Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σε όλους! Ανοίγω αυτό το topic για να σας πω τον πόνο μου 🥲  μήπως και γνωρίζει κάποιος κάτι παραπάνω, μιας και εγώ είμαι νέος σε αυτό το "σπορ" , αλλά και για να γράψει όποιος θέλει παρόμοιες σχετικές εμπειρίες. Ξεκινάω. 

Παραγγελία για αγορά νέου οχήματος από αντιπροσωπεία στη Λάρισα. Ζω Αθήνα αλλά έγινε από εκεί η παραγγελία, καθώς συγγενείς μου έχουν αγοράσει απροβλημάτιστα αυτοκίνητα από το ίδιο κατάστημα τα τελευταία χρόνια. Επίσημος αντιπρόσωπος Peugeot, Lancia κτλπ. Η παραγγελία έγινε αρχές στις 15 Νοεμβρίου 2024. Αφορά το νέο Peugeot 2008 Hybrid. Ενημέρωνομαι λοιπόν μετά από λίγες ημέρες ότι θα παραλάβω το νέο όχημα εντός Ιανουαρίου 2025. Δεν περιμένω ότι θα το παραλάβω προφανώς τις πρώτες 2 εβδομάδες του Ιανουαρίου 2025, οπότε αφού δεν έλαβα και κάποια κλήση τους, κάλεσα ο ίδιος στις 15/1/2025. Μου λένε ότι το αμάξι βρίσκεται στο πλοίο για Ελλάδα και εντός 1 εβδομάδας αναμένεται η άφιξη του. Καλώ ξανά στις 24/1/2025 και με ενημερώνουν ότι ακόμα δεν έχει αφιχθεί αλλά είναι θέμα 1-2 ημερών. Όντως στις 27/1/2025 με καλούνε ότι έφτασε και πώς η διαδικασία πλέον είναι να βγουν οι πινακίδες (που όπως μου είπαν κίνησαν τις διαδικασίες και σε 2 ημέρες θα είναι έτοιμες) και να περάσει από Τελωνείο ώστε να τους το στείλουν και να πάω να το παραλάβω εν τέλη από την αντιπροσωπεία τους. Μου διαβεβαίωσαν ότι είναι θέμα λίγων ημερών. Οπότε αφού εκ νέου δεν είχα κάποια ενημέρωση μέχρι και χθες 5/2/2025, τους κάλεσα και μου είπαν ότι είναι θέμα του Τελωνείου γιατί ήρθαν και 2 πλοία  μαζί και καθυστερούν οι έλεγχοι, ότι δεν μπορούν οι ίδιοι να καλέσουν για να τους πούνε πότε θα το στείλουνε και απλώς να κάνω υπομονή λίγες μέρες ακόμα και μόλις λάβουν mail ότι θα το στείλουνε, θα με ενημερώσουν άμεσα.

Οπότε ρωτάω εγώ, γνωρίζει κανείς ακριβώς τις διαδικασίες που ακολουθούνται; Ισχύουν αυτά που μου είπαν; Τι ισχύει με το Τελωνείο και ποια θα μπορούσε να είναι η μέγιστη καθυστέρηση λόγω Τελωνείου; 2 εβδομάδες; 1 μήνας; Αλήθεια δεν μπορεί να κάνει κάτι η αντιπροσωπεία (μιας και εκτός από το αμάξι μου περιμένουν και άλλα 4 όπως μου είπαν, οπότε λογικά θα "καίγονται") και να επικοινωνήσουν για να επισπευσθεί η διαδικασία;  Θα μπορούσα να κάνω κάτι ο ίδιος;

Αυτά τα λίγα.. 😅

Δημοσ.

Καλημέρα φίλε μου.

Η απάντηση σου είναι του στυλ «μην αγχώνεσαι» όταν ο άλλος σου λέει ότι έχει άγχος.

Δεν ζήτησα συμβουλή για το πώς να διαχειριστώ την κατάσταση, αλλά αν κάποιος γνωρίζει τις συγκεκριμένες διαδικασίες ή αν είχε παρόμοιες εμπειρίες.

Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Δημοσ.
2 hours ago, ToProkopio said:

......Αλήθεια δεν μπορεί να κάνει κάτι η αντιπροσωπεία (μιας και εκτός από το αμάξι μου περιμένουν και άλλα 4 όπως μου είπαν, οπότε λογικά θα "καίγονται") και να επικοινωνήσουν για να επισπευσθεί η διαδικασία;  ........

Τι σε κάνει να νομίζεις ότι καίγονται;  Από τη στιγμή που έχει γίνει η  παραγγελία χέστηκ@ν πότε θα παραλάβεις.

Παρόλα αυτά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ πιθανό να λένε την αλήθεια. Άλλωστε κανά 2 βδομάδες καθυστέρησε, σιγά το πράγμα. Αν λάβουμε υπόψη τα topics εδώ, αν η καθυστέρηση δεν είναι τουλάχιστον 2μηνη δεν τρέχει κάστανο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα φίλε. Ευχαριστώ για την απάντηση. «Καίγονται» τουλάχιστον για τη δική μου περίπτωση, καθώς ουσιαστικά τους έδωσα ένα ποσό προκαταβολής(16%),  αλλά για να πάρουν τα υπόλοιπα χρήματα θα πρέπει να έρθει το αμάξι. Και είναι με leasing για 12 μήνες, οπότε και το ποσό της δόσης είναι αρκετά υψηλό.Μετά το πέρας των 12 μηνών μεταβιβάζεται σ ‘εμένα.

Γενικά οι μεγάλες καθυστερήσεις απ’όσο γνωρίζω, οφείλονται σε άλλους παράγοντες. Υπάρχουν και καθυστερήσεις 2 μηνών που να οφείλονται στο Τελωνείο πχ;;Γιατί προφανώς 2 εβδομάδες δεν είναι κάτι, έχω ακούσει περιπτώσεις καθυστερήσεων 4-6 μηνών, αλλά όχι λόγω Τελωνείου..

Επεξ/σία από ToProkopio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με άφιξη οχήματος στο λιμάνι στις 15/01/25 παρέλαβα το αυτοκίνητο 2 εβδομάδες μετά. Την μία εβδομάδα την έφαγε στο τελωνείο, οπότε εαν όντως υπάρχει φόρτος για εκτελωνισμό οχημάτων, αυτά που σου αναφέρουν είναι απολύτως φυσιολογικά. Λίγο υπομονή χρειάζεται από μεριάς σου.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, φίλος με αγορά Tesla Model 3 Σεπτέμβριο 24, παράδοση μετά από 1 μήνα θεωρητικά, παρέλαβε μετά από 2,5 μήνες γιατί είχε κολλήσει στο PDI 1+ μήνα (έλλειπαν κάποια sticker? του ανέφεραν)

Επεξ/σία από Psycho13
  • Thanks 1
Δημοσ.

ειναι φυσιολογικη η καθυστερηση φιλε και δε μπορει να κανει κ τιποτα απολυτως η αντιπροσωπεια οσον αφορα τελωνειακα ζητηματα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχας δεν καιγονται. Αυτο που λες για τις δοσεις και τα λοιπα, δεν τους απασχολει στο ελαχιστο, σαν εσενα ειναι αλλοι 50. Νομιζεις θα ασχοληθει ο υπαλληλος να βγαλει γρηγορα το δικο σου γιατι εχεις μεγαλη δοση ή γιατι δεν εχεις πληρωσει ολο το ποσο? Η νομιζεις θα τον παρει το αφεντικο και θα του πει κανε γρηγορα ο Προκοπης(τυχαιο ονομα) εχει μεγαλη δοση και καιγομαι? Παρακατω.

Απο την επικοινωνια που μας μεταφερεις φαινεται να λενε την αληθεια. Συμβαινει αυτο που σου ειπαν ανα καιρους, και ισως να συμβαινει περισσοτερο αυτη την εποχη(με την λογικη οτι αλλαξε η χρονια και ερχονται ολα τα καινουργια μοντελα).

1-2 βδομαδες καθυστερησης πλεον θεωρειται οτι ειναι στην ωρα του.

Επεξ/σία από LabrakisG1992
  • Like 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Psycho13 είπε

Καλημέρα, εγώ σε αντίστοιχη περίπτωση με άφιξη οχήματος στο λιμάνι στις 15/01/25 παρέλαβα το αυτοκίνητο 2 εβδομάδες μετά. Την μία εβδομάδα την έφαγε στο τελωνείο, οπότε εαν όντως υπάρχει φόρτος για εκτελωνισμό οχημάτων, αυτά που σου αναφέρουν είναι απολύτως φυσιολογικά. Λίγο υπομονή χρειάζεται από μεριάς σου.

Σε αντίστοιχη περίπτωση, φίλος με αγορά Tesla Model 3 Σεπτέμβριο 24, παράδοση μετά από 1 μήνα θεωρητικά, παρέλαβε μετά από 2,5 μήνες γιατί είχε κολλήσει στο PDI 1+ μήνα (έλλειπαν κάποια sticker? του ανέφεραν)

Καλημέρα φίλε. Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καταλαβαίνω. Οπότε όσον αφορά το τελωνείο πρέπει να υπολογίζω το λιγότερο 1-2 εβδομάδες ανάλογα και το φόρτο. Αναμονή λοιπόν, ούτως ή άλλως είναι στην τελική ευθεία. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...