News Editors insomnia.gr Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου News Editors Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοινώνει τη λειτουργία της νέας ψηφιακής πλατφόρμας mysafetyplan.gov.gr, η οποία αποτελεί ένα εργαλείο ενημέρωσης και καθοδήγησης των πολιτών σε περιπτώσεις σεισμού και άλλων φυσικών καταστροφών και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, οι πολίτες μπορούν να εντοπίσουν ασφαλείς χώρους προσωρινής συγκέντρωσης (καταφύγια) σε όλη την Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των νησιωτικών περιοχών. Ο Διαδικτυακός Χάρτης Ασφαλών Χώρων είναι σχεδιασμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλίζεται: Προσβασιμότητα: Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη διαδικτυακά, χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση εφαρμογής. Αρκεί η επίσκεψη στην ιστοσελίδα mysafetyplan.gov.gr. Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο: Ο χάρτης εμφανίζει όλες τις εγκεκριμένες τοποθεσίες προσωρινής φιλοξενίας πολιτών (καταφύγια), όπως έχουν οριστεί από την Πολιτική Προστασία, τους Δήμους και τις Περιφέρειες. Σταδιακή αναβάθμιση: Στο προσεχές διάστημα θα εμπλουτιστεί με πρόσθετες οδηγίες και ενημερωτικό υλικό για διάφορες κατηγορίες φυσικών καταστροφών. Επιπλέον, έχει υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα ώστε να εξασφαλιστούν οι τηλεπικοινωνίες ακόμα και σε έκτακτες συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα μέσω: Συνεργασίας με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους: Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με τις εταιρείες Cosmote, Vodafone και Nova, μεριμνά ώστε οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να τοποθετήσουν κινητές μονάδες και γεννήτριες στις περιοχές που πλήττονται ή είναι πιθανό να πληγούν από έντονη σεισμική ή άλλη φυσική δραστηριότητα. Ήδη έχουν μεταφερθεί σε Σαντορίνη, Ανάφη, Αμοργό και Ίο. Στόχος είναι να παραμείνουν οι τηλεπικοινωνίες αδιάλειπτες ακόμη και σε συνθήκες διακοπής ρεύματος. Ο HellasSat έχει προετοιμάσει την κινητή μονάδα για δορυφορικές επικοινωνίες η οποία θα μεταφερθεί στη Σαντορίνη και συγκεκριμένα στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας. Η νέα υπηρεσία mysafetyplan.gov.gr αποτελεί μέρος μιας συνολικής στρατηγικής της πολιτείας για την πρόληψη, την ασφάλεια και την άμεση ενημέρωση των πολιτών. Ο έγκαιρος προγραμματισμός, η γρήγορη καθοδήγηση και η βελτιωμένη επικοινωνία ανάμεσα στους φορείς αλλά και τους πολίτες, μπορούν να σώσουν ζωές και να περιορίσουν τις συνέπειες των φυσικών καταστροφών.
mindreader Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Για να μην ανοιγω νεο νημα, εχω μια ερωτηση, σχετικα, μιας και η σελιδα αυτη μιλα για ασφαλη μερη, εκκενωση κλπ: Η εκκενωση στην Σαντορινη, ειναι εθελοντικη; Δεν διαβασα τιποτε βεβαια για υποχρεωτικοτητα. Απλα θελω να γνωριζω αν υπαρχει η επιλογη να κρινει καποιος σε ατομικο επιπεδο, τι τον συμφερει να κανει, παιρνοντας φυσικα τις ατομικες ευθυνες που του αναλογουν.
Mhlogiatros Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στο στρατό λέγανε ακολούθα το πλήθος ... Όλοι φεύγουνε η κυβερνησαρα λέει δεν υπάρχει θέμα . Διαλέγεις ποιον θέλεις να πιστέψεις . Tip : ότι επίσημη ανακοίνωση βλέπεις κάνεις το ανάποδο Επεξ/σία 7 Φεβρουαρίου από Mhlogiatros 1
stefanos_13 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου Τρομερό σχέδιο. Προσωπικά στην πόλη μου , εαν ακολουθήσω τις εντολές να μετακινηθώ στις περιοχές οι οποίες αναφέρονται στην πλατφορμα κατα 90% ειμαι νεκρός. Ευγε! 1
mindreader Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου Απο ιστοσελιδες παμε καλα...απο ουσια ομως... 2
Mhlogiatros Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) On 15/02/2025 at 18:00, stefanos_13 said: Τρομερό σχέδιο. Προσωπικά στην πόλη μου , εαν ακολουθήσω τις εντολές να μετακινηθώ στις περιοχές οι οποίες αναφέρονται στην πλατφορμα κατα 90% ειμαι νεκρός. Ευγε! Αυτό παρατήρησα και εγώ . 100 % δε θα φτάσεις στη πινέζα που έχουν βάλει στο χάρτη ποτέ - και να φτάσεις δεν υπάρχει τίποτα εκεί . Σχέδιο εξόντωσης γερόντιων είναι Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από Mhlogiatros
kage Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) μαλλον καποιος συμβουλος τασκ φορσε εμαθε για την εσθονια κ την πρωτια στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση κ αντιγραφει οτι μλκ τ κατεβει .. μην ξοδεψετε κλικς απλα βρηκαν απο το google maps μερικα ανοιχτα γηπεδα ποδοσφαιρου και παρκα. σε πρωτη φαση για ασφαλεια ας βαλουν σε αεροδομια συστημα tcas/ils και να βαλουν κανα κυματοθραυστη στα λιμανια... Επεξ/σία 23 Φεβρουαρίου από kage 1
mindreader Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου Αποτελεσματικες καταστασεις....το χουμε σε αυτη τη χωρα.... Σαν την ιστοσελιδα με τις τιμες καυσιμων.... μωρε τι @@@ες μας πουλανε....
chrisxkar Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου Καλα σχέδιο όχι αστεία....βγάζει τους ανοιχτους χώρους της κάθε περιοχής τετοια στρατηγικά μυαλά γιατί χαραμίζονται ελλάδα απορώ.Εν το μεταξυ ενα δυο σημεία που είδα είναι γνωστό στους κατοίκους πως σε κάθε βροχή γίνονται λίμνη,άλλο σημείο είναι ρέμα μέσα σε πόλη και άρα σε κατάσταση έκτακτη βροχών απλά θα φουσκώνει ...μπράβο μπράβο ΝΔ εμένα με κέρδισε 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα