Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 minutes ago, efib said:

"Επίσης ξεκολλάτε με την επαρχία οι Αθηναίοι. Σαν τους Αμερικάνους κάνετε ορισμένοι που δεν ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος έξω από τα σύνορά τους. Επαρχία δεν σημαίνει χωριό." Αυτά έγραψες ως απάντηση σε εμένα.

Δεν ήταν απάντηση σε σένα, αλλά γενικό σχόλιο. Σε σένα έκανα την ερώτηση. Πρώτη φορά μπαίνεις σε forum ή απλά δεν θες να καταλάβεις; Νομίζω έληξε αυτό. Πάμε παρακάτω.

24 minutes ago, efib said:

Από ότι καταλαβαίνω είσαι μικρός και δεν έχεις ούτε σπίτι, ούτε ευθύνες.

Είμαι 31. Θεωρούμε μικρός, μεσαίος ή μεγάλος; Σπίτι ναι δεν έχω, είμαι στο νοίκι. Όσο για τις ευθύνες, άσε με να ξέρω καλύτερα τι έχω.

26 minutes ago, efib said:

Απλά προσοχή γιατί ρωτάς κάτι και σου απαντάει το πιτσιρίκι που δεν έχει βγει από τον νομό του. Οι πιο πολλοί εδώ πέρα έχετε πάει Αθήνα / επαρχία μόνο εκδρομή αλλά εκφέρετε άποψη για την ζωή και στα δύο.

Είμαι από Πάτρα (εκεί έζησα τα περισσότερα χρόνια μου), έζησα Γιάννενα 2 χρόνια και πλέον 2 χρόνια στην Αθήνα.

Εντάξει με τα δημογραφικά μου; Έχω δικαίωμα να εκφέρω άποψη;

Εσύ θα δώσεις τα στοιχεία εγκληματικότητας που λες ή θα συνεχίσεις να λες μπαρούφες; Γιατί με το ύφος σου, εσύ δείχνεις για πιτσιρίκι.

• Sad 1
  • Απαντ. 267
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Δεν ήταν απάντηση σε σένα, αλλά γενικό σχόλιο. Σε σένα έκανα την ερώτηση. Πρώτη φορά μπαίνεις σε forum ή απλά δεν θες να καταλάβεις; Νομίζω έληξε αυτό. Πάμε παρακάτω.

Είμαι 31. Θεωρούμε μικρός, μεσαίος ή μεγάλος; Σπίτι ναι δεν έχω, είμαι στο νοίκι. Όσο για τις ευθύνες, άσε με να ξέρω καλύτερα τι έχω.

Είμαι από Πάτρα (εκεί έζησα τα περισσότερα χρόνια μου), έζησα Γιάννενα 2 χρόνια και πλέον 2 χρόνια στην Αθήνα.

Εντάξει με τα δημογραφικά μου; Έχω δικαίωμα να εκφέρω άποψη;

Εσύ θα δώσεις τα στοιχεία εγκληματικότητας που λες ή θα συνεχίσεις να λες μπαρούφες; Γιατί με το ύφος σου, εσύ δείχνεις για πιτσιρίκι.

Δεν μου λένε κάτι οι απόλυτοι οι αριθμοί. Προφανώς και θα είναι μεγαλύτεροι στην Αθήνα. 

Όλοι έχουν δικαίωμα να εκφέρουν άποψη, απλά δεν έχουν όλες την ίδια βαρύτητα. 

Όταν δεν έχεις σπίτι να συντηρείς μην βάζεις τα γελακια όταν κάποιος που συντηρεί σπίτι δίνει μια οπτική για την μονοκατοικία και την διαφορά που έχει σε σχέση με το διαμέρισμα. 

• Like 2
  • Confused 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για οικογένεια με παιδί η πλάστιγγα γέρνει προς επαρχία, αλλά το Ναύπλιο λίγο που είδα μου φαίνεται ιδιαίτερα ακριβό. Με τα μισά λεφτά μπορείς να βρεις παλάτια κανονικά σε άλλους νομούς

Θα το σκεφτόμουν πολύ να πληρώσω φουσκωμένες τιμές, ειδικά με δάνειο, επαρχία. Κυριολεκτικά πεταμένα λεφτά, και θα βλέπεις αυτό το κόστος κάθε μήνα στη δόση του δανείου σου για τα επόμενα πάρα πολλά χρόνια

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Έχοντας μεγαλώσει στην Αθήνα, έχοντας περάσει 15 χρόνια σε επαρχιακή πόλη, και έχοντας περάσει αρκετό καιρό σε χωριό (της ίδιας επαρχίας) ας σου πω την δική μου οπτική για την περιφέρεια.

Ναι, υπάρχει καλύτερη ποιότητα ζωής στην επαρχιακή πόλη, από άποψη άγχους, καθαρού αέρα, βλέπω τον ουρανό και την ανοιχτωσιά, σε 15' βρίσκομαι σε ωραία παραλία κτλ.

Οι άνθρωποι δεν γίνονται καλύτεροι βέβαια επειδή ζουν και με αυτά τα προνόμια. Ούτε τους έκανε πιο προοδευτικούς το ίντερνετ.

Spoiler

Οι "έξυπνοι" φεύγουν από τις επαρχίες, πάνε να σπουδάσουν αλλού και οι περισσότεροι να ρουφήξουν εμπειρίες που όσο και να θες ο καθαρός αέρας και τα δέντρα δεν σου τις δίνουν. Πίσω μένουν οι βολεμένοι (χωράφια, δουλειά μπαμπά κτλ) και οι λιγότερο τολμηροί. Κάθε χιλιόμετρο που θα απομακρύνεσαι από το αστικό κέντρο θα είναι σα να γυρνάς ένα έτος πίσω στον χρόνο με τους ντόπιους να ζουν στον δικό τους μικρόκοσμο όπου το διαφορετικό το στραβοκοιτάνε (το να περνάς από χωριό και να γυρνά όλο τα καφενείο να σε κοιτά δεν είναι απλά ένα κλισέ, είναι ακόμα πραγματικότητα) Όσο απομακρύνεσαι, μεγαλώνει και η ασυδοσία και η έλλειψη απόδοσης ευθυνών. Οι ντόπιοι γενικά έχουν το attitude του "εδώ είναι ο τόπος μου και κάνω ό,τι θέλω" οπότε μικροπαρανομίες, να σου φάει ένα μέτρο από το χωράφι, να έχει ο άλλος σκυλιά να αλυχτούν νυχθημερόν, οπλοφορία (...)  κ.α. είναι ιστορίες που αργά ή γρήγορα θα τις ακούσεις ή θα τις ζήσεις.

Ας μην γενικεύω όμως, εννοείται θα βρεις και υπέροχους ανθρώπους! 

Τα σπίτια που είναι μόνα τους εκτός οικισμών είναι στόχοι για κλοπές. 
Οι μονοκατοικίες θέλουν λεφτά/κόπο/χρόνο για συντήρηση, ο καιρός και η φύση δεν δείχνουν έλεος.

Εν ολίγοις, αν πας, μην απομακρυνθείς ιδιαίτερα από την πόλη. 

Εννοείται δεν πουλάτε το σπίτι στην Αθήνα. Το οποίο αν το νοικιάσεις βέβαια, δεν μπορείς να βγάλεις τον άλλον έξω αν το μετανιώσεις πάνω στον χρόνο (το λέω γιατί διαβάζω για δοκιμή 1-2 χρόνια στην επαρχία) 

Ζω στην Αθήνα τώρα και δεν θα με ενδιέφερε να ζήσω μόνιμα επαρχία πριν τα 55-60 μου. Και όχι, δεν πάω θέατρο κάθε εβδομάδα 😄

• Like 3
Δημοσ.
32 minutes ago, efib said:

Δεν μου λένε κάτι οι απόλυτοι οι αριθμοί. Προφανώς και θα είναι μεγαλύτεροι στην Αθήνα.

Και τότε πού στηρίζεις τη γενίκευση ότι η Πάτρα έχει περισσότερη εγκληματικότητα από την Αθήνα; Σε κάποιο περιστατικό που έτυχε σε σένα; Στον καθένα μπορεί να έχει συμβεί κάτι σε οποιαδήποτε πόλη/χώρα. Οπότε ναι, οι αριθμοί λένε πολλά.

34 minutes ago, efib said:

Όταν δεν έχεις σπίτι να συντηρείς μην βάζεις τα γελακια όταν κάποιος που συντηρεί σπίτι δίνει μια οπτική για την μονοκατοικία και την διαφορά που έχει σε σχέση με το διαμέρισμα.

Πού έβαλα γελάκια ακριβώς; Φαντάσματα βλέπεις; Ένα confused έβαλα σε post που έλεγες ότι είναι ακριβότερη η επαρχία από την Αθήνα.

Πέρα από αυτό όμως, μην το γυρνάς εκεί που θες. Δεν σου σχολίασα την άποψη ότι μια μονοκατοικία έχει περισσότερα έξοδα (προφανώς και έχει). Σχολίασα την εγκληματικότητα και δεν είναι ντροπή να πεις "sry παιδιά, βλακεία είπα". Το να αλλάζεις κουβέντα και να μη στηρίζεις την άποψή σου με στοιχεία, δείχνει ανωριμότητα.

Το αφήνω εδώ προσωπικά. Κρίμα να χαλάει το θέμα με βλακείες.

• Confused 2
  • Sad 1
Δημοσ.

Έφυγα στα 35 από την Αθήνα στην πρώτη ευκαιρία που βρήκα. Μετανιώνω που δεν τόλμησα να το κάνω πιο νωρίς, και δεν είχα καν την ασφάλεια του δημοσίου υπαλλήλου όταν το έπραξα. Πλέον πηγαίνω στην Αθήνα μόνο για να δω συγγενείς και ανήψια και δεν βλέπω την ωρα να επιστρεψω πίσω στην ηρεμία μου. Η ποιότητα ζωής δεν συγκρίνεται.

• Like 6
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, jimmy213 είπε

Και τότε πού στηρίζεις τη γενίκευση ότι η Πάτρα έχει περισσότερη εγκληματικότητα από την Αθήνα; Σε κάποιο περιστατικό που έτυχε σε σένα; Στον καθένα μπορεί να έχει συμβεί κάτι σε οποιαδήποτε πόλη/χώρα. Οπότε ναι, οι αριθμοί λένε πολλά.

Πού έβαλα γελάκια ακριβώς; Φαντάσματα βλέπεις; Ένα confused έβαλα σε post που έλεγες ότι είναι ακριβότερη η επαρχία από την Αθήνα.

Πέρα από αυτό όμως, μην το γυρνάς εκεί που θες. Δεν σου σχολίασα την άποψη ότι μια μονοκατοικία έχει περισσότερα έξοδα (προφανώς και έχει). Σχολίασα την εγκληματικότητα και δεν είναι ντροπή να πεις "sry παιδιά, βλακεία είπα". Το να αλλάζεις κουβέντα και να μη στηρίζεις την άποψή σου με στοιχεία, δείχνει ανωριμότητα.

Το αφήνω εδώ προσωπικά. Κρίμα να χαλάει το θέμα με βλακείες.

Είναι ακριβότερη η Αθήνα από την επαρχία;;; Μόνο στα ενοίκια είναι πιο ακριβή η Αθήνα, σε όλα τα υπόλοιπα έχει πολλές επιλογές και καλύτερες τιμές.

Το στηρίζω από φιλικά μου πρόσωπα που είναι ένστολοι. Σε κάλυψα; Κάτι καλύτερο από απόλυτους αριθμούς έχεις να δώσεις; Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ εάν έχω λάθος. 

• Confused 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SeaLion είπε

Οι "έξυπνοι" φεύγουν από τις επαρχίες, πάνε να σπουδάσουν αλλού και οι περισσότεροι να ρουφήξουν εμπειρίες που όσο και να θες ο καθαρός αέρας και τα δέντρα δεν σου τις δίνουν.

Μεγάλη αλήθεια και μεγάλη πληγή αυτό για τις μικρές πόλεις, όντως... Φεύγουν τα αξιόλογα/ικανά άτομα για σπουδές και επειδή δεν δίνονται ευκαιρίες στις μικρές επαρχιακές πόλεις, δεν ξαναγυρνούν και μένουμε με όσους δεν κατάφεραν να φύγουν, πλην ενός μικρού ποσοστού 10% που ξαναγυρνούν... αν δεν υπάρχει κάποια Πανεπιστημιακή σχολή, λείπει το καλύτερο ποσοστό από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές ηλικίες, και η ποιότητα πέφτει πολύ χαμηλά...
Δυστυχώς η ποιότητα των ατόμων συμβαδίζει με το επίπεδο της μόρφωσης συνήθως, πώς να το κάνουμε...
Και όλο αυτό γίνεται φαύλος κύκλος, γιατί χωρίς ποιοτικά άτομα σε μια κρίσιμη μάζα να ασχοληθούν ενεργά και να φέρουν ανάπτυξη στην πόλη, πώς να αναστραφεί η κατάσταση, και να έρθουν ποιοτικά άτομα, πίσω...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.

Αν μπορείς να πάρεις το πρόγραμμα σπίτι μου 2.0, σε συνδυάζω με το Ναύπλιο που γαμαει και αύριο το πρωί, αν βαρεθείς το νοικιάζεις απευθείας, θα ονειρεύεσαι ξεκάθαρο ΝΑΙ

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mechpanos είπε

Μεγάλη αλήθεια και μεγάλη πληγή αυτό για τις μικρές πόλεις, όντως... Φεύγουν τα αξιόλογα/ικανά άτομα για σπουδές και επειδή δεν δίνονται ευκαιρίες στις μικρές επαρχιακές πόλεις, δεν ξαναγυρνούν και μένουμε με όσους δεν κατάφεραν να φύγουν, πλην ενός μικρού ποσοστού 10% που ξαναγυρνούν... αν δεν υπάρχει κάποια Πανεπιστημιακή σχολή, λείπει το καλύτερο ποσοστό από τις καλύτερες και πιο παραγωγικές ηλικίες, και η ποιότητα πέφτει πολύ χαμηλά...
Δυστυχώς η ποιότητα των ατόμων συμβαδίζει με το επίπεδο της μόρφωσης συνήθως, πώς να το κάνουμε...
Και όλο αυτό γίνεται φαύλος κύκλος, γιατί χωρίς ποιοτικά άτομα σε μια κρίσιμη μάζα να ασχοληθούν ενεργά και να φέρουν ανάπτυξη στην πόλη, πώς να αναστραφεί η κατάσταση, και να έρθουν ποιοτικά άτομα, πίσω...

Το κακο ειναι οτι και στις πολεις που οπως λες εχει ποιοτικα ατομα εχει αλλους τοσους κλεφτες απατεωνες και κουτοπονηρους που με την πρωτη ευκαιρια θα σε φανε. Οποτε διαλεγεις και παιρνεις συνηθως και πρωτο ειναι ο κυκλος του καθενος δεν σημαινει οτι σε ενα χωριο θα κανεις παρεα με ολο το χωριο εσυ επιλεγεις με ποιους θα κανεις και μονο εσυ. Και στην πολη ετσι ειναι αλλα εκει αν σε βαλει στοχο ο απατεωνας σε ενα λεωφορειο σε ενα στενακι η το σπιτι σου δεν την γλιτωνεις. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

στη σύγκριση αυτή πρέπει να μπει και ο χαρακτήρας του ενδιαφερόμενου.Στην επαρχία που ξεκινάς ήδη με το πλεονέκτημα του περισσότερου ελευθερου χρόνου,δεν ξέρεις τι θα πει περιμένω σε φανάρι..δεν καθυστερείς για παρκαρισμα κλπ...

Δέστε το εξης χειροπιαστό παράδειγμα στην επαρχία : άφησα το αμαξι για πλύσιμο,άφησα το παιδί στο φροντιστήριο,περπάτησα 30 λεπτά για χαλάρωμα γιατι ήμουν με φόρμες....τα είπα στο πόδι με ένα φιλαράκι...και ακολούθως , την ίδια μέρα θα πάρω το αμάξι πλυμένο,θα παω  το παιδί σπίτι...και θα παω και σούπερ μαρκετ μετά...!Εννοείται ότι μπορει καμιά ώρα να ασχοληθω και με τη δουλειά μου...Ένα απόγευμα καθημερινής με όλα αυτα να γίνονται αυτονόητα χωρίς κανενα άγχος...

Υγ. μέχρι της 3 ήμουν στη δουλειά.

Επεξ/σία από Denmark1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολοι γραφουν για ποιοτητα ζωης ???

Δεν καταλαβαινω τι εννοουν .....

Ζουσα  πριν απο πολλες 10ετιες στο κέντρο (περιοχη πλατειας Βικτωριας)

Καταφερα να αποκτησω σπιτι σε καλη περιοχη (Μαρουσι) και να ζησω εκει

Τα προβληματα (μολυνση, σχολεια, υπηρεσιες κλπ) λυθηκαν αμεσως

Εαν εισαι και σε σταθμο ΜΕΤΡΟ οι μετακινησεις απλοποιουνται

Ολα ειναι σχετικά ..... εξαρταται απο την περιοχη  που ειναι το σπιτι σου

Ενας που ζει στην Αθηνα εχει αλλους ρυθμους

Στο Ηρακλειο της Κρητης πηγα για καποιες δουλειες που στην Αθηνα ισως χρειαζομουν μια εβδομαδα Εκει τις τελειωσα σε μια μερα και κατι. Οι αλλοι με εβλεπαν σαν χαζοι. Χαλαροι , το καφεδακι τους και ολα αργα και χωρις προγραμμα ....

Επεξ/σία από manolis-K
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, efib είπε

Είναι ακριβότερη η Αθήνα από την επαρχία;;; Μόνο στα ενοίκια είναι πιο ακριβή η Αθήνα, σε όλα τα υπόλοιπα έχει πολλές επιλογές και καλύτερες τιμές.

Το στηρίζω από φιλικά μου πρόσωπα που είναι ένστολοι. Σε κάλυψα; Κάτι καλύτερο από απόλυτους αριθμούς έχεις να δώσεις; Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ εάν έχω λάθος. 

δεν είναι παντού φθηνότερη η επαρχία από την Αθήνα, εξαρτάται το μέρος, υπάρχουν και μέρη ακριβότερα. Αυτά είναι σίγουρα όλα τα τουριστικά μέρη αλλά και αρκετά ακόμα που δεν υπάρχει πολύς ανταγωνισμός μεταξύ μαγαζιών, επαγγελματιών και υπηρεσιών. Αυτά πρέπει να τα διερευνήσει και να τα ξέρει ο ts για να μην βρεθεί προ εκπλήξεως. 

Επεξ/σία από mariosnik_
Δημοσ.
43 λεπτά πριν, manolis-K είπε

Αθηνα ισως χρειαζομουν μια εβδομαδα Εκει τις τελειωσα σε μια μερα και κατι.

Είδες όμως...Αθήνα θα έτρωγες 1 εβδομάδα όπως είπες. ..

Δημοσ.

αν έχεις οικογένεια,πόσο χρόνο έχεις διαθέσιμο να τους δεις? Στην επαρχία  πολλοί γονείς μπορουν να πεταχτούν στο σχολείο (δημοτικό και σ ενα διάλλειμα)...

Φροντιστήρια ,δραστηριότητες κλπ νομιζω ποιο οικονομικες αλλά στην πόλη ποιο ποιοτικές.

Καλύτερος κόσμος καλύτερου επιπέδου μακράν στην πόλη....

Σχεσιακά στις πόλεις χάνεσαι...στην επαρχία όλοι ξέρουν τα πάντα για όλους με βάση το ότι δεν αλλάζουν πολλά καθημερινά (πχ στη γειτονιά μου επι πολλά χρόνια ο καθένας παρκάρει ακόμα και το αυτοκίνητο του στο ίδιο σημείο για χρόνια σαν μια  άτυπη συμφωνία όλων)....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...