xp-user Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Ενεργειακο τζακι που εβαλε φιλος στο χωριο....το καλυτερο που ειχε η εταιρεια επιασε τα 5.200 μου ειπε αλλα ειναι για 100 τετραγωνικα περιπου με καναλια μεταφορας ζεστου αερα.
st@kas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 18 ώρες πριν, ionas1992 είπε Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να αλλαξω τον καυστηρα, οταν το κανω αυτο θα βαλω ενα καυστηρα για υγραεριο, προς το παρων θελω η σομπα η ενεργειακο τζακι για μες σπιτι, και να εχω λιγο καλοριφερ λιγο τζακι καπως ετσι να παιξω. απλα δεν ξερω καθολου κοστος εγκαταστασης και τι απ τα 2 θα με βολεψει 15 ώρες πριν, ionas1992 είπε Δεν λέω για υδραβλικη! Για απλή αεροθερμη λέω! Η ενεργειακο τζακι. Στο καλοριφέρ θα κρατήσω το πετραιλαο. Με την σομπα/τζακι θα ζεστάνω το σαλόνι και λιγο τον πάνω οροφο το κολεκτερ των σωμάτων είναι κοντά στο τζάκι? αν ναι, ξανα σκέψου για υδραυλικό τζάκι. δεν χρειάζεται να καταργήσεις το πετρέλαιο. όταν ανάβεις το τζάκι θα στέλνει νερό στα σώματα. όταν δεν θες να κάψεις ξύλα θα ανοίγεις κανονικά τον θερμοστάτη, όπως κάνεις τώρα.
georgiouu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2 ώρες πριν, st@kas είπε το κολεκτερ των σωμάτων είναι κοντά στο τζάκι? αν ναι, ξανα σκέψου για υδραυλικό τζάκι. δεν χρειάζεται να καταργήσεις το πετρέλαιο. όταν ανάβεις το τζάκι θα στέλνει νερό στα σώματα. όταν δεν θες να κάψεις ξύλα θα ανοίγεις κανονικά τον θερμοστάτη, όπως κάνεις τώρα. δεν ειναι τοσο απλο,πρεπει στο κολεκτερ να τοποθετηθουν ή χειροκινητες βανες ή ηλεκτρικες οι οποιες πρεπει να ανοιγοκλεινουν οταν θελεις να επιλεξεις πετρελαιο ή ξυλα δεν γινεται στο ιδιο κυκλωμα να εχεις και κυκλοφορητη πετρελαιου και κυκλοφορητη υδραυλικου πρεπει καποιο απο τα δυο να το απομονωσεις
st@kas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, georgiouu είπε δεν ειναι τοσο απλο,πρεπει στο κολεκτερ να τοποθετηθουν ή χειροκινητες βανες ή ηλεκτρικες οι οποιες πρεπει να ανοιγοκλεινουν οταν θελεις να επιλεξεις πετρελαιο ή ξυλα δεν γινεται στο ιδιο κυκλωμα να εχεις και κυκλοφορητη πετρελαιου και κυκλοφορητη υδραυλικου πρεπει καποιο απο τα δυο να το απομονωσεις είπα κάπου ότι είναι απλό? έχω υδραυλικό τζάκι και λέβητα πετρελαίου απο το 2020
georgiouu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 4 ώρες πριν, st@kas είπε . όταν ανάβεις το τζάκι θα στέλνει νερό στα σώματα. όταν δεν θες να κάψεις ξύλα θα ανοίγεις κανονικά τον θερμοστάτη, όπως κάνεις τώρα. 6 λεπτά πριν, st@kas είπε είπα κάπου ότι είναι απλό? έχω υδραυλικό τζάκι και λέβητα πετρελαίου απο το 2020 Παρέλειψες την διαδικασία με τις βάνες,φαίνεται πιο απλό όταν λες ανοίγεις τον θερμοστάτη και δουλεύει
st@kas Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, georgiouu είπε Παρέλειψες την διαδικασία με τις βάνες,φαίνεται πιο απλό όταν λες ανοίγεις τον θερμοστάτη και δουλεύει Όταν Θέλω να ζεσταθω με πετρέλαιο ανοιγω τον θερμοστάτη. Όταν Θέλω να ζεσταθω το τζακι βάζω τα ξύλα και τα ανάβω. Το μόνο που σκέφτομαι και πρέπει να προσεχω είναι να μην λειτουργούν τα 2 συστήματα ταυτόχρονα. Η εγκατάσταση δεν είναι απλή. Η χρήση είναι. Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από st@kas
lary7 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Αφού είναι να μείνεις μόνιμα βάλε ενα καλό ενεργειακό τζάκι. Με σωστή εγκατάσταση και σωστά ξύλα δίνουν 7.5-9kw άνετα που μπορεί να ζεστάνου αρκετά το σπίτι. Εγώ δουλεύω ενεργειακό στα μεγάλα κρύα που ζεσταίνει 140μ2 2 ορόφους και απλά το βράδυ ανάβω και καλοριφέρ για να ειναι ζεστά και τα δωμάτια. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η μόνωση, αν ειναι παλιό το σπίτι μια θερμοπρόσοψη δεν θα ήταν κακή ιδέα. 1
georgiouu Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, st@kas είπε Όταν Θέλω να ζεσταθω με πετρέλαιο ανοιγω τον θερμοστάτη. Όταν Θέλω να ζεσταθω το τζακι βάζω τα ξύλα και τα ανάβω. Το μόνο που σκέφτομαι και πρέπει να προσεχω είναι να μην λειτουργούν τα 2 συστήματα ταυτόχρονα. Η εγκατάσταση δεν είναι απλή. Η χρήση είναι. Όπως το περιγράφεις πρέπει να εχεις ηλεκτροβανες και στο κύκλωμα του τζακιού.ναι οκ έτσι είναι είναι απλή η χρήση του Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από georgiouu 1
ionas1992 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 56 λεπτά πριν, lary7 είπε Αφού είναι να μείνεις μόνιμα βάλε ενα καλό ενεργειακό τζάκι. Με σωστή εγκατάσταση και σωστά ξύλα δίνουν 7.5-9kw άνετα που μπορεί να ζεστάνου αρκετά το σπίτι. Εγώ δουλεύω ενεργειακό στα μεγάλα κρύα που ζεσταίνει 140μ2 2 ορόφους και απλά το βράδυ ανάβω και καλοριφέρ για να ειναι ζεστά και τα δωμάτια. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και η μόνωση, αν ειναι παλιό το σπίτι μια θερμοπρόσοψη δεν θα ήταν κακή ιδέα. Εγώ έλεγα να πάρω ένα αρκετά μεγαλύτερο 15kw συν Κοστος εγκατάστασης? Επίσης για το παιδί που ρώτησε αν ο καυστηρας και το κολεκτερ είναι κοντά στο τζάκι, δεν είναι, είναι έξω απ το σπίτι σε κάτι σαν αποθήκη και για να φτάσουν εκεί οι σωλήνες πρέπει μα γίνει μεγάλη δουλειά, και θα φέρονται κιόλας στο μπαλκόνι που θα κάθομαι 1
lary7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 1 ώρα πριν, ionas1992 είπε Εγώ έλεγα να πάρω ένα αρκετά μεγαλύτερο 15kw συν Κοστος εγκατάστασης? Επίσης για το παιδί που ρώτησε αν ο καυστηρας και το κολεκτερ είναι κοντά στο τζάκι, δεν είναι, είναι έξω απ το σπίτι σε κάτι σαν αποθήκη και για να φτάσουν εκεί οι σωλήνες πρέπει μα γίνει μεγάλη δουλειά, και θα φέρονται κιόλας στο μπαλκόνι που θα κάθομαι Είχε βγεί κοντά στο 3ρι , Nordica Crystal 80ri, χωρίς να γίνει 100% σωστά η εγκατάσταση. Τόσο μεγάλο δεν ξέρω που θα βρείς σε επώνυμο, μην ειναι καμία μούφα και γράφουν ότι θέλουν. Πάντως μεγάλο τζάκι=πολλά ξύλα και είναι ενα θέμα αυτό. Εγώ έχω εσωτερικο ασανστεράκι οπότε τα τραβάω απευθείας απο το υπόγειο. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει να είναι στεγνα, φέτος καίω ξύλα 10ετίας και ειναι μπαρούτι, παλαιώτερα που ειχαμε βάλει φρέσκα με το ζόρι τα έκαιγε.
ionas1992 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 6 λεπτά πριν, lary7 είπε Είχε βγεί κοντά στο 3ρι , Nordica Crystal 80ri, χωρίς να γίνει 100% σωστά η εγκατάσταση. Τόσο μεγάλο δεν ξέρω που θα βρείς σε επώνυμο, μην ειναι καμία μούφα και γράφουν ότι θέλουν. Πάντως μεγάλο τζάκι=πολλά ξύλα και είναι ενα θέμα αυτό. Εγώ έχω εσωτερικο ασανστεράκι οπότε τα τραβάω απευθείας απο το υπόγειο. Επίσης μεγάλο ρόλο παίζει να είναι στεγνα, φέτος καίω ξύλα 10ετίας και ειναι μπαρούτι, παλαιώτερα που ειχαμε βάλει φρέσκα με το ζόρι τα έκαιγε. 3αρι μαζί με το τζάκι? Καθαρά η τοποθέτηση πόσο ήταν χοντρικά?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα