Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους τους καπνιστές.

Είμαι εδώ και καιρό σε ένα στάδιο ελλάτωσεις του τσιγάρου
τολμώ να ομολογήσω  ότι είμαι σε πολύ καλό δρόμο .

Mετά από διάφορες πνευμονολογικές εξετάσεις Σπιρομέτρηση και άλλες με τα λεγομενα του γιατρου ειμαι ασ πουμε 80% υγειες
έχω να κάνω εξετάσεις κοντά στον ένα χρόνο .. 
κατάφερα να το κόψω κατά 70% ..

Tο μόνο κακό που μου έμεινε από συνήθιο ....
Ειναι ότι πλέον κάνω μόνο κάθε σαβατοκυριακο ...
Ναι έφτασα σε ένα σημείο  να περιμένω όλη την βδομάδα ποτέ θα έρθει το σαββατοκύριακο  για να καπνίσω ..

Πλεον έκοψα το κανονικο τσιγαρο και άρχισα το Vuso Go μιας  χρησης 1000 τζουρεσ ... θελω ενα τετοιο για το σαββατοκυριακο ....

Λετε στις επομενεσ εξετασεις να ειμαι τα ιδια 😄 ?
εχει δοκιμασει κανεις αυτο το σθστθμα απεξάρτησης ?
νιωθω καλύτερα αλλα σιγουρα εαν δεν κοπει μαχαιρη δουλεια δεν γινεται .....

• Like 3
  • Haha 2
  • Απαντ. 69
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, AkisLeoforia said:

εαν δεν κοπει μαχαιρη δουλεια δεν γινεται .....

Αυτή είναι η αλήθεια... Εγώ έκανα 1 καπνό τη μέρα. Είχα βήχα, μόνιμα βουλωμένα και ξηρά ρουθούνια... το γύρισα σε ηλεκτρονικό τσιγάρο. Στην αρχή όλα καλά, μετά ένιωθα χειρότερα. Από εκεί που κάπνιζα μόνο σε εξωτερικό χώρο, το ηλεκτρονικό το είχα ξεσκίσει. Μόνιμα με ό,τι έπινα... καφέ, coca cola, μπύρα, τσάι... άτμιζα κιόλας. Ξυπνούσα το πρωί με πονοκέφαλο. Χώρια η τσατίλα κάθε φορά που καιγόταν το φυτίλι... χώρια η εμμονή ότι καταλάβαινα την απειροελάχιστη διαφορά στο μείγμα του υγρού και δεν το απολάμβανα.

Μια μέρα το έκοψα μπαμ... αρχές του 2013, από τότε δε κάπνισα ούτε ένα, αλλά δε μπορώ με τίποτα να αποχωριστώ το μπεγλέρι. Άμα το παρατήσω πουθενά και δεν το βρίσκω, τρελαίνομαι. 😄 Τουλάχιστον αυτή η εμμονή δε κάνει κακό στην υγεία.

Από θέμα υγείας, τεράστια διαφορά. Κάνω ποδήλατο, παίζω μπάλα χωρίς να κουράζομαι εύκολα. Ενώ μετά τη σχολή που είχα πάει στρατό, σερνόμουνα στις ασκήσεις. Ρουθούνια ξεβούλωτα... πού και πού βάζω κάνα physiomer ή pneosolval που ενδείκνυνται για παρατεταμένη χρήση. Ενώ όταν κάπνιζα, πήγαινα συχνά στο γιατρό να μου γράψει dexa-rhina spray(κορτιζόνη) και Xozal χάπια γιατί δε μπορούσα να κοιμηθώ το βράδυ.

Επίσης αφού έκοψα το τσιγάρο, έχει αυξηθεί πολύ η αίσθηση της όσφρησης. Αγοράζω συγκεκριμένες μάρκες απορρυπαντικού-μαλακτικού που δεν αφήνουν άρωμα μετά το στέγνωμα... με γνωστές μάρκες πχ ariel, skip, lenor, soupline κλπ με πιάνει δυσφορία όταν φοράω τα ρούχα. Κολόνιες / αποσμητικά επίσης με τρελαίνουν... ειδικά αν είμαι μέσα σε αυτοκίνητο, καλύτερα να κατέβω και να πάω με τα πόδια. 😅

Κάνε μια δοκιμή να το κόψεις μπαμ, μήπως και τα καταφέρεις.

• Like 4
Δημοσ.
1 minute ago, ekrepali said:

Μια μέρα το έκοψα μπαμ... αρχές του 2013, από τότε δε κάπνισα ούτε ένα, αλλά δε μπορώ με τίποτα να αποχωριστώ το μπεγλέρι. Άμα το παρατήσω πουθενά και δεν το βρίσκω, τρελαίνομαι. 😄 Τουλάχιστον αυτή η εμμονή δε κάνει κακό στην υγεία.

Κάνει κακό, στην ψυχική υγεία των άλλων 😀

συμφωνώ, μαχαίρι ή τίποτα.

• Like 4
Δημοσ.
5 minutes ago, JakeKaufman said:

Κάνει κακό, στην ψυχική υγεία των άλλων 😀

Δεν το κάνω τσάκα τσούκα όταν υπάρχουν άλλοι τριγύρω... απλά πάω δεξιά - αριστερά τις χάντρες. 

• Thanks 1
Δημοσ.

Μόνο αν το κόψεις μαχαίρι θα γίνει σωστή δουλειά. Ούτε λίγο το σκ, ούτε λίγο αν βγούμε. 

Μαχαίρι το έκοψα πριν σχεδόν 2 χρόνια και ήταν πιο εύκολο από ότι πίστευα τελικά!

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ekrepali είπε

Kανει κακο στα δοντια.

• Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκοψα το τσιγάρο όταν είχα φτάσει στο όριό μου ως καπνιστής. Μιλάμε για πολλά χρόνια εξάρτισης από την νικοτίνη και υπερβολικού καπνίσματος. Μια και έξω και τέλος το τσιγάρο. Ούτε επιθέματα, ούτε εναλλακτικά, ούτε άτμισμα ... τίποτα. Κόντεψα να τρελαθώ. Είχα αυπνίες, νεύρα, αλλαγή στον μεταβολισμό και πολύ μεγάλη αμηχανία. Το μυαλό συνεχώς πήγαινε στο τσιγάρο όλες τις ώρες τις ημέρας. Ζορίστικα αρκετά να τα παλέψω όλα αυτά για μερικούς μήνες μέχρι που έγινε μια καθημερινή άσκηση πειθαρχίας του μυαλού και ελεγχου της επιθυμίας για τσιγάρο. 

Αξιζε τον κόπο από την πρώτη στιγμή και από τότε δεν ξανακάπνισα ποτέ. Σιγά σιγά ομαλοποιήθηκαν όλα και το τσιγάρο ξεχάστηκε, ρυθμίστηκε το μυαλό και βελτιώθηκε σημαντικά η υγεία μου. 

Προτείνω άμεση διακοπή και συμβουλευτική υποστήριξη για την απεξάρτιση

Επεξ/σία από costas_
  • Like 5
Δημοσ.

το ερώτημα είναι αν θα είσαι υγιής όταν θα έρθει η απόφαση από εδώ

εγώ σου εύχομαι υγεία για να ενημερωθούμε και για το χακάρισμα!

• Haha 2
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, costas_ είπε

Το μυαλό συνεχώς πήγαινε στο τσιγάρο όλες τις ώρες τις ημέρα

Αυτο. Αυτος ηταν και ο λογος που με εκανε να το κοψω απο το 2014. Καθε αποφαση λαμβανοταν με βαση το τσιγαρο. Να παω κανα 5λεπτο πιο νωρις στο ραντεβου να κανω και ενα τσιγαρο. Να στριψω κανα δυο τσιγαρα το βραδυ για να εχω το πρωι που θα ξυπνησω. Να παω στο Χ μαγαζι που ειναι smoker's friendly, να προγραμματισω τα διαλειμματα στη δουλεια (αν και αυτο ειναι ισως το μονο μειονεκτημα, οτι ετσι δουλευα περισσοτερο μετα :lol: ) και γενικα ενα τραγικο μοτιβο. Οποτε ναι, μαχαιρι και γεια σας.

Αυτο που παρεμπιπτοντως με βοηθησε προσωπικα, ηταν να διαβασω τα συμπτωματα της διακοπης του καπνισματος απο χρηστες που το ειχαν κοψει. Δηλαδη οκ, ολοι οι καπνιστες ξερουμε οτι το τσιγαρο βλαπτει, nothing new, αλλα το οτι περιμενα οτι καπου στο 10ημερο θα μου εσκαγε η ιδεα του τσιγαρου της επιβραβευσης που θα με πηγαινε παλι πισω, με βοηθησε να το ξερω και να μην το κανω λ.χ. Και επισης τα ονειρα που βλεπεις οτι καπνιζεις και ξυπνας με τυψεις 😛

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εμενα με βοήθησε αυτο το βιβλίο.
Αν το διαβάσει κάποιος σοβαρά και το κατανοήσει και προπάντων εχει και την διάθεση να το κοψει θα τα καταφέρει. Εννοείτε θελει τσίχλες, μπλεγλερι, καραμέλες κλπ. απλα μην το παρακάνετε πολυ με την ζάχαρη γιατί θα παχυνετε.

Αναφορά σε κείμενο

Κάποιοι καπνιστές λένε: "Τι να μου κάνει ένα βιβλίο; Το μόνο που χρειάζομαι είναι θέληση".

Όμως 8 στους 10 θΕΛΟΥΝ να το κόψουν. Πόσοι από αυτούς τα καταφέρνουν; Ελάχιστοι, μετά από πολλές προσπάθειες και συνήθως με μεγάλο ψυχολογικό κόστος. Στόχος αυτής της εργασίας δεν είναι απλά να σας βοηθήσει να κόψετε το κάπνισμα. Αυτό μάλλον το έχετε πετύχει και μόνοι σας αρκετές φορές... Το βιβλίο θα σας βοηθήσει να το κόψετε ΕΥΚΟΛΑ και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, αλλάζοντας τη ζωή σας με τρόπο που θα σας μείνει αξέχαστος.

Η εργασία είναι αποτέλεσμα πολύχρονης έρευνας που έκανε ο συγγραφέας (πρώην μανιώδης καπνιστής), καθώς προσπαθούσε απεγνωσμένα να βρει ένα αποτελεσματικό τρόπο για να κόψει το κάπνισμα χωρίς να χρειαστεί να υποφέρει.

Απευθύνεται και σε ατμιστές, καθώς και σε κάθε είδους εξάρτηση στην νικοτίνη (πχ. πούρο, μάσημα καπνού). Διαβάζεται με ευχαρίστηση ακόμα και από μη καπνιστές, που βρίσκουν ενδιαφέρουσα την εξήγηση στο μυστήριο του καπνίσματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για τα άλλα βιβλία του Θανάση Αποστόλου επισκεφθείτε την σελίδα Skeftomai.gr

Screenshotfrom2025-02-0720-56-55.png.7b99c9acfe98264ee364a02a7b9cff4c.png

Επεξ/σία από Petros Electron
Δημοσ.

εχω απομακρυνθει απο το τσιγαρο καποια χρονια,τωρα πια εχω περασει στο απεναντι ψυχολογικο ακρο

τους καπνιστες τους βλεπω πια κατι σαν παρακατιανους,εξαρτημενους σχεδον τους λυπαμαι,ειδικα αν δω γυναικα 40+ καπνιστρια =ξενερωμα

• Like 6
  • Sad 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, georgiouu είπε

εχω απομακρυνθει απο το τσιγαρο καποια χρονια,τωρα πια εχω περασει στο απεναντι ψυχολογικο ακρο

τους καπνιστες τους βλεπω πια κατι σαν παρακατιανους,εξαρτημενους σχεδον τους λυπαμαι,ειδικα αν δω γυναικα 40+ καπνιστρια =ξενερωμα

Ειχα περασει και εγω απο αυτο το τριπακι που αναφέρεις, να ξερεις οι πρώην καπνιστές ειναι και οι πιο @@@ρχιδες προς τους αλλους καπνιστές με το να τους πιεζουν και να τους απεχθανονται. Με τα χρόνια θα μαθεις να τους αποδέχεσαι, ο καθένας ας κανει αυτο που θελει αρκει να μην ενοχλει τον αλλον. Στην Ελλαδα δυστυχώς ο αντικαπνιστικός νομος δεν εφαρμόζετε αφου σχεδον ολα τα μαγαζια (μετα απο μια ωρα το βραδυ) βγάζουν τασακια και διάφορα αλλα κολπάκια για να καπνιζουν οι θεριακλήδες.. Τεσπα αυτο ειναι αλλο θέμα, προσπαθω να βρισκω μερη που δεν καπνίζουν, οχι γιατι με ενοχλεί τοσο να το αναπνέω (που δεν κανει) αλλα δεν θελω να μυρίζουν τα ρουχα μου, με τρελαίνει

Επεξ/σία από Petros Electron
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...