Apareglitos123 Δημοσ. Παρασκευή στις 02:23 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:23 πμ (επεξεργασμένο) Πιάνουν πολλά πεδία του φορουμ οι απορίες μου, αλλά μια και οι τεχνικοί γνωριζουν περισσοτερα, ειπα να ποσταρω εδω. θα τα λέω κοπτα, λαικα για να μην κουραζω. εχω vdsl nova και λέω να βάλω fiber nova. Στην περιοχη μου όμως ο οτε έχει dslam. Παίζει ρολο ποιον παροχο θα επιλεξω; αντικειμενικα αν θέλετε.. Πριν ξεκινησει το μαζικο σκάψιμο των εταιρειων στην περιοχη μου για οπτικες( Γέρακα αττικής), έπαιζα με 45ms το χαμηλοτερο και εφτανα μεχρι 65 με χειροκίνητα dns για low latency. Τώρα παίζω με 61 το χαμηλοτερο(καποιους μηνες αργοτερα με τους ιδιους dns)... Αν βάλω fiber θα πέσει αισθητα το latency? Kι αν ναι πόσο? Στο fiber θα παιζει ρόλο αν θα βαλω τους dns η δε θα χρειαζονται πλεον? Επίσης διαβασα κάπου ότι υπάρχουν κάποια μοντεμ που κρατάνε χαμηλο το latency , και μπαινουν σε bridge στο router που δινει η εταιρια(με κάποια ρυθμιση στο qos). Πιο από αυτα να επιλεξω που να κάνει για fiber κι αν αξίζει το γεφυρωμα στην τελικη ? Ξέρω λίγα πράγματα μεσα στο interface του μοντεμ , δεν ειμαι τελειως άπειρος θα τα καταφέρω μόνος μου; Επίσης θα μοιραστω μια πληροφορία, βγήκε μια νεα πατεντα L4s λεγεται, και θα αποσυμφορήσει το φορτο στα dslam, με ακόλουθο χαμηλότερο Latency. ευχαριστω Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:50 πμ από Apareglitos123
infin1tyGR Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 02:53 πμ (επεξεργασμένο) 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Παίζει ρολο ποιον παροχο θα επιλεξω; αντικειμενικα αν θέλετε.. Για το ping που φαίνεται να σε ενδιαφέρει, ναι. Συνήθως η COSMOTE έχει το χαμηλότερο, αν και η Nova έχει βελτιωθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια. Σίγουρα όχι Vodafone πάντως. 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Πριν ξεκινησει το μαζικο σκάψιμο των εταιρειων στην περιοχη μου για οπτικες( Γέρακα αττικής), έπαιζα με 45ms το χαμηλοτερο και εφτανα μεχρι 65 με χειροκίνητα dns για low latency. Τώρα παίζω με 61 το χαμηλοτερο(καποιους μηνες αργοτερα με τους ιδιους dns)... Δεν παίζει κανένα ρόλο η επιλογή DNS στο latency στα games. 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Αν βάλω fiber θα πέσει αισθητα το latency? Kι αν ναι πόσο? Στον ίδιο πάροχο, μπορείς να περιμένεις μια μείωση 5-10ms χοντρικά. Πρακτικά δες πόσο σου βγάζει τώρα στο speedtest.net σε server Αθήνας και υπολόγισε ότι με FTTH θα είναι περίπου 1 ms το αντίστοιχο latency. Αυτή θα είναι και η διαφορά. Π.χ. αν τώρα σου βγάζει 6 ms, θα έχεις γενικά 6-1=5ms χαμηλότερο latency. 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Στο fiber θα παιζει ρόλο αν θα βαλω τους dns η δε θα χρειαζονται πλεον? Για το latency δεν παίζουν κανένα ρόλο (όπως και στο VDSL). Αν θες όμως να μπαίνεις σε sites που είναι μπλοκαρισμένα από τον πάροχο, θα πρέπει να βάλεις άλλους DNS. 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Επίσης διαβασα κάπου ότι υπάρχουν κάποια μοντεμ που κρατάνε χαμηλο το latency Ούτε το modem επηρεάζει το latency, εκτός από τις περιπτώσεις που ενώ παίζεις τερματίζεις τη γραμμή είτε σε download, είτε σε upload (bufferbloat), αν και σε αυτό το κομμάτι, ό,τι δίνουν οι πάροχοι λίγο-πολύ το ίδιο είναι και δεν επιδέχεται βελτίωση. 31 minutes ago, Apareglitos123 said: Επίσης θα μοιραστω μια πληροφορία, βγήκε μια νεα πατεντα L4s λεγεται, και θα αποσυμφορήσει το φορτο στα dslam, με ακόλουθο χαμηλότερο Latency. Αυτό φαίνεται να βοηθάει μόνο σε περιπτώσεις congestion σε NOKIA/Alcatel DSLAM OLT, που δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα προς το παρόν. Επεξ/σία Παρασκευή στις 02:54 πμ από infin1tyGR
Apareglitos123 Δημοσ. χθες στις 01:22 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:22 πμ (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για το χρονο που αφιερωσες αλλα διαφωνω σε πολλα από οσα λες. Αν ενας χρηστης μιας πολης έχει κοντα στο σπιτι του το dslam της αναλογης εταιριας, γιατι να επιλεξει κάποιον παροχο αλλον που εχει στη διπλανη πολη το dslam? Οσο πιο κοντα ειναι τοσο καλυτερο ειναι, υπαρχει και χαρτης γι αυτο. Μόνο στην Ελλάδα αραγε το dslam της εκαστοτε περιοχης ανηκει σε μια εταιρια ή και στο εξωτερικο; Όσο για το dns του παροχου, γιατι να συνδεομαι με αυτο και να με περναει απο servers που υπαρχουν χρηστες που βλέπουνε ταινιες η κανουν browsing? Εννοειται πως με καθυστερει στο παιχνιδι, οχι εξωφρενικα πολυ αλλά ισχυει. Επίσης υπαρχουν ρουτερ που σου κρατανε χαμηλο το latency οταν ανεβαινει στα περισσοτερα του εμποριου. To Bandwidth ή αλλιως latency , οταν βρισκεσαι σε περιοχη με πολλους παιχτες ανεβαινει και λογω router γι αυτο ενα καλο μοντεμ ρουτερ με καλυτερο Bandwidth (περισσοτερες διαδρομες) κραταει χαμηλοτερο latency . Επίσης το L4s δεν χρησιμοποιειται μονο απο τις εταιριες που λες στην Ελλάδα. επισης υπαρχει εταιρια-παροχος που υπαρχει και στην Ελλάδα και έχει κανει χρηση πιλοτικα του σε άλλη χωρα. Προκειται για πανεντα-προγραμμα που δεν εγκειται σε εξοπλισμο, αλλά σε γνωση που την αγορασαν εταιριες, απο καποιους άλλους που το ανακαλυψαν και σε λιγο διαστημα θα την εχουν οι περισσοτεροι, ακομα κι εδω και βαση αυτης της πατεντας θα φτασει το latency εντελως χαμηλα. Επεξ/σία χθες στις 01:25 πμ από Apareglitos123 1
infin1tyGR Δημοσ. χθες στις 01:26 πμ Δημοσ. χθες στις 01:26 πμ Just now, Apareglitos123 said: Αν ενας χρηστης μιας πολης έχει κοντα στο σπιτι του το dslam της αναλογης εταιριας, γιατι να επιλεξει κάποιον παροχο αλλον που εχει στη διπλανη πολη το dslam? Το DSLAM δεν μπορεί να είναι σε διπλανή πόλη. Μπορεί να εννοείς τους BRAS, αλλά δεν έχει τόσο σημασία έτσι κι αλλιώς. Η απόσταση μέχρι τους gameservers που είναι στο εξωτερικό είναι η ίδια. 1 minute ago, Apareglitos123 said: Όσο για το dns του παροχου, γιατι να συνδεομαι με αυτο και να με περναει απο servers που υπαρχουν χρηστες που βλέπουνε ταινιες η κανουν browsing? Εννοειται πως με καθυστερει στο παιχνιδι, οχι εξωφρενικα πολυ αλλά ισχυει. WTF? That's not how it works. Δεν δουλεύει όπως νομίζει το DNS. Δεν περνάει όλη η κίνηση από εκεί, όπως υποθέτω ότι έχεις καταλάβει. 4 minutes ago, Apareglitos123 said: Επίσης υπαρχουν ρουτερ που σου κρατανε χαμηλο το latency οταν ανεβαινει στα περισσοτερα του εμποριου. To Bandwidth ή αλλιως latency , οταν βρισκεσαι σε περιοχη με πολλους παιχτες ανεβαινει και λογω router γι αυτο ενα καλο μοντεμ ρουτερ με καλυτερο Bandwidth (περισσοτερες διαδρομες) κραταει χαμηλοτερο latency . Όχι. 2 minutes ago, Apareglitos123 said: διαφωνω σε πολλα από οσα λες. Δεν είναι η προσωπική μου άποψη αυτά που έγραψα για να διαφωνείς ή να συμφωνείς. Κατάλαβα ότι δεν έχεις ούτε βασικές γνώσεις σε πράγματα που γράφεις, ούτε έχεις διάθεση να μάθεις, οπότε δεν θα σπαταλήσω άλλο χρόνο. Κάνε ό,τι νομίζεις.
Apareglitos123 Δημοσ. χθες στις 01:53 πμ Μέλος Δημοσ. χθες στις 01:53 πμ Δεν είναι Γιάννης , είναι Γιαννάκης. Παντογνώστης δεν ειμαι, αλλά παρακολουθω καποιες εξελιξεις. ένα καλο ρουτερ σου κρατάει χαμηλα το latency, αλλιως ολα θα ηταν το ιδιο και άλλα δε θα ηταν κατα πολυ ακριβοτερα απο καποια αλλα(θα μου πεις πανω σε αυτο ειναι κα λογ ρυθμισεων στο Interface- και απαντω προκαταβολικα, ειναι και αυτο μαζι με τα άλλα). Υπαρχει και εταιρια που εξειδικευεται σε αυτο αλλα διαφημση δε θα κάνω. παντως σε πληροφωρω οτι καθε δυο μηνες υπαρχει αποθεμα και εξαντλειται αμεσα απο κάποιους που γνωριζουν το συγκεκριμενο και ειναι σχετικα φθηνο, γι αυτο που προσφερει. Κατανοω οτι αφιερωσες χρονο για να απαντησεις και ευχαριστω γι αυτο, αλλα απ το μοτιβο των απαντησεων σου , δειχνει να ακολουθεις καντευθυντηριες απαντησεις για κάποιους λογους, το οποιο φαινεται οταν καταλυτικα και καθετα διαφωνεις σε πραγματα που ειναι χρονια γνωστα εδω και χρονια, οχι απο εμενα που ξερω λιγα , αλλα απο ανθρωπους που το σπουδασαν και εγραψαν γι αυτα. Σε καμια περιπτωση δε σε αποκαλω άσχετο, αλλά στις απαντησεις σου , αμεσα κρυβονται συμφεροντα
Karanikolis Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες Κανείς λάθος σε πολλά πράγματα και επιμένεις κιόλας...και από αυτά που λες φαίνεται ότι δεν έχεις ούτε τις βασικεσ γνώσεις δικτύων. τι σχέση έχει η απόσταση του dslam όταν έχεις οπτική ίνα (όχι σε adsl/vdsl) που θέλεις να βάλεις όπως λες. Τι σχέση έχει ο dns με το ping σε games. Τι σχεση έχει το qos με το ping. τι κάνει ο dns? Τι κάνεις η ρύθμιση qos στο ρουτερ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα