Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα στο forum. Πρόσφατα μετακόμισα στο εξοχικό και ψάχνω λύση για ζέστη. Είχαμε ένα τζακι και ένα κλιματιστικό, το σπίτι είναι 200 τετραγωνικα 4 όροφοι με ανοιχτές σκάλες. Το έλυσα για φέτος με καλοριφέρ, ευτυχώς αν και είχαν περάσει 15 χρόνια από τότε που δούλεψε τελευταία φορά ο καυστηρας δουλεύει μια χαρά, έχω κλείσει και τα μισά σώματα γιατί δεν χρησιμοποιώ όλο το σπίτι και η κατανάλωση είναι μικρή.

Το σπίτι έχει ένα τζακι λοιπόν παλαιού τύπου, η ερώτηση είναι να το μετατρέψω σε ενεργειακο η να βάλω μια σομπα να ξεμπερδέψω? Στην σομπα θα χρησιμοποιώ και τον φούρνο, με το ρευμα στο 0.15 είναι σημαντικό.

Επίσης ξέρει κάποιος χοντρικά κόστος εγκατάστασης? Δεν βρίσκω πουθενά

Θέλω να ζεστάνω κυρίως τη σαλονοκουζινα, ας πούμε 60 τετραγωνικα , και αν παει και η ζεστη στον πανω οροφο να ζεστανει και λιγο τα δωμάτια και το μπανιο θα βοηθησει πολύ, θα δουλευω απλα και λιγο το καλορφιερ.Θα μπει και γυψοσανιδα με πόρτα στην σκάλα που πάει κάτω για να μην χάνω από κει

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, ionas1992 είπε

Το έλυσα για φέτος με καλοριφέρ,  ο καυστηρας δουλεύει μια χαρά, έχω κλείσει και τα μισά σώματα γιατί δεν χρησιμοποιώ όλο το σπίτι και η κατανάλωση είναι μικρή.

Το σπίτι έχει ένα τζακι λοιπόν παλαιού τύπου, η ερώτηση είναι να το μετατρέψω σε ενεργειακο η να βάλω μια σομπα να ξεμπερδέψω? Στην σομπα θα χρησιμοποιώ και τον φούρνο,

Αν έχεις ξύλα δικά σου πήγαινε στη σόμπα που να βγάζει ζεστό αέρα η τζακοσομπα Αν όχι κάτσε όπως είσαι  Τα ενεργειακά τζάκια είναι πανάκριβα για αυτο που προσφέρουν συν το κόστος της εγκατάστασης Τη σομπα την στηνεις μονος σου 

Spoiler

image.jpeg.4fd4dbf32dbbc900d8dfe6706d32e5e6.jpeg

Δημοσ.

Εδώ που είμαι τα ξύλα είναι αρκετά φθηνά, καμία σχέση με Αθήνα. Μόνος μου την σομπα δεν μπορώ να την βάλω σε καμία περίπτωση.  Αλλά δεν μπορώ να βρω πουθενά το κόστος εγκατάστασης ούτε για τζακι ούτε για σομπα

Δημοσ.

Επιστήμη δεν είναι να μπει μία σόμπα, αλλά αν δεν πιάνουν τα χέρια και δεν έχεις και κάποια εργαλεία πας σε μάστορα, για τοποθέτηση ρώτησε σε καταστήματα που πουλάνε αυτοί θα σου πουν.

Εγώ δουλεύω 12 χρόνια με ενεργειακό τζάκι νερού, ζεσταίνω όλο το σπίτι 140τμ και φουλ ζεστό νερό, είμαι πολύ ευχαριστημένος αρκεί να υπάρχουν ξύλα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

και εγω εχω ενεργειακό τζάκι νερού αλλα τελικα βρισκω αρκετα μειονεκτηματα για την χρηση ξυλου ως καυσιμο

χωρος αποθηκευσης ξυλων,φετινα ξυλα ειναι ακαταλληλα δεν βγαζουν φλογα τουλαχιστον περσινα,τα οποια περσινα που θα τα φυλαξεις το καλοκαιρι; ρισκο πυρκαγιας,σχεδον συνεχης τροφοδοσια ξυλων στο τζακι,κουβαλημα,βρωμια και ολα τα συναφη προβληματα με την διαχειριση των ξυλων

Επεξ/σία από georgiouu
  • Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ionas1992 είπε

Καλησπέρα στο forum. Πρόσφατα μετακόμισα στο εξοχικό και ψάχνω λύση για ζέστη. Είχαμε ένα τζακι και ένα κλιματιστικό, το σπίτι είναι 200 τετραγωνικα 4 όροφοι με ανοιχτές σκάλες. Το έλυσα για φέτος με καλοριφέρ, ευτυχώς αν και είχαν περάσει 15 χρόνια από τότε που δούλεψε τελευταία φορά ο καυστηρας δουλεύει μια χαρά, έχω κλείσει και τα μισά σώματα γιατί δεν χρησιμοποιώ όλο το σπίτι και η κατανάλωση είναι μικρή.

Το σπίτι έχει ένα τζακι λοιπόν παλαιού τύπου, η ερώτηση είναι να το μετατρέψω σε ενεργειακο η να βάλω μια σομπα να ξεμπερδέψω? Στην σομπα θα χρησιμοποιώ και τον φούρνο, με το ρευμα στο 0.15 είναι σημαντικό.

Επίσης ξέρει κάποιος χοντρικά κόστος εγκατάστασης? Δεν βρίσκω πουθενά

Θέλω να ζεστάνω κυρίως τη σαλονοκουζινα, ας πούμε 60 τετραγωνικα , και αν παει και η ζεστη στον πανω οροφο να ζεστανει και λιγο τα δωμάτια και το μπανιο θα βοηθησει πολύ, θα δουλευω απλα και λιγο το καλορφιερ.Θα μπει και γυψοσανιδα με πόρτα στην σκάλα που πάει κάτω για να μην χάνω από κει

Υδραυλική σόμπα να βάλεις και άσε το τζάκι ως έχει .

Μια υδραυλική σόμπα τη βρίσκεις 800-1100 + 250-300 υλικά σύνδεσης .

Ξύλα έχεις συνήθως ξερά ; 

Αλλιώς κοιτάζεις και τη λύση ξύλο λέβητα . Είχα ξύλο λέβητα για 4 χρόνια .

Κάνε μια μελέτη απωλειών πρώτα 

Δημοσ.

Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να αλλαξω τον καυστηρα, οταν το κανω αυτο θα βαλω ενα καυστηρα για υγραεριο, προς το παρων θελω η σομπα η ενεργειακο τζακι για μες σπιτι, και να εχω λιγο καλοριφερ λιγο τζακι καπως ετσι να παιξω. απλα δεν ξερω καθολου κοστος εγκαταστασης και τι απ τα 2 θα με βολεψει

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, ionas1992 είπε

Δεν θελω να μπω στην διαδικασια να αλλαξω τον καυστηρα, οταν το κανω αυτο θα βαλω ενα καυστηρα για υγραεριο, προς το παρων θελω η σομπα η ενεργειακο τζακι για μες σπιτι, και να εχω λιγο καλοριφερ λιγο τζακι καπως ετσι να παιξω. απλα δεν ξερω καθολου κοστος εγκαταστασης και τι απ τα 2 θα με βολεψει

Κόστος εγκατάστασης δε είναι στάνταρ ειδικά σε υδραυλική σόμπα / τζάκι .

Είναι αναλόγως και τη τωρινή κατάσταση και τι πράγματα θα χρειαστεί.

Σε ξύλο λέβητα που μπήκε παράλληλα με το πετρέλαιο 350€ ήταν τα υλικά υδραυλικά  και 100 τα ηλεκτρολογικά / αυτονομία. 

Δημοσ.

Δεν λέω για υδραβλικη! Για απλή αεροθερμη λέω! Η ενεργειακο τζακι. Στο καλοριφέρ θα κρατήσω το πετραιλαο. Με την σομπα/τζακι θα ζεστάνω το σαλόνι και λιγο τον πάνω οροφο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξοχικο δεν ειπες οτι ειναι ; Κάθε πότε πας δηλαδη ;

κατα πάσα πιθανότητα, τιποτα να μην βαλεις. Το καλοριφερ οπως εισαι, και το ανοιχτο τζακι σου για παρεα και κανενα ψησιμο. Οτι και να κανεις, δεν θα κανεις αποσβεση ποτέ.
Αν δεν σου φτανει η θερμανση, βαλε και κανενα φθηνο κλιματιστικο να εχεις και δροσιά το καλοκαίρι.

EDIT : Τώρα διάβασα το "μετακόμισα". Θα μεινεις μονιμα εκει δηλαδη ;

Επεξ/σία από Vstromrider
Δημοσ.

Γράφεις ότι έχεις κλείσει τα μισά σώματα, νομίζω ότι αυτό δεν συστήνεται γιατί μπορεί να γίνει ζημιά.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, ionas1992 είπε

Δεν λέω για υδραβλικη! Για απλή αεροθερμη λέω! Η ενεργειακο τζακι. Στο καλοριφέρ θα κρατήσω το πετραιλαο. Με την σομπα/τζακι θα ζεστάνω το σαλόνι και λιγο τον πάνω οροφο

Αερόθερμη μη βάζεις . Πάρε προσφορά για ενεργειακό τζάκι όπου φρόντισε

1, Να παίρνει για την καύση εξωτερικό αέρα

2. Να υπάρχει κενό απο κάτω

3. Να υπάρχουν αεραγωγοί ψηλά ωστε να βγαίνει ζεστός αέρας (που θα τον τραβά απο κάτω)

Μετά θα έβαζα ποιοτικά AC για το υπόλοιπο σπίτι (δλδ όχι υγραέριο, το πολύ να άναβα πετρέλαιο σε περίπτωση που η εξωτερική παίξει <-5 , δεν ξέρω τι παίζει στην περιοχή σου απο εξωτερικές)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...