Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
2 minutes ago, lbit said:

τρεμε γερμαν-ΟΤΕ, και δωσε πιο φτηνο ιντερνετ

Πόσοι πιστεύεις ότι είναι οι συνδρομητές της Starlink στην Ελλάδα, για να νοιώσει "φόβο" ο ΟΤΕ, όταν άρθρα πέρσι έλεγαν για 448.000 σε όλη την Ευρώπη (Σεπτ 2024)?

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
43 minutes ago, shadowlike said:

πάρτους και τα σώβρακα

Χωρίς να έχω κάτι μαζί σου....αυτές οι εκφράσεις του τύπου από πάνω μόνο καταναλωτική άγνοια δηλώνουν. Και μετά αφού τους πάρει τα σώβρακα, θα παει την συνδρομή στο θεό ο καλός μας σωτήρας  Ίλον. Και μόνο ο μπρούκλης με μπάρμπα στην Κορώνη θα έχει λεφτα για καλές ταχύτητες(ναι εγώ είμα φτωχός δυστυχώς). Οι υπόλοιπες δε εταιρίες, θα σταματήσουν τις χοντρές επενδύσεις για να έχεις οπτική ίνα και στον καμπινέ σου με σχετικά ανεκτές τιμές και όλα καλά. Είπαμε η κοινωνία μας δυστυχώς έχει γίνει money talks and bullshit walks.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
20 minutes ago, vorlon68 said:

Απο torrent τι γινεται; Μπορεις και κατεβάζεις;

VPN, είσαι όμως πίσω από CGNAT.

• Thanks 2
  • Haha 1
Δημοσ.
2 minutes ago, Sakis999999999999 said:

Έγω πρωσωπικά έχω κατεβάσει κανονικά χωρίς προβλήματα ...

Τα προβλήματα δεν έρχονται όταν το κατεβάσεις, έρχονται αργότερα.

• Like 2
  • Haha 3
Δημοσ.

Εμένα με έχει σώσει καθώς το Starlink είναι μονόδρομος στην περιοχή όπου κατοικώ, τόσα χρόνια είχα Cosmote Double Play με 24 και δήθεν 50 mbps αντίστοιχα μόνο που στην πενηντάρα έπιανα ταχύτητες μεταξύ 20 κάτι ενώ στην 24αρα γραμμή με το ζόρι που και που 12 mbps και τόσο ασταθές που έπεφτε συνεχώς στα 5 με 6 mbps ... και συν πάγια (ασταθής τιμή το δίμηνο) δεν είχα και πολλές επιλογές ... ειδικά για απομακρυσμένες περιοχές όπως η δική μου το μόνο που σώζει την κατάσταση είναι το Starlink.

εικόνα_2025-02-06_161650334.png

5 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε

Τα προβλήματα δεν έρχονται όταν το κατεβάσεις, έρχονται αργότερα.

Δηλαδή; .... 

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 minutes ago, Sakis999999999999 said:

Δηλαδή; .... 

Ό,τι γίνεται σε όλους τους παρόχους σε άλλες χώρες. Στέλνει μια εταιρεία που διαχειρίζεται copyrights ραβασάκι στο Starlink ότι κατέβασες το τάδε και το Starlink σε προειδοποιεί για αρχή και σου κόβει τη σύνδεση αν το ξανακάνεις. Μιλάω για πειρατικά torrents. Αν κατεβάζετε διανομές Linux μέσω torrent π.χ., δεν υπάρχει θέμα προφανώς 😛 

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, infin1tyGR είπε

Ό,τι γίνεται σε όλους τους παρόχους σε άλλες χώρες. Στέλνει μια εταιρεία που διαχειρίζεται copyrights ραβασάκι στο Starlink ότι κατέβασες το τάδε και το Starlink σε προειδοποιεί για αρχή και σου κόβει τη σύνδεση αν το ξανακάνεις. Μιλάω για πειρατικά torrents. Αν κατεβάζετε διανομές Linux μέσω torrent π.χ., δεν υπάρχει θέμα προφανώς 😛 

Σε πόσο χρονικό διάστημα περίπου μπορεί να συμβεί αυτό; γνωρίζεις; εγώ πλέον κατεβάζω μόνο ταινίες και το Photoshop πρόσφατα ... 😁 πάντως από ότι έχω δεί στο εξωτερικό από άτομα που είχαν πρόβλημα με Torrents είχε πεί ένας πως του ήρθε επειδή ξέχασαν ανοικτό το Torrent και έκανε Seeding ... 

Δημοσ.
4 minutes ago, infin1tyGR said:

Αν κάνουν force protocol encryption (όπως θα έπρεπε) τότε πως ξέρουν τι κατέβασες και από που; Αυτήν την απορία έχω, προφανώς και θα καταλαβαίνουν ότι παίζει torrent αλλά το τι κατεβάζει ο χρήστης πως θα το ξέρουν αν έχει βάλει αυτήν την επιλογή;
Τώρα αν κάποιος κατεβάζει χωρίς protocol encryption, άξιος της μοίρας του άσχετα σε ποιον πάροχο είναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 minutes ago, comfuzio said:

Τώρα αν κάποιος κατεβάζει χωρίς protocol encryption, άξιος της μοίρας του άσχετα σε ποιον πάροχο είναι.

Οι εταιρείες που τα ψάχνουν αυτά συνδέονται κανονικά στο swarm και βλέπουν ποιες άλλες IP κατεβάζουν/ανεβάζουν το εκάστοτε αρχείο, και τις στέλνουν στον πάροχο μαζί με timestamps. Δεν χρειάζεται traffic sniffing. Ούτε το ψάχνει ο πάροχος από μόνος του.

Επεξ/σία από infin1tyGR
  • Like 1
Δημοσ.

Ότι να ναι το διάγραμμα, η inalan ασχολείται μόνο με οπτικές ίνες, το starlink έχει μόνο δορυφόρους και οι άλλοι ασχολούνται με σταθερή,κινητή και οπτικές, συγκρίνουμε άνισα πράγματα, η οπτική για έμένα είναι ότι καλύτερο έχει προς το παρόν περάσει απο τα χέρια μου,ποτέ κάτω απο 200 mbps και με την γυναίκα και τα κινητά να τραβάνε απο το ρούτερ.

• Like 2
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Dennis077 είπε

Ενδιαφέρουσα έρευνα με στοιχεία που δείχνουν την πραγματικότητα. Αν οι πάροχοι θέλουν να αλλάξει αυτό έχουν πολύ δουλειά ακόμα να κάνουν. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να σου εγγυηθεί ο πάροχος την ταχύτητα που πληρώνεις. Ακόμα ένα παράδοξο είναι ο ένας δρόμος να έχει γρήγορο ίντερνετ και ο άλλος να μην έχει αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.

Οι μεσες ταχυτητες ειναι ακομα τραγικες , επιπεδου τριτοκοσμικης χωρας .

Χιλιες φορες καλυτερα να ειχε επιτραπει η εναερια οδευση της οπτικης ινας .

Ετσι κι αλλοιως τα γυμνα ηλεκτροφορα καλωδια κατα κανονα περνανε μπροστα στα μουτρα μας ,

η οπτικη ινα θα πειραζε ;  Εχω την εντυπωση πως  μεγαλα και οργανωμενα συμφεροντα εκαναν και κανουν

οτι μπορουν για να φρεναρουν τα πραματα .

Δημοσ.
1 hour ago, cpc464 said:

Ότι να ναι το διάγραμμα, η inalan ασχολείται μόνο με οπτικές ίνες, το starlink έχει μόνο δορυφόρους και οι άλλοι ασχολούνται με σταθερή,κινητή και οπτικές, συγκρίνουμε άνισα πράγματα, η οπτική για έμένα είναι ότι καλύτερο έχει προς το παρόν περάσει απο τα χέρια μου,ποτέ κάτω απο 200 mbps και με την γυναίκα και τα κινητά να τραβάνε απο το ρούτερ.

Συγκρίνει την πραγματικότητα , απλά είναι τα πράγματα, όταν για να περάσουν οστική τα λαμόγια καρτελ κάνουν 100 χρόνια και χρυσοπληρώνεις το σάπιο δίκτυό τους, το οποία δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ συντήρηση ή αναβάθμιση αλλά σε πουλάνε φούμαρα, αυτό κάνει σύγκριση ότι έχει να σου προσφέρει ο καθένας.

Ρε φτάνει μας έβγαλαν την ψυχή τόσα χρόνια να κλείσουν όλα τα μπα...ρδα καρτέλ, μακάρι να κλείσουν.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, nepomuk said:

Χιλιες φορες καλυτερα να ειχε επιτραπει η εναερια οδευση της οπτικης ινας .

Δεν απαγορεύεται, όπως θέλει υλοποιεί ένας πάροχος...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...