Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα ταξιδεύω την άλλη εβδομάδα για Ιταλία και σήμερα ανακάλυψα ότι μειώσανε την ισχύ των ταυτοτήτων στα 10 έτη από τα 15 που ήταν .Ταυτότητα δεν προλαβαίνω να αλλάξω και διαβατήριο δεν έχω .Ταξιδεύω για Ιταλία θα μου απαγορεύσουν να ταξιδέψω; Έχει κάνει κάποιος πρόσφατα ταξίδι με ταυτότητα άνω των 10 ετών ; 

Επεξ/σία από WhitePixel
Δημοσ.

Είναι τυχαίο. Τους περισσότερους τους αφήνουν, αλλά δεν υπάρχει καμία εγγύηση. Κάνε μία ερώτηση στο Α.Τ., λόγω της ιδιαιτερότητας μπορεί να σου δώσουν κάποιο ραντεβού άμεσα.

Δημοσ.
52 minutes ago, WhitePixel said:

Καλησπέρα ταξιδεύω την άλλη εβδομάδα για Ιταλία και σήμερα ανακάλυψα ότι μειώσανε την ισχύ των ταυτοτήτων στα 10 έτη από τα 15 που ήταν .Ταυτότητα δεν προλαβαίνω να αλλάξω και διαβατήριο δεν έχω .Ταξιδεύω για Ιταλία θα μου απαγορεύσουν να ταξιδέψω; Έχεις κάνει κάποιος πρόσφατα ταξίδι με ταυτότητα άνω των 10 ετών ; 

δηλωσε απώλεια και εχεις ραντεβου σε 2-3 μερες μαξ.
μεχρις οτου εκδoθει η νεα, χρησιμοποιεις το χαρτι της απωλειας ως ταυτοτητα (το βγαζεις μονος μεσω gov).
απο τη μερα του ραντεβου, σε 6 μερες ειχα τη νεα.

καλο ταξιδι και καλα ξεμπερδεματα!

Δημοσ.

1 hour ago, WhitePixel said:

Καλησπέρα ταξιδεύω την άλλη εβδομάδα για Ιταλία και σήμερα ανακάλυψα ότι μειώσανε την ισχύ των ταυτοτήτων στα 10 έτη από τα 15 που ήταν .Ταυτότητα δεν προλαβαίνω να αλλάξω και διαβατήριο δεν έχω .Ταξιδεύω για Ιταλία θα μου απαγορεύσουν να ταξιδέψω; Έχει κάνει κάποιος πρόσφατα ταξίδι με ταυτότητα άνω των 10 ετών ; 

Πέρυσι πήγε η αδερφή μου Ιταλία με ταυτότητα του 2007. Για Ευρώπη πολύ σπάνια υπάρχει θέμα... όλοι ξέρουν ότι είμαστε σε μεταβατικό στάδιο. 😄

1 hour ago, sleepychris said:

δηλωσε απώλεια και εχεις ραντεβου σε 2-3 μερες μαξ.
μεχρις οτου εκδoθει η νεα, χρησιμοποιεις το χαρτι της απωλειας ως ταυτοτητα (το βγαζεις μονος μεσω gov).

Με χαρτί απώλειας δε θα έχει πρόβλημα στην επιστροφή; Θα κατεβάσει ο Ιταλός την εφαρμογή GOV για να ελέγξει τη γνησιότητα απ'το μπακαλόχαρτο;

Δημοσ.
1 hour ago, sleepychris said:

χρησιμοποιεις το χαρτι της απωλειας ως ταυτοτητα

Δεν μπορείς να ταξιδέψεις από και προς το εξωτερικό με αυτό το χαρτί, δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις από ότι καταλαβαίνω η μόνη επιλογή είναι να το ρισκάρω . Από ότι διάβασα και σε άλλα forum επειδή δεν αναγράφει ημερομηνία λήξης η ταυτότητα μας και επειδή είναι και στην ευρωπαϊκή ένωση συνήθως δεν υπάρχει θέμα . Και από το Α.Τ το ίδιο μου είπανε χωρίς να μου το επιβεβαιώσουν με σιγουριά με παρέπεμψαν στο τμήμα ταυτοτήτων όπου δεν σηκώσανε ποτέ το τηλέφωνο .

Επεξ/σία από WhitePixel
Δημοσ.

Πηγα προσφατα ταξιδι και δεν ειχα κανενα προβλημα.

Αν η ταυτοτητα σου ειναι σε καλη κατασταση μην ανησυχεις.

Δημοσ.

αρχές του έτος πήγα Λισαβόνα με ταυτότητα του 2010... κανένα πρόβλημα.. γενικά ταξιδεύω πολύ με την παλιά ταυτότητα και δεν έχω κανένα θέμα

Δημοσ.
1 hour ago, Speculoos said:

Δεν μπορείς να ταξιδέψεις από και προς το εξωτερικό με αυτό το χαρτί, δεν αποτελεί ταξιδιωτικό έγγραφο.

δεν του εγραψα κατι τετοιο.

Δημοσ.

Για ερωτήματα ταξιδιωτικών και άλλων δικαιωμάτων με διασυνοριακό χαρακτήρα, Ευρωπαϊκή Ένωση:  https://european-union.europa.eu/contact-eu/write-us_el

Aλλιώς, θα μπλέξετε με το τι σας λέει ο ένας και ο άλλος στα φόρουμ, στις παρέες, κάθε δικηγόρος που έχει να ανοίξει βιβλίο από όταν πήρε πτυχίο κλπ κλπ.

• Like 2
Δημοσ.

8 hours ago, Speculoos said:

7 hours ago, sleepychris said:

δεν του εγραψα κατι τετοιο.

Κι εγώ το ίδιο κατάλαβα έτσι όπως το έγραψες. Εν πάσει περιπτώσει, ταξιδεύει την άλλη βδομάδα... δε γίνεται να ρισκάρει να βγάλει νέα ταυτότητα. Εσένα ήταν έτοιμη σε 6 μέρες... σε εκείνον μπορεί να είναι έτοιμη σε 10-15 μέρες.

• Like 1
Δημοσ.
15 ώρες πριν, vagos789 είπε

Εφοσον η ταυτοτητα εχει λατινικους χαρακτηρες κατα 99% θα εισαι ΟΚ

Αλλα βγαλε ενα διαβατηριο στη πρωτη ευκαιρια

Για να βγάλει διαβατήριο πρέπει να έχει ταυτότητα που να έχει εκδοθεί την τελευταία δεκαετία 

Δημοσ.
4 ώρες πριν, eidikos33 είπε

Για να βγάλει διαβατήριο πρέπει να έχει ταυτότητα που να έχει εκδοθεί την τελευταία δεκαετία 

Γενικα ναι αλλα και αυτο ενιοτε γινεται αβαβα απο καποια γραφεια

Δημοσ.
Just now, vagos789 said:

Γενικα ναι αλλα και αυτο ενιοτε γινεται αβαβα απο καποια γραφεια

Επιβεβαιώνω, έβγαλα τον προηγούμενο μήνα με ταυτότητα 11 ετών.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...