Geothekiller Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Αγορά νέου συστήματος για τον ξάδερφο μου. Έχω χρόνια που δεν ασχολούμαι με gaming, οπότε θα εκτιμούσα τις γνώμες σας εδώ παιδιά. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων. Ποσό που διαθέτουμε : 850€ Χρήση υπολογιστή : gaming and all around Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: Όχι κάτι συγκεκριμένο. Να παίζει αξιοπρεπώς παιχνίδια, δεν είναι για επαγγελματία gamer. Αλλά να είναι όσο futureproof γίνεται σε αυτά τα χρήματα Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη. Όχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Όχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Θεσσαλονίκη Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Καλύτερα από ένα για να το συναρμολογήσουν κιολας Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο . Θα βάλουμε εμείς Windows 11.
sattack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Δεν λες αναλυση οθονης, αλλα εντάξει αυτό δεν αλλαζει και πολυ τη σύσταση. Σε περιορισμένο budget έχουμε καταλήξει καλύτερα σε ΑΜ4 + όσο καλύτερη κάρτα. Οπότε: - cpu AM4 5600 με ψυκτρα ~120Ε - μητρικη ΑΜ4 B550 mATX~90, full ATX ~100E - μνήμες DDR4 32GB (2x16) 3200 ~50E - NVMe 1TB pcie4.0 ~60-68E - τροφοδοτικο Seasonic Gold 750W νομίζω γύρω στα 80Ε - κουτί ένα φτηνό , πες 40Ε, Για να παρει καρτα 7700ΧΤ 438Ε Πάει λίγο παραπάνω, κατι σαν 890Ε. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από sattack 3
thanak96 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Θα μπορούσες να πας και σε AM5 σύστημα με κόστος 650-700 ευρώ σήμερα χωρίς κάρτα και να κάνεις μια υπομονή αποταμίευσης για κάρτα 1440p. Αυτό με δεδομένο ότι γράφεις για futureproof που σε AM4 ό,τι αγοράσεις αυτό θα σου μένει και σε επόμενη αναβάθμιση θα πετάξεις αναγκαστικά cpu+mobo+ram, ενώ σε AM5 ίσως κάποια στιγμή κάνεις μια αναβάθμιση μόνο σε CPU σε αποδεκτά χρήματα. Δε ξέρω τι games καίγεσαι να παίξεις, εγώ έμεινα ένα μήνα με την igpu της 7600 και κάποια γκέιμς σηκώνονταν σε αποδεκτό επίπεδο σε 1080p. cpu AM5 7600 (περιλαμβάνει ψύκτρα) 200 ευρώ μητρική κάποια B650 ATX περίπου 150 ευρώ μνήμη PATRIOT VIPER VENOM 32GB (2X16GB) DDR5 6000MHZ CL30 DUAL CHANNEL 106 ευρώ αποθήκευση NVME WD SN 770 1 tb με 69 ευρώ κουτί το Kolink mesh με 5 ανεμιστήρες στα 68 ευρώ τροφοδοτικό seasonic B12 750w bronze 66 ευρώ
sattack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται λίγο να αναπροσαρμοσετε το σκεπτικό σας στο τι έχει μεγαλύτερη αξία! Tο πιο πολύτιμο πράγμα στη ζωή είναι ο χρόνος! Αν ας πουμε εδω που μιλαμε για gaming μηχανημα, φαντασου να περάσει 1-2-3 ή ακόμα περισσότερα χρόνια με χειρότερη εμπειρία gaming, μπας και τι? Μπας και βαλει μια καλύτερη cpu μετά από 3 χρονια?!!! Ασε που ως τότε μπορεί να εχει αλλαξει η ζωή του και να μην παίζει πλέον games! Τα games τα παίζουν οι κάρτες γραφικών και όλα τα υπόλοιπα γύρω-γύρω είναι ένα αναγκαίο κακό! Αν η μία πρόταση είναι να παρει σήμερα ένα gaming σύστημα βασισμενο πανω στην 7700ΧΤ έστω και με έναν "ταπεινο" 5600, αν του πει κάποιος να "παιζει" με τα ενσωματωμενα γραφικά του 7600 για 6 μήνες, μέχρι να μαζέψει πάλι λεφτα για μια 7700ΧΤ, είναι 6 μήνες χαμενοι! Κι αυτό αν καταφερει και μαζέψει τα λεφτα αυτά σε 6 μηνες. Αν πάρει μια 7700ΧΤ καρτα τωρα και την ευχαριστηθεί 2-3 χρόνια, τίποτα δεν τον εμποδίζει να πάρει τότε εναν 5800Χ3D και μια μετχ 4090 ή μιας αντίστοιχης δύναμης νέα καρτα του τότε και να ξαναπάει έτσι άλλα 2-3 χρόνια χωρίς αλλαγή πλατφόρμας. Η διαφορα που θα του κανει ένας 5800X3D στο ΑΜ4 vs ένας 7800Χ3D σε ΑΜ5 με μια 4090 είναι κάτι σαν 15% μέσος όρος στα 1440p (ανάλογα το παιχνίδι) Πολύ μικρή διαφορά για να πετάξει τωρα μήνες ή χρόνια χειρότερης ή πολυ χειροτερης ή ανυπαρκτης εμπειριας gaming περιμένοντας να πιασει τα 10% διαφορά που θα του δώσει η λιγο καλυτερη cpu/πλατφορμα όταν θα καταφέρει να εχει ιδια καρτα αργότερα , αντι να εχει από την αρχή καλύτερη κάρτα. Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από sattack 6
lolipop3 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:08 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:08 μμ (επεξεργασμένο) Για 850€ μπορεί να στηθεί ένα decent gaming setup που θα κρατήσει κάποια χρόνια αν γίνει σωστή επιλογή στα κομμάτια. Για 1080p gaming με αξιοπρεπή απόδοση θα πρότεινα κάτι σαν Ryzen 5 5600 + RX 6700 XT ή RTX 4060 (ανάλογα τη διαθεσιμότητα και τις τιμές). Αν πάμε σε Intel, κάτι σαν i5-12400F με ίδια κάρτα γραφικών είναι επίσης καλή επιλογή. Για RAM, 16GB DDR4 3200MHz είναι το ελάχιστο, ιδανικά αν βρεθεί 32GB σε καλή τιμή ακόμα καλύτερα. Δίσκος NVMe 1TB για γρήγορο boot και loading times. PSU τουλάχιστον 650W από αξιόπιστο brand (Corsair, Seasonic, Be Quiet). Κουτί με καλό airflow για να μην έχουμε θέματα με θερμοκρασίες. Αν ο ξάδερφός σου δεν βιάζεται, τσέκαρε και τις εκπτώσεις ή μεταχειρισμένα κομμάτια (π.χ. marketplace). Μπορεί να βρεις καλύτερα parts στο ίδιο budget. Αν θέλεις συγκεκριμένη λίστα parts πες να σου βγάλουμε μια σύνθεση Επεξ/σία Παρασκευή στις 12:08 μμ από lolipop3
thanak96 Δημοσ. Παρασκευή στις 12:46 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:46 μμ Στο πόση αξία έχει ο χρόνος έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ έμεινα ένα μήνα με igpu γιατί ξέμεινα από μπάτζετ και υπήρξαν μέρες που ήμουν απολύτως ελεύθερος υποχρεώσεων και είχα όρεξη αλλά όχι το σύστημα για να παίξω ΟΛΑ όσα ήθελα, ενώ έκτοτε ενώ έχω GPU δεν έχω καθόλου χρόνο. Αλλά δεν είμαστε όλοι στην ίδια φάση της ζωής μας. Ο φίλος μπορεί να είναι φοιτητής ή να δουλεύει από το σπίτι ή να μην έχει παιδιά/σκυλιά και να έχει τη δυνατότητα να προσθέσει 200 ευρώ στο μπάτζετ του σε διάστημα ενός μήνα και να παίζει LoL και CS GO σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα στο μεταξύ. Προσωπικά εκ του αποτελέσματος, αν και τεντώθηκα οικονομικά για να χτίσω το PC της υπογραφής και ενώ δε μου βρίσκεται χρόνος, ΣΗΜΕΡΑ χαίρομαι που έχω βρεθεί με ένα σύστημα AM5 αντί με σύστημα AM4 με 5600x και 6600 που στόχευα αρχικά. Μπορεί επειδή είμαι άσχετος να νομίζω εντελώς λάθος ότι σε κάποια χρόνια θα μπορώ να αλλάξω CPU και GPU ώστε να δώσω νέα ζωή στο σύστημα και να μου κρατήσει καμιά δεκαετία και η πραγματικότητα να με διαψεύσει. 1
Geothekiller Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 πμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 09:57 πμ Καλημέρα σας και σας ευχαριστώ πολύ όλους για το χρόνο σας να απαντήσετε. Ιδανικά θα θέλαμε μια σύνθεση με κομμάτια από ένα κατάστημα. Πάμε και σε am5 με πιο low κάρτα γραφικών αν είναι. Ρώτησα για τίτλους και μου είπε πολύ βασικά παιχνίδια τύπου LoL, Dota , manager κι άντε και κανένα καινούργιο τίτλο αλλά δεν θα κυνηγάει FPS.(Αν βοηθάνε αυτά) Η ανάλυση 1080. Και πάλι ευχαριστώ πολύ. Διάβασα όλα τα σχόλια σας
Donalhioy Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:17 μμ gpu https://www.bestprice.gr/item/2158697777/sapphire-radeon-rx-7600-8gb-gddr6-pulse-karta-grafikwn.html?qo=rx+7600&from=cat Spoiler καπου στα 900 βγαινουν απο dexter και eshop μπορεις να το παρεις και μονο απο eshop *βγανει παραπανω δεν ξερω αν το στηνουν καποιο απο τα 2 μαγαζια μπορεις βεβαια να ροκανισεις κανα 40αρι, 8 ευρω απο καθε παρτ αν κοψεις (εκτος gpu) ειναι ενα 50ευρω *δεν θα το προτεινα 1
thanak96 Δημοσ. Σάββατο στις 07:24 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 07:24 μμ (επεξεργασμένο) Τα παιχνίδια που θέλει να παίξει ο φίλος σου όπως το μάνατζερ ρίχνουν βάρος στη CPU οπότε ίσως καλύτερο το AM5 σύστημα με 32 GB RAM και κάρτα μια RX 6600 που στο e-shop ξεκινάει από τα 225 ευρώ. https://community.sports-interactive.com/forums/topic/579435-fm24-performance-benchmarking-thread/ Επεξ/σία Σάββατο στις 07:30 μμ από thanak96 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα