Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Περίληψη εμπειρίας Μου! (2022-2025 )

καταρχάς ευχαριστώ τα τοπικ που βρήκα εδώ πριν 3 χρονια... δλδ εμπειρίες θεραπευτικά μέσα συστάσεις κλπ... θεωρώ σκόπιμο να δώσω την διάσταση αθλητή που θελει να μην κρεβατωθεί ναιμεν αλλά και παραμένει <μάχιμος> παρά τα χρονάκια του 56 πλέον!

το κακο  ξεκίνησε άνοιξη του 2022 το αγνόησα ως μια απλή ισχυαλγια και συνέχισα να παλεύω/τρέχω οπως συνηθίζω 40χρονια ... ξεκίνησε ως νευροπονος  στο δεξί πόδι ... το καλοκαίρι με τσάκωσε στην Κρήτη να μην μπορώ να κάτσω  στο τιμόνι και πλέον κούτσαινα στο δεξί ξεκάθαρα ... φθινόπωρο  πάω στο  ΚΑΤ κ κανω μαγνητική ιδιωτικά  (διαγν..προβολή στον Ο1).. μίλησα με συναδέλφους ορθοπαιδικους (είμαι του χώρου) δεν μου άρεσαν οι επεμβατικές λύσεις και  έτσι άρχισα τισ φυσιοθεραπιες .... καθοριστικό το ινσομνια εδώ πήγα σε δυο τρεις από φίλους διπλωμ... αρχικά αφού λοιπόν απογοητευτικά πήγα στον κάβουρ (τον παππού ) μετά από όσα διάβασα στο σίτε σας..

Όμως ο αθλητισμός δεν μπορούσε να μπει στη καθημερινότητα μου!!  οι φυσιοθεραπεις λειτουργούσαν ανακουφιστικά μεν αλλά μόλις το κούραζα ποναγα....

Το τυχαίο δίπλα στο σπίτι είχε μια πισίνα ...λεω δεν γάμ... Ας κολυμπάω να μην σαλτάρω !!

δεν κράτησα αρχείο την πρώτη φορά  πονάγανε 2-3 βδομάδας στην αρχή στη πισίνα αλλά τον επόμενο μήνα άρχισα να τρέχω πάλι και η πάλη κανονικά ... πισίνα όμως 2-3/εβδομάδα σταθερά όλο το 2023  για χαλάρωση

2023 -2024 ΚΦ πολύ δουλειά  κα τρέλα ταξίδια (ιανουαριος 2024 τραυματιστκα ελαφρώς στο τοκυο στην πάλη) έκατσα ένα μήνα εκτός όμως για κακή μου τύχη έκλεισε η πισίνα δίπλα μου  και σταμάτησα το κολύμπι εντελώς 2024.

2024 ο γυρος του κόσμου σε 6 μήνες... τσιμπάνε η μέση εντός  του αεροπλάνου μετά το 8ωρο. .. το καλοκαίρι σούπερ!! τίποτα δεν με ειδοποίησε γιαυτο που ερχότανε...

τέλος εμπτεβριου 2024 Ο πάππους (εγώ) δεν είχε ανεβει  Δρακόλιμνη   (από μικρό Πάπιγκο ανέβηκα  λοιπόν  χωρις μέτρο τον ανήφορο... στο τελευταίο χλμ τα πόδια μουδιαζαν άσχημα .. έφτασα με το ζόρι στο καταφύγιο...σταμάτησα  φυσικά εκεί δεν πήγα Δρακόλιμνη απλά δεν είχα ποδάρια να πάω... (γόνατα σκέφτηκα τα έκαψα) ... πρωί πρωί τρέχοντας κατεβαινω Πάπιγγο βουτάω στη γέφυρα στο παγωμένο ιδρωμένος και βγαίνω με γόνατα κόκκαλο..λίγο τσίμπησε και  η μέση.)

Σεμπτεμβιο λοιπόν αρχίζω να κουτσαινω δεξιά  και στραβώνει ο κορμός προσ τα  αριστερά !! να σκύψω ούτε για αστείο...

Αρχίζω παλι στο    ΚΑΤ ...  πάλι φυσικοθεραπειες με οστεοπαθητικο ήξερα πλέον πήγα ιδιωτικά  (Παλιός συνεργάτης  του τσιρλη όχι ο ίδιος )να είναι καλά ο άνθρωπος με έβγαλε από την οξεία φάση και έβγαλα μέχρι Δεκέμβρη (πήγα και ένα μήνα πάλη αλλά σταμάτησα λόγω μετακόμισης που επιδείνωσε τη μέση! )

Σκεφτικά την πισίνα πάλι αλλά  ηταν κλειστή για συντήρηση η ρημάδα ακόμα!

Τον ιανουαριο απογητευτικα κόντευα να σαλτάρω πολύ δουλειά χώρεις εκτόνωση δεν παίζει.. ψάχνω πισίνες κοντά στην δουλειά γιατί χειμώνας και η μέση δεν είναι για κρύα ...

20/1/25  η αποθεραπεία  ξεκίνησε εγραφη  σε κλειστή πισίνα και 1 χλμ περπάτημα ... κομπρέσες. αλοιφές ότι βρήκα το έβαλα ο γιατί ο πόνος έφτασε στο 8/10 δύσκολο το περπάτημα δεξιά πόνος και μετά την πισίνα ,το κράτησα όμως 3 φορές την βδομάδα με πολλές βλαστήμιες το βράδυ στο κρεβάτι σαν να είμαι στην πρίζα ... με έσωσε αυτή τη βδομάδα κάτι  (2 φορές μόνο )αυτοκόλλητα θερμαντικά από Ιαπωνία που καίνε τρελά... τα βάζω μόνο το βράδυ αν πονάω μέρα παρά μέρα όχι την μέρα που κινούμε όχι φάρμακα δεν πηρα ούτε παυσίπονο αλλά σκεφτόμενος την επέμβαση στο δίσκο προτιμησα το κάψιμο.

σήμερα 7-2-25 γράφω αυτά διότι επιτέλους περπάτησα φυσιολογικά με πόνο 2/10  θα συνέχισα πισίνα 3/βδομάδα τώρα με κοφτό πέδιλο πλέον μπορώ να ωθήσω και με το δεξί 50% και χρόνο 30λεπτα+  από 15-20λεπτα που έκανα.

Θεωρώ ότι η πισίνα και το ζεστό στη μέση βοήθησε (οι ασκήσεις του κάβουρ από την πρώτη φορά τις κάνω καθημερινά συν κοιλιακούς κ κινήσεις περιστροφικέ με σκληρή μπάλα στους γλουτούς...το ζωνάρι δεν το συμπάθησα λίγο το έβαλα με ενοχλούσε...το γρήγορο βάδην επανήλθε...το τρέξιμο ελπίζω τέλος του μήνα και πάλι μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός το σημαντικό είναι να βαδίζω πλέον άπονα!! άμα το χάσεις το εκτιμάς!!)

εύχομαι λοιπόν να μην τύχει σε αθλητή η υπερκινητικό να μην του λαχει μέση γιατί είναι τρελλα σου γάμ τα νεύρα το καθησιο τώρα για τα εμλαστρα Ιαπωνίας 2 φορές τα έβαλα αν βοήθησαν δύσκολο να τό πω πάντως συνέπεσαν με την θεαματική βελτίωση... θα τα δοκιμάσω αν τσιμπήσει ξανά που απεύχομαι...

τώρα στα αρνητικά έπεσα και σε ατζαμιδες που πήγα συστημένος δεν ήξερα ας πρόσεχα... καλή τύχη!! 

Sorry..Φωτογραφίες δεν μπόρεσα να βάλω λόγω μεγέθους φωτογραφίας. το  JP εμπλαστρο πχ δεν το φορτώνει 

Επεξ/σία από DECAF
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...