Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,τα φωτα σας επειδη ειμαι ασχετος....

Στοχος:αποφαση για επιλογη mini pc η λαπτοπ για συνδεση με 1-2 οθονες με καλη αναλυση για διαγραμματα....Χρηση απλη,ουσιαστικα multitasking για ανοιγμα πολλων παραθυρων σε browser,καθολου gaming,χρηση εφαρμογης tradingview κυριως trading....Προτιμω λαπτοπ που θα το χρησιμοποιω σαν desktop αλλα αν χρειαστει να μπορω να το παρω μαζι μου αλλα φοβαμαι για την μπαταρια που θα το εχω συνεχεια ανοιχτο φορτιση ξεφορτιση αν θα αντεξει χρονια...

Σκεφτομουν για λαπτοπ μεχρι 1200 ευρω.ουσιαστικα απο αυτα που μου εχουν πει με νοιαζει η ραμ(16 η 32)μια βασικη καρτα γραφικων που να ταιριαζει η αναλυση με αυτη της οθονης που θα διαλεξω μου ειπανε?),ssd...Βλεπω διαφορα laptops και εχω ζαλιστει...

Επισης για οθονη κοιταγα για 49αρα και μια 27αρα που θελω να συνδεσω....Η 49αρα σαν tv βγαινει πχ στα 400-500ευρω ενω screen για pc πχ odyssey μπορει να βγαινει 1000+ και δεν ξερω αν αξιζει να παρω tv η για pc αν εχει διαφορα...Ουσιαστικα πρεπει να παρω splitter hdmi για να συνδεω και τις 2 οθονες αν θελω?

Μπορειτε να μου κανετε καποιες προτασεις για το setup αυτο?

Δημοσ.
53 λεπτά πριν, koskarpos είπε

Ουσιαστικα πρεπει να παρω splitter hdmi για να συνδεω και τις 2 οθονες αν θελω?

Χωρίς να έχω εμπειρία σε τέτοιο στήσιμο (= κάπου μπορεί να είμαι λάθος).

Αν το περιεχόμενο που θέλεις να προβάλεις στις δύο οθόνες είναι το ίδιο, τότε ίσως μπορείς να κάνεις δουλειά με το splitter που σκέφτεσαι. Αν όμως στις δύο οθόνες θέλεις να προβάλεις διαφορετικό περιεχόμενο τότε θα πρέπει να πάρεις εικόνα από διαφορετικές εξόδους εικόνας.

Στην πρώτη περίπτωση (ίδια εικόνα στις δύο οθόνες) μπορείς να πάρεις ένα λάπτοπ (όχι απαραίτητα ακριβό) και από την έξοδο HDMI (πλέον όλα τα σύγχρονα διαθέτουν) να βάλεις με το splitter δύο οθόνες.

Στην δεύτερη περίπτωση (διαφορετικές εικόνες στις δύο οθόνες) δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις λάπτοπ γιατί διαθέτουν μόνο μια έξοδο εικόνας. Μπορείς να βάλεις όμως κάποιο mini pc που θα έχει τις απαραίτητες εξόδους και μια υποτυπώδη φορητότητα (με την προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμη οθόνη και πληκτρολόγιο-ποντίκι).

Δημοσ.

οταν λες διαφορετικο περιεχομενο τι εννοεις?πχ θελω να εχω στην μια οθονη browser,telegram η discord και στην αλλη καποια εφαρμογη τυπου tradingview η αλλον browser...δεν μπορω να κανω drag στην μια οθονη το ενα και στην αλλη το αλλο?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μια χαρά μπορείς να έχεις επέκταση οθόνης και σε λάπτοπ και στη 2η οθόνη μπορείς να μεταφέρεις ότι θέλεις. Όταν συνδέσεις το 2ο μόνιτορ θα σε ρωτήσει αν θέλει μονή οθόνη, κλώνο ή επέκταση.

Εννοείτε η μία οθόνη θα είναι του λάπτοπ και η 2η το μόνιτορ.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

αν το λαπτοπ εχει μονο 1 hdmi υποδοχη φανταστηκα οτι με splitter θα μπορουσα να δινει σημα σε 2 οθονες και να κανω drag σε καθε οθονη τι θελω να εμφανιζει..αλλα οπως φαινεται δειν γινεται οπως ειπε ο φιλος  topclr πιο πανω

αλλα οπως και με τα desktop που βλεπω με 4 οθονες πχ συνδεδεμενα γιατι να μην γινεται στο λαπτοπ με 2?

Δημοσ.

Με απλό splitter δε μπορεί να γίνει καθώς το splitter ο μόνο που κάνει είναι να δίνει την ίδια εικόνα και στις δύο εξόδους. Μπορείς όμως να το κάνεις όπως το φαντάζεσαι με type-c to dual hdmi adapter.

https://www.amazon.com/Adapter-Splitter-Monitors-Thunderbolt-Chromebook/dp/B0D5H8X49V?dib=eyJ2IjoiMSJ9.K-2rZxQ706M1Hwc97boLzdC6j3UL2QXtmFEctJbH_2EVCAvP0BshyRHB2Dn2ubrK37iTHc7Qjj8cBsoa1whbmZ1h7jxXS7oOCsg3AQrszmOwgbEa7ToIKRtMGnLh01X-4Tx3DKrWprhPMlPxsj4KKp9cQpeDSyf4TMJuuR4r8R3P94ZBDvWlOzixrs5zJaNyW7OvbNl31JRgZoyBhnbsz954DYEJs--gzFqaLVdbGsE.ahAsSVS8bEVUZVZB6WHQVQPerH4aNI8sIDQB38bjuGQ&dib_tag=se&keywords=usb%2Bc%2Bto%2Bdual%2Bhdmi&qid=1739018472&sr=8-3&th=1

spacer.png

Δημοσ.

βασικα το laptop που εχω βρει εχει USB 3.2 Gen 2 Type-C (με υποστήριξη DisplayPort™ και hdmi οποτε πιστευω θα ειμαι οκ....Asus ROG Strix G17 G713PU-HX110W Laptop 17.3"

τελεια σε ευχαριστω...εχεις ιδεα αν αξιζει να παρω monitor για pc η θα κανω την δουλεια μου και με tv να γλιτωσω καποια χρηματα?

Δημοσ.

Επίσης γίνεται σύνδεση daisy chain σε οθόνες, με τις εξής προυποθεσεις:

There are three types of ports that allow you to daisy chain monitors - DisplayPort with Multi-Stream Transport (MST), USB-C with DisplayPort alternate mode, and Thunderbolt Multi-Stream Transport (MST).

NOTE: Daisy chaining is not supported over HDMI or with a USB-C port that does not support DisplayPort alternate mode or Thunderbolt (version 3 or higher).

You need:

1) a PC with DisplayPort (version 1.2 or higher), USB-C with DisplayPort alternate mode, or Thunderbolt (version 3 or higher).

2) a monitor with DisplayPort (version 1.2 or higher with Multi-Stream Transport), USB-C with DisplayPort alternate mode, or Thunderbolt (version 3 or higher).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...