gmail Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Φόρμα Αγοράς-Αναβάθμισης υπολογιστή Για αγορά υπολογιστή Αναφέρουμε: Ποσό που διαθέτουμε :€1000 Χρήση υπολογιστή :Oικιακή, χωρίς παιχνίδια Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κωδικοποίση βίντεο Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Οχι Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).Αθηνα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?Ολα απο το ίδιο καταστημα Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Απο το καταστημα Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .Οχι Για αναβάθμιση υπολογιστή Το παρον μηχανημα έχει Επεξεργαστής Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz 3.19 GHz Εγκατεστημένη RAM 16,0 GB RX550 4gb Το νέο σκέφτομαι να έχει κατι πιο δυνατό, με την κάρτα γραφικών για αργότερα. Ακούω γνώμες; https://ibb.co/67MyzVcF Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από gmail
Λύση sattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Λύση Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, gmail είπε Ποσό που διαθέτουμε :€1000 Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:Κωδικοποίση βίντεο. .Αθηνα Ολα απο το ίδιο καταστημα Συναρμολόγηση: το καταστημα. Ακούω γνώμες; https://ibb.co/67MyzVcF Μόνο ο 7700 είναι καλη επιλογή. (Και το κουτι, προσωπικό γουστο). Στα 350Ε όμως? Δεν είναι καλή τιμή αυτή. Τα υπόλοιπα έχουν πολυ σοβαρά προβλήματα! - 1 στικ μνημης DDR5 5200 16GB στα 70Ε? Αυτό πρέπει να είναι το απόλυτο ρεκόρ για τα περισσοτερα σφάλματα μέσα σε μια πρόταση τόσων λίγων λέξεων! 😅 Το σωστό: 32GB (2x16) 6000 CL30 στα 105Ε -μητρική Β840 στα 209Ε?!!! Ούτε για αστείο! Καλύτερα στα 200-205Ε Asus TUF Gaming B650 plus ή ΜSI Tomahawk B650 - ΝVMe 990Evo στα 100? Πεταμένα λεφτα . Καλύτερα Teamgroup MP44 68E, ή αν δεν σου αρέσει η μάρκα, WD Blue στα ίδια νομίζω λεφτά. - το τροφοδοτικο επίσης BeQuiet 650W Bronze στα 75Ε, νομίζω κάτι καλύτερο μπορεί να βρει κανείς, ανάλογα τα χρήματα, αφού πρώτα διορθωθούν τα παραπάνω σοβαρά σφάλματα. Μια πρόχειρη συνθεση στο eshop, βασισμένη στα παραπάνω που ανέφερα: - cpu το eshop εχει με 359Ε τον 7900 με 12 πυρήνες, αντι για 7700 στα 350Ε που βρήκες εσύ. - μητρικη μια απο τις 2, ας πουμε την Asus - ΝVMe αυτόν που ειπα. - μνήμες που είπα. Γίνεται και τις ίδιες 6000 CL30 σε 64GB με ~200Ε νομίζω, μιας και από οτι βλεπω στο συνολο θα περισσεύουν λεφτα. - τροφοδοτικο Seasonic G12 Gold 850W στα 90Ε. Για 15Ε περισσότερα, τεράστια διαφορά ποιότητας. - Δεν εβαλα κουτι και ψυκτρα για να μην μπλέξουμε. Τα συζητάμε πιο μετά. Σύνολο 821Ε, ώστε να μπει και κουτι και ψυκτρα και να περισσεψουν λεφτα και για κάτι παραπάνω. Παραπάνω μνήμη? Παραπάνω NVMe? Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από sattack 1
nickol-us Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Κάκιστες επιλογές βάσει vfm. Το μαγαζί που έχεις βγάλει τη σύνθεση, δεν συνηθίζει να είναι vfm. Πιστεύω βρίσκεις μαγαζί που συναρμολογεί με πολύ καλύτερες τιμές. Πολύ σωστά αυτά που επισήμανε ο sattack. Θα διαφωνήσω μονάχα στις μητρικές. Στα 200€ έχουν πλέον κυκλοφορήσει οι b850 όπου φέρουν πλήρης υποστήριξη pcie5 οπότε δε βλέπω λόγω να μην κινηθείς προς τα εκεί. 1
sattack Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, nickol-us είπε Στα 200€ έχουν πλέον κυκλοφορήσει οι b850 όπου φέρουν πλήρης υποστήριξη pcie5 οπότε δε βλέπω λόγω να μην κινηθείς προς τα εκεί. Συμφωνούμε σε όλα, αλλα εδώ θα διαφωνήσουμε λίγο. 😄 Έχω κάνει το αναλυτικό thread που έχει όλα τα στοιχεία γιατί το pcie 5.0 είναι άχρηστο και για αυτο το λογο δεν αξιζει ούτε 1Ε, που λεει ο λογος, παραπάνω σε τιμή. Οπότε το Β850 δεν αξιζει τίποτα παραπάνω σε αποδοση από το Β650, παρά μόνο αν επειδή ειναι πιο νεο προιον, να του εχουν βαλει ας πουμε πιο καλά VRM , πιο καλές ψύκτρες κλπ. Οπότε ναι, ας πάρει κάποιος ένα B850 αντι για ενα Β650 αν κάνει ας πούμε 5-10Ε το πολυ πιο ακριβά. Όμως αν πάρουμε "ίδια" μοντελα, βλέπω η Gigabyte Εagle να εχει 50Ε διαφορά μεταξύ Β650 - B850, η MSI Tomahawk 70E κλπ. Αν έρθουν παρομοια μοντελα σε παρόμοια τιμή, ας το παρει κάποιος, αλλα δεν συμφωνω να προτείνουμε στον κόσμο παρε αυτο το ακριβότερο γιατί εχει PCIe 5.0. (Παρεπιπτόντως η Asus TFU 650 νομίζω της εχουν βαλει και pcie 5.0, αλλα φυσικά δεν είναι αυτός ο λόγος που την προτείνουμε!) Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από sattack 1
nickol-us Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 29 λεπτά πριν, sattack είπε Συμφωνούμε σε όλα, αλλα εδώ θα διαφωνήσουμε λίγο. 😄 Και η διαφωνία στο πρόγραμμα είναι...δεν πειράζει Εγώ δεν είπα να πληρώσει παραπάνω. Είπα οτι αν είναι να φτάσει τα 200€, μπορεί να πάρει νέα γενιάς chipset, με όλα τα "comfort", που θα υποστηρίξει (ακόμη κι αν δεν χρειάζεται στο σήμερα), όλο το future proof επάνω του. Μην ξεχνάμε, οτι ένας από τους κυριότερους λόγους προτίμησης am5 είναι το longevity... Γιατί για παράδειγμα να προτιμήσει tuf-gaming-b650-plus από B850-EAGLE-WIFI6E ; Πόσο πιο αδύναμα vrm έχει η gb; Ποιον επεξεργαστή δε θα μπορέσει να διαχειριστεί; Οικιακής χρήσης μέχρι gaming pc, θα υπάρξει x3d που θα αντιμετωπίσει πρόβλημα; Με 5-10 € παραπάνω ανοίγει η γκάμα και σε άλλες εταιρίες - μητρικές, παράδειγμα φέρνω την gb επειδή έχει παρόμοια τιμή αυτή τη στιγμή. Σκέψου οτι έχουν λίγες μέρες κυκλοφορίας στην ελληνική αγορά και το πιθανότερο οτι θα πάρουν λίγο προς τα κάτω οι τιμές, εφόσον φτιάξουν και οι διαθεσιμότητες. Βλέπεις πως γράφω, καταλαβαίνεις οτι δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, ούτε να δείξω οτι αυτό που λέω είναι απόλυτο ή σωστό. Πάντα περιγράφω και εξηγώ το σκεπτικό μου, το οποίο προφανώς έχει και υποκειμενικά κριτήρια, δεν γίνεται να είναι για όλους σωστό. Χαίρομαι που διαφωνούμε, ώστε να αναλύονται και μερικά πράγματα περισσότερο προς τρίτους, να ψάχνονται περισσότερο και να καταλήγουν πιο εύκολα στις πιο κατάλληλες, για εκείνους επιλογές. 1
sattack Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, nickol-us είπε Βλέπεις πως γράφω, καταλαβαίνεις οτι δεν προσπαθώ να πείσω κανένα, ούτε να δείξω οτι αυτό που λέω είναι απόλυτο ή σωστό. Πάντα περιγράφω και εξηγώ το σκεπτικό μου, το οποίο προφανώς έχει και υποκειμενικά κριτήρια, δεν γίνεται να είναι για όλους σωστό. Χαίρομαι που διαφωνούμε, ώστε να αναλύονται και μερικά πράγματα περισσότερο προς τρίτους, να ψάχνονται περισσότερο και να καταλήγουν πιο εύκολα στις πιο κατάλληλες, για εκείνους επιλογές. Συμφωνούμε απόλυτα! Κι εγώ προσπαθώ ακριβώς αυτά τα ιδια! Ναι, ετσι για χαριν συζήτησης κοιτα λίγο τι βρίσκω προχειρα: - Gigabyte Eagle B850: 8+2+2 Phase Design , 12V για cpu με 8+4 pin connectors Spoiler - Asus TUF B650plus: 12+2+2 Phase Design , 12V για cpu με 8+4 pin connectors Spoiler - MSI Tomahawk B650: 14+2+2 Phase Design , 12V για cpu με 8+8 pin connectors Spoiler Θα πει κάποιος παίζουν ρόλο αυτά? Ίσως ναι, ίσως όχι. Tης Gigabyte πάντως είναι πολυ χαμηλότερες προδιαγραφές. Και τα VRM μέσα? Τα εξαρτήματα, ΜΟSFET κλπ? Τρεχα γύρευε. Προσωπικά εχω μια διαισθηση ποια μητρικη εχει πιο ποιοτικά και ποια λιγότερο. 😀 Και πάντως το pcie 5.0, αυτό κι αν δεν παιζει κανένα ρόλο. 😀 YΓ και τα backplates Spoiler Τις μέσα συνδέσεις δεν τις έψαξα να τις συγκρινω. (Usb, fan headers, sata, RGB) 😀 Όχι οτι είναι μεγάλες διαφορές, αλλα κάτι λίγο είναι. 😀 Ξανά, από το pcie 5.0 vs 4.0 σίγουρα πιο πολυ 😀 Επεξ/σία 6 Φεβρουαρίου από sattack 1
sattack Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες (επεξεργασμένο) Λοιπόν! χαρη στην Asrock νομίζω υπάρχει τώρα μια πρόταση που έχει τα πάντα σε λογική τιμή! https://www.skroutz.gr/s/58417626/ASRock-B850-Pro-A-Motherboard-ATX-with-AMD-AM5-Socket.html 14+2+1 power phases με 80Α, 8+8 pin 12V για τη cpu, 8 layer pcb, 4 Μ2, πολλά usb, και εχει και τα pcie5.0 χωρίς να χρεώνει παραπάνω! 173Ε! (Δεν έχει wifi βέβαια. Με wifi παει 187Ε.) Οπότε τωρα πλέον νομίζω οτι θα προτείνω αυτήν! Η αν κάποιος θέλει κάτι πολυ φθηνο, μάλλον πάλι asrock mΑΤΧ στα 130Ε Νομίζω η Asrock πάει απο το καλό στο καλύτερο τα τελευταία χρόνια! Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από sattack
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα