Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

• Απαντ. 453
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Για σενα που εισαι ΔΥ και με λυμένο το προβλημα της δουλειας + το νοικι που θα παιρνεις θα ελεγα ναι. Αλλα αυτο μονο εφοσον το σπιτι στην επαρχια ειναι μονοκατοικία μεγαλη και αναβαθμιζει την ζωη σου. Βεβαια το Ναύπλιο το θεωρω κακη επιλογη αλλα εσενα μπορει να σου αρεσει.

Δημοσ.

Κακη επιλογή από ποια άποψη; Με

προβληματίζει το δάνειο στο κεφάλι 35+ χρόνια ! Από την άλλη μια ζωή διαμέρισμα με άλλους 15 στο κεφάλι σου είναι πίκρα 

Δημοσ.

Δεν καταλαβαινω γιατι να σε προβληματιζει το δανειο. Ενα στανταρ εξοδο ειναι.

Σαν να  νοικιαζες, απλα τωρα νοικιαζεις απο την τραπεζα.

Επισης το σπιτι στην κυψελη λογικα θα πιασει αρκετα χρηματα σε ενοικιο οποτε η δοση  σχεδον απο εκει θα πληρωνεται..

Win win situation

• Like 3
  • Sad 1
  • Haha 2
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, Mx10 είπε

Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ;

Ξεκάθαρα ναι. Μην σου πω ότι θα έψαχνα και λίγο πιο έξω από το Ναύπλιο για περισσότερη ησυχία.

25 λεπτά πριν, Mx10 είπε

Με προβληματίζει το δάνειο στο κεφάλι 35+ χρόνια

Πούλα το και χρηματοδότησε το νέο σπίτι

• Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.

Από την άποψη ότι για 250000 δάνειο  η δόση θα είναι 1100-1200  και στο τελοσ θα πληρώσεις τελικό ποσό 400+ (με τόκους) ! Είχα σκεφτεί και το πούλημα του υπάρχοντος σπιτιου με αγορά μεζονέτας ή μονοκατοικίας εντός αττικής αλλά εκτός λεκανοπεδίου 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Ξεκάθαρα ναι. Μην σου πω ότι θα έψαχνα και λίγο πιο έξω από το Ναύπλιο για περισσότερη ησυχία.

Oπωσδήποτε εκτός Ναυπλίου και απο την μεριά προς Τολό.Οχι προς Νέα Κίο ,το ελαιουργείο εκεί κάνει την περιοχή ανυπόφορη τον χειμώνα.Εκτός αν έχει αλλάξει η κατάσταση τα τελευταία 10 χρόνια που έχω φύγει.Είναι και ο καταυλισμός εκεί.................

• Like 5
Δημοσ.

Εγώ δεν θα πουλούσα το σπίτι στην Κυψέλη γιατί θα παίρνει όλο αξία τα επόμενα χρόνια.

Επίσης Ναύπλιο ακούγεται ωραία αλλά φέτος το καλοκαίρι που πήγα διακοπές μια εβδομάδα μέσα στην πόλη ήταν ανυπόφορα με την ζέστη και την υγρασία. Δεν θα έμενα εκεί μόνιμα.

Γιατί δεν νοικιάζετε στο Ναύπλιο στην αρχή να δείτε πως θα πάει και εάν όντως σας αρέσει πουλάτε σε 5-6 χρόνια το διαμέρισμα και παίρνετε ένα σπίτι εκεί.

• Like 7
  • Thanks 2
Δημοσ.

Την πώληση του υπάρχοντος στην κυψέλη και την αγορά μεζονέτας ή μονοκατοικίας στα προάστια πώς την βλέπετε σαν εναλλακτική ;

• Sad 1
Δημοσ.
22 minutes ago, keleystis said:

Εγώ δεν θα πουλούσα το σπίτι στην Κυψέλη γιατί θα παίρνει όλο αξία τα επόμενα χρόνια.

Επίσης Ναύπλιο ακούγεται ωραία αλλά φέτος το καλοκαίρι που πήγα διακοπές μια εβδομάδα μέσα στην πόλη ήταν ανυπόφορα με την ζέστη και την υγρασία. Δεν θα έμενα εκεί μόνιμα.

Γιατί δεν νοικιάζετε στο Ναύπλιο στην αρχή να δείτε πως θα πάει και εάν όντως σας αρέσει πουλάτε σε 5-6 χρόνια το διαμέρισμα και παίρνετε ένα σπίτι εκεί.

παιρνει αξια την οποια θα την χανει απο τους ωραιους τοκους στο δανειο δυστυχως

Δημοσ.
1 ώρα πριν, giwfys είπε

Δεν καταλαβαινω γιατι να σε προβληματιζει το δανειο. Ενα στανταρ εξοδο ειναι.

Σαν να  νοικιαζες, απλα τωρα νοικιαζεις απο την τραπεζα.

Επισης το σπιτι στην κυψελη λογικα θα πιασει αρκετα χρηματα σε ενοικιο οποτε η δοση  σχεδον απο εκει θα πληρωνεται..

Win win situation

Άργησε μια εβδομάδα να πληρώσεις ενοίκιο και μια εβδομάδα να πληρώσεις δόση και θα καταλάβεις αν είναι το ίδιο 

• Like 4
  • Thanks 2
Δημοσ.

Πάντως μεγαλωμένος εκεί , 15 χρόνια εδω το μόνο πράγμα που μου αρέσει στην Αθήνα είναι η ανωνυμία,τίποτα άλλο πραγματικά ! Παρατηρώ τις ζωές όσων ζούμε στην Αθήνα , περιμένουμε ένα σκ να Πάμε μια βόλτα και μετά να ξαναγυρίσουμε στο κλουβί μας (διαμέρισμα ) 

• Like 2
Δημοσ.

Η γυναίκα σου τι λεει για αυτά; Γιατί αν έχει μεγαλώσει κέντρο Αθήνας, θα ζοριστεί στην επαρχία, παρότι το Ναύπλιο είναι ωραία πόλη και με καλό επίπεδο. Έχει η ίδια παρέες; Οικογένεια στην Αθήνα; Δραστηριότητες που κάνει; Γιατί βλέπω οτι στις σκέψεις γράφεις με α' ενικό. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ProponitisTouKanape είπε

Η γυναίκα σου τι λεει για αυτά; Γιατί αν έχει μεγαλώσει κέντρο Αθήνας, θα ζοριστεί στην επαρχία, παρότι το Ναύπλιο είναι ωραία πόλη και με καλό επίπεδο. Έχει η ίδια παρέες; Οικογένεια στην Αθήνα; Δραστηριότητες που κάνει; Γιατί βλέπω οτι στις σκέψεις γράφεις με α' ενικό. 

Το έχουμε συζητήσει, είναι επιφυλακτική αλλά όχι αρνητική σε μια μετάβαση ! Προτιμά βέβαια την λύση μιας μεζονέτας πχ στην Αθήνα σε προάστια  από το Ναύπλιο! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Mx10 είπε

Καλησπέρα, καλό σαββατοκύριακο ! Στο πλαίσιο ανταλλαγής απόψεων θα ήθελα τη γνώμη σας ! Είμαστε Δ.Υ και Έχουμε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο οποίο μένουμε (100τμ)  από τη γυναίκα μου στην Άνω κυψέλη και Περιμένουμε παιδάκι ! Εγω είμαι από Ναύπλιο και συνεχώς σκέφτομαι την μετακόμιση μας εκεί ( η δουλειά μπορεί να μεταφερθεί). Το θέμα είναι ότι δεν έχουμε σπίτι όμως στο Ναύπλιο ! Θα μπαίνετε στην διαδικασία δανείου για να τολμήσετε την αλλαγή και μετακόμιση στην επαρχία ; Αναλογίζομαι ότι το δάνειο θα πρέπει να είναι της τάξης των 200-250k και με φοβίζει ακόμα και με την προϋπόθεση ότι θα νοικιάζαμε αυτό στην Αθήνα ! Επισης η μετάβαση σε μια «κλειστή κοινωνία» είναι ένα θέμα ! Αλλα σκέφτομαι ότι άλλο το διαμέρισμα , άλλο η μονοκατοικία όπως επίσης και διαφορετική η ζωή στην επαρχία ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά! Ευχαριστώ για τον χρόνο σας 

Φίλε μου οτι αποφαση και να παρεις την παίρνεις για το παιδακι σου και μονο που ερχεται με το καλό,ετσι θα ζυγησεις και θα πραξεις αναλογα

Επεξ/σία από giavra
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...