ILiDAN Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλησπέρα! Θέλω να καταργήσω το οικογενειακό google photos σύστημα αντίγραφου ασφαλείας που έχω στήσει με ένα αυτόματο backup σε server στο σπίτι. Προσπάθησα να στήσω έναν home server με TrueNas και το immich αλλά δεν με βολεύει. Οπότε σκέφτηκα να αγοράσω ένα μηχάνημα της synology. Έχω ήδη αγοράσει 2 δίσκους των 2tb (red wd) οπότε μόνο χρειάζομαι το κουτί. Πέρα από backup από κινητά και κάποια άλλα αρχεία από pc δεν θέλω να κάνει τίποτε άλλο. Ποιο θα μου προτείνατε γιατί δεν έχω ιδέα από αυτα! Επίσης αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα να προτείνει παρακαλώ ενημερώστε με.
kirileman Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 20 minutes ago, ILiDAN said: Καλησπέρα! Θέλω να καταργήσω το οικογενειακό google photos σύστημα αντίγραφου ασφαλείας που έχω στήσει με ένα αυτόματο backup σε server στο σπίτι. Προσπάθησα να στήσω έναν home server με TrueNas και το immich αλλά δεν με βολεύει. Οπότε σκέφτηκα να αγοράσω ένα μηχάνημα της synology. Έχω ήδη αγοράσει 2 δίσκους των 2tb (red wd) οπότε μόνο χρειάζομαι το κουτί. Πέρα από backup από κινητά και κάποια άλλα αρχεία από pc δεν θέλω να κάνει τίποτε άλλο. Ποιο θα μου προτείνατε γιατί δεν έχω ιδέα από αυτα! Επίσης αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα να προτείνει παρακαλώ ενημερώστε με. Μια ιδέα πριν αγοράσεις Synology NAS και επειδή δεν το χρειάζεσαι για κάτι άλλο, είναι να βάλεις VirtualDSM σε Docker στο TrueNAS και να εγκαταστήσεις εκεί το Synology Photos. Το έκανα πρόσφατα δοκιμαστικά με επιτυχία και από το κινητό συνδέομαι μέσω tailscale (το οποίο έχω επίσης εγκαταστήσει στο VirtualDSM), επειδή δεν μπορείς να κάνεις login με τον synology λογαριασμό σου και να χρησιμοποιήσεις το quickconnect. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες λύσεις για απομακρυσμένη σύνδεση, όπως το cloudflare. Αν τελικά θελήσεις να αγοράσεις μηχάνημα, το κλασσικό, δυνατό μηχάνημα που είναι της μόδας είναι το Synology DiskStation DS224+ NAS Tower με 2 θέσεις για HDD/SSD και 2 θύρες Ethernet | Skroutz.gr.
hawkpilot Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 33 minutes ago, ILiDAN said: Καλησπέρα! Θέλω να καταργήσω το οικογενειακό google photos σύστημα αντίγραφου ασφαλείας που έχω στήσει με ένα αυτόματο backup σε server στο σπίτι. Προσπάθησα να στήσω έναν home server με TrueNas και το immich αλλά δεν με βολεύει. Οπότε σκέφτηκα να αγοράσω ένα μηχάνημα της synology. Έχω ήδη αγοράσει 2 δίσκους των 2tb (red wd) οπότε μόνο χρειάζομαι το κουτί. Πέρα από backup από κινητά και κάποια άλλα αρχεία από pc δεν θέλω να κάνει τίποτε άλλο. Ποιο θα μου προτείνατε γιατί δεν έχω ιδέα από αυτα! Επίσης αν κάποιος έχει κάποια άλλη ιδέα να προτείνει παρακαλώ ενημερώστε με. Έχω κάνει αυτό ακριβώς με ένα DS-923+. Όλες οι φωτογραφίες γίνονται backup στο synology και το synology γίνεται κρυπτογραφημένο backup σε Onedrive (έχω office 365).
ILiDAN Δημοσ. πριν από 55 λεπτά Μέλος Δημοσ. πριν από 55 λεπτά 49 λεπτά πριν, kirileman είπε Μια ιδέα πριν αγοράσεις Synology NAS και επειδή δεν το χρειάζεσαι για κάτι άλλο, είναι να βάλεις VirtualDSM σε Docker στο TrueNAS και να εγκαταστήσεις εκεί το Synology Photos. Το έκανα πρόσφατα δοκιμαστικά με επιτυχία και από το κινητό συνδέομαι μέσω tailscale (το οποίο έχω επίσης εγκαταστήσει στο VirtualDSM), επειδή δεν μπορείς να κάνεις login με τον synology λογαριασμό σου και να χρησιμοποιήσεις το quickconnect. Βέβαια, υπάρχουν και άλλες λύσεις για απομακρυσμένη σύνδεση, όπως το cloudflare. Αν τελικά θελήσεις να αγοράσεις μηχάνημα, το κλασσικό, δυνατό μηχάνημα που είναι της μόδας είναι το Synology DiskStation DS224+ NAS Tower με 2 θέσεις για HDD/SSD και 2 θύρες Ethernet | Skroutz.gr. Δοκίμασα 2 εβδομάδες τώρα το TrueNas αλλά όντας noooooob σε αυτά έχω μπερδευτεί και δεν μπορώ να στήσω με τίποτε το tailscale ή docker κτλ. Ζαλίστηκα και αποφάσισα να πληρώσω να πάρω ένα κουτί να κάνει αυτό την δουλειά. 48 λεπτά πριν, hawkpilot είπε Έχω κάνει αυτό ακριβώς με ένα DS-923+. Όλες οι φωτογραφίες γίνονται backup στο synology και το synology γίνεται κρυπτογραφημένο backup σε Onedrive (έχω office 365). Αυτό το διάβασα και αλλού... Δεν καταλαβαίνω όμως αφού έχουμε το synology γιατί μα κρατάμε ξανά backup σε onedrive πχ; Τι μπορεί να πάθει και να τα χάσουμε ολα; Να χαλάσουν ταυτόχρονα όλοι οι δίσκοι μέσα στο κουτι; Δεν είναι υπερβολή; Προσπαθώ να καταλάβω... Επίσης γιατί όχι τον πιο φτηνό DS223?Το θέλω μόνο για φωτο/βίντεο backup να θυμίσω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα