Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας είμαι 30 χρονών και ενδιαφέρομαι να μάθω ξένη γλωσσά αγγλικά λογω ότι δούλευα τόσα χρόνια  αποθήκη αλλά ο γιατρός μ είπε καλό είναι να σταματήσεις με τα βάρη λογω μέσης .

Θα ήθελα να μου πείτε άμα υπάρχει κάτι δωρεάν η κάποιο οικονομικό φροντιστήριο για ενήλικες που μπορεί κάποιος να μάθει την ξένη γλωσσά για εργασία ίσως θα κοιτάξω για υποστήριξη πελατών ,έχετε κάποια εμπειρία με κάποιο φροντιστήριο που να κάνει καλη δουλεία?

Σας ευχαριστω

Δημοσ.

Καλησπέρα! Οικονομικά φροντιστηρια για να πάρεις το χαρτί θα βρεις πολλά, τα οποία όντως θα κάνουν και αυτό που υπόσχονται. Οικονομικό φροντιστηριο που θα σου μάθει όντως τη γλώσσα σε βάθος, με σωστή προφορά και πραγματικά αγγλόφωνους καθηγητές δύσκολο. Οπότε εξαρτάται από το επίπεδο που θες να αποκτήσεις και τον χρόνο που θες να διαθέσεις. Ανά καιρούς κάνουν κάποιοι κρατικοί φορείς, όπως ο Δήμος Αθηνάιων, δωρεάν μαθήματα, αλλά δεν θα είχα μεγάλες προσδοκίες. Με δεδομένο ότι στο ίντερνετ υπάρχει άφθονο υλικό, αν θες κάτι δωρεάν, θα μπορούσες να πάρεις μόνος σου κάποια βιβλία και να βρεις υλικό online για να ξεκινήσεις να μαθαίνεις μόνος. Διάβαζε άρθρα, βλέπε ταινίες κλπ στα αγγλικά και θα μάθεις γρήγορα τα βασικά.

Δημοσ.

Επίσης σε κάποια πανεπιστήμια έχουν δωρεάν εκμάθηση ξένης γλώσσας σε τμήματα από αρχάριους μέχρι προχωρημένους, θα μπορούσες να δεις και αυτό. Βέβαια στο τέλος δεν θα μπορείς να πάρεις «πτυχίο» αν δεν είσαι φοιτητής αλλά δεν σε ενδιαφέρει. 

Δημοσ.
23 ώρες πριν, Sergios24 είπε

Καλησπέρα σας είμαι 30 χρονών και ενδιαφέρομαι να μάθω ξένη γλωσσά αγγλικά λογω ότι δούλευα τόσα χρόνια  αποθήκη αλλά ο γιατρός μ είπε καλό είναι να σταματήσεις με τα βάρη λογω μέσης .

Θα ήθελα να μου πείτε άμα υπάρχει κάτι δωρεάν η κάποιο οικονομικό φροντιστήριο για ενήλικες που μπορεί κάποιος να μάθει την ξένη γλωσσά για εργασία ίσως θα κοιτάξω για υποστήριξη πελατών ,έχετε κάποια εμπειρία με κάποιο φροντιστήριο που να κάνει καλη δουλεία?

Σας ευχαριστω

καλησπερα σας, εγω εκανα μαθηματα για να παρω το lower απο το μηδεν στο φροντηστηριο στην ευρωδιασταση στην ομονοια ,ενω ειχα κανει αγγλικα χρονια ποτε δεν ειχα ξανα δωσει. Μεγαλη χαζομαρα μου που δεν εκανα ξανα ταχυρυθμο στην ευρωδιασταση. Ειχα περασει στην σχολη μου επαρχια και επειδη ημουνα στο 2 εξαμηνο ξεκινησα στην ευρωδιασταση και δεν το περασα , μετα εφυγα για φοιτητης και ενω ειχα φροντηστηριο αγγλικων πανω απο το διαμερισμα μου δεν μπορουσα μαζι με την σχολη να το κανω. Τελειωνοντας την σχολη και γυρνωνας πισω στην Αθηνα , και εχοντας καρτα ανεργιας αμα ψαξεις στο ιντερνετ διαφορα σεμιναρια του δημου αθηναιων για αγγλικα , ειτε στο χωρο εργασιας ( ητανε κοντα στους αμπελοκηπους ), και ποτε δεν εδωσα για το πτυχιο. Μετα απο καιρο παιρνω ξανα την αποφαση και ξανα πηγαινω στην ευρωδιασταση για το lower ξεκινησα Οκτωμβριο και εδωσα τον Μαιο. Ταχυρυθμο προγραμμα με αρκετη υλη αλλα, απιστευτοι στοχευουνε στα σος και πηρα την πιστοποιηση . Ειχα την ευελιξια να κανω μαθηματα μεσω skype οταν ειχανε απεργια τα μεσα μεταφορας διοτι ηθελα μια ωρα να φτασω με μεσα μεταφορας οποτε με βολευε αυτη η ευελιξια. Σιγουρα τα αγγλικα θελουνε χρονο να τα μαθεις αλλα μου αρεσει που σε λιγο χρονικο διαστημα φορτσαρεις να παρεις το πτυχιο. Σου φορτωνουνε πολλα μαζι. Εγω στην αρχη ημουνα στην απογοητευση διοτι εκανα πολλα λαθη, μετα απο αρκετη ξεκουραση και στοχο στα αγγλικα μου ανεβηκα αρκετα. Η ιδια δεν το πιστευε ποσο γρηγορα ανεβηκα. Απο ενα σημειο με βοηθησε πολυ η ακουστικη απο τα προηγουμενα χρονια που μου κολλουσε. Εδωσα το mishigan διοτι δεν εχει ποτε προβλημα να μην το δεχτει καποιος εργοδοτης οπως μου ειπανε. Πριν 2-3 χρονια ειχα την χαζη ιδεα να ξεκινησω στην ευρωδιασταση για proficency και για ιταλικα απο το μηδεν. Τοτε δουλευα στα jumbo  και δεν ειχα χρονο να παρακολουθησω τα αγγλικα ουτε τα ιταλικα . Αλλα επειδη αλλαξε και μπορουσα να κατεβασω το βιντεο ολου του μαθηματος σε αρχειο απο το skype το κατεβασα και γεμισα το υπολογιστη μου. Χαζη ιδεα την λεω διοτι ενω ειχα την δουλεια μου και διαφορα αλλα οικογενειακα θεματα πιστευα οτι θα εκανα ολα μαζι. Δεν γινεται , θελει ξεκουραση και ηρεμια που δεν ειχα . Μετανιωσα που επελεξα και τα 2 μαζι επρεπε μονο ενα. Βεβαια μου εδωσαν δωρεαν τα βιβλια των αγγλικων  λογω οτι ημουνα παλιος μαθητης τους και υποτροφια εκπτωση στην 2η γλωσσα. Μου εφυγε ενα χιλιαρικο ολα μαζι προπληρωμενα για ολο το χρονικο διαστημα μεχρι να δωσω . Αποφασιζω να δωσω για proficency , με δυνατοτητα 2 ευκαιριας σε περιπτωση αποτυχιας τον Δεκεμβριο. Μου λεει η γραμματεια οτι δεν γινεται να μην παω να δωσω την 1η φορα τον Μαιο διοτι δεν θα μπορεσω να παω στην 2η φορα . Πηγα και εδωσα με μηδεν διαβασμα , σε πληροφορω στα προφορικα που δινουμε 2 ατομα μαζι θα τα περνουσα αμα διαβαζα τις συνθετικες λεξεις , μου φανηκε ευκολο. Τα γραπτα μου φανηκαν πολυ ζορικα παντως. Φετος που δεν δουλευω εχω ξεκινησει με το πασο μου , μονο τα αγγλικα για να μην τα αφησω αλλο. Περυσι ειχα κανει ιδιαιτερα αλλα τα παρατησα, μου αρεσε περισσοτερο η ευρωδιασταση . Τα ιδιαιτερα στοχευουνε πολυ στο να μαθεις να μιλας σωστα αλλα θελει αρκετο χρονο εμενα μου ειπε θελεις 2 χρονια. Αλλα θα το παλεψω μονος μου με τα βιντεο, που ηδη εχω πληρωσει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένεις Αθήνα;

Μπορείς να δεις τα μαθήματα που προσφέρει το Διδασκαλείο Ξένων Γλωσσών του ΕΚΠΑ. Δικαίωμα εγγραφής έχουν και οι φοιτητές αλλά και οι εργαζόμενοι.

Ενδεικτικά:

IMG_20250210_150955.jpg.90594dfb6ee61580bc566e171ba069f1.jpg

Επεξ/σία από *nenya*
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 12:31 ΜΜ, Sergios24 είπε

Σας ευχαριστω

Η γνώμη μου είναι να κοιτάξεις να βάλεις το χέρι στην τσέπη και εφόσον θες να μάθεις καλά μια γλώσσα, να δεις για ιδιαίτερο με καθηγητή.

Εναλλακτικά, δες αν υπάρχει κανένα μικρό και όχι ιδιαίτερα γνωστό φροντιστήριο το οποίο να μπορεί να σου διασφαλίσει ότι θα είσαι σε μια ολιγομελή τάξη με σχετικά τους ίδιους μαθητές μέχρι το τέλος. 

Είχα πάει πριν χρόνια σε ένα φροντιστήριο ενηλίκων από αυτά που σου λένε για lower και proficiency σε ενα έτος από το μηδέν, απλά δεν γίνεται εκτός κάποιων εξαιρέσεων. Πέραν από αυτό βέβαια, δεν έμεινα ικανοποιημένος από δεκάδες άλλους κακους χειρισμούς και πολιτικές του φροντιστηριου το οποίο ήταν και από τα γνωστότερα εδώ στην Αθήνα. Απλά κοιτάνε να μαζέψουν πελάτες και να τσιμπισουν τα μηνιαία διδακτρα. Σε βάζουν κιόλας να υπογράψεις ότι είσαι υποχρεωμένος να τα πληρώσεις μέχρι τέλος ακόμα κι αν διακόψεις το πρόγραμμα. Πεταμένα λεφτά. Οι καθηγητές δουλεύουν 12+ ώρες εκεί που πήγαινα, απορώ πως αντέχουν το βράδυ. 

Δημοσ.

Επίσης ανεξάρτητα με τα μαθήματα που θα κάνεις, φρόντισε να έχεις όσο περισσότερη επαφή με τη γλώσσα γίνεται. Με τα αγγλικά αυτό είναι αρκετά εύκολο. Αν μένεις στο μάθημα και στην όποια δουλειά στο σπίτι, θα ζοριστείς πολύ και δε θα σου βγει φυσικά αυτό που θα μάθεις

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...