Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα ομάδα!

Σίγουρα θα έχει ξαναγίνει αυτή η ερώτηση αλλά επείδη τα μοντέλα και οι τιμές αλλάζουν και όσοι δεν τα παρακολουθουν (σαν εμένα) είναι εύκολο να κάνουν λάθος επιλογή ή να δώσουν παραπάνω χρήματα χωρίς λόγο θα ξανακάνω την ερώτηση.

Χρειάζομαι ένα λαπτοπ απλά για να σηκώνει παιχνίδια τύπου lol. Ιδανικά το μπατζετ δεν θα ήθελα να ξεφύγει πάνω από 500€ αλλά αν είναι κατι που αξίζει ας φτάσει και 600€. Το προηγούμενο λαπτοπ μου το κράτησα 8 χρόνια και θα ήθελα αυτό που θα πάρω να μου βγάλει άλλα τόσα.

Μετά από έρευνα που έκανα κατέληξα στα 3 παρακάτω. Οποιαδήποτε πρόταση δεκτή!

https://www.skroutz.gr/s/57400159/Acer-Aspire-3-A315-44P-R8GF-15-6-IPS-FHD-Ryzen-7-5700U-16GB-512GB-SSD-W11-Home-GR-Keyboard.html#description

https://www.cosmodata.gr/product/390829/ipologistes-laptops/foriti-ipologistes/notebooks/hp-15-fc0015nv-7n266ea-othoni-full-hd-15-6-amd-ryzen-7-7730u-8gb-ram-512gb-pcie-nvme-m-2-ssd-windows-11-home

https://www.kotsovolos.gr/computing/laptop-tablet-ipad/notebook-macbook-ultrabook/293612-nb-asus-e1504fa-bq521w-r5-7520u-16-512?utm_source=Affiliate&utm_medium=Banner&utm_campaign=Generic&lkws_138=663c7fa9-1923-3e38-3d73-da0f2e15ded8

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

Μπες skroutz ή bestprice ,γράψε στην αναζήτηση gaming laptop και πάρε το φτηνότερο στα 600€.

https://www.skroutz.gr/s/47568870/Lenovo-IdeaPad-Gaming-3-15ACH6-15-6-IPS-FHD-Ryzen-5-5500H-8GB-512GB-SSD-GeForce-RTX-2050-No-OS-Shadow-Black-US-Keyboard.html

Θεωρώ πως είναι προτιμότερο να έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών παρά ενσωματωμένη όπως αυτά που κοίταξες.

Θα χρειαστεί βέβαια να βάλεις εσύ τα Windows 11.

Δημοσ.

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Μπορείς να με κατατοπίσεις λίγο γιατί θα πρέπει να έχει ξεχωριστή κάρτα γραφικών παρά ενσωματωμένη? 

Επίσης επειδή ξεφεύγει λίγο από το budget μου και δεν θα παίξω παιχνίδια πιο "βαριά" από το lol είναι όντως απαιραίτητο να δώσω αυτά τα λεφτά?

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Αν και μάλλον καθυστερημένα είδα το thread, θα ήθελα να προσθέσω 1-2 πράγματα που ίσως βοηθήσουν:

Καταρχήν, σύμφωνα με γνωστά site δοκιμών laptop με cpu ryzen, τουλάχιστον 4000u series & ενσωματωμένα γραφικά, είναι καλύτερη η αποφυγή φθηνών/ "μικρομεσαίων" HP διότι έχουν πολύ μέτρια ψήκτρα και κρατάνε cpu/integrated gpu πολύ χαμηλά εγγενώς, από το uefi bios chip. Σίγουρα ίσχυε στη σειρά 4, δεν έχω ψάξει αν υπάρχει βελτίωση σε σειρές 5 & 7. Asus, οι αντίστοιχες σειρές (πχ vivobook), είναι καλύτερη περίπτωση από ΗP στο θέμα αυτό, αλλά όχι η βέλτιστη (πάλι κόβουν τη CPU, αλλά λιγότερο). Lenovo αντίστοιχα, ακόμα και στην κατηγορία 550-650€, είχαν τις καλύτερες επιδόσεις σε εξειδικευμένα site με laptop reviews. Ίσως όμως κάνουν εκπτώσεις άλλου (πχ σε πολλά vivobook οι οθόνες είναι κατά τεκμήριο καλές, κλάσης IPS, ακόμα κι αν δεν αναγράφεται, χωρίς υπερβολικό τελικό κόστος)

Δεύτερον, παίζει ρόλο η ανάλυση που δεν σε πειράζει να παίζεις versus εξέλιξη των drivers & των updates παιχνιδιών, έστω & χαμηλών απαιτήσεων σε γραφικά. Όσο πιο χάλια / πρόχειρα είναι τα 2α (ιδίως τα updates), τόσο περισσότερο δυνατό hardware θα θέλουν μεσοπροθεσμα /μακροπρόθεσμα, χονδρικά. Πάντως η εμπειρία που είχα από το γιο μου (δεν γνωρίζω από gaming ο ίδιος) , είναι ότι έπαιζε όλο το καλοκαίρι Fortnite σε asus με r5-4500u/integrated GPU, αρκετά έως πολύ άνετα όσον αφορά FPS, με downgrade στην ανάλυση οθόνης σε HD και σε λίγα settings in game. Συν ότι φορούσε το  laptop dual channel ram 16gb, γεγονός που βοηθούσε πολύ εκείνη τη γενιά Ryzen-u. Λογικά στις νεότερες σειρές όπως η 7000, αυτό δεν θα είναι τόσο απαραίτητο.

Εν τέλει, όντως η καλύτερη λύση θα ήταν gaming laptop λόγω διακριτής κάρτας γραφικών και συνεπώς καλύτερου συστήματος ψύξης εν γένει, αν προορίζεται για παιχνίδια κυρίως το μηχάνημα. Αλλά κι εκεί θέλει ψάξιμο, πιθανώς, μοντέλο - μοντέλο...πχ πολλά μπορεί να φοράνε "εισαγωγικές" Nvidia mx series (αν θυμάμαι σωστά) που σε ορισμένες περιπτώσεις και σενάρια μπορεί να είναι ισοδύναμες ή και χειρότερες από ορισμένες επιλογές με integrated γραφικά 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...