Προς το περιεχόμενο

Οδηγιες - Φωτογραφίες για τοποθέτηση πιάτου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παιδια τι παιζει με τις ψευτοενδειξεις; Πηρα satfinder και δεν μου δειχνει τιποτα ενω η skystar μου δείχνει level που ανεβοκατεβαινει σαν τρελλό.Α, και κατι κουφο πηρα και αυτονομο ψηφιακό δέκτη μπας και ειναι χαλασμενη η καρτα τιποτα και εκεί. Εχω μια πολυκατοικια 5οροφη απεναντι και ενα ψηλο δεντρο λιγο πιο δεξιά Παιζει να ειναι χαλασμενο το lnb η να φταιει το καλώδιο(10μ);

Δημοσ.
Παιδια τι παιζει με τις ψευτοενδειξεις; Πηρα satfinder και δεν μου δειχνει τιποτα ενω η skystar μου δείχνει level που ανεβοκατεβαινει σαν τρελλό.Α, και κατι κουφο πηρα και αυτονομο ψηφιακό δέκτη μπας και ειναι χαλασμενη η καρτα τιποτα και εκεί. Εχω μια πολυκατοικια 5οροφη απεναντι και ενα ψηλο δεντρο λιγο πιο δεξιά Παιζει να ειναι χαλασμενο το lnb η να φταιει το καλώδιο(10μ);

Tο ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με το Sharp LNB & Skystar2 όταν συνδέω πάνω του ένα απλό SatFinder. Η βελόνα πηγαίνει στο τέρμα όπου και εάν βάλω το ποτενσιόμετρο, σαν να υπάρχει πρόβλημα με το ρεύμα.

Δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει.

Όμως επειδή θα βάλω moter τελικά (το πήρα απόφαση) αναγκαστικά θα φωνάξω τεχνικό και θα την βρούμε την λύση.

Πρός aktiZol:

επειδή με ενδιαφέρει να βάλω και έγω ένα ίδιο πιάτο Τeleves 1.20 μπορείς να μου πείς που το αγόρασες' date='πόσο και αν ξέρεις τι διαστάσεις ακριβώς έχει το πιάτο.[/quote']

Το πήρα από την Ν.Ιωνία από την TelTECHNO περίπου στα 50 ευρώ.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Loipon, h ekgatastasi kai h ry8misi piatou einai poly eukolh ypo8esh akoma kai gia kapoin arxario (akoma kai xoris pediometro). Egw egkatestisa monos mou piato sta8ero 1.2m me diplo LNB (astra kai hotbird) xoris kammia apolytws empeiria. Paideutika bebaia arketa (arketes wres panw stin taratsa me frapedaki kai 1 filaraki gia boi8eia) alla aksize ton kopo.

H douleia egine ws eksis: to piato gia na sti8ei den einai tipota, apla 8elei na stereo8ei kala h bash, oste mhn exei problima meta me kanan aera. Epeidh stin dikia mou tin taratsa eixe monosi, ebala kai silikoni girw girw apo thn bash. Apo'kei kai pera afou mpei kala h bash, mpainei apo panw to piato kai stirizontai panw tou kai ta lnb. To "dyskolo" arxizei meta, gia tin ri8misi tou kai tin euresh twn doryforwn. Distixws pediometro den eixame, opote kaname patenta. Syndesame to kalodio me tin Skystar2 kai apo tin allh akrh kanonika me to Diseq kai ta 2 LNB. Evala ena programma, to opoio blepei to epipedo simatos kai analoga kanei mpip mpip (otan exei ligo sima kanei araia mpip, otan auksi8ei to sima kanei mpip mpip synexomena). Pige loipon to filaraki katw ston ypologisth kai me thn boh8eia 2 asyrmatwn epikoinonousame. Eutixws eixe akribws stin diplanh polykatoikia ena piato gia Nova, opote iksera sto peripou pros ta pou na koitaei to piato gia Hotbird (meta o Astra einai eukolos-dipla einai). Ligo panw-ligo katw, katafera kai ry8misa ton Hotbird kai meta o Astra itan eukolh ypo8esi.

Fysika to sima einai mia xara, pianw ola ta kanalia kampana kai glitosa kai ta 50e pou 8a eperne o texnikos ;)

Auto pou psaxnw twra einai h afairesh tou deuterou LNB kai tin topo8etisi moter (gia na pianw kai Hispasat). Einai kapws pio dyskolo omws kai fovamai pws ekei 8a xreiastw tin boi8eia texnikou..

Δημοσ.

από ότι κατάλαβα έβαλες τον Hotbird κέντρο?

αν ναί τότε αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία διότι θα χάνεις σήμα σε δύσκολες δέσμες του ASTRA.

βέβαια αν είσαι από Θεσσαλονίκη όπως γράφουν τα στοιχεία σου, τότε έχεις ένα σοβαρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους Αθηναίους.

Δημοσ.
από ότι κατάλαβα έβαλες τον Hotbird κέντρο?

αν ναί τότε αυτή δεν είναι η σωστή διαδικασία διότι θα χάνεις σήμα σε δύσκολες δέσμες του ASTRA.

βέβαια αν είσαι από Θεσσαλονίκη όπως γράφουν τα στοιχεία σου' date=' τότε έχεις ένα σοβαρό πλεονέκτημα σε σχέση με τους Αθηναίους.[/quote']

Οχι, κέντρο έχω τον Astra (που θεωρείται γενικώς δύσκολος δορυφόρος για Ελλάδα) και παράκεντρα τον Hotbird. Αυτό που λες για Θεσσαλονίκη και γενικότερα για Β.Ελλάδα είναι σωστό, εγώ πχ με 1m πιάτο και τον Hotbird παράκεντρα κατεβάζω άνετα Sky Italia ενώ ενας φίλος Αθήνα με 1,8m δε μπορεί να το πιάσει καθόλου. Φαντάζομαι χώρες που βρίσκονται πιο Βόρεια.. με 60cm πιάνουν τα πάντα.

Ξέχασα να αναφέρω πριν το πρόγραμμα που χρησιμοποίησα για τον συντονισμό. Μπορείτε να το κατεβάσετε απο εδώ: http://www.sat.projektas.lt/

Δημοσ.
εγώ πχ με 1m πιάτο και τον Hotbird παράκεντρα κατεβάζω άνετα Sky Italia ενώ ενας φίλος Αθήνα με 1' date='8m δε μπορεί να το πιάσει καθόλου. /QUOTE']

me 1.8 kai den to pianei....??? egw me 1.1 kai katevazw arketa apo sky italia...!

pantos oso poio boreia kai dytika pame... toso kalyterh lypsh exoume stous doryforous...

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε παιδιά είχα βρει ένα site που είναι AzEl Calculator αλλά πιο απλό από του satlex σου έδειχνε με σχηματάκι του πιάτου σε τι μοίρες το βάζεις κτλ κτλ μήπως το έχετε πρόχειρο?

Δημοσ.

Μάλλον για το παρακάτω λες (πάντως δεν βλέπω τι δυσκολία έχει το calculator του satlex),

http://www.igp.net/antenna_alignment/Index.php

....αν και μάλλον θα δυσκολευτείς να βρεις τις ρυθμίσεις κατόπτρου για το Minas Tirith!!! :)

Btw, γιατί δεν πόσταρες στο γενικό τόπικ για τα δορυφορικά (ναι, αυτό με τις 275 σελίδες) αλλά ξέθαψες αυτό;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...