JakeKaufman Δημοσ. χθες στις 02:04 μμ Δημοσ. χθες στις 02:04 μμ 45 minutes ago, mechpanos said: Το εξηγείς λίγο; Καλά το 1ο αχρείαστο να'ναι αλλά αν/όποτε έχει χρειαστεί, ανεβαίνουμε Αθήνα κλείνουμε ραντεβού και σε 3 ώρες είμαστε εκεί...σε σοβαρά επείγοντα υπάρχει όντως θέμα αλλά δεν ζω με αυτό το άγχος να πω την αλήθεια. Εκπαίδευση; Ιδιωτικό δημοτικό/γυμνάσιο/λύκειο; Πανεπιστήμιο; Ευκαιρίες: σε ποιες αναφέρεσαι, και πόσο συχνά πραγματοποιούνται... Σοβαρά ρωτάω δεν έχω διάθεση τρολαρίσματος - κόντρας, να αντιληφθώ λίγο τί χάνω. Εγώ το μόνο που θεωρώ ότι υστερούμε, είναι η μη πρόσβαση σε τριτοβάθμια εκπαίδευση οπότε το ´χω πάρει απόφαση ότι θα σπουδάσω τα παιδιά μου σε άλλη πόλη ή ίσως κατευθείαν έξω. Δεν βλέπω κάτι άλλο... οι επιλογές σε ιδιωτικά σχόλια είναι φοβερές στην Αθήνα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει σε καμία επαρχιακή πόλη.
efib Δημοσ. χθες στις 02:13 μμ Δημοσ. χθες στις 02:13 μμ 4 ώρες πριν, jimmy213 είπε Το εξηγείς λίγο αυτό και τι εννοείς Αθήνα; Συγκεκριμένα για την Πάτρα. Έχετε κολλήσει κάποιοι με τις επιλογές και τις δραστηριότητες. Μόνο ο TS ξέρει αν εκμεταλλεύονται αυτές τις επιλογές ή όχι. Κι εγώ έχω πάει σε θέατρα και performances στην Αθήνα που δεν θα έβρισκα ποτέ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Δεν αποτελεί επιχείρημα όμως αν ο TS κι η οικογένειά του δεν γουστάρουν τα θέατρα. Επίσης ξεκολλάτε με την επαρχία οι Αθηναίοι. Σαν τους Αμερικάνους κάνετε ορισμένοι που δεν ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος έξω από τα σύνορά τους. Επαρχία δεν σημαίνει χωριό. Δεν πέτυχες τίποτα απολύτως. Είμαι από τα λίγα άτομα που έχουν προσωπική εμπειρία σε αυτό που ζητάει ο op' Έχω μεγαλώσει επαρχία, έχω περάσει όλη την ενήλικη ζωή μου Αθήνα για σπουδές και δουλειά και έχω πάει ξανά επαρχία. Και βάζετε γελακια όταν θίγω το θέμα της μεγάλης μονοκατοικίας με κήπο, αλλά όταν θα πρέπει να συντηρήσετε μια θα καταλάβετε ότι είναι είναι part - time job. Τι να εξηγήσω; Δες ποιες περιοχές έχουν εγκληματικότητα και που βρίσκεται η Αθήνα. Πάτρα και Κορινθία/πέριξ είναι πρώτες, για αυτό παίρνει τόσο εύκολα μετάθεση ο op. Έχει τα θετικά της η μικρότερη πόλη, αλλά έχει και αρνητικά που εγώ λέω ποια είναι όπως τα έχω βιώσει και στις 2 περιπτώσεις.
stefanos_13 Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ Δημοσ. χθες στις 02:14 μμ 6 λεπτά πριν, JakeKaufman είπε οι επιλογές σε ιδιωτικά σχόλια είναι φοβερές στην Αθήνα, ειδικά τα τελευταία χρόνια. αυτό είναι κάτι που δεν υπάρχει σε καμία επαρχιακή πόλη. Eπειδή ο μέσος Έλληνας ως γνωστόν έχει την δυνατότητα να στείλει το τέκνο του σε ιδιωτικό σχολείο και αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ο παράγοντας για τον οποίο δεν θα μετακομίσει καποιος εκτός Αθήνας. 5 1 1
Finn Δημοσ. χθες στις 02:30 μμ Δημοσ. χθες στις 02:30 μμ 13 minutes ago, stefanos_13 said: Eπειδή ο μέσος Έλληνας ως γνωστόν έχει την δυνατότητα να στείλει το τέκνο του σε ιδιωτικό σχολείο και αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ο παράγοντας για τον οποίο δεν θα μετακομίσει καποιος εκτός Αθήνας. Και πάλι καταήγουμε στην ευκολία του "θα πάει το παιδί μου σε ιδιωτικό και εγώ χωρίς να κουνήσω το δάχτυλο μου το παιδί θα επιστρέψει ο επόμενος Mark Zuckerberg. Οι ανάγκες ενός παιδιού δεν ικανοποιούνται επειδή το παιδί φοίτησε σε ιδιωτικό αλλά γιατί εμείς, οι γονείς, αφιερώνουμε τον χρόνο που τους αξίζει. Αν ψάχνουμε δραστηριότητες μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας ( το στέλνω μπάλά,μπαλέτο, καράτε, μουσική αλλά δε πατάω ούτε μια φορά να το δω να το κανει) τότε χάθηκε η μπάλα. Ένα παιδί ψάχνει ενα υγιές περιβάλλον, χωρίς φωνές και ένταση. Ένα περιβάλλον στο οποίο θα κάνει πράγματα με τους γονείς, θα γίνει δημιουργικό δίπλα τους και φυσικά ανεξάρτητο. 8
mechpanos Δημοσ. χθες στις 02:33 μμ Δημοσ. χθες στις 02:33 μμ Επειδή έχω γνωστούς εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά, έχω να πω ότι στο μεν Δημοτικό στην επαρχία μια χαρά δουλειά γίνεται, στο δε Γυμνάσιο-Λύκειο ιδιωτικό-ξειδιωτικό πετάνε χαρταετό και ζήτω η παραπαιδεία. Συν αυτό που αναφέρθηκε, πρέπει να μπορείς και να τα πληρώσεις. 2
stefanos_13 Δημοσ. χθες στις 02:36 μμ Δημοσ. χθες στις 02:36 μμ 4 λεπτά πριν, Finn είπε Και πάλι καταήγουμε στην ευκολία του "θα πάει το παιδί μου σε ιδιωτικό και εγώ χωρίς να κουνήσω το δάχτυλο μου το παιδί θα επιστρέψει ο επόμενος Mark Zuckerberg. Οι ανάγκες ενός παιδιού δεν ικανοποιούνται επειδή το παιδί φοίτησε σε ιδιωτικό αλλά γιατί εμείς, οι γονείς, αφιερώνουμε τον χρόνο που τους αξίζει. Αν ψάχνουμε δραστηριότητες μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουμε την απραξία μας ( το στέλνω μπάλά,μπαλέτο, καράτε, μουσική αλλά δε πατάω ούτε μια φορά να το δω να το κανει) τότε χάθηκε η μπάλα. Ένα παιδί ψάχνει ενα υγιές περιβάλλον, χωρίς φωνές και ένταση. Ένα περιβάλλον στο οποίο θα κάνει πράγματα με τους γονείς, θα γίνει δημιουργικό δίπλα τους και φυσικά ανεξάρτητο. Απο την μία δε διαφωνώ πουθενα με αυτά που γράφεις απο την άλλη δεν είναι και σχετικά με το θέμα μας.
Finn Δημοσ. χθες στις 02:38 μμ Δημοσ. χθες στις 02:38 μμ Just now, stefanos_13 said: Απο την μία δε διαφωνώ πουθενα με αυτά που γράφεις απο την άλλη δεν είναι και σχετικά με το θέμα μας. Πως δεν είναι; Προσπαθούμε να αιτιολογήσουμε την μετακόμιση ή όχι στην επαρχία, βοηθώντας παράλληλα τον TS. Οπότε το να πας κάπου που απλά εχει επιλογές, δεν είναι από μόνο του valid reason για να το κάνεις.
darkmatinee Δημοσ. χθες στις 02:48 μμ Δημοσ. χθες στις 02:48 μμ Αγαπητέ TS, που μένουν οι γιαγιάδες; Αν μένουν Αθήνα, μένεις Αθήνα μέχρι να πάει το παιδί σχολείο, αν μένει η μία Ναύπλιο, τότε το συζητάς. Το Ναύπλιο είναι εξαιρετική επιλογή για να φύγεις από την Αθήνα. Και επαρχία τις εργάσιμες μέρες & πιο Αθήνα τα Σουκού για να σπάει λίγο το πράγμα, και με εξαιρετικούς περιπάτους μέσα στη πόλη. 1
Mx10 Δημοσ. χθες στις 02:52 μμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 02:52 μμ (επεξεργασμένο) 8 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Αγαπητέ TS, που μένουν οι γιαγιάδες; Αν μένουν Αθήνα, μένεις Αθήνα μέχρι να πάει το παιδί σχολείο, αν μένει η μία Ναύπλιο, τότε το συζητάς. Το Ναύπλιο είναι εξαιρετική επιλογή για να φύγεις από την Αθήνα. Και επαρχία τις εργάσιμες μέρες & πιο Αθήνα τα Σουκού για να σπάει λίγο το πράγμα, και με εξαιρετικούς περιπάτους μέσα στη πόλη. Οι πιο μικροί σε ηλικία από πλευράς γυναίκας εδώ Αθήνα σε απόσταση 20λεπτου λόγω κίνησης και έξω από το Ναύπλιο σε απόσταση 20 λεπτού οι δικοί μου (λίγο πιο μεγάλοι και με περισσότερες υποχρεώσεις αγροτικές) Επεξ/σία χθες στις 02:57 μμ από Mx10
mechpanos Δημοσ. χθες στις 02:52 μμ Δημοσ. χθες στις 02:52 μμ 3 λεπτά πριν, darkmatinee είπε Αγαπητέ TS, που μένουν οι γιαγιάδες; Αν μένουν Αθήνα, μένεις Αθήνα μέχρι να πάει το παιδί σχολείο, αν μένει η μία Ναύπλιο, τότε το συζητάς. Σημαντική παρατήρηση!!!
jimmy213 Δημοσ. χθες στις 02:53 μμ Δημοσ. χθες στις 02:53 μμ 35 minutes ago, efib said: Δεν πέτυχες τίποτα απολύτως. Τι να πετύχω; Σε σένα έκανα μια ερώτηση. Το υπόλοιπο ήταν γενικό σχόλιο. 37 minutes ago, efib said: Τι να εξηγήσω; Δες ποιες περιοχές έχουν εγκληματικότητα και που βρίσκεται η Αθήνα. Πάτρα και Κορινθία/πέριξ είναι πρώτες, για αυτό παίρνει τόσο εύκολα μετάθεση ο op. Για δείξε μας στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό. Απ' όσο τσέκαρα στα reports της αστυνομίας, δεν είδα κάτι τέτοιο. Πχ πίνακας 5 https://www.astynomia.gr/file/2024/04/epetirida2023.pdf 1
Vasilisxd Δημοσ. χθες στις 03:14 μμ Δημοσ. χθες στις 03:14 μμ (επεξεργασμένο) Να μεγαλώνεις παιδιά στην Αθήνα είναι μεγάλο θέμα... Είσαι συνέχεια στους δρόμους, από το να πας/πάρεις το παιδί από το σχολείο, να το πηγαίνεις στις δραστηρίοτητες κλπ, είσαι όλη μέρα στο αμάξι, στην κίνηση, στα πέρα δώθε και γενικά είσαι κάπου μέσα όλη την ώρα (Διαμέρισμα/Αμάξι κλπ). Άσε τον φόβο, τους περίεργους που κυκλοφορούν και δεν έχεις ιδέα ποιοι είναι, ακόμα και στην παιδική χαρά έχεις τα μάτια σου 14. Βρίσκει ένα παιδάκι να παίξει μαζί, και το ξανά βλέπει σε ένα χρόνο. Είμαι επαρχία με περίπου 5.000 κόσμο, 30 λεπτά από Αθήνα, όλα τα μικρά παιδάκια πάνε και έρχονται σχολείο, γλώσσες και φροντιστήρια με την παρέα τους, η Πόλη περπατιέται από άκρο σε άκρο, όλα συναντιούνται μαζί στις παιδικές χαρές/πλατείες, όλοι γνωριζόμαστε λίγο πολύ μεταξύ μας (αυτή η φάση που όλοι κράζουν/συζητάνε όλους νομίζω ανήκει σε πολύ προηγούμενες γενιές - δε μας αφορά και εάν συμβαίνει πολύ άπλα δε δίνουμε σημασία). Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου πίσω στην Αθήνα με παιδιά, το σκέφτομαι και φρικάρω. Επεξ/σία χθες στις 03:16 μμ από Vasilisxd 3
efib Δημοσ. χθες στις 03:19 μμ Δημοσ. χθες στις 03:19 μμ 23 λεπτά πριν, jimmy213 είπε Τι να πετύχω; Σε σένα έκανα μια ερώτηση. Το υπόλοιπο ήταν γενικό σχόλιο. Για δείξε μας στοιχεία που να το υποστηρίζουν αυτό. Απ' όσο τσέκαρα στα reports της αστυνομίας, δεν είδα κάτι τέτοιο. Πχ πίνακας 5 https://www.astynomia.gr/file/2024/04/epetirida2023.pdf "Επίσης ξεκολλάτε με την επαρχία οι Αθηναίοι. Σαν τους Αμερικάνους κάνετε ορισμένοι που δεν ξέρουν ότι υπάρχει κόσμος έξω από τα σύνορά τους. Επαρχία δεν σημαίνει χωριό." Αυτά έγραψες ως απάντηση σε εμένα. Από ότι καταλαβαίνω είσαι μικρός και δεν έχεις ούτε σπίτι, ούτε ευθύνες. Απλά προσοχή γιατί ρωτάς κάτι και σου απαντάει το πιτσιρίκι που δεν έχει βγει από τον νομό του. Οι πιο πολλοί εδώ πέρα έχετε πάει Αθήνα / επαρχία μόνο εκδρομή αλλά εκφέρετε άποψη για την ζωή και στα δύο.
JakeKaufman Δημοσ. χθες στις 03:23 μμ Δημοσ. χθες στις 03:23 μμ 1 hour ago, stefanos_13 said: Eπειδή ο μέσος Έλληνας ως γνωστόν έχει την δυνατότητα να στείλει το τέκνο του σε ιδιωτικό σχολείο και αυτού του είδους η εκπαίδευση είναι ο παράγοντας για τον οποίο δεν θα μετακομίσει καποιος εκτός Αθήνας. Δεν μιλάω για τον μέσο Έλληνα
TR-909 Δημοσ. χθες στις 03:36 μμ Δημοσ. χθες στις 03:36 μμ Ενδιαφέρον θέμα. Έχοντας ζήσει κοντά 25 χρόνια Αθήνα (κυρίως κέντρο) να πω και εγώ τη γνώμη μου. Θέλω να εστιάσω λίγο στο τι σημαίνει ποιότητα ζωής, γιατί έχει παρερμηνευθεί λίγο ο όρος. Περιβαλλόντικες συνθήκες - δεν υπάρχει σύγκριση. Στην Αθήνα και στο κέντρο των μεγάλων πόλεων γενικότερα, η ατμόσφαιρα μυρίζει ...καυσαέριο. Επιπλέον, λιγοστοί έως ανύπαρκτοι χώροι πρασίνου και τεράστιο πρόβλημα με την ηχορύπανση. Ασφάλεια και εγκληματικότητα - δυστυχώς ειδικά στην Αθήνα, χρόνο με το χρόνο το θέμα της ασφάλειας γίνεται ολοένα και πιο σοβαρό και τείνει προς το χειρότερο. Πρόσβαση σε υπηρεσίες και ευκολία μετακίνησης - τα γνωρίζεις και ο ίδιος, η κίνηση, το παρκάρισμα, αν δε μπεις Αττική οδο (διόδιο) χρειάζεσαι ώρα για να για να πας κάπου, συν το κόστος του καυσίμου και η ταλαιπωρία που συνεπάγονται όλα τα παραπάνω. Προσπαθώ να ξεχάσω τις ώρες που χρειαζόταν να σπαταλήσω, για να τρέχω σε λογιστή, ΔΟΥ, ΕΥΔΑΠ κτλπ ενώ εδώ πάω με ...τα πόδια. Αναψυχή - εδώ είναι η μεγάλη παγίδα. Η πρωτεύουσα έχει τα πάντα, ναι. Πόσες φορές όμως το χρόνο θα επισκεφθείς όλα αυτά τα "ωραία" και πόσες θα τη βγάλεις στο καναπέ, καθώς τις περισσότερες φορές είσαι εξουθενωμένος? Ακόμη και το να πας στη θάλασσα, στην Αθήνα χρειάζεται προγραμματισμό που ισοδυναμεί με ένα μικρό ταξίδι, χώρια ότι οι παραλίες είναι όχι μόνο μέτριες αλλά και βρώμικες. Μεγάλη υπόθεση, ειδικά το καλοκαίρι, να μπορείς σε 10' να είσαι στη παραλία και να βουτάς στη θάλασσα. Ψυχική υγεία - ειδικά στο κέντρο πλέον είναι ανυπόφορα. Να προσπαθείς να αναπαυθείς και να περνάει από κάτω ο μάγκας με την "ξετάπωτη εξάτμιση" ή να έχεις τη κυρία στο απέναντι μπαλκόνι να παίζει με το σκύλο της στις 12 το βράδυ, ή να ακούς σε μια ολόκληρη γειτονιά τα γαυγίσματα από τα ζωντανά των "όψιμων φιλόζωων" που τα αφήνουν σε ένα μπαλκόνι του 1τμ. Να βγαίνεις το πρωί να πας στη δουλειά σου και επειδή σταμάτησες στο κίτρινο του φαναριού να τρως μούτζες, ή με το που ανάψει πράσινο σε 100 milliseconds να ακούς τη κόρνα του από πίσω. Θα το καταλάβεις αν πας επαρχία πόσο πιο χαλαρός και άνετος είναι ο κόσμος, που για εμένα είναι προνόμιο ανεκτίμητης αξίας. Συνοψίζοντας, εφόσον έχεις λυμένο το επαγγελματικό δεν υπάρχει σύγκριση η επαρχία είναι σαφώς ανώτερη σε κάθε επίπεδο από την Αθήνα. Ναι η Αθήνα ήταν ωραία αρκετά χρόνια πίσω, πλέον όμως είναι μια πόλη που περισσότερο παραπέμπει σε τριτοκοσμική, παρά σε Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Για το σπίτι, προσωπική άποψη θα εκφράσω, είμαστε ακόμη στο peak μιας φούσκας που ξεκίνησε με το άπλετο χρήμα που δώθηκε σε διάφορες μορφές, επί Covid. Δώστο όσο περισσότερα μπορείς και με τα ίδια αν όχι λιγότερα χρήματα θα πάρεις ανώτερο σπίτι στην επαρχία χωρίς να έχεις στο κεφάλι σου δάνεια, τόκους, καθυστερήσεις, τυχόν αναποδιές της ζωής, κτλπ. 4 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα