάσουν μακριά από το σπίτι τους για να μάθουν να ζουν μόνα τους. 2 hours ago, lak10 said: Ισως να μην ειμαι αντικειμενικο παραδειγμα γιατι ζω σε μια πολη που πεθαινει αν δεν ειναι ηδη νεκρη. Δεν θα το έθιγα, αλλά μιας και το αναφέρεις θα το σχολιάσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου ενόχληση στην ελληνική επαρχία: η μιζέρια που συνοδεύει την καθημερινότητα. Λόγω δουλειάς χρειάζεται να ταξιδεύω συχνά πυκνά σε επαρχιακές πόλεις και κατά κανόνα (με λίγες εξαιρέσεις) το τοπίο είναι επαναλαμβανόμενο: παντού ξενοίκιαστα μαγαζιά, κόσμος που βγαίνει μόνο Παρασκευή και Σάββατο, ηλικιακό κενό μεταξύ 20 και 35 ετών (με εξαίρεση τις επαρχιακές πόλεις με πανεπιστήμια) και το πιο θλιβερό: παντού καφετέριες γεμάτες αργόσχολους τα πρωινά. 8 1
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:44 μμ 13 ώρες πριν, mechpanos είπε Μικρό το μέρος, λίγα τα μαγαζιά να πας, λίγα τα μέρη να επισκεφθείς, λίγα τα πράγματα που μπορείς να κάνεις αναλογικά με Αθήνα. Από την άλλη Αθήνα πόσες από όλες αυτές τις εκατομμύρια επιλογές εκμεταλλεύεσαι...πρακτικά ελάχιστες. Και κακά τα ψέματα Ναύπλιο είσαι αν θες σε 2 ώρες οδήγησης τσακ έφτασες. καμια δεν εκμεταλευεσαι. Το μποτιλιαρισμα ειναι χαωτικο πια. Ο Κηφισός ειναι φρακαρισμενος ολη την ημερα πια. Στα β προαστια γινεται ο κακος χαμος. Το απογευμα δε που έχουν δραστηριοτητες , φροντιστηρια κλπ, εισαι εγκλωβισμενος στο σπιτι σου. 1 ωρα για 6χλμ στα ΒΠ. 1.45 ζωγραφου > γλυφαδα. Στην επαρχια εχεις λιγες επιλογες. Στην αθηνα πια δεν εχεις καμια επιλογη. 3
stevenfins Δημοσ. Δευτέρα στις 10:56 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:56 μμ 19 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν θα το έθιγα, αλλά μιας και το αναφέρεις θα το σχολιάσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου ενόχληση στην ελληνική επαρχία: η μιζέρια που συνοδεύει την καθημερινότητα. Λόγω δουλειάς χρειάζεται να ταξιδεύω συχνά πυκνά σε επαρχιακές πόλεις και κατά κανόνα (με λίγες εξαιρέσεις) το τοπίο είναι επαναλαμβανόμενο: παντού ξενοίκιαστα μαγαζιά, κόσμος που βγαίνει μόνο Παρασκευή και Σάββατο, ηλικιακό κενό μεταξύ 20 και 35 ετών (με εξαίρεση τις επαρχιακές πόλεις με πανεπιστήμια) και το πιο θλιβερό: παντού καφετέριες γεμάτες αργόσχολους τα πρωινά Από τις πιο ακριβείς περιγραφές το παραπάνω.
Vstromrider Δημοσ. Δευτέρα στις 10:57 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:57 μμ 4 ώρες πριν, manolis-K είπε Καταφερα να αποκτησω σπιτι σε καλη περιοχη (Μαρουσι) και να ζησω εκει Τα προβληματα (μολυνση, σχολεια, υπηρεσιες κλπ) λυθηκαν αμεσως Τι καλο εχει το Μαρουσι δηλαδη ? Πηγμενο σε μονιμη βαση ειναι. Δεν κουνιεσαι. Απο μολυνση δε, η κατασταση ειναι αθλια και ας μην το μυριζεις. Διαπιστωμενο απο την Ιατρικη Σχολη Αθηνων. 1
darkmatinee Δημοσ. Δευτέρα στις 10:58 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:58 μμ 8 hours ago, Mx10 said: Οι πιο μικροί σε ηλικία από πλευράς γυναίκας εδώ Αθήνα σε απόσταση 20λεπτου λόγω κίνησης και έξω από το Ναύπλιο σε απόσταση 20 λεπτού οι δικοί μου (λίγο πιο μεγάλοι και με περισσότερες υποχρεώσεις αγροτικές) Σημαντικό, απλά να αναφέρω ότι οι αποστάσεις στην επαρχία είναι διαφορετικές από την Αθήνα. 20 λεπτά απόσταση στην Αθήνα είναι μια βόλτα, στην Πάτρα πχ τα 20 λεπτά με το αυτοκίνητο είναι μακριά. 😉 3
mechpanos Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:17 μμ 41 λεπτά πριν, Malthador είπε Δεν θα το έθιγα, αλλά μιας και το αναφέρεις θα το σχολιάσω. Αυτή είναι η μεγαλύτερή μου ενόχληση στην ελληνική επαρχία: η μιζέρια που συνοδεύει την καθημερινότητα. Λόγω δουλειάς χρειάζεται να ταξιδεύω συχνά πυκνά σε επαρχιακές πόλεις και κατά κανόνα (με λίγες εξαιρέσεις) το τοπίο είναι επαναλαμβανόμενο: παντού ξενοίκιαστα μαγαζιά, κόσμος που βγαίνει μόνο Παρασκευή και Σάββατο, ηλικιακό κενό μεταξύ 20 και 35 ετών (με εξαίρεση τις επαρχιακές πόλεις με πανεπιστήμια) και το πιο θλιβερό: παντού καφετέριες γεμάτες αργόσχολους τα πρωινά. Ισχύει.
dstilio Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:21 μμ On 09/02/2025 at 14:33, StamTheMan said: Ναι,ειδικα αν κρινω απο τα γραπτα σου,ξεχειλιζει η ποιοτητα Ναι,αλλα το δικο σου. Ναι ρε,οτιδηποτε εκτος Αθηνων ειναι χωριο,αμορφωτοι και βλαχοι. Μεινετε εκει. Φυγε χθες αδερφε μου. Δεν ειναι ζωη αυτη που κανετε εκει πανω. Πολυ φιλικα. Ειδικα αν θες να μεγαλωσεις παιδι,φυγε προχθες. Μετά χαράς θα μείνω Αθήνα. η κακεντρέχεια απέναντι στην ξεφτίλα ελληνική επαρχία έχει δημιουργηθεί από προσωπικά βιώματα και τα αγαπητά μου συγγενικά πρόσωπα σε Καλαμάτα, Καρδίτσα, και Τήνο. Και μετά χάρη σε παλιότερη δουλειά έχω περάσει χρόνο αρκετό σε Λαμία (να πάτε εκεί να μεγαλώσετε καγκουρόπαιδα), και στην Τρίπολη. Η Τρίπολη είχε μια ποιοτικότερη κοινωνία από τα υπόλοιπα μέρη που ανέφερα, μου έκανε εντύπωση θετική αλλά οκ και πάλι μιξάρισμα οι νέοι άνθρωποι (συν τον χάλια καιρό με βροχές Αύγουστο μήνα). Ο καθένας έχει άλλα κριτήρια για το τι θεωρεί ποιοτικό. Αυτοι που εγώ έχω αναγνωρίσει ως ποιοτικοί οι περισσότεροι έφυγαν εξωτερικό και οι λίγοι έμειναν Αθήνα. Κανεις δεν επέστρεψε επαρχία. Εκεί έμειναν οι συγγενείς που κράζουμε και παρασιτούν από τον τουρισμό. 1 1 1
Rebelos2018 Δημοσ. Δευτέρα στις 11:59 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:59 μμ Είδα πως κάποιοι ανέφεραν αστεία περί παντόφλας. Το ρητό happy wife, happy life δεν βγήκε τυχαία. Χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της συζύγου, δεν αλλάζεις θέση στην πολυθρόνα. Όχι μετακόμιση σε ξένη, για εκείνη, πόλη. Οι άντρες είμαστε ευπροσάρμοστοι. Οι γυναίκες, οι σημερινές γυναίκες, όχι. Δεν έχουν και την υπομονή. Επίσης, θεωρώ πως έχουμε την τάση να εξιδανικεύουμε αυτό που δεν έχουμε ή που μας λείπει. Όι άνθρωποι της επαρχίας, θέλουν να έρθουν στην Αθήνα. Εμείς οι Αθηνέζοι, αποζητούμε την ηρεμία της επαρχίας. Και εγώ έχω πιάσει τον εαυτό μου, πάμπολλες φόρες να ονειρεύομαι την διαμονή μου στην Αμοργό, στα Τζουμέρκα, στην Ευρυτανία. Μέχρι, να φας την κατραπακιά και να θελήσεις γιατρό άμεσα και γνωρίζοντας ότι κάθε λεπτό καθυστέρησης μπορεί να αποβεί μοιραίο. Και τότε χ@ζεις και το Αιγαίο και τα δέντρα και το πρωινό μπάνιο πριν το meeting και όλα αυτά τα υπέροχα. Οπότε, δεν θα βρεις εδώ μέσα απαντήσεις. Βασικά, ούτε ο ίδιος δεν μπορείς να δώσεις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά. Ειδάλλως, κάποιος μάγκας θα έγραφε ένα βιβλίο με Q&A, για πάσαν απορία και θα έκανε παρέα με την JK Rowling στη λίστα με τους πιο πλούσιους συγγραφείς. Η ζωή είναι γεμάτη από υποχωρήσεις. Θυσιάζεις κάτι για να κερδίσεις κάτι άλλο. Αυτό που θα υπερκεράσει σήμερα το άλλο, είναι αυτό που θα σε οδηγήσει στην απόφαση. Του χρόνου όμως, ή σε πέντε χρόνια, που θα έχει αλλάξει αυτή η δυναμική, τι θα κάνεις; 7
jimmyl Δημοσ. Τρίτη στις 12:16 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 12:16 πμ 23 ώρες πριν, tzotzo είπε Γιατί δεν σκέφτεσαι και τον Ασπρόπυργο. Παραλία έχει. ✔️ Νοσοκομείο έχει. ✔️ Βουνό έχει. ✔️ Ρωμαίους έχει(καλυτερης ποιότητας απο τους Ναυπλιώτικους) ✔️ Αττική Οδό έχει.✔️ Φθηνά σπίτια έχει. ✔️ Συνδυάζει πόλη και επαρχία μονο 18 χλμ απο το κέντρο της Αθήνας. Δεν βρίσκω καλυτερη επιλογή. Παντως Αθήνα έβγαιναν πογκρομ οι απογονοι τους και σκότωναν κόσμο. Φιλε μου , ειμαι γεννημα θρεμμα του Ασπροπυργου , χειροτερο μερος δεν υπαρχει 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα