Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
21 minutes ago, lost2 said:

Συγκρίνει την πραγματικότητα , απλά είναι τα πράγματα, όταν για να περάσουν οστική τα λαμόγια καρτελ κάνουν 100 χρόνια και χρυσοπληρώνεις το σάπιο δίκτυό τους, το οποία δεν έχουν κάνει ΠΟΤΕ συντήρηση ή αναβάθμιση αλλά σε πουλάνε φούμαρα, αυτό κάνει σύγκριση ότι έχει να σου προσφέρει ο καθένας.

Ρε φτάνει μας έβγαλαν την ψυχή τόσα χρόνια να κλείσουν όλα τα μπα...ρδα καρτέλ, μακάρι να κλείσουν.

Εγώ μιλάω απο καθαρά μαθηματική πλευρά, του ενός τα αποτελέσματα είναι μόνο απο δορυφορική, του άλλου είναι μόνο απο οπτική ίνα και οι υπόλοιποι είναι μικτό απο χαλκό,κινητη και οπτική, για τα καρτέλ φταίμε εμείς που πουλήσαν αυτοί που ψηφίζει η πλειοψηφία την ποιό κερδοφόρα δημόσια εταιρεία στους Γερμανούς.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να σου εγγυηθούν οι πάροχοι τη ταχύτητα αλλά δεν μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλη αποκληση. Μετά από χρόνια καταλάβαμε ότι Μόνο η οπτική ίνα προσφέρει σταθερή ταχύτητα αλλά δεν μας είπαν ότι χρειάζεται και τύχη γιατί η επιλογή γίνεται βάση πληθυσμού. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα είναι ότι δύσκολα θα πιάσεις πχ. τα 50 Mbps για τα οποία όμως πληρώνεις και το ανάλογο ποσό.

Επεξ/σία από Dennis077
Δημοσ.
4 ώρες πριν, rafinos είπε

Εγώ δεν θα σταθώ τόσο στη Starlink που ας μη γελιόμαστε δεν είναι τόσο μεγάλο το ποσοστό των πελατών στην Ελλάδα (και υποθέτω και στην Κροατία) και ίσως για αυτό να είναι και σε τέτοιο επίπεδο οι ταχύτητες μιας που δεν υπάρχει τόσο πολύ κοινό για να αναγκαστούν να «μοιραστούν» το bandwidth (ίσως το έχω διαφορετικά στο μυαλό μου οπότε μπορεί να κάνω και λάθος). 

Θα σταθώ ωστόσο στα νούμερα των συμβατικών τριών παρόχων:
Με τυχαία νούμερα αν ένας πάροχος έχει 100 συνδρομητές και από αυτούς:
Το 50% έχει μέσο όρο ταχύτητας 10Mbps
Το 30% έχει μέσο όρο ταχύτητας 50Mbps 
Το 10% έχει μέσο όρο ταχύτητας 100Mbps
Το 10% έχει μέσο όρο ταχύτητας 200Mbps
Πόσο μας κάνει η μέση ταχύτητα του παρόχου;

Το αποτέλεσμα είναι 50Mbps. Και δεν έχω βάλει τις Gbps συνδέσεις που θα μεγαλώσουν ακόμα περισσότερο το ποσοστό των μικρότερων ταχυτήτων. Οπότε σκεφτείτε πόσο μικρό είναι το ποσοστό των συνδρομητών των συμβατικών παρόχων που έχουν ικανοποιητική σύνδεση στο ίντερνετ. Αλλά δεν τους νοιάζει καθόλου, μιας που αν ανεβάσουν τον μέσο όρο τότε όλα είναι μια χαρά. Και σκεφτείτε ότι συνήθως οι ταχύτητες που αυξάνονται είναι στους πελάτες που έχουν ήδη ανεβασμένη ταχύτητα.

Ακριβώς!

Για να μην παραθέσω και το "σκανδαλώδες" gigabit voucher, που τόσο μα τόσο διακαώς προβάλλεται μέσω του podcast του συγκεκριμένου site (σημ. το οποίο το παρακολουθώ ανελλιπώς και το θεωρώ κορυφαίας ποιότητας... και του γούστου μου). 

Αλλά ρε φίλε για να αυξήσεις τα στατιστικά, στα αρχ@δ1@ σου το να δώσεις κίνητρα για ανάπτυξη οπτικών ινών στο σύνολο της επικράτειας. Και σε αυτούς που έχουν 100Mbps+ πας και δίνεις gigabit. Άλλοι με λοιπόν με 10Mbit και άλλοι με 1000Mbit με τους μεν πρώτους να χρειάζονται bandwidth και τους δεύτερους να τοι κοιτάνε και να το χρησιμοποιούνε μόνο στο speedtest. UFBB είπανε και η ΤΕΡΝΑ λάκισε. Δεν το δίναν στον ΟΤΕ γιατί ήθελε +150 εκ. ευρώ αν θυμάμαι καλά. ΚΑι γιατί ρε λαμόγια δεν τα δίνετε, ενώ προτιμάτε να τα πετάτε για το gigabit voucher???

Αχ τα είπα και ξαλαφρωσα. Thanks for listening!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, cpc464 είπε

για τα καρτέλ φταίμε εμείς που πουλήσαν αυτοί που ψηφίζει η πλειοψηφία την ποιό κερδοφόρα δημόσια εταιρεία στους Γερμανούς.

Εννοεις αυτην που την χρυσοπληρωνουμε ακομα και σημερα καθ οσον οι καθαριστριες , οι του δημοτικου  , κτλπ λαμβανουν μινιμουμ συνταξη 2 χιλιαρικα  , οντας  συνταξιουχοι σε μικρη ηλικια και χωρια τα δυσθεωρητα εφ απαξ ?  Αυτην που ειχε βαλει χρονοχρεωση για την προσβαση στο διαδικτυο   με dial up παλμικο ,οχι ψφιακο για καποιο διαστημα , μεχρι που ο κοσμος απηυδησε ; Γι αυτην που μια φορα κι ενα καιρο για να βαλεις  νεα γραμμη περιμενες για χρονια επι ματαιω και μονο με μεσο η λαδωμα ειχες τυχη,  η και αν πληρωνες χοντρα για μεταφορα υφισταμενης ; Γι αυτην μιλας ; Που μεγαλοστελεχη της παρακολουθουσαν ανενδοιαστα μεχρι και πολιτικους αρχηγους ; Που πρωην CEO ειχε απειλησει να βγει να πουλαει κασετες στην Ομονοια με τις παρακολουθησεις ; Μηπως με την διατηρηση αυτου του καθεστωτος θα ειχαμε το πολυ μαξ  vdsl  100 mbit  στο Κολωνακι , Ψυχικο και συναφεις περιοχες ; Επειδη τα εζησα οφειλω να τα υπενθυμισω στους πρεσβυτερους , αλλα και να παρουν μια ιδεα οι νεοτεροι απο την ιστορια των  τηλεπικοινωνιων στην πατριδα μας .Αλλα και την ωρα τουτη εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι απο μας φτυνουμε τον κορφο μας  μην τυχον πεσουμε ανβαγκαστικα σε δημοσιο υπαλληλο και δεν μπορει η υποθεση μας να διεκπεραιωθει ηλεκτρονικα . Κουραγιο συντροφοι και μεχρι το τελος της δεκαετιας  δυσκολα θα τυχαινει τετοιο συναπαντημα .  ( προφανως  ουδεις κανων επι εξαιρεσεων και χαριν αυτων στεκεται ορθιο το οικοδομημα) .

Επεξ/σία από nepomuk
  • Like 5
Δημοσ.
8 minutes ago, nepomuk said:

Εννοεις αυτην που την χρυσοπληρωνουμε ακομα και σημερα καθ οσον οι καθαριστριες , οι του δημοτικου  , κτλπ λαμβανουν μινιμουμ συνταξη 2 χιλιαρικα  , οντας  συνταξιουχου σε μικρη ηλικια και χωρια τα δυσθεωρητα εφ απαξ ?  Αυτην που ειχε βαλει χρονοχρεωση για την προσβαση στο διαδικτυο   με dial up παλμικο ,οχι ψφιακο για καποιο διαστημα , μεχρι που ο κοσμος απηυδησε ; Γι αυτην που μια φορα κι ενα καιρο για να βαλεις  νεα γραμμη περιμενες για χρονια επι ματαιω και μονο με μεσο η λαδωμα ειχες τυχη,  η και αν πληρωνες χοντρα για μεταφορα υφισταμενης ; Γι αυτην μιλας ; Που μεγαλοστελεχη της παρακολουθουσαν ανενδοιαστα μεχρι και πολιτικους αρχηγους ; Που πρωην CEO ειχε απειλησει να βγει να πουλαει κασετες στην Ομονοια με τις παρακολουθησεις ; Μηπως με την διατηρηση αυτου του καθεστωτος θα ειχαμε το πολυ μαξ  vdsl  100 mbit  στο Κολωνακι , Ψυχικο και συναφεις περιοχες ; Επειδη τα εζησα οφειλω να τα υπενθυμισω στους περσβυτερους , αλλα και να παρουν μια ιδεα οι νεοτεροι απο την ιστορια των  τηλεπικοινωνιων στην πατριδα μας .Αλλα και την ωρα τουτη εχω την εντυπωση οτι οι περισσοτεροι απο μας φτηνουμε τον κορφο μας  μην τυχον πεσουμε ανβαγκαστικα σε δημοσιο υπαλληλο και δεν μπορει η υποθεση μας να διεκπεραιωθει ηλεκτρονικα . Κουραγιο συντροφοι και μεχρι το τελος της δεκαετιας  δυσκολα θα τυχαινει τετοιο συναπαντημα .  ( προφανως  ουδεις κανων επι εξαιρεσεων και χαριν αυτων στεκεται ορθιο το οικοδομημα) .

Ωραία αυτά που αναφέρεις αλλά υπεύθυνοι εξακολουθούν να είναι αυτοι που ψηφίστηκαν απο την πλειοψηφεία,οι ίδιοι που αγόρασαν πριν δεκαετίες εκατομμύρια σε ασύμβατο εξοπλισμό και οι ίδιοι που έβγαλαν τις συντάξεις που αναφέρεις,επίσης ειναι οι ίδιοι που έβγαλαν το παιδί κομματικού σωλήνα τον ceo που αναφέρεις.

Είδα και τους μαφιόζους απο τις άλλες εταιρείες τι έκαναν στον πίνακα τις πολυκατοικίας όταν έφυγα απο αυτούς,οι ίδιοι μαφιόζοι που πατάνε στο υπάρχον δίκτυο του ΟΤΕ.

Το γεγονός όμως πως μαθηματικά ο πίνακας συγκρίνει άνισα πράγματα δεν αλλάζει.

• Super Moderators
Δημοσ.
40 minutes ago, kstampo said:

Ακριβώς!

Για να μην παραθέσω και το "σκανδαλώδες" gigabit voucher, που τόσο μα τόσο διακαώς προβάλλεται μέσω του podcast του συγκεκριμένου site (σημ. το οποίο το παρακολουθώ ανελλιπώς και το θεωρώ κορυφαίας ποιότητας... και του γούστου μου). 

Αλλά ρε φίλε για να αυξήσεις τα στατιστικά, στα αρχ@δ1@ σου το να δώσεις κίνητρα για ανάπτυξη οπτικών ινών στο σύνολο της επικράτειας. Και σε αυτούς που έχουν 100Mbps+ πας και δίνεις gigabit. Άλλοι με λοιπόν με 10Mbit και άλλοι με 1000Mbit με τους μεν πρώτους να χρειάζονται bandwidth και τους δεύτερους να τοι κοιτάνε και να το χρησιμοποιούνε μόνο στο speedtest. UFBB είπανε και η ΤΕΡΝΑ λάκισε. Δεν το δίναν στον ΟΤΕ γιατί ήθελε +150 εκ. ευρώ αν θυμάμαι καλά. ΚΑι γιατί ρε λαμόγια δεν τα δίνετε, ενώ προτιμάτε να τα πετάτε για το gigabit voucher???

Αχ τα είπα και ξαλαφρωσα. Thanks for listening!

Μέχρι 100Mbps είναι οι δικαιούχοι του voucher, οι πιο πάνω τρώνε άκυρο.

Δεν θα το έλεγα σκανδαλώδες, υπάρχουν και πολύ χειρότερα που επιδοτούσαν από πλευράς "κάλυψης/δικαιούχων", πχ το εγκατάστασεις φυσικού αερίου.

Κατα τα άλλα τι κίνητρα να δώσει? Αφού οι επιδοτήσεις (άμεσες) από το κράτος είναι παράνομες, αναγκαστικά μέσω ΣΔΙΤ μόνο όπως το UFBB που ανέφερες. 

Δεν νομίζω ότι κόστιζε +150 εκατ του ΟΤΕ, εξάλλου το πρόγραμμα είναι με "fixed" κονδύλια από ΕΕ + ιδιωτικά κεφάλαια μόνο (δεν βάζει χρήματα το ελληνικό κράτος), αλλά υποθέτω ότι δεν γίνόταν να πάρει όλες τις περιοχές μόνο ένας.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Sakis999999999999 είπε

Έγω πρωσωπικά έχω κατεβάσει κανονικά χωρίς προβλήματα ...

Αν μου επιτρεπεις....μην το κανεις φιλε μου....δυστυχως θα σου δημιουργησουν θεματα σοβαρα !! Προσπαθησε να το αποφυγεις αν μπορεις!!!

• Like 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το median vs average που αναφέρθηκε, εννοείται πως το median είναι πιο σωστό.

Κατά τα άλλα τα νούμερα αρκετά λογικά είναι. Μπορεί να σας φανεί αστείο αλλά προσωπικά σε όσα σπίτια έχω "πρόσβαση"(γονιών, αδερφών κλπ) όλα πιάνουν 8-10mbps. Τα 2 είναι στην Αθήνα. Άλλο στην επαρχία σε άκρως τουριστική περιοχή αλλά πληθυσμιακά μικρή.

Επομένως άκρως λογικό.

Θεωρητικά μόνο άμα η ΔΕΗ δώσει οπτική ίνα από τις κωλώνες (άμα είχα καταλάβει καλά αυτό θα έκαναν), θα πάρουμε και οι υπόλοιποι σχετικά γρήγορα. Αλλιώς άμα περιμένουμε να σκάψουν όλη την Ελλάδα, καλό 2035.

Επεξ/σία από Pansp32
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, comfuzio said:

Αν κάνουν force protocol encryption (όπως θα έπρεπε) τότε πως ξέρουν τι κατέβασες και από που; Αυτήν την απορία έχω, προφανώς και θα καταλαβαίνουν ότι παίζει torrent αλλά το τι κατεβάζει ο χρήστης πως θα το ξέρουν αν έχει βάλει αυτήν την επιλογή;
Τώρα αν κάποιος κατεβάζει χωρίς protocol encryption, άξιος της μοίρας του άσχετα σε ποιον πάροχο είναι.

Έχουν bots μέσα στα swarms.

4 hours ago, Sakis999999999999 said:

Σε πόσο χρονικό διάστημα περίπου μπορεί να συμβεί αυτό; γνωρίζεις; εγώ πλέον κατεβάζω μόνο ταινίες και το Photoshop πρόσφατα ... 😁 πάντως από ότι έχω δεί στο εξωτερικό από άτομα που είχαν πρόβλημα με Torrents είχε πεί ένας πως του ήρθε επειδή ξέχασαν ανοικτό το Torrent και έκανε Seeding ... 

Αν ζεις Ελλάδα μάλλον δεν έχεις κάτι να φοβάσαι ακόμα.

Σχετικά με το θέμα η Starlink αφορά σε μεγάλο βαθμό αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ότι με μια εξωτερική κεραία 5G και μια κάρτα της Frog μπορούν να έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες με μικρότερο κόστος ακόμα και με 2-3 km απόσταση από την κεραία. Και φυσικά είναι μονόδρομος για όσους δεν μπορούν να έχουν καλό σήμα με κανένα τρόπο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
11 minutes ago, elpenor said:

Έχουν bots μέσα στα swarms.

Αν ζεις Ελλάδα μάλλον δεν έχεις κάτι να φοβάσαι ακόμα.

Σχετικά με το θέμα η Starlink αφορά σε μεγάλο βαθμό αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ότι με μια εξωτερική κεραία 5G και μια κάρτα της Frog μπορούν να έχουν μεγαλύτερες ταχύτητες με μικρότερο κόστος ακόμα και με 2-3 km απόσταση από την κεραία. Και φυσικά είναι μονόδρομος για όσους δεν μπορούν να έχουν καλό σήμα με κανένα τρόπο.

Και να έχουν bots υπάρχουν λίστες που τα μπλοκάρεις δεν είναι δα και καινούργιο πράγμα το torrent ούτε ότι δεν υπάρχουν guides για το πως να το κάνεις αυτό που λέω. Τρέχω χρόνια servers στην Αμερική που κάνουν seed διάφορα, αν ήταν να γίνει κάτι θα το είχα μάθει από το datacenter πρώτος. Να μην βγω off-topic παραπάνω.
Τώρα για το 5G, μένω Γλυφάδα κέντρο, με τα βίας να πιάσω μια γραμμή άντε 2 αν είμαι έξω στον δρόμο πάνω στην μηχανή, να ανεβάσω pics από ταχύτητες 5G; Παρεμφερείς ταχύτητες με όταν πρωτοέβαζα ADSL in a box από forthnet στα 384kbps.
Το 5G κατά τ'άλλα μας μάρανε και οι ναυαρχίδες ενώ πιάνουμε ...χωρίς το ναυ.
Και ναι τα γράφω αυτά έχοντας 1gbps FTTH και κοιτούσα για να πάω στα 3gbps, πιο πολύ για το upload.
Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση για τι είναι καλύτερο παντού ομοιόμορφα μέχρι να μπει παντού FTTH. Και ναι οκ είναι το FTTH αλλά είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που το έχουμε.
Μετά ανάμεσα σε 5G ή starlink, ως κάποιος που μένει σε κεντρικό σημείο, full εμπορικό κτλ είναι τραγικό το 5G, ακόμα και εδώ αν κάποιος δεν έχει FTTH το starlink φαίνεται να είναι καλύτερη λύση του 5G, για να μην μιλήσουμε για απόμακρες περιοχές που πιάνουν καν σήμα κινητής

• Like 2
Δημοσ.
38 minutes ago, comfuzio said:

Και να έχουν bots υπάρχουν λίστες που τα μπλοκάρεις δεν είναι δα και καινούργιο πράγμα το torrent ούτε ότι δεν υπάρχουν guides για το πως να το κάνεις αυτό που λέω. Τρέχω χρόνια servers στην Αμερική που κάνουν seed διάφορα, αν ήταν να γίνει κάτι θα το είχα μάθει από το datacenter πρώτος. Να μην βγω off-topic παραπάνω.
Τώρα για το 5G, μένω Γλυφάδα κέντρο, με τα βίας να πιάσω μια γραμμή άντε 2 αν είμαι έξω στον δρόμο πάνω στην μηχανή, να ανεβάσω pics από ταχύτητες 5G; Παρεμφερείς ταχύτητες με όταν πρωτοέβαζα ADSL in a box από forthnet στα 384kbps.
Το 5G κατά τ'άλλα μας μάρανε και οι ναυαρχίδες ενώ πιάνουμε ...χωρίς το ναυ.
Και ναι τα γράφω αυτά έχοντας 1gbps FTTH και κοιτούσα για να πάω στα 3gbps, πιο πολύ για το upload.
Θέλω να καταλήξω στο ότι δεν υπάρχει μια σωστή απάντηση για τι είναι καλύτερο παντού ομοιόμορφα μέχρι να μπει παντού FTTH. Και ναι οκ είναι το FTTH αλλά είμαστε πολύ λίγοι αυτοί που το έχουμε.
Μετά ανάμεσα σε 5G ή starlink, ως κάποιος που μένει σε κεντρικό σημείο, full εμπορικό κτλ είναι τραγικό το 5G, ακόμα και εδώ αν κάποιος δεν έχει FTTH το starlink φαίνεται να είναι καλύτερη λύση του 5G, για να μην μιλήσουμε για απόμακρες περιοχές που πιάνουν καν σήμα κινητής

Όπου έχεις δύο μπάρες στο κινητό όταν περνάς με τη μηχανή αν βάλεις μια κατευθυντική κεραία στο μπαλκόνι του σπιτιού δίπλα θα έχεις τέρμα σήμα. Ακόμα και σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Αθηνας οι κεραίες της COSMOTE δίνουν πολύ καλά τις περισσότερες φορές. Στο εξοχικό που το κινητό δεν πιάνει καν μέσα στο σπίτι με την κεραία δίνω και στους γείτονες και χρησιμοποιούν όλοι vowifi. Για εδώ που ζω στο νησί δεν συζητάω, αν εξαιρέσουμε το πρόβλημα με το 40ms latency το bandwidth είναι πάντα τέρμα.

Όσο αφορά τα bots στα torrent swarms απλά σκέψου πόσο εύκολα μπορείς να το κάνεις και μόνος σου με λίγες γραμμές κώδικα. Πραγματικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις VPN ή seedbox πληρωμένο με crypto.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, comfuzio είπε

Αν κάνουν force protocol encryption (όπως θα έπρεπε) τότε πως ξέρουν τι κατέβασες και από που; Αυτήν την απορία έχω, προφανώς και θα καταλαβαίνουν ότι παίζει torrent αλλά το τι κατεβάζει ο χρήστης πως θα το ξέρουν αν έχει βάλει αυτήν την επιλογή;
Τώρα αν κάποιος κατεβάζει χωρίς protocol encryption, άξιος της μοίρας του άσχετα σε ποιον πάροχο είναι.

Δεν δουλεύει έτσι αυτό που λες, μπορείς να το ψάξεις. Αν θες να μη ξέρει ο ISP τι κατεβάζεις τότε θες VPN

7 ώρες πριν, Thresh είπε

VPN, είσαι όμως πίσω από CGNAT.

VPN που επιτρέπει port forwarding και bind το interface του VPN στον client σε περίπτωση που χρειάζεσαι VPN

• Super Moderators
Δημοσ.
10 minutes ago, loran said:

VPN που επιτρέπει port forwarding και bind το interface του VPN στον client σε περίπτωση που χρειάζεσαι VPN

Δεν εννοώ ότι είσαι σε CGNAT λόγω του VPN αλλά λόγω του Starlink, δεν δίνει public IP στο βασικό πακέτο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Thresh είπε

για να νοιώσει "φόβο" ο ΟΤΕ

Ενιωσε με την διαθεση του 5G WIFI, το οποιο συντομα ισως παρει και voice

Επεξ/σία από SabotazNic

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...