fitsoulas2024 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου ρε παιδες τι παιζει με αυτο? μπορω τωρα να κανω αιτηση? σε πόσο καιρο εγκρινεται? ο παροχος σου λεει οτι για να σου δωσω συμβολαιο με οπτικη ινα πρεπει να εχεις αυτο το κουπονι. Αξιζει το κοπο? η ταχυτητα οντως αυξανει? αν εχεις χαμηλη ταυχτητα λογω αποστασης απο το ρουτερ, βοηθαει?
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, fitsoulas2024 είπε ρε παιδες τι παιζει με αυτο? μπορω τωρα να κανω αιτηση Φυσικά και μπορείς εφόσον η οικοδομή σου είναι εντός των περιοχών που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα. 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε σε πόσο καιρο εγκρινεται? Άμεσα εφόσον πληρείς τα κριτήρια. Αλλά η ενεργοποίηση, εξαρτάται από διάφορες παράγοντες και κυρίως αν υπάρχει ήδη υποδομή στην οικοδομή. 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε Ο παροχος σου λεει οτι για να σου δωσω συμβολαιο με οπτικη ινα πρεπει να εχεις αυτο το κουπονι. Αξιζει το κοπο? Μπορείς να έχεις σύνδεση οπτικής ίνας και χωρίς το κουπόνι. Αλλά αν το δικαιούσαι γιατί να μην το ζητήσεις; 2 ώρες πριν, fitsoulas2024 είπε ταχυτητα οντως αυξανει? αν εχεις χαμηλη ταυχτητα λογω αποστασης απο το ρουτερ, βοηθαει? Η ταχύτητα σύνδεσης είναι αυτή του προγράμματος που θα επιλέξεις. Σε FTTH δεν υπάρχει θέμα μείωσης λόγω απόστασης ή ποιότητας του φυσικού δικτύου. Από τον Router μέχρι τον υπολογιστή ή την όποια ασύρματη ή ενσύρματη δική σου συσκευή, είναι δικός σου θέμα και όχι του παρόχου, της ίνας ή της λαμβανομένης υπηρεσίας. Μονολεκτικά, όχι δεν βοηθάει, αλλά δεν έχει σχέση.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 27 λεπτά πριν, jkoukos είπε 1. Φυσικά και μπορείς εφόσον η οικοδομή σου είναι εντός των περιοχών που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα. 2. Άμεσα εφόσον πληρείς τα κριτήρια. Αλλά η ενεργοποίηση, εξαρτάται από διάφορες παράγοντες και κυρίως αν υπάρχει ήδη υποδομή στην οικοδομή. 3. Μπορείς να έχεις σύνδεση οπτικής ίνας και χωρίς το κουπόνι. Αλλά αν το δικαιούσαι γιατί να μην το ζητήσεις; 4. Η ταχύτητα σύνδεσης είναι αυτή του προγράμματος που θα επιλέξεις. 5. Από τον Router μέχρι τον υπολογιστή ή την όποια ασύρματη ή ενσύρματη δική σου συσκευή, είναι δικός σου θέμα και όχι του παρόχου, της ίνας ή της λαμβανομένης υπηρεσίας. Μονολεκτικά, όχι δεν βοηθάει, αλλά δεν έχει σχέση. Ευχαριστω κατ αρχην για τις απαντησεις. 1. Η οικοδομη μου ειναι σε περιοχη που υποστηριζεται απο το προγραμμα 2. Ποια ειναι τα κριτηρια, πλην της παραπανω υποστηριξης? λεει, ανεξαρτητως εισοδηματος. Θα παρω λεφτα(200ε νομιζω) στο χερι? 3. Η Νοva λεει οτι οτι στο δινει με 24ε το μηνα αν ομως εχεις το κουπονι. Παντως μπορω να τσεπωσω το παραδακι ειτε κανω ειτε δε κανω τετοια συνδρομη? 4. Ναι, αν ειναι γενικα γρηγοροτερη απο την τωρινη adsl λεω. 5. Αρα αν τωρα εχω χαμηλη ταχυτητα επειδη στην ασυρματη συνδεση με το ρουτερ μου μεσολαβουν καποια ντουβαρια, το ιδιο θα εξακολουθησει να ισχυει και με την ινα. Αναλογικα ομως, εφοσον η ινα ειναι γρηγοτερη απο την adsl, δε θα ειμαι καλυτερα? Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Λεφτά στο χέρι δεν δίδεται σε καμία επιδότηση. Απλά έχεις έκπτωση για 2 χρόνια στο πάγιο και στην εγκατάσταση. Σαφώς θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης έναντι του ADSL, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την πιάνεις από την άλλη άκρη του σπιτιού με ασύρματη σύνδεση. Πόσο μείωση θα έχεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες στα ασύρματα δίκτυα και κάθε περίπτωση είναι μοναδική.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, jkoukos είπε 1. Λεφτά στο χέρι δεν δίδεται σε καμία επιδότηση. Απλά έχεις έκπτωση για 2 χρόνια στο πάγιο και στην εγκατάσταση. 2. Σαφώς θα έχεις μεγαλύτερη ταχύτητα σύνδεσης έναντι του ADSL, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα την πιάνεις από την άλλη άκρη του σπιτιού με ασύρματη σύνδεση. Πόσο μείωση θα έχεις εξαρτάται από πολλούς παράγοντες στα ασύρματα δίκτυα και κάθε περίπτωση είναι μοναδική. 1. Πως γινεται δηλαδη? Ο παροχος εισπραττει τα λεφτα απο το κρατος και τα αφαιρει απο το μηνιαιο λογσμο μου? Ειπες, αν τα δικαιουμαι γιατι να μη τα παρω? Αν δεν προλαβω(σε λιγοτερο απο μηνα πρεπει να ανανεωσω) τοτε πανε χαμενα? 2. Η απωλεια, λεω, θα ειναι αναλογικη? Δηλαδη οι 2/5 γραμμουλες της ινας ειναι γρηγοροτερες απο αυτες της adsl? Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 1. Έτσι. Εμείς κάνουμε αίτηση. εκδίδεται το ψηφιακό voucher που το παραδίδουμε στον πάροχο με τον οποίο θα κάνουνε την σύμβαση. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτός, εξοφλεί το voucher και μας αποδίδει την έκπτωση κάθε μήνα για 24μηνο. 2, Δεν είναι στάνταρτ. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να είναι αναλογική, μικρή, μεγάλη ή σε κάποιες περιπτώσεις τεράστια. Αλλά αυτό (η ασύρματη σύνδεση) είναι αποκλειστικό δικό μας θέμα και δεν έχει σχέση ούτε ο πάροχος ούτε η ίνα. Δεν υπάρχουν 2/5 γραμμές στην ίνα. Εδώ είτε θα πιάνεις όλη την ταχύτητα είτε όχι. Αναφέρομαι αποκλειστικά με ενσύρματη σύνδεση στον Router. Η ασύρματη είναι παντελώς αδιάφορη, παντού στον πλανήτη και σε όλους τους παρόχους. Μπορείς να κάνεις αίτημα έως 30-9-2025 και να εκδοθεί το voucher.. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Η εξαργύρωση (δηλαδή να ενεργοποιηθεί η σύνδεση) μπορεί να γίνει έως 31/10/25, ειδάλλως χάνονται. Πληροφορίες του προγράμματος.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, jkoukos είπε Έτσι. Εμείς κάνουμε αίτηση. εκδίδεται το ψηφιακό voucher που το παραδίδουμε στον πάροχο με τον οποίο θα κάνουνε την σύμβαση. Τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει αυτός, εξοφλεί το voucher και μας αποδίδει την έκπτωση κάθε μήνα για 24μηνο. Μπορείς να κάνεις αίτημα έως 30-9-2025 και να εκδοθεί το voucher.. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο. Η εξαργύρωση (δηλαδή να ενεργοποιηθεί η σύνδεση) μπορεί να γίνει έως 31/10/25, ειδάλλως χάνονται. Tωρα καταλαβα, για να σου δωσει η Νοva ινα με 24€ το μηνα της δινεις το voucher. Επειδη ομως πρεπει να ανανεωσω σε 4 βδομαδες, τι θα συμβει αν δεν εχει προλαβει μεχρι τοτε να εκδοθει? θα παει χαμενο? 31 λεπτά πριν, jkoukos είπε Δεν είναι στάνταρτ. Ανάλογα την περίπτωση, μπορεί να είναι αναλογική, μικρή, μεγάλη ή σε κάποιες περιπτώσεις τεράστια. Αλλά αυτό (η ασύρματη σύνδεση) είναι αποκλειστικό δικό μας θέμα και δεν έχει σχέση ούτε ο πάροχος ούτε η ίνα. Δεν υπάρχουν 2/5 γραμμές στην ίνα. Εδώ είτε θα πιάνεις όλη την ταχύτητα είτε όχι. Αναφέρομαι αποκλειστικά με ενσύρματη σύνδεση στον Router. Η ασύρματη είναι παντελώς αδιάφορη, παντού στον πλανήτη και σε όλους τους παρόχους. Φιλε μου μιλαω αποκλειστικα για ασυρματη συνδεση. Οχι γενικα αλλα συγκεκριμενα και συγκριτικα. Αν με την adsl εχω απωλεια σηματος πχ. 50%, την ιδια απωλεια θα εχω και με την ινα? Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Tωρα καταλαβα, για να σου δωσει η Νοva ινα με 24€ το μηνα της δινεις το voucher. Επειδη ομως πρεπει να ανανεωσω σε 4 βδομαδες, τι θα συμβει αν δεν εχει προλαβει μεχρι τοτε να εκδοθει? θα παει χαμενο? Εκδίδεις σήμερα το voucher (εκδίδεται άμεσα με την αίτηση) και απλά έρχεσαι αργότερα σε επικοινωνία με τον όποιο πάροχο. Υπόψη ότι δεν ενεργοποιείται αυτόματα ούτε σε λίγες μέρες η σύνδεση. Ειδικά αν δεν υπάρχει υποδομή οπτικής ίνας εντός της οικοδομής, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. 6 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Φιλε μου μιλαω αποκλειστικα για ασυρματη συνδεση. Οχι γενικα αλλα συγκεκριμενα και συγκριτικα. Αν με την adsl εχω απωλεια σηματος πχ. 50%, την ιδια απωλεια θα εχω και με την ινα? Και θα συνεχίσω να γράφω ότι είναι αδιάφορο παντού στον πλανήτη. Ευθύνη του παρόχου σε FTTH σύνδεση είναι να σου δίνει την ταχύτητα του προγράμματος ενσύρματα. Μετά είναι δικό σου θέμα πως θα την χρησιμοποιήσεις εντός του σπιτιού, με ποιον τρόπο θα την μιράσεις και αν θα έχεις απώλειες. Επιπλέον όπως ήδη ανέφερα, στα ασύρματα δίκτυα κάθε περίπτωση είναι μοναδική και με πολλούς παράγοντες να την επηρεάζουν. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια σπίτια ούτε τα ίδια φυσικά εμπόδια, αλλά και ούτε υπάρχουν γύρω μας ίδιος αριθμός άλλων ασύρματων δικτύων και με την ίδια ισχύ. Απώλειες στο ασύρματο ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν και το πόσο μεγάλες θα είναι εξαρτάται την κάθε εγκατάσταση και χωροθέτηση. Σε σένα μπορεί η απώλεια να είναι μόλις 30% και σε μένα 80%. Κανείς δεν μπορεί να αναφέρει πόση συγκριτικά θα είναι η αυτή η απώλεια και δεν είναι θέμα DSL, FTTH ή 4G/LTE. Είναι θέμα πολλών παραγόντων που επηρεάζουν αθροιστικά την ασύρματη σύνδεση. Τέλος μην περιμένεις στους 2,4GHz να πιάνεις πάνω από περίπου 50Mbps, παρά μόνον στους 5GHz.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, jkoukos είπε Εκδίδεις σήμερα το voucher (εκδίδεται άμεσα με την αίτηση) και απλά έρχεσαι αργότερα σε επικοινωνία με τον όποιο πάροχο. Υπόψη ότι δεν ενεργοποιείται αυτόματα ούτε σε λίγες μέρες η σύνδεση. "να ερθω αργοτερα σε επικοινωνια" εννοεις να αναπροσαρμοσω αργοτερα το συμβολαιο? γιατι εγω συμβολαιο θα κανω σε ενα μηνα, αλλα η ενεργοποιηση μπορει να γινει σε 2 ή περισσοτερους μηνες 21 λεπτά πριν, jkoukos είπε Ειδικά αν δεν υπάρχει υποδομή οπτικής ίνας εντός της οικοδομής, μπορεί να πάρει πολύ χρόνο. Τι σημαινει αυτο, τι υποδομη? Εν τω μεταξυ, οταν λεμε "οικοδομη" εννοουμε οτι επεηρεαζονται ολα τα διαμερισματα μιας πολυκατοικιας? εγω μόνο στο δικο μου θελω να βαλω, μηπως θα υπαρχουν συνεπειες και στους αλλους? 21 λεπτά πριν, jkoukos είπε Και θα συνεχίσω να γράφω ότι είναι αδιάφορο παντού στον πλανήτη. Ευθύνη του παρόχου σε FTTH σύνδεση είναι να σου δίνει την ταχύτητα του προγράμματος ενσύρματα. Μετά είναι δικό σου θέμα πως θα την χρησιμοποιήσεις εντός του σπιτιού, με ποιον τρόπο θα την μιράσεις και αν θα έχεις απώλειες. Επιπλέον όπως ήδη ανέφερα, στα ασύρματα δίκτυα κάθε περίπτωση είναι μοναδική και με πολλούς παράγοντες να την επηρεάζουν. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια σπίτια ούτε τα ίδια φυσικά εμπόδια, αλλά και ούτε υπάρχουν γύρω μας ίδιος αριθμός άλλων ασύρματων δικτύων και με την ίδια ισχύ. Απώλειες στο ασύρματο ΠΑΝΤΑ θα υπάρχουν και το πόσο μεγάλες θα είναι εξαρτάται την κάθε εγκατάσταση και χωροθέτηση. Σε σένα μπορεί η απώλεια να είναι μόλις 30% και σε μένα 80%. Κανείς δεν μπορεί να αναφέρει πόση συγκριτικά θα είναι η αυτή η απώλεια και δεν είναι θέμα DSL, FTTH ή 4G/LTE. Είναι θέμα πολλών παραγόντων που επηρεάζουν αθροιστικά Τα ειπαμε αυτα, ειναι γενικοτητες και δεν μιλαω γι αυτα. Μιλαω για κατι συγκεκριμενο και συγκριτικο με την adsl. Kαμια σχεση με το παροχο, ναι δικο μου θεμα ειναι. Τι παιζει θελω να μαθω. Φυσικα μιλαμε μονο για ασυρματη συνδεση, δε νομιζω να υπαρχουν σημερα χρηστες που να εχουν μεινει στις καλωδιωσεις οταν εχουν περισσοτερους απο εναν υπολογιστη, ή οταν ερχεται επισκεπτης να βαζει καλώδιο για να συνδεθει. Επι του θεματος λοιπον: εστω οτι με την προσωποποιημενη ασυρματη συνδεση μου εχω τωρα απωλεια σηματος 60%. Την ιδια απωλεια 60% θα εχω και με την ινα? Αν ναι τοτε εχω κερδος, αν οχι τοτε δεν κερδιζω και δεν αλλαζει τιποτα για μενα. Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 10 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε "να ερθω αργοτερα σε επικοινωνια" εννοεις να αναπροσαρμοσω αργοτερα το συμβολαιο? γιατι εγω συμβολαιο θα κανω σε ενα μηνα, αλλα η ενεργοποιηση μπορει να γινει σε 2 ή περισσοτερους μηνες Μπαίνεις τώρα στην ιστοσελίδα του προγράμματος, κάνεις το αίτημα και εκδίδεται το voucher. Δεν είναι απαραίτητο αυτή την στιγμή να επιλέξεις πάροχο ή να προχωρήσεις στην σύνδεση, το κάνεις αργότερα. 12 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Τι σημαινει αυτο, τι υποδομη? Εν τω μεταξυ, οταν λεμε "οικοδομη" εννοουμε οτι επεηρεαζονται ολα τα διαμερισματα μιας πολυκατοικιας? εγω μόνο στο δικο μου θελω να βαλω, μηπως θα υπαρχουν συνεπειες και στους αλλους? Σε DSL έχουμε τον χαλκό που υπάρχει υποδομή σε κάθε οικοδομή από την ενέγερσή της. Σε FTTH θέλουμε αντίστοιχα οπτική ίνα σε κάθε διαμέρισμα. Σε νέες οικοδομές είναι υποχρεωτικό να γίνει εγκατάσταση κατά την ανέγερση. Στις παλιές, αναγκαστικά για να έχεις σύνδεση πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η υποδομή. Ο πρώτος ιδιοκτήτης οποιουδήποτε διαμερίσματος κάνει σχετικό αίτημα σύνδεσης στον πάροχό του. Θα έρθει καταρχήν ο πάροχος δικτύου (αυτός που έχει αναλάβει την περιοχή) και υποχρεωτικά θα κάνει εργασίες εγκατάστασης υποδομής οπτικών ινών σε όλη την οικοδομή, μέχρι τον κοινόχρηστο χώρο κάθε ορόφου, τοποθετώντας από έναν οπτικό κατανεμητή. Κατόπιν θα έρθει ο πάροχος του πελάτη και θα συνδέσει τον αντίστοιχο κατανεμητή ορόφου μόνον με αυτό το διαμέρισμα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι αν δεν υπάρχει ήδη υποδομή οπτικών ινών, θα υπάρχει καθυστέρηση αρκετά μεγάλη. ´Αγνωστο πόσο μεγάλη και εξαρτάται από τον φόρτο των εργολάβων που δουλεύουν στην περιοχή. Για μένα προχώρα από τώρα στην σύνδεση σε αυτή την περίπτωση διότι είναι βέβαιο ότι θα πάρει πάνω από μήνα και να είσαι τυχερός να ολοκληρωθεί μέσα στο 3μηνο.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, jkoukos είπε Μπαίνεις τώρα στην ιστοσελίδα του προγράμματος, κάνεις το αίτημα και εκδίδεται το voucher. Δεν είναι απαραίτητο αυτή την στιγμή να επιλέξεις πάροχο ή να προχωρήσεις στην σύνδεση, το κάνεις αργότερα. Για μένα προχώρα από τώρα στην σύνδεση σε αυτή την περίπτωση διότι είναι βέβαιο ότι θα πάρει πάνω από μήνα και να είσαι τυχερός να ολοκληρωθεί μέσα στο 3μηνο. Πως δεν ειναι απαραιτητο?? δε γινεται να μεινω χωρις ιντερνετ μεχρι τοτε. 15 λεπτά πριν, jkoukos είπε Σε DSL έχουμε τον χαλκό που υπάρχει υποδομή σε κάθε οικοδομή από την ενέγερσή της. Σε FTTH θέλουμε αντίστοιχα οπτική ίνα σε κάθε διαμέρισμα. Σε νέες οικοδομές είναι υποχρεωτικό να γίνει εγκατάσταση κατά την ανέγερση. Στις παλιές, αναγκαστικά για να έχεις σύνδεση πρέπει να υλοποιηθεί αυτή η υποδομή. Ο πρώτος ιδιοκτήτης οποιουδήποτε διαμερίσματος κάνει σχετικό αίτημα σύνδεσης στον πάροχό του. Θα έρθει καταρχήν ο πάροχος δικτύου (αυτός που έχει αναλάβει την περιοχή) και υποχρεωτικά θα κάνει εργασίες εγκατάστασης υποδομής οπτικών ινών σε όλη την οικοδομή, μέχρι τον κοινόχρηστο χώρο κάθε ορόφου, τοποθετώντας από έναν οπτικό κατανεμητή. Κατόπιν θα έρθει ο πάροχος του πελάτη και θα συνδέσει τον αντίστοιχο κατανεμητή ορόφου μόνον με αυτό το διαμέρισμα. Εργασιες σε ολη την οικοδομη? σκαψιματα και τετοια δηλαδη?! οι αλλοι ενοικοι δε πρεπει να ρωτηθουν και να συμφωνησουν? Μαλλον εγκαταλειπεται η ιδεα απ οτι καταλαβαινω. Και δε μου απαντησες στο μειζον που εθεσα περι των απωλειων. Γιατι αν δε κερδιζω τελικα τιποτα γιατι να μπω σε αυτες τις διαδικασιες? Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
Λύση jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 25 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Τα ειπαμε αυτα, ειναι γενικοτητες και δεν μιλαω γι αυτα. Μιλαω για κατι συγκεκριμενο και συγκριτικο με την adsl. Kαμια σχεση με το παροχο, ναι δικο μου θεμα ειναι. Τι παιζει θελω να μαθω. Δεν υπάρχει τίποτα συγκεκριμένο στα ασύρματα δίκτυα. Δεν είναι το ίδιο η μπάντα των 2,4GHz με αυτή των 5GHz. Δεν είναι το ίδιο μια συσκευή που έχει ονομαστική ταχύτητα σύνδεση στα 300Mbps με μία άλλη στα 1200Mbps. 28 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Φυσικα μιλαμε μονο για ασυρματη συνδεση, δε νομιζω να υπαρχουν σημερα χρηστες που να εχουν μεινει στις καλωδιωσεις οταν εχουν περισσοτερους απο εναν υπολογιστη, ή οταν ερχεται επισκεπτης να βαζει καλώδιο για να συνδεθει. Η ασύρματη σύνδεση είναι επικουρική και όχι κύρια. Όταν θέλουμε μέγιστη ταχύτητα σύνδεσης, με την μικρότερη απώλεια και ταχύτερη απόκριση, πάντα αναφερόμαστε σε ενσύρματη σύνδεση. Η ασύρματη είναι λαχείο και για περιστασιακή χρήση. Αν θέλεις ασύρματη σύνδεση στην άλλη άκρη του σπιτιού με την μικρότερη απώλεια, πέρνα καλώδιο και σύνδεσε σε αυτό ένα Access Point ή βάλε το χέρι βαθειά στην τσέπη και δημιούργησε ένα Mesh ασύρματο δίκτυο. 32 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Επι του θεματος λοιπον: εστω οτι με την προσωποποιημενη ασυρματη συνδεση μου εχω τωρα απωλεια σηματος 60%. Την ιδια απωλεια 60% θα εχω και με την ινα? Αν ναι τοτε εχω κερδος, αν οχι τοτε δεν κερδιζω και δεν αλλαζει τιποτα για μενα. Όλα είναι σχετικά και σε συνάρτηση με ότι έχω γράψει μέχρι τώρα. Για παράδειγμα έστω ότι έχεις VDSL 50άρα σύνδεση και στην άλλη άκρη του σπιτιού έχεις 60% απώλεια και πιάνεις 20Mbps. Αλλάζεις σε FTTH 100άρα και με 60% απώλεια είσαι στα 40Mbps. Σου αρκεί αυτό; Βάλε τώρα στην εξίσωση ότι σε 2,4GHz σπανίως θα δεις ταχύτητα σύνδεσης πάνω από 50Mbps ακόμη και να είσαι δίπλα στον Router ενώ στην μπάντα των 5GHz έχουμε μεν μεγαλύτερες ταχύτητες αλλά μειώνονται δραματικά από τα πόσα φυσικά εμπόδια υπάρχουν ενδιάμεσα. Όσο δε ανεβαίνουμε σε ταχύτητες, αυξάνονται οι απώλειες, οπότε δεν υπάρχει κάτι σίγουρα στο ερώτημα που θέτεις περί "σύγκρισης". Στα ασύρματα δίκτυα ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σίγουρο λόγο πολλών και διαφορετικών παραγόντων, μεταξύ των οποίων και όλες οι συσκευές του χρήστη. 6 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Πως δεν ειναι απαραιτητο?? δε γινεται να μεινω χωρις ιντερνετ μεχρι τοτε. Δεν διακόπτεις την υπάρχουσα σύνδεση. Θα εξακολουθεί να δουλεύει έως την έναρξη της νέας. Ειδικά αν είσαι στον ίδιο πάροχο, δεν έχει καμία σημασία. 7 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε Εργασιες σε ολη την οικοδομη? σκαψιματα και τετοια δηλαδη?! οι αλλοι ενοικοι δε πρεπει να ρωτηθουν και να συμφωνησουν? Μαλλον εγκαταλειπεται η ιδεα απ οτι καταλαβαινω. Και δε μου απαντησες στο μειζον που εθεσα περι των απωλειων. Γιατι αν δε κερδιζω τελικα τιποτα γιατι να μπω σε αυτες τις διαδικασιες? Ο νόμος ορίζει ότι έστω και ένας ιδιοκτήτης θέλεις σύνδεση μέσω οπτικών ινών, υποχρεωτικά θα γίνουν οι εργασίες σε όλη την οικοδομή ασχέτως αν όλοι οι υπόλοιποι διαφωνούν. Τελεία και παύλα. Προσοχή! Άλλο ένοικος (που μπορεί να είναι απλά ενοικιαστής) και άλλο ιδιοκτήτης (που μπορεί να μην είναι ένοικος). Ο ενοικιαστής πρέπει απαραίτητα να πάρει την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Συνήθως περνιούνται οι ίνες μέσα σε κανάλια και μόνο μικρή τρύπα όπου χρειασθεί για να μπει εντός της οικοδομής ή στα διαμερίσματα. 1
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε 1. Δεν είναι το ίδιο η μπάντα των 2,4GHz με αυτή των 5GHz. Δεν είναι το ίδιο μια συσκευή που έχει ονομαστική ταχύτητα σύνδεση στα 300Mbps με μία άλλη στα 1200Mbps. 2. Για παράδειγμα έστω ότι έχεις VDSL 50άρα σύνδεση και στην άλλη άκρη του σπιτιού έχεις 60% απώλεια και πιάνεις 20Mbps. Αλλάζεις σε FTTH 100άρα και με 60% απώλεια είσαι στα 40Mbps. Σου αρκεί αυτό; 1. Εχεις δικιο, δε διευκρινησα το ειδος. Μιλαω γι αυτη που δινει 300mbps. 2. Αν ειναι ετσι ναι, κερδιζω. 12 λεπτά πριν, jkoukos είπε 3. Δεν διακόπτεις την υπάρχουσα σύνδεση. Θα εξακολουθεί να δουλεύει έως την έναρξη της νέας. Ειδικά αν είσαι στον ίδιο πάροχο, δεν έχει καμία σημασία. 4. Ο νόμος ορίζει ότι έστω και ένας ιδιοκτήτης θέλεις σύνδεση μέσω οπτικών ινών, υποχρεωτικά θα γίνουν οι εργασίες σε όλη την οικοδομή ασχέτως αν όλοι οι υπόλοιποι διαφωνούν. Τελεία και παύλα. Προσοχή! Άλλο ένοικος (που μπορεί να είναι απλά ενοικιαστής) και άλλο ιδιοκτήτης (που μπορεί να μην είναι ένοικος). Ο ενοικιαστής πρέπει απαραίτητα να πάρει την σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη. Συνήθως περνιούνται οι ίνες μέσα σε κανάλια και μόνο μικρή τρύπα όπου χρειασθεί για να μπει εντός της οικοδομής ή στα διαμερίσματα. 3. Θα κανω αναπροσαρμογη συμβολαιου ή θα περιμενω να περασουν τα 2 χρονια του? 4. Ενταξει αλλα επειδη δε θελω φασαριες θα περιμενω αλλον να το κανει 🙂 Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου από fitsoulas2024
jkoukos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 16 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε 2. Αν ειναι ετσι ναι, κερδιζω. Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρεις αν θα έχεις την ίδια απώλεια. Όπως αναφέρω, απλά δεν υπάρχει σύγκριση λόγω διαφόρων παραγόντων. Αλλάζεις πρωτ'όκολο επικοινωνίας, ταχύτητα σύνδεση και εξοπλισμό. Αυτά μαζί με τα υπόλοιπα που διατηρούνται ίδια, χωροθέτηση δικές σου συσκευές, γείτονες και κανάλια λειτουργίας, αλλάζουν τα δεδομένα σύγκρισης. 19 λεπτά πριν, fitsoulas2024 είπε 3. Θα κανω αναπροσαρμογη συμβολαιου ή θα περιμενω να περασουν τα 2 χρονια του? Εξαρτάται τον πάροχο, αλλά με χαρά θα δεχθεί και τώρα να το προχωρήσεις πρι την λήξη, καθώς σιγουρεύει τον πελάτη για επιπλέον χρονική διάρκεια. Ήμουν σε Cosmote VDSL 50άρι με υπόλοιπο 8 μηνών. Έκανα τέλος του 2023 αίτηση για 100άρι FTTH και μέχρι να υλοποιηθεί (Μάρτη 2024) η υποδομή σε όλη την οικοδομή, παρέμεινα σε VDSL. Έβγαλα το voucher τέλη Δεκέμβρη 2024 και από αρχές Γενάρη φέτος είμαι με FTTH 300, απλά αναβαθμίζοντας την ταχύτητα, με νέο συμβόλαιο για 24μηνο, παρόλο που είχα υπόλοιπο 15 μηνών.
fitsoulas2024 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 6 ώρες πριν, jkoukos είπε Το θέμα όμως είναι ότι δεν ξέρεις αν θα έχεις την ίδια απώλεια. Όπως αναφέρω, απλά δεν υπάρχει σύγκριση λόγω διαφόρων παραγόντων. Αλλάζεις πρωτ'όκολο επικοινωνίας, ταχύτητα σύνδεση και εξοπλισμό. Αυτά μαζί με τα υπόλοιπα που διατηρούνται ίδια, χωροθέτηση δικές σου συσκευές, γείτονες και κανάλια λειτουργίας, αλλάζουν τα δεδομένα σύγκρισης. Mα οι παραγοντες ειναι δεδομενοι. Το πρωτοκολλο επικοινωνιας, η ταχυτητα, ο εξοπλισμος και η ιδια χωροθετηση. Αλλαζουν τα δεδομενα αλλα τα γνωριζουμε, οποτε μπορει να γινει συγκριση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα