Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για google docs

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.

Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό το google docs και μπορώ να πω πως με έχει βολέψει αρκετά για απλά πράγματα που θέλω να κάνω. Όμως δεν βρίσκω το εξής.

Δημιουργώ πίνακα με αρκετές γραμμές και θέλω να βάλω αρίθμηση. Υπάρχει τρόπος να μπει αυτόματα αρίθμηση και να μη βάζω έναν-έναν τους αριθμούς;

Δημοσ.
7 ώρες πριν, broxopios είπε

Καλημέρα.

Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετό καιρό το google docs και μπορώ να πω πως με έχει βολέψει αρκετά για απλά πράγματα που θέλω να κάνω. Όμως δεν βρίσκω το εξής.

Δημιουργώ πίνακα με αρκετές γραμμές και θέλω να βάλω αρίθμηση. Υπάρχει τρόπος να μπει αυτόματα αρίθμηση και να μη βάζω έναν-έναν τους αριθμούς;

Δοκίμασες απλά να ετοιμάζεις τον πίνακα σε Google sheet  (όπου η αρίθμηση πρακτικά είναι ένα drop down) ;
Βάζεις την αρίθμιση και με ένα copy paste βάζεις τον πίνακα στο Doc.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Billator είπε

Δοκίμασες απλά να ετοιμάζεις τον πίνακα σε Google sheet  (όπου η αρίθμηση πρακτικά είναι ένα drop down) ;
Βάζεις την αρίθμιση και με ένα copy paste βάζεις τον πίνακα στο Doc.

Οχι δεν το δοκίμασα αυτό. Καλή ιδέα. Επομένως δεν υπάρχει απευθείας από το Doc? Ευχαριστώ πάντως

Δημοσ.
20 ώρες πριν, broxopios είπε

Καλημέρα.

Στο Google Docs δοκίμασε το εξής: Κάνε κλικ στο πρώτο κελί της στήλης που θέλεις να αριθμήσεις → κλικ στο Αριθμημένη λίστα, ώστε να πάρει τον αριθμό 1. (→ κλικ στο κελί με τον αριθμό 1) → κλικ στο εργαλείο Αντιγραφή μορφοποίησης → επιλέγεις τα επόμενα κελιά της ίδιας στήλης και θα εφαρμοστεί αυτόματη αρίθμηση σ’ αυτά μόλις αφήσεις το πλήκτρο του ποντικιού. Το μόνο “κακό” είναι ότι οι αριθμοί έχουν και μια τελεία δεξιά τους - δεν ξέρω αν αυτό σε πειράζει. Για να καταργήσεις την αυτόματη αρίθμηση, επιλέγεις όλη τη στήλη και κάνεις κλικ στο Αριθμημένη λίστα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...