Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες πάνω από όλα εάν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ups που να δίνει ρεύμα για 10 ώρες στο router σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Στα 60€ υπάρχει κάτι? έψαξα αλλά δεν βρίσκω άκρη. Τα περισσότερα από αυτά δεν αναφέρουν τί μπαταρία έχουν ούτε τι αυτονομία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, nasos2465 είπε

Θα ήθελα τις γνώμες σας και τις εμπειρίες πάνω από όλα εάν γνωρίζετε κάποιο αξιόπιστο ups που να δίνει ρεύμα για 10 ώρες στο router σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Στα 60€ υπάρχει κάτι? έψαξα αλλά δεν βρίσκω άκρη. Τα περισσότερα από αυτά δεν αναφέρουν τί μπαταρία έχουν ούτε τι αυτονομία. 

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό.

https://www.germanos.gr/product/laptops-peripherals/computers-peripherals/ups/mini-ups-lamtech-30w/?productId=20394384

Ουδέποτε έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω για 10 ώρες, αλλά σίγουρα ξεπερνάει τις 3 κρατώντας ένα απλό speedport της cosmote + ΟΝΤ

---------------------

(Κάτι γίνεται με το site και δεν μπαίνει link)

image.png.673eabf63e8056fb15e189124d684154.png

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Προσωπικά χρησιμοποιώ αυτό.

https://www.germanos.gr/product/laptops-peripherals/computers-peripherals/ups/mini-ups-lamtech-30w/?productId=20394384

Ουδέποτε έχει χρειαστεί να το δοκιμάσω για 10 ώρες, αλλά σίγουρα ξεπερνάει τις 3 κρατώντας ένα απλό speedport της cosmote + ΟΝΤ

---------------------

(Κάτι γίνεται με το site και δεν μπαίνει link)

image.png.673eabf63e8056fb15e189124d684154.png

Ευχαριστώ για την απάντηση.  Γενικά έχει χρειαστεί από τότε που το έβαλες? Και αν ναι ήταν αρκετές φορές? Σαν συμπεριφορά με το που κόπηκε το ρεύμα δούλεψε κατευθείαν? χωρίς να επέμβεις εσύ να κάνεις κάτι? Πόσο χρόνο περίπου το έχεις τσεκάρει ότι δίνει ρεύμα? θέλω το ρούτερ να υποστηρίξει κάμερα ασφαλείας που παρακολουθεί ηλικιωμένο άνθρωπο και επειδή το ρεύμα κόβεται μπορεί και τρείς φορές το μήνα και δεν ξέρουμε για πόσες ώρες μπορεί και 6 με 7. Προσπαθώ σε όλο αυτό να βρω μια λύση. Αλλά δεν περισσεύουν και να πάω να σκάσω 200€ ή και περισσότερο....για ups 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγω εχω να προτείνω κατι αλλο. Αν το ρουτερ σου ειναι 12V παιρνεις ενα τροφοδοτικό που να παίρνει και μπαταριά backup σαν και αυτο.
Με μια μπαταριά 12V 7ah θα εχεις πολυ μεγαλη αυτονομία στο 1Α ειναι 7 ωρες. Αν βαλεις 9ah ειναι 9 ωρες.
Και τα 2 μαζι θα σου βγουν κοντα στο 25αρι.
Αν δεν σου αρεσει να ειναι ετσι "γυμνό" υπαρχει και με ερμαριο αλλα κοστίζει ποιο ακριβά.
Το μονο που εχεις να δεις ειναι ποσα Watt ειναι το ρουτερ σου και να παρεις το αντίστοιχο. Πχ ενα μικρο στα 35W ειναι 2Α θα σε καλυψει, αν οχι πας σε λιγο μεγαλύτερο.

Τροφοδοτικό Κουτί Συστημάτων CCTV 12V/3A ZTP1203B
SC-35 Τροφοδοτικό Backup 13.8VDC 2A (35W) αδιάλειπτης παροχής, με έξοδο φόρτισης μπαταρίας

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, nasos2465 είπε

θέλω το ρούτερ να υποστηρίξει κάμερα ασφαλείας που παρακολουθεί ηλικιωμένο άνθρωπο και επειδή το ρεύμα κόβεται μπορεί και τρείς φορές το μήνα και δεν ξέρουμε για πόσες ώρες μπορεί και 6 με 7. 

3 φορές το μήνα για 7 ώρες? Πολλές...

Την κάμερα πώς την κρατάς σε λειτουργία?

Επεξ/σία από turbat0s
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Εγω εχω να προτείνω κατι αλλο. Αν το ρουτερ σου ειναι 12V παιρνεις ενα τροφοδοτικό που να παίρνει και μπαταριά backup σαν και αυτο.
Με μια μπαταριά 12V 7ah θα εχεις πολυ μεγαλη αυτονομία πάνω απο 10 ωρες.
Και τα 2 μαζι θα σου βγουν κοντα στο 25αρι.
Αν δεν σου αρεσει να ειναι ετσι "γυμνό" υπαρχει και με ερμαριο αλλα κοστίζει ποιο ακριβά.
Το μονο που εχεις να δεις ειναι ποσα Watt ειναι το ρουτερ σου και να παρεις το αντίστοιχο. Πχ ενα μικρο στα 35W ειναι 2Α θα σε καλυψει, αν οχι πας σε λιγο μεγαλύτερο.

Τροφοδοτικό Κουτί Συστημάτων CCTV 12V/3A ZTP1203B
SC-35 Τροφοδοτικό Backup 13.8VDC 2A (35W) αδιάλειπτης παροχής, με έξοδο φόρτισης μπαταρίας

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Αυτό εδώ σκέφτομαι να πάρω για ρούτερ  ( τώρα στήνω την εγκατάσταση έχω προμηθευτεί τις κάμερες/wifi με ηλιακό πάνελ και επειδή δεν υπάρχει υποδομή ίντερνετ στο χωριό καταφεύγω στο δίκτυο κινητής 4G/5G είχα κοιτάξει για ρούτερ με πάνελ αλλά από αυτά που διάβασα έχουν πολλές αποσυνδέσεις δεν είναι αξιόπιστα) Αν μπορείς βάλε link από τα προϊόντα που μου προτείνεις τροφοδοτικό και μπαταρία ώστε να τα αναζητήσω.

Screenshot_20250208_125511_Skroutz.jpg

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, turbat0s είπε

3 φορές το μήνα για 7 ώρες? Πολλές...

Την κάμερα πώς την κρατάς σε λειτουργία?

Τρεις φορές ενδέχεται να κοπεί. Ρεύμα υπάρχει ώστε να είναι συνδεδεμένο ώστε όταν έρθει να ξανά φορτίσει. Απλά η κάθε φορά όταν κόβεται μπορεί να κρατήσει και 5 , 6 ή 7 ώρες μέχρι να έρθει ξανά. Οι κάμερες είναι με πάνελ. Θα έπαιρνα και ρούτερ αλλά διάβασα ότι δεν είναι αξιόπιστα.

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nasos2465 είπε

βάλε link από τα προϊόντα που μου προτείνεις τροφοδοτικό και μπαταρία ώστε να τα αναζητήσω.

https://www.emimikos.gr/SC-35-Trofodotiko-Backup-13.8VDV/
https://www.skroutz.gr/c/689/aksesouar-cctv/f/1309969/trofodotiko-kouti.html?keyphrase=συστηματων
https://www.skroutz.gr/search?keyphrase=μπαταριες+12+volt+7a

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, turbat0s είπε

Ποιες πήρες?

Reolink argus eco

16 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Ευχαριστώ πολύ 

Δημοσ.

αυτά τα τροφοδοτικά έχουν έξοδο 13,4-13,8v ώστε να μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία. 

Το ρούτερ με αυτά τα παραπάνω V δεν θα έχει θέμα, να ζεστένεται κτλ?

Δημοσ.
26 λεπτά πριν, pavloa είπε

αυτά τα τροφοδοτικά έχουν έξοδο 13,4-13,8v ώστε να μπορούν να φορτίσουν την μπαταρία. 

Το ρούτερ με αυτά τα παραπάνω V δεν θα έχει θέμα, να ζεστένεται κτλ?

Δεν γνωρίζω καθόλου 🤔για αυτό και άνοιξα το θέμα μπας και μάθω κάποια πράγματα ώστε να ξέρω τί να κάνω 🤷

1 ώρα πριν, Petros Electron είπε

Από ότι είδα αυτά τα χαρακτηριστικά έχει ο φορτιστής του ρούτερ. Πιστεύεις θα υπάρχει θέμα να καεί ή να μην δουλεύει καλά επειδή πλέον δεν υπάρχει φορτιστης και το ρεύμα θα το παίρνει από το τροφοδοτικό?Screenshot_20250208_143434_Chrome.jpg.59d0f68b66063525d42c2d5f609cd276.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...