Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
16 ώρες πριν, BritGreek είπε

Το πρώτο δεν το έχω δοκιμάσει, αν και δεν νομίζω ότι παίζει κάποιο ρόλο. Στο δεύτερο ερώτημα, δεν υπάρχει καν τέτοια επιλογή. Το μισό ρούτερ είναι κλειδωμένο, δυστυχώς, και γενικότερα αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα, λόγω της "επιβολής" να χρησιμοποιείς συγκεκριμένο εξοπλισμό με συγκεκριμένο serial number. Πρακτικά δεν μπορείς να ρυθμίσεις σχεδόν τίποτα. Ακόμα και εκτυπωτή να θέλεις να συνδέσεις μέσω της θύρας USB, ή εξωτερικού σκληρού (υποστηρίζεται κανονικά), οι επιλογές είναι γκριζαρισμένες.   

Εν πάσει περιπτώσει, προς το παρόν βολευόμαστε με τον τρόπο που προανέφερα. Εγώ νομίζω ότι έχει σχέση με τον τρόπο που διαχειρίζεται το linux τους εκτυπωτές και τα δίκτυα. Σκέψου ότι με δύο ίδιους υπολογιστές, συνδεδεμένους στο ίδιο δίκτυο wifi, τοποθετημένους στα 2 μέτρα από το router, αυτός που τρέχει Windows έχει full σήμα, ενώ ο διπλανός που τρέχει διανομή linux έχει πάντα μια γραμμή (τουλάχιστον) λιγότερη στην καλύτερη των περιπτώσεων. Και προφανώς αναφέρομαι στη δική μας εμπειρία χρήσης χωρίς να λέω ότι αυτό συμβαίνει σε όλους. 

Στο δεύτερο εννοώ όχι να το έχεις κάνει πάνω στο router αλλά στο pc σου. Δοκίμασε να ρίξεις δύο ip address για παράδειγμα όταν είσαι συνδεδεμένος στο ssid των 2,4GHz και όταν είσαι συνδεδεμένος στο SSID των 5GHz.

Επίσης άλλο ένα τεστ που θα έπρεπε να κάνεις με τον ίδιο τρόπο και μιας και έχουν static IP οι εκτυπωτές να κάνεις ένα ping τις διευθύνσεις τους.

Οι γραμμές πάλι δεν έχουν να λένε και πολλά. Θα πρέπει να ψάξεις περισσότερο να δεις σε πόσα dbm τα windows βγάζουν 5 γραμμές και σε πόσα dbm βγάζει η διανομή σου. Πιο πολύ νόημα όμως πάλι έχει να κάνεις ένα ping και και από τις δύο συσκευές και να δεις τον ΜΟ του latency που υπάρχει στο ένα και στο άλλο μηχάνημα.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, manolis940 είπε

Στο δεύτερο εννοώ όχι να το έχεις κάνει πάνω στο router αλλά στο pc σου. Δοκίμασε να ρίξεις δύο ip address για παράδειγμα όταν είσαι συνδεδεμένος στο ssid των 2,4GHz και όταν είσαι συνδεδεμένος στο SSID των 5GHz.

Επίσης άλλο ένα τεστ που θα έπρεπε να κάνεις με τον ίδιο τρόπο και μιας και έχουν static IP οι εκτυπωτές να κάνεις ένα ping τις διευθύνσεις τους.

Οι γραμμές πάλι δεν έχουν να λένε και πολλά. Θα πρέπει να ψάξεις περισσότερο να δεις σε πόσα dbm τα windows βγάζουν 5 γραμμές και σε πόσα dbm βγάζει η διανομή σου. Πιο πολύ νόημα όμως πάλι έχει να κάνεις ένα ping και και από τις δύο συσκευές και να δεις τον ΜΟ του latency που υπάρχει στο ένα και στο άλλο μηχάνημα.

Στο δίκτυο που δεν συνδέονται, οι εκτυπωτές δεν αποκρίνονται στο ping. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...