funbreaker Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:17 πμ (επεξεργασμένο) Επιστρέφω σε μερικές μέρες στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό και θα μεταφέρω και τα πράγματά μου. Είδα εντελώς τυχαία πως υπάρχει ένα πιστοποιητικό που λέγεται πιστοποιητικό μετοικεσίας και μπορώ να εκδώσω από την πρεσβεία. Θα μου χρησιμεύσει σε κάτι; Να ασχοληθώ; π.χ. στο τελωνείο θα το χρειαστώ; Ή στην εφορία; Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι κοστίζει 120 ευρώ. Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:17 πμ από funbreaker
LabrakisG1992 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:55 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:55 πμ 36 λεπτά πριν, funbreaker είπε Επιστρέφω σε μερικές μέρες στην Ελλάδα, μετά από πολλά χρόνια στο εξωτερικό και θα μεταφέρω και τα πράγματά μου. Είδα εντελώς τυχαία πως υπάρχει ένα πιστοποιητικό που λέγεται πιστοποιητικό μετοικεσίας και μπορώ να εκδώσω από την πρεσβεία. Θα μου χρησιμεύσει σε κάτι; Να ασχοληθώ; π.χ. στο τελωνείο θα το χρειαστώ; Ή στην εφορία; Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία; Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι κοστίζει 120 ευρώ. Το εχω ξανακουσει, δεν ξερω κανεναν απο εδω που μενω να γυρισε Ελλαδα και να το εχει βγαλει. Θα προτεινα να κρατησεις τα 120€ για το στεγνωτηριο 😁 Περιμενε ομως να δεις μηπως ξερει καποιος κατι παραπανω.
Sablj Δημοσ. Πέμπτη στις 12:01 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:01 μμ Σύμφωνα με αυτό είναι απαραίτητο για να "Όλοι οι απόδηµοι, που έχουν την συνήθη κατοικία στους στο εξωτερικό και την μεταφέρουν στην Ελλάδα, για να εγκατασταθούν μόνιμα, μπορούν να εισάγουν µε τις προβλεπόμενες απαλλαγές από δασμούς και λοιπούς φόρους τα προσωπικά τους είδη (οικοσκευή, αυτοκίνητο κλπ)" .
ioankav Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:44 μμ Αυτό που έχω καταλάβει, αξίζει εάν έχεις σκοπό να μεταφέρεις κάτι που πρέπει να πληρώσεις δασμούς και φόρο όταν επιστρέψεις πχ το αυτοκίνητο σου. Τώρα εάν έχει ρούχα, κούτες με προσωπικά αντικείμενα κτλ, δε νομίζω να αξίξει.
funbreaker Δημοσ. Πέμπτη στις 02:06 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 02:06 μμ Είναι δηλαδή μόνο για αυτοκίνητα και τέτοια πραγματα; Γιατί εγώ θα μεταφέρω κούτες με προσωπικά αντικείμενα + κάποιες συσκευές (πλυντήριο, τηλεόραση κτλ) Για την εφορία παίζει να χρειαστεί; Γιατί υπάρχει και ο νόμος με την έκπτωση φόρου για 7 χρόνια.
SB_1957 Δημοσ. Πέμπτη στις 02:52 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:52 μμ 44 minutes ago, funbreaker said: Είναι δηλαδή μόνο για αυτοκίνητα και τέτοια πραγματα; Γιατί εγώ θα μεταφέρω κούτες με προσωπικά αντικείμενα + κάποιες συσκευές (πλυντήριο, τηλεόραση κτλ) Για την εφορία παίζει να χρειαστεί; Γιατί υπάρχει και ο νόμος με την έκπτωση φόρου για 7 χρόνια. Στείλε ερώτημα στην ΑΑΔΕ για να πάρεις έγκυρες πληροφορίες.
funbreaker Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 μμ Μέλος Δημοσ. Πέμπτη στις 04:06 μμ 1 hour ago, SB_1957 said: Στείλε ερώτημα στην ΑΑΔΕ για να πάρεις έγκυρες πληροφορίες. Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο απαντάει;;;; Και που ακριβώς να στείλω;
SagoniasSlutRos Δημοσ. Πέμπτη στις 04:38 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 04:38 μμ Aν θες να φερεις κανενα αμαξι μαζι σου τοτε το χρειαζεσαι. Εγω που εφερα ενα βαν πραγματα δεν το εβγαλα.
SB_1957 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:23 μμ 1 hour ago, funbreaker said: Δηλαδή το ελληνικό δημόσιο απαντάει;;;; Και που ακριβώς να στείλω; https://www.aade.gr/epikoinonia
DrLo Δημοσ. Πέμπτη στις 09:27 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:27 μμ Για εντός ΕΕ νομίζω το μόνο που αξίζει είναι να φέρεις το αμάξι σου, αφού οτιδήποτε άλλο έτσι κι αλλιώς το φέρνεις ελεύθερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα