Προς το περιεχόμενο

SSD για iMac 27" 2010

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα

Είχα λίγο παρατημένο τον τελευταίο καιρό τον imac μου γιατί ανέβαζε τρελές θερμοκρασίες και βαριόμουν να τον ανοίξω για καθάρισμα. Μιάς που βρήκα όρεξη και χρόνο να τον σενιάρω αλλάζοντας και Thermal Paste σε cpu/gpu, μου έκατσε άσχημα που είδα ότι ακόμα φοράει μηχανικό δίσκο και μάλιστα πολύ αργό δίσκο. 

Οπότε θέλω να μου πείτε κάποιον ssd 1ΤΒ(τόσο φοράει και τώρα από την "μαμά" του) για να τον κλωνοποιήσω και να τον αλλάξω. Θα βάλω τον παλιό 1TB που έχει μέσα στην θέση του dvd-rom για 2o.

Τρέχει Monterey και windows 10 dual boot δλδ.

Έχετε δοκιμάσει κάποιον 1ΤΒ ssd που να είναι οικονομικός και αξιόπιστος για imac;

Επεξ/σία από ChrisAce
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Jiakometi είπε

Είχα βάλει αυτόν στο δικό μου late 2012 iMac, και πήγαινε πολύ καλά.

Δεν νομίζω το 2010 να έχει κάποια διαφορά σε αυτό σημείο. 

Σε ευχαριστώ για την πρόταση, θα είναι στα υπόψιν, αλλά λέω για κάτι πιο οικονομικό για 15 χρόνια σχεδόν imac παρόλο που "τραβάει" ακόμα μια χαρά για την ηλικία του, και το monterey το πάει μπάλα, και για την χρήση που τον θέλω δεν με απογοητεύει.

Κοιτάω αυτόν που είναι ποιο οικονομική σειρά τις Crucial. 78 ευρώ ο ΜΧ 500 και 54 ευρώ ο ΒΧ 500 στο 1ΤΒ αλλά δεν ξέρω αν θα καταλάβω και καμιά διαφορά.

Με την διαφορά χρημάτων +κάτι ακόμα θα βάλω άλλες 2χ8 ram να πάει στα 32gb σκέφτομαι(αναλαμπή). Έχει 4 slots για ram ίσως να αξίζει περισσότερο να μπούνε άλλα 16gb ram από το να πάρω ακριβότερο ssd. 

Δημοσ.

Ο ΒΧ δεν έχει τον καλύτερο controller. Μπορείς να διαβάσεις διάφορες αναφορές γι αυτό. Νομίζω ότι αξίζουν τα 25 € διαφορά που σε λίγο καιρό θα ξεχαστούν ως δαπάνη. 

Φυσικά είναι στην δική σου διακριτική ευχέρεια το τι θα κάνεις. 

Η αύξηση της μνήμης είναι επίσης μια καλή ιδέα.  Αν είναι θέμα budget, καλύτερα να πάρει λίγο χρόνο περισσότερο παρά να πάρεις κάτι υποδέστερο, που θα σε δυσκολέψει/εκνευρίσει αργότερα. 

My 2c.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...