Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα....κάποιος γνωστός μου δίνει κάποια σερβερ που ειναι decommitioned. Μοντέλα: HP Proliant DL580 G5 και καποιο DELL με sas δίσκους σίγουρα δεκαετίας.
Το ερώτημα είναι αν μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα μηχανήματα win10 έστω...και τί εργασίες θα μπορούσαν να σηκώσουν. Δεν έχω άλλες πληροφορίες για τις κάρτες
που ενδεχομένως περιέχουν, μόνον ξέρω πως ήταν σε χώρο μηχανογράφησης και πως έχουν συστοιχίες με 146 γιγα  sas δίσκους. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, passenger57 είπε

Καλησπέρα....κάποιος γνωστός μου δίνει κάποια σερβερ που ειναι decommitioned. Μοντέλα: HP Proliant DL580 G5 και καποιο DELL με sas δίσκους σίγουρα δεκαετίας.
Το ερώτημα είναι αν μπορούν να εγκατασταθούν σε αυτά τα μηχανήματα win10 έστω...και τί εργασίες θα μπορούσαν να σηκώσουν. Δεν έχω άλλες πληροφορίες για τις κάρτες
που ενδεχομένως περιέχουν, μόνον ξέρω πως ήταν σε χώρο μηχανογράφησης και πως έχουν συστοιχίες με 146 γιγα  sas δίσκους. 

Win 10 θα καταφέρεις να περάσεις, αλλά να ξέρεις ότι αυτό τα μηχανήματα έχουν μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα και πιθανόν να έχεις και θέματα με drivers. 

• Like 2
Δημοσ.

3 minutes ago, fmarkos said:

Win 10 θα καταφέρεις να περάσεις, αλλά να ξέρεις ότι αυτό τα μηχανήματα έχουν μεγάλη κατανάλωση σε ρεύμα και πιθανόν να έχεις και θέματα με drivers. 

Θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για βασικές εργασίες, ιντερνετ surfing, θέαση ταινιών downloading κτλ;  Νομίζω δεν πρέπει να έχουν ούτε κάρτα ήχου....μπορώ να εισάγω απλές pci  ενδεχομένως; Κάρτα γραφικών ώστε να παίρνω εξοδο hdmi τι θα μπορούσα να βάλω;

Δημοσ.

μόνο για πειραματισμό και εκμάθηση είναι πλέον με το μυαλό πάντα στην κατανάλωση που τσούζει. ίσως τώρα για χειμώνα να είναι καλή επιλογή θέρμανσης σε δωμάτιο :P 

αν έχεις χώρο και αφού χαρίζονται τσίμπα τα και κάνε παιχνίδι.

αν δε σε ενδιαφέρουν τα παιχνίδια μαζί τους, τότε σιγουράκι οτι θα τα βάλεις στην αποθήκη και κάποια στιγμή θα πεις, χώρο πιάνουν ας πάνε ανακύκλωση.

1 minute ago, passenger57 said:

Θα μπορώ να τα χρησιμοποιήσω για βασικές εργασίες, ιντερνετ surfing, θέαση ταινιών downloading κτλ;  Νομίζω δεν πρέπει να έχουν ούτε κάρτα ήχου....μπορώ να εισάγω απλές pci  ενδεχομένως; Κάρτα γραφικών ώστε να παίρνω εξοδο hdmi τι θα μπορούσα να βάλω;

δε κάνουν για αυτό που θες.

πολύ ρεύμα 

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, passenger57 said:

Θα μπούν σε computer room...οπότε δεν με απασχολεί τόσο πολύ ο θόρυβος όσο τι μπορώ να κάνω με αυτά....

g5 ειναι πολυ παλιααααααααα. λογικα 72 ή 146gb sas δισκους εχουν.ποσα εχουμε πεταξει (ανακυκλωση) τετοια δεν λεγεται. δεν αξιζει σε τιποτα.το λεω λιγο καθετα αλλα ετσι ειναι. οτι και αν παρεις τωρα θα ειναι καλυτερο ακομα και κανα celeron :P .εκτος αν θες να παιξεις με server. ebay αν πιασεις 30 ευρω θα ειναι θαυμα.

Επεξ/σία από poulinos
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ βρέθηκα με έναν Dell Poweredge T110

Κάρτα γραφικών δεν κατάφερα να βάλω, δεν την αναγνώριζε (διάβαζα στο νετ ότι αναγνωρίζει συγκεκριμένες).

Drivers για μια matrox ενσωματωμένη που έχει μέσα, δεν υπάρχουν πουθενά στο νετ για win10 και παίζω με 1024χ768.

Κανονικά έπρεπε να τον έχω πάει ανακύκλωση, δεν ξέρω γιατί δεν το έχω κάνει, μάλλον τον λυπάμαι. Τώρα που το σκέφτομαι, μόνο κανά linux δεν του έχω δοκιμάσει (ή δε θυμάμαι). Αλλά και πάλι, να τον δωρίσω. Αξίζει; 

https://icecat.biz/en/p/dell/pe110t70ii/servers-poweredge+t110+ii-9014339.html

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...