Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, AkisLeoforia είπε

Καλησπέρα σε όλους τους καπνιστές.

Είμαι εδώ και καιρό σε ένα στάδιο ελλάτωσεις του τσιγάρου
τολμώ να ομολογήσω  ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο .

Mετά από διάφορες πνευμονολογικές εξετάσεις Σπιρομέτρηση και άλλες με τα λεγομενα του γιατρου ειμαι ασ πουμε 80% υγειες
έχω να κάνω εξετάσεις κοντά στον ένα χρόνο .. 

Μπράβο σου που έστω και αργά είπες να το κόψεις. Δεν θέλω να σε δυσαρεστήσω αλλά το 80% υγιής δεν το ξέρεις. Υπάρχουν άνθρωποι που κάπνιζαν μια 20ετια, μετά το έκοψαν για 10 χρόνια και τους εμφανίστηκε καρκίνος στον πνεύμονα από το τσιγάρο. Σύμφωνα με έρευνα, στη 10ετια μειώνεται 50% η πιθανότητα καρκίνου του πνεύμονα (δεν εξαλείφεται δηλαδή).  Δυστυχώς στην περίπτωση του τσιγάρου, έχει μεγάλη σημασία πόσο "δηλητήριο" και επί πόσα χρόνια έβαλες στον οργανισμό σου γιατί ο καρκίνος μπορεί να εμφανιστεί χρόνια αργότερα. Προφανώς μπορεί και να μην εμφανιστεί. Υπάρχουν και θεριακλήδες που δεν εμφάνισαν ποτέ. Αλλά καλό είναι να το γνωρίζουν οι νέοι καπνιστές και οι παλιοί, για να το κόβουν όσο νωρίτερα γίνεται.

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
Δημοσ.

Μόνο εμένα μου φαίνεται εξωπραγματικό να συζητάμε αν πρέπει να κόψει κάποιος το κάπνισμα το 2025?

Ρώτα το ChatGPT 😎

• Haha 2
Δημοσ.

Πάνε 15 χρόνια που  έχω κόψει το τσιγάρο, κάπνιζα 2 πακέτα την μέρα.Το ποιό δύσκολο στη αρχή ητανε η "απομόνωση" απο χώρους καπνιστών για μερικους μήνες(δεν ειχαμε απαγόρευση σε κλειστους τότε).

Με βοήθησε αφάνταστα το nicorette inhaler (σαν πλαστικο τσιγαράκι με μποτίλια νικοτίνη, δεν ειναι ηλεκτρικο), μέθοδος "tapering". Σε 1-2 μήνες ξεχνάς να το χρησιμοποιήσεις, όπως μειώνεται σταδιακα ο εθισμός στην νικοτίνη και σε παρηγορεί οτι το κρατας σαν τσιγαρο. Το κόψαμε παρεα 5 ατομα κανενας δεν καπνιζει πλεον. Μεχρι και σε νταλικερη δουλεψε που είναι στο τιμόνι όλη μερα. Πρώτα καπνιζα και μετα επινα λιγο νερο το πρωι να καταλαβεται ποσο εθισμενος ημουνα.

Δεν πιστέυω σε ημίμετρα, μονο μαχαίρι. Σημερα το ελαττωνεις, αυριο το ανεβάζεις. Ουτε δεκανίκια, ατμισμους και κουραφέξαλα. Γιατι να καίς τα λεφτά σου, ζημιώνοντας την υγεια σου. Μέχρι και οι γευσεις ειναι καλυτερες όταν το κόψεις.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Axelq είπε

Μόνο εμένα μου φαίνεται εξωπραγματικό να συζητάμε αν πρέπει να κόψει κάποιος το κάπνισμα το 2025?

Ρώτα το ChatGPT 😎

Είναι κάποιοι που θέλουν ψυχολογική στήριξη από συνανθρώπους όχι από robot 😆. Φαντάσου σε ένα σπίτι να καπνίζουν όλοι σαν φουγάρα πόσο δύσκολο είναι να πάρει ο ένας απόφαση να το κόψει.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, NiKoSmile είπε

Είναι κάποιοι που θέλουν ψυχολογική στήριξη από συνανθρώπους όχι από robot 😆. Φαντάσου σε ένα σπίτι να καπνίζουν όλοι σαν φουγάρα πόσο δύσκολο είναι να πάρει ο ένας απόφαση να το κόψει.

Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να διαβάσει πόσοι καρκίνοι και σε πόσα όργανα του σώματος μπορούν να ξεκινήσουν λόγω του τσιγάρου. Και πόσοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτού.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Axelq είπε

Λιγοτερο εξωπραγματικο απο το να πρεπει να τσακωνεσαι με αυτους επειδη θελουν να καπνισουν σε εσωτερικο χωρο,διπλα σου,χωρις να τους απασχολει.

• Thanks 1
Δημοσ.
34 λεπτά πριν, 1comment είπε

Δεν είναι δύσκολο. Αρκεί να διαβάσει πόσοι καρκίνοι και σε πόσα όργανα του σώματος μπορούν να ξεκινήσουν λόγω του τσιγάρου. Και πόσοι πεθαίνουν κάθε χρόνο εξαιτίας αυτού.

Αυτά ο εθισμένος δεν τα κοιτάει καθόλου. Συνήθως θα σκεφτεί ότι ο παππούς του κάπνιζε, έπινε, και έζησε μέχρι τα 103 και δεν πήγαινε σε γιατρούς ποτέ. Ενώ η θεία του που δεν είχε καπνίσει ποτέ πέθανε στα 65 από καρκίνο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 7/2/2025 στις 3:12 ΜΜ, Tsino είπε

Κόψτο εντελώς.. όλα τα άλλα είναι ημίμετρα...

Και εγώ 1.5 χρόνο με άτμισμα και μετά τέλος μαχαίρι. 

Το ίδιο και γω ένα χρόνο άτμισμα και μετά μαχαίρι πάνε 12-13 χρόνια αναπνέω ελεύθερα.

23 ώρες πριν, StamTheMan είπε

Kανει κακο στα δοντια.

Και στη τσέπη😁

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, georgiouu είπε

τους καπνιστες τους βλεπω πια κατι σαν παρακατιανους,εξαρτημενους σχεδον τους λυπαμαι,ειδικα αν δω γυναικα 40+ καπνιστρια =ξενερωμα

μα είναι εξαρτημένοι και αξιολύπητοι όταν τους βλέπεις να κάνουν σαν μικρά παιδάκια επειδή δε τους αφήνουν να καπνίσουν κάπου ή επειδή έχουν ώρα να καπνίσουν.

Κι όταν αρχίσουν να σου απαριθμούν τα επιχειρήματα τους υπερ της ελευθερίας τους να καπνίζουν όπου γουστάρουν επειδή είναι δικαίωμα τους, εκεί είναι να κλαις από τα γέλια.

Αν είναι να λυπάσαι κάποιους, πρέπει να λυπάσαι όλους αυτούς που ανέχονται τη βρώμα και τον καπνό τους.

Και βάζω στοίχημα αν καπνιστής σχολιάσει αυτά που γράφω, η απάντηση θα είναι επιπέδου 5χρονου. Για να δούμε....

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Neptu είπε

μα είναι εξαρτημένοι και αξιολύπητοι όταν τους βλέπεις να κάνουν σαν μικρά παιδάκια επειδή δε τους αφήνουν να καπνίσουν κάπου ή επειδή έχουν ώρα να καπνίσουν.

Όταν λες "δεν τους αφήνουν", φαντάζομαι εννοείς σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, γιατί εδώ ο αντικαπνιστικός νόμος είναι μόνο για τη βιτρίνα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν παραπονιούνται γι' αυτό στο εξωτερικό. Καταλαβαίνουν, δεν είναι ηλίθιοι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Neptu είπε

Κι όταν αρχίσουν να σου απαριθμούν τα επιχειρήματα τους υπερ της ελευθερίας τους να καπνίζουν όπου γουστάρουν επειδή είναι δικαίωμα τους, εκεί είναι να κλαις από τα γέλια.

Αν είναι να λυπάσαι κάποιους, πρέπει να λυπάσαι όλους αυτούς που ανέχονται τη βρώμα και τον καπνό τους.

Και βάζω στοίχημα αν καπνιστής σχολιάσει αυτά που γράφω, η απάντηση θα είναι επιπέδου 5χρονου. Για να δούμε....

Το ποσοστό καπνιστών στην Ελλάδα είναι μικρότερο από ποτέ (σύμφωνα με τις έρευνες στο 28% το 2023), και βαίνει μειούμενο τόσο εδώ όσο και παγκοσμίως.  Επίσης. εγώ προσωπικά παρατηρώ ότι ο αντικαπνιστικός νόμος, αν και ακόμα παραβιάζεται συλλήβδην, γίνεται όλο και περισσότερο σεβαστός από τα μαγαζιά και τους καπνιστές, αν και όχι  από το ίδιο το κράτος με τιμωρίες, όπως θα έπρεπε. Πολύ πιο συχνά όμως το τηρούν έστω και  λίγα μαγαζιά, και ακόμα συχνότερα γίνεται παρατήρηση σε όποιον καπνίζει στα υπόλοιπα.  

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Φρασεολογία και ύφος σαν το δικό σου, βοηθάει τον εξαρτημένο να σε σκέφτεται ως περίεργο που τον βλέπεις ως εχθρό (και όντως τον βλέπεις). Αντίθετα, νομίζω είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική η μέθοδος των γιατρών που τους επισημαίνουν ότι είναι άρρωστοι. 

(Αν ενδιαφέρει το δημογραφικό σου, είμαι 30, κάπνιζα από τα 18 μέχρι τα 24 περίπου, και τα τελευταία χρόνια κάνω ηλεκτρονικό. Ναι, μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με κάποιο διακριτικό kit.)

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, BLiTzER είπε

Όταν λες "δεν τους αφήνουν", φαντάζομαι εννοείς σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, γιατί εδώ ο αντικαπνιστικός νόμος είναι μόνο για τη βιτρίνα, όπως όλοι οι υπόλοιποι. Δεν παραπονιούνται γι' αυτό στο εξωτερικό. Καταλαβαίνουν, δεν είναι ηλίθιοι.

Δίκιο έχεις αλλά έχει τύχει αρκετές φορές κι εδώ να τρώνε άκυρα. Η αλήθεια είναι ότι καπνίζεις όπου θέλεις σχεδόν. Είναι μερικοί όμως που δε το επιτρέπουν. 

Τελευταία φορά πριν κανα μήνα είχα πάει σε σουβλατζίδικο με γνωστό μου, καπνιστή. Το σουβλατζίδικο είχε χώρο έξω ο οποίος ήταν καλυμένος με το κλασικό ναϋλον, με τη μια πλευρά ανοιχτή τελείως, χωρίς πόρτα. Ο σερβιτόρος δε του επέτρεψε το κάπνισμα. Και καλά έκανε διότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τρως και να σου έρχεται στη μάπα ο καπνός.

Αντί λοιπόν να κάνει υπομονή να φάμε τα 2 πιτόγυρα και να φύγουμε (δε θα καθόμασταν πολύ εξάλλου) άρχισε τη γκρίνια... Τι βλάκες που είναι και σιγά τι θα γίνει, είναι ανοιχτός ο χώρος, εξάλλου καθόμαστε έξω.... Όπως λέω, ούτε 5χρονο δε κάνει έτσι. Και τέτοια συμπεριφορά έχουν αρκετοί όπως βλέπω.

Ένας τέτοιος άνθρωπος λοιπόν είναι καμένο πρεζάκι ή δεν είναι;

7 λεπτά πριν, tzavardin είπε

Νομίζω ότι είσαι υπερβολικός. Φρασεολογία και ύφος σαν το δικό σου, βοηθάει τον εξαρτημένο να σε σκέφτεται ως περίεργο που τον βλέπεις ως εχθρό (και όντως τον βλέπεις). Αντίθετα, νομίζω είναι καλύτερη και πιο αποτελεσματική η μέθοδος των γιατρών που τους επισημαίνουν ότι είναι άρρωστοι. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι δε καταλαβαίνουν από λόγια. Μόνο από πράξεις.

Η καλύτερη λύση είναι άλλη. Πρόστιμα μέχρι να σβήσει ο ήλιος, βάλε και μια αύξηση βαρβάτη στον καπνό και θα δεις πως θα γίνουν άνθρωποι. Άλλου βάζουν τρελά πρόστιμα. Γιατί όχι κι εδώ; 

Και το ωραίο, επειδή μου έχει τύχει, ξέρεις ποιο είναι;  Ότι όλοι αυτοί σε άλλες περιπτωσεις, για άλλα θέματα, γκρινιάζουν. Και που είναι το κράτος, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, ελληναράδες όλοι, κάνουν ό,τι θέλουν... Ο ορισμός της ειρωνίας.

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.

Κάποιοι δεν έχουν καπνίσει - εθιστεί και γνωρίζουν καλύτερα και από τους καπνιστές.

Όλοι οι άνθρωποι δεν ήμαστε ίδιοι.....,έχω φίλους που κάπνιζαν χρόνια ,το έκοψαν και λένε τι βλακεία που κάπνιζα.Και υπάρχουν άλλοι που το έχουν κόψει άλλα τους λείπει.

Το έχω μειώσει αρκετά,και πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για μαχαίρι.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, papoys1 είπε

Και στη τσέπη😁

Το μπεγλερι εννοω κανει κακο στα δοντια.
Αν το κοπανας διπλα μου.

5 ώρες πριν, Neptu είπε

Ειναι εξαρτημενοι,μονο αυτο τους αναγνωριζω,γιατι αυτο ειναι αρρωστεια.
Οταν ομως πρεπει να ανεχομαι εγω τη βρωμα τους,δεν τους αναγνωριζω τιποτα.

5 ώρες πριν, tzavardin είπε

Το ποσοστό καπνιστών στην Ελλάδα είναι μικρότερο από ποτέ

Ακομα μικροτερο πλεον,χονδρικα ενας στους τεσσερις καπνιζει,αλλα σε οποιον λεω  για το ποσοστο δεν το πιστευει.
Ολοι νομιζουν οτι η πλειοψηφια καπνιζει,γιατι αυτους προσεχουν,οι μη καπνιστες περνανε απαρατηρητοι.

5 ώρες πριν, Neptu είπε

Τελευταία φορά πριν κανα μήνα είχα πάει σε σουβλατζίδικο με γνωστό μου, καπνιστή. Το σουβλατζίδικο είχε χώρο έξω ο οποίος ήταν καλυμένος με το κλασικό ναϋλον, με τη μια πλευρά ανοιχτή τελείως, χωρίς πόρτα. Ο σερβιτόρος δε του επέτρεψε το κάπνισμα. Και καλά έκανε διότι δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να τρως και να σου έρχεται στη μάπα ο καπνός.

Εχω κοψει απο παρεα γιατι ειχαμε μια μαλακω η οποια μολις τελειωνε το φαγητο της,αναβε τσιγαρο  και στα @@ της αν οι υπολοιποι τρωγανε.
Της εκανα παρατηρηση σε 2 διαφορετικες περιστασεις,την 3η μας ακουσε ολο το μαγαζι και απο τοτε εκοψα.

Το χειροτερο ηταν οτι εκανε πρωταθλητισμο.

Γενικα παντως,αυτο που ειχα προσεξει ηταν οτι οι πιο πολλοι το εκαναν απο εθισμο,παρα απο απολαυση.
Οσοι θυμαστε leader και champion η οπως αλλιως λεγαν τη δευτερη φθηνη μαρκα,θα ειχατε δει πολλους να αλλαζουν σε αυτα τα σκουπιδια.

Τραγικο.

• Like 1
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...