Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Kαλησπερα σε ολους!!Ηθελα αποψεις απο οποιον ασχολειται με γραφιστικα. Ασχολουμαι και επαγγελματικα (κυριως photoshop) εδω και 5 χρονια χωρις να εχω καποιο πτυχιο Τει-Ιεκ εχω ομως βεβαιωσεις απο σεμιναρια και ενα ΠΜΣ πληροφορικης με εξειδικευση γραφιστικο σχεδιασμο. Θελω να το εξελιξω για ευρεση 2η εργασιας εστω part time. Επειδη εχω μια αλφα ηλικια, δεν ειμαι πια 25, αναρωτιεμαι τι αξιζει αυτη τη στιγμη στην αγορα εργασιας με ενδιαφερει δυνητικα και η εκπαιδευση οχι ομως απαραιτητα.Αποριες:

1) αν παρω τις πιστοποιησεις απο adobe χρησιμευουν καπου πχ στο να μπορω να διδαξω το αντικειμενο πχ Ιεκ οαεδ κτλ? 2) Εοπεεπ για πιστοποιηση εκπαιδευσης ενηλικων αξιζει? 3)Το μεταπτυχιακο στην πληροφορικη μου χρησιμευει αραγε καπου σε διδασκαλια?Το πρωτο πτυχιο ειναι εντελως αχρηστο....δυστυχως. Τωρα εργαζομαι σε καταστημα συγγενη και δουλευω κυριως μακετες. Τι αλλο θα με βοηθουσε για αγορα εργασιας?Να γινω εξπερ σε προγραμματισμο μαλλον αποκλειεται(δεν μαρεσει πολυ), γιαυτο το κοιταζω προς εκπαιδευση και γραφιστικα (οαεδ-ιεκ-σχολεια 2η ευκαιριας κτλ) Εχω και ακομη ενα Πμς δεν ξερω αν χρησιμευει καπου για μορια. Τι αλλο θα μπορουσα να κανω?Ποιο κομματι των γραφιστικων θα μπορουσα να εξελιξω?

Δημοσ.
10 ώρες πριν, julypickles είπε

Το προπτυχιακό σε τι ήταν; 

Καλημερα, αρχειονομια απο Παν/μιο Ιονιου..

Δημοσ.
2 ώρες πριν, art80 είπε

Καλημερα, αρχειονομια απο Παν/μιο Ιονιου..

Είναι όντως τόσο άσχετο με την πληροφορική; Έχω ακούσει ότι πλέον έχουν πολλά μαθήματα σχετικά.

Δημοσ.

Ήμουν καθηγητής σε πολύ μεγάλη σχολή πριν πολλά χρόνια. Αλλά συζητώντας με συναδέλφους, τα ίδια ισχύουν ακόμα.
Τη διδασκαλία την κάνεις μόνο αν γουστάρεις να διδάσκεις και να έρχεσαι σε επαφή με νέους. Αν την δεις ως τρόπο βιοπορισμού... ατύχησες. Τα χρήματα είναι λίγα, οι πλήρεις μήνες 2 όλο τον χρόνο, το καλοκαίρι δεν πληρώνεσαι, Είναι ψυχοφθόρα δουλειά, αν την πάρεις σοβαρά, πρέπει να ασχολείσαι και να προσπαθείς συνεχώς.
Στο Δημόσιο και στα προγράμματα είναι και το πότε θα πληρωθείς.

Προσωπικά, αν είχα χρόνο, θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω μετά από τόσα χρόνια. Αλλά επειδή μου άρεσε, σε καμία περίπτωση για τα χρήματα.

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, julypickles είπε

Είναι όντως τόσο άσχετο με την πληροφορική; Έχω ακούσει ότι πλέον έχουν πολλά μαθήματα σχετικά.

Οχι εχει μαθηματα σχετικα με πληροφορικη βασεις δεδομενων κτλ...απλως εγω ειχα αγαπη παντα στα γραφιστικα και το πηγα προς τα εκει. 

8 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Ήμουν καθηγητής σε πολύ μεγάλη σχολή πριν πολλά χρόνια. Αλλά συζητώντας με συναδέλφους, τα ίδια ισχύουν ακόμα.
Τη διδασκαλία την κάνεις μόνο αν γουστάρεις να διδάσκεις και να έρχεσαι σε επαφή με νέους. Αν την δεις ως τρόπο βιοπορισμού... ατύχησες. Τα χρήματα είναι λίγα, οι πλήρεις μήνες 2 όλο τον χρόνο, το καλοκαίρι δεν πληρώνεσαι, Είναι ψυχοφθόρα δουλειά, αν την πάρεις σοβαρά, πρέπει να ασχολείσαι και να προσπαθείς συνεχώς.
Στο Δημόσιο και στα προγράμματα είναι και το πότε θα πληρωθείς.

Προσωπικά, αν είχα χρόνο, θα ήθελα πολύ να το ξανακάνω μετά από τόσα χρόνια. Αλλά επειδή μου άρεσε, σε καμία περίπτωση για τα χρήματα.

Μου αρεσει παρα πολυ η εκπαιδευση η αληθεια ειναι αυτη και εχω μεταδοτικοτητα και υπομονη απο οσο μου λενε, δεν το προσανατολιζω ομως προς κυρια εργασια, μονο αν αξιζει να το δω για απογευματα καποιες ωρες σαν συμπληρωμα αλλα δεν ξερω πως ακριβως να το προσεγγισω και αν αξιζει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
58 λεπτά πριν, art80 είπε

[...]

...δεν το προσανατολιζω ομως προς κυρια εργασια, μονο αν αξιζει να το δω για απογευματα καποιες ωρες σαν συμπληρωμα αλλα δεν ξερω πως ακριβως να το προσεγγισω και αν αξιζει

Το δικό μου ερώτημα είναι:

Εκτός το «αν αξίζει» για σένα, έχεις σκεφτεί αν μπορείς να ανταγωνιστείς τους εκατοντάδες πτυχιούχους και εργαζόμενους για δεκαετίες σε αυτό το χώρο που ειδικά αυτή την εποχή δεν θα τους πείραζε να εργασθούν λίγες ώρες παραπάνω για να αυξήσουν το εισόδημά τους;

Επεξ/σία από filipN
  • Like 2
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, filipN είπε

Το δικό μου ερώτημα είναι:

Εκτός το «αν αξίζει» για σένα, έχεις σκεφτεί αν μπορείς να ανταγωνιστείς τους εκατοντάδες πτυχιούχους και εργαζόμενους για δεκαετίες σε αυτό το χώρο που ειδικά αυτή την εποχή δεν θα τους πείραζε να εργασθούν λίγες ώρες παραπάνω για να αυξήσουν το εισόδημά τους;

ναι αυτο σκεφτομαι πρωτιστως!!Οτι εχει τεραστιο ανταγωνισμο!!Βλεπω ομως πολλοι ενδιαφερονται για την πιστοποιηση εκπαι. ενηλικων συν τα πτυχια που εχω συν του οτι ζω επαρχια...ειπα μηπως αξιζει.Αλλα επειδη υπαρχει ανταγωνισμος γιαυτο ρωτησα στο 2ο σκελος τι επιμορφωση μπορω να κανω επανω στα γραφιστικα ετσι ωστε να ειμαι ανταγωνιστικη στην αγορα εργασιας ειτε ως ελευθερος επαγγ. ειτε ιδιωτικα (δεν ειμαι 25 το ξαναλεω) αρα πολλα-πολλα δεν μπορω μαλλον δλδ να πιασω μια σχολη απο την αρχη και δεν ξερω αν αξιζει κιολας υπο την εννοια του οτι δεν υπαρχει σχολη με αμεση αποκατασταση που να σχετιζεται με τα πτυχια που ηδη εχω. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, art80 είπε

Μου αρεσει παρα πολυ η εκπαιδευση η αληθεια ειναι αυτη και εχω μεταδοτικοτητα και υπομονη απο οσο μου λενε, δεν το προσανατολιζω ομως προς κυρια εργασια, μονο αν αξιζει να το δω για απογευματα καποιες ωρες σαν συμπληρωμα αλλα δεν ξερω πως ακριβως να το προσεγγισω και αν αξιζει

Δεν πιστεύω πως θα ασχοληθεί κανένας με τις πιστοποιήσεις, όπως δεν ασχολούνται και στον χώρο εργασίας. Για να διδάξεις, πλέον, πρέπει να είσαι έμπειρος στον χώρο εργασίας.
Δεν χάνεις πάντως να πάρεις κανένα τηλέφωνο σε κέντρα τύπου "Σπίρτο" ή από σχολές που ασχολούνται με προγράμματα κατάρτισης

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, unforgiven είπε

Δεν πιστεύω πως θα ασχοληθεί κανένας με τις πιστοποιήσεις, όπως δεν ασχολούνται και στον χώρο εργασίας. Για να διδάξεις, πλέον, πρέπει να είσαι έμπειρος στον χώρο εργασίας.
Δεν χάνεις πάντως να πάρεις κανένα τηλέφωνο σε κέντρα τύπου "Σπίρτο" ή από σχολές που ασχολούνται με προγράμματα κατάρτισης

Δλδ απορια, για να διδαξει καποιος γραφιστικη σε ενα ΙΕΚ τι χρειαζεαι ακριβως?ποδεδειγμενη εμπειρια?Οτι δεν κοιτανε πτυχια κτλ στον ιδιωτικο τομεα το γνωριζω ναι. επσης πιστοποιηση απο εοπεεπ δεν μοριοδοτει οντως?Αλλα διαβαζω...αλλα δεν ξερω και τον χωρο καθολου. 

Δημοσ.

Χωρίς να είμαι στον χώρο είμαι σίγουρος ότι η γνώση του Illustrator είναι απαραίτητη για να διδάξει κάποιος γραφιστική, δεν νομίζω να υπάρχει μάθημα μόνο με επεξεργασία εικόνας.

Δημοσ.
45 λεπτά πριν, KyrGR είπε

Χωρίς να είμαι στον χώρο είμαι σίγουρος ότι η γνώση του Illustrator είναι απαραίτητη για να διδάξει κάποιος γραφιστική, δεν νομίζω να υπάρχει μάθημα μόνο με επεξεργασία εικόνας.

Την γνωριζω ολοκληρη την σουιτα αρκετα καλα θα ελεγα!!Απλως αναρωτιεμαι πως μπορω ολο αυτο να το εξελιξω, ισως καποιος του αντικειμενου να μπορει να με βοηθησει λιγο σε ευχαριστω παντως!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...