Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά,

Θέλω να αλλάξω τα παλιά μου αμορτισέρ (bilstein απλά), σε Seat Cordoba (2001 μοντέλο), και έχω καταλήξει σε Sachs.

Βλέπω 2-3 διαφορετικούς κωδικούς σε αναζήτηση σε site αμορτισέρ κτλ. Τελικά, ποιο μοντέλο αμορτισέρ είναι το πλέον σωστό και κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου? Σε κάποιο μαγαζί μου βγάζει μόνο ένα συγκεκριμένο κωδικό Sachs ενώ σε άλλα site μου προτείνουν αμορτισέρ που ταιριάζουν και σε άλλα μοντέλα, όπως vw polo, seat ibiza, skoda fabia.

Τελικά, ποιος επιλέγω το σωστό? (ότι πει ο μηχανικός στο κατάστημα που θα επιλέξω?)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Lexicos_88 είπε

Γειά σας παιδιά,

Θέλω να αλλάξω τα παλιά μου αμορτισέρ (bilstein απλά), σε Seat Cordoba (2001 μοντέλο), και έχω καταλήξει σε Sachs.

Βλέπω 2-3 διαφορετικούς κωδικούς σε αναζήτηση σε site αμορτισέρ κτλ. Τελικά, ποιο μοντέλο αμορτισέρ είναι το πλέον σωστό και κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου? Σε κάποιο μαγαζί μου βγάζει μόνο ένα συγκεκριμένο κωδικό Sachs ενώ σε άλλα site μου προτείνουν αμορτισέρ που ταιριάζουν και σε άλλα μοντέλα, όπως vw polo, seat ibiza, skoda fabia.

Τελικά, ποιος επιλέγω το σωστό? (ότι πει ο μηχανικός στο κατάστημα που θα επιλέξω?)

Ότι πει το on line catalogue

SEAT CORDOBA (6K1, 6K2) 1389 cc   06/1994 - 10/2002

Αυτό εχεις ;

Επεξ/σία από geopro
Δημοσ.

Το επίσημο σάιτ λέει: Sachs Shoch Absorber - 290 952 (ο γενικός αριθμός) με υποπαράμετρο: SFE30/20X167A.

Τον γενικό αριθμό 290 952 τον βλέπω σε όλα τα σάιτ που κοιτάζω αμορτισέρ, όμως με διάφορες υποπαραλλαγές:

290952 - 290929 (1ο σάιτ)

290952 - 27-B07-A (2ο σάιτ)

290952 - 350766 (3ο σάιτ)

Προς τι αυτές οι διαφοροποιήσεις? Τελικά ποιο είναι το σωστό μοντέλο αμορτισέρ?

Μοντέλο αυτοκινήτου: Seat Cordoba, Sedan (6K1, 6K2) 1.4 16V 55Kw - 75 PS - 2001 year.

Δημοσ.

Συνήθως όταν υπάρχουν πολλές επιλογές, πας βάση του αριθμού πλαισίου του αυτοκινήτου(κάποιο On line κατάλογο έχουν στο κατάστημα και τα βλέπουν), ώστε να μην πάρεις λάθος ανταλλακτικό.

Δημοσ.
Στις 7/2/2025 στις 1:57 ΜΜ, Lexicos_88 είπε

Τελικά, ποιο μοντέλο αμορτισέρ είναι το πλέον σωστό και κατάλληλο για το αυτοκίνητό μου?

Συνήθως αυτό που βάζει η Seat εξαρχής. Μόνος σου θα τα βάλεις? γιατί δεν λες στον μάστορα που θα στα περάσει να σου πει ποια να πάρεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 ώρες πριν, Lexicos_88 είπε

Το επίσημο σάιτ λέει: Sachs Shoch Absorber - 290 952 (ο γενικός αριθμός) με υποπαράμετρο: SFE30/20X167A.

Τον γενικό αριθμό 290 952 τον βλέπω σε όλα τα σάιτ που κοιτάζω αμορτισέρ, όμως με διάφορες υποπαραλλαγές:

290952 - 290929 (1ο σάιτ)

290952 - 27-B07-A (2ο σάιτ)

290952 - 350766 (3ο σάιτ)

Προς τι αυτές οι διαφοροποιήσεις? Τελικά ποιο είναι το σωστό μοντέλο αμορτισέρ?

Μοντέλο αυτοκινήτου: Seat Cordoba, Sedan (6K1, 6K2) 1.4 16V 55Kw - 75 PS - 2001 year.

Στο autodoc δεν βλεπω παραλλαγές.

Ούτε στο sachs catalogue βλεπω.

2025-02-08140405.png.d5e71194f47867d87b8bb795ffdcd679.png

Επεξ/σία από geopro
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Nabuko είπε

Συνήθως αυτό που βάζει η Seat εξαρχής. Μόνος σου θα τα βάλεις? γιατί δεν λες στον μάστορα που θα στα περάσει να σου πει ποια να πάρεις?

Έλα ντε που δε θυμάμαι τι μάρκα είχε εξαρχής το αυτοκίνητο ... Θεωρώ είτε Bilstein ή Monroe (χωρίς να το γνωρίζω). 

17 ώρες πριν, geopro είπε

Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο και έψαξες στα site!! Να είσαι καλά,

Αναφερόμουν στα υποψήφια καταστήματα που θα βάλω τα αμορτισέρ  πως έχουν τις συγκεκριμένες υποπαραλλαγές (τις οποίες έγραψα πιο πάνω) και όχι ολόκληρο αυτούσιο τον κωδικό όπως αναγράφεται στο επίσημο σαιτ της Sachs.

Δημοσ.
58 λεπτά πριν, Lexicos_88 είπε

Έλα ντε που δε θυμάμαι τι μάρκα είχε εξαρχής το αυτοκίνητο ... Θεωρώ είτε Bilstein ή Monroe (χωρίς να το γνωρίζω). 

Ευχαριστώ που μπήκες στο κόπο και έψαξες στα site!! Να είσαι καλά,

Αναφερόμουν στα υποψήφια καταστήματα που θα βάλω τα αμορτισέρ  πως έχουν τις συγκεκριμένες υποπαραλλαγές (τις οποίες έγραψα πιο πάνω) και όχι ολόκληρο αυτούσιο τον κωδικό όπως αναγράφεται στο επίσημο σαιτ της Sachs.

Τα Sachs (και τα bilstein , παρότι τά θεωρούν ότι δεν "βγάζουν" πολλά χιλιόμετρα) είναι μια χαρά και δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Ίσως αυτές οι υπόπαραλλαγές να αναφέρονται σε εργοστασιακούς κωδικούς όχι μόνο των vag αλλά και άλλων κατασκευαστών. Ίσως πάλι να είναι κωδικοί σετ μπρος - πίσω.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το online catalogue της SACHS είναι αξιόπιστο.

Σημαντικό να αλλαχθούν και τα top mounts καθώς και dust cover.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, geopro είπε

Τα Sachs (και τα bilstein , παρότι τά θεωρούν ότι δεν "βγάζουν" πολλά χιλιόμετρα) είναι μια χαρά και δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας του αυτοκινήτου.

Ίσως αυτές οι υπόπαραλλαγές να αναφέρονται σε εργοστασιακούς κωδικούς όχι μόνο των vag αλλά και άλλων κατασκευαστών. Ίσως πάλι να είναι κωδικοί σετ μπρος - πίσω.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το online catalogue της SACHS είναι αξιόπιστο.

Σημαντικό να αλλαχθούν και τα top mounts καθώς και dust cover.

Ευχαριστώ και για την επισήμανση αλλαγής top mounts και dust cover (πρώτη φορά το ακούω αυτό - θα το κοιτάξω).

Σωστός!!

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lexicos_88 είπε

Ευχαριστώ και για την επισήμανση αλλαγής top mounts και dust cover (πρώτη φορά το ακούω αυτό - θα το κοιτάξω).

Σωστός!!

Προστατευτικά σκόνης ειναι.

Αν έχουν φθαρεί τα παλιά τοτε  σκονη και λάσπες εισέρχονται ανεμπόδιστα.

dustcover.png.3da2312c003aeedddafc699782dde6de.png

Δημοσ.

Επισης καλο ειναι να βαλεις "καλα" Top mounts με ρουλεμαν .
Και εγω sachs εβαλα και ειμαι ικανοποιημενος (hyundai i30 )

image.png.c93eb00df22bcd794647f4f85528c013.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...