Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω το ρουτερ της COSMOTE speed port plus 2 και πήρα το deco be65 για κύριο ρουτερ και να έχω το ρουτερ της κοσμοτε για τηλέφωνο. Το σύνδεσα στο ίντερνετ το deco δουλεύει μια χαρά αλλά δεν μπορώ να ρυθμίσω το τηλέφωνο. Εχω βάλει Ethernet από το deco στο ρουτερ αλλά από τι καταλαβαίνω δεν του δίνει ip. 
Εχω οπτική ίνα 1gbps αν βοηθάει 

Τι πειράζω από εδώ;

IMG_5722.png

IMG_5723.png

Edit:Δούλεψε με το τελευταίο screenshot !! απλά το 1) και το 2) βήμα

IMG_5724.png

Επεξ/σία από geomrk
Δημοσ.
1 ώρα πριν, achilles_g_ είπε

Υπάρχει κάποιος λόγος που θέλεις το deco ως router και όχι ως ap?

1)Γιατί το speedport plus 2 εκανε αποσυνδεσεις στις συσκευες και απο την κοσμοτε δεν το αναγνωριζαν.Μετα απο ελεγχους δικους μου κατεληξα στο οτι θελει αλλαγη το κυριο ρουτερ. Οι αποσυνδεσεις απο σημερα το πρωι που το συνδεσα σταματησαν μεχρι τωρα και βλεπουμε οποτε το σχεδιο πετυχε

2)Πηρα και 2ο deco να το βαλω στο δωματιο μου να συνδεθει με το πρωτο (ρουτερ) και μετα στο πισι μου. Και πραγματι πιανω κοντα 900 μεσα στο δωματιο τωρα,ενω με ενα powerline που επαιζα επιανα 70

δηλαδη χρειαζομουν ενα καλης εμβελειας ρουτερ για να πιανει μεσα,καταλαβες

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Βαλε τα deco σε λειτουργία ap και κρατα το speedport για την τηλεφωνία μόνο.  

το speedport το εχω μονο για τηλεφωνια τωρα αυτο ειπα. ONT σε main deco και απο εκει με wifi.  

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Τα deco βάλτα σε λειτουργία ap.

Εχω το ONT να δινει ρευμα στο κυριο deco και μετα απο εκει να παιρνουν ολες οι συσκευες,αρα το 1ο σαν ρουτερ και το 2ο σαν AP,δεν μπορουν  και τα 2 AP,δουλευουν ολα ρολοι τωρα.Ηθελα να αποβαλλω εξ ολοκληρου το ρουτερ του παροχου για το Ιντερνετ. 

11 ώρες πριν, achilles_g_ είπε

Αρχικά καταλαβα ότι δεν έχεις τηλεφωνία. 

ειχα αυτο το θεμα αλλα βρηκα την λυση εντος ολιγου με κατι ρυθμισεις που βρηκα απο ενα αλλο φορουμ(τριτο screenshot). Τωρα το ρουτερ του παροχου υπαρχει μονο για το τηλεφωνο

Επεξ/σία από geomrk
Δημοσ.

και γιατι απλα δεν αφηνες οπως ηταν το ρουτερ του ote και τα deco σε ap mode?

κλεινεις wifi απο speedport και κανεις νεο ssid μεσα απο τα deco ap..

στην ουσια το ενα deco με ethernet πανω στο speedport και το αλλο στην αλλη ακρη του σπιτιου.. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, geomrk είπε

Εχω το ONT να δινει ρευμα στο κυριο deco και μετα απο εκει να παιρνουν ολες οι συσκευες,αρα το 1ο σαν ρουτερ και το 2ο σαν AP,δεν μπορουν  και τα 2 AP,δουλευουν ολα ρολοι τωρα.Ηθελα να αποβαλλω εξ ολοκληρου το ρουτερ του παροχου για το Ιντερνετ. 

Έχεις μπερδευτεί κάπου.

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, Karanikolis είπε

και γιατι απλα δεν αφηνες οπως ηταν το ρουτερ του ote και τα deco σε ap mode?

κλεινεις wifi απο speedport και κανεις νεο ssid μεσα απο τα deco ap..

στην ουσια το ενα deco με ethernet πανω στο speedport και το αλλο στην αλλη ακρη του σπιτιου.. 

γιατι ΛΟΓΩ του speedport μου εκανε αποσυνδεσεις στις συσκευες που ηταν συνδεμενες,αρα ηθελα να παρω το τροφοδοσια του ιντερνετ απτο speedport και να το δωσω σε αλλο ρουτερ που θα δινει,χωρις αποσυνδεσεις, ιντερνετ. δεν ηθελα να παιρνει το main deco ιντερνετ απτο speedport,αυτο ηθελα να αποφυγω

16 λεπτά πριν, achilles_g_ είπε

Έχεις μπερδευτεί κάπου.

η συνδεσμολογια μου ειναι η εξης ont>(ethernet)main deco>(wifi+ethernet)στις υπολοιπες συσκευες + στο deco 2. Πραγμα που μου ελεισε το παραπανω προβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...