Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω στησει ενα Plex server εδω και καιρο και πλεον ηθελα να τον δοκιμασω οχι μονο εντος του σπιτιου ( LAN ) αλλα και εξω απο αυτο. Ενεργοποιωντας λοιπον στο Plex την επιλογη για απομακρυσμενη προσβαση, επιστρεφεται μυνημα που λεει πως ο server δεν ειναι προσβασιμος και πως εχω καποιο προβλημα double-NAT

Το δικτυο μου εχει ενα router το ZTE H288a του παροχου μου που ειναι η Nova. Εχω ενεργοποιησει σε αυτο το upnp και εφοσον δεν επαιξε δοκιμασα και με port-forwarding ακολουθωντας τα tips ενος αρθρου troubleshooting του Plex. Δεν ειμαι καθολου σιγουρος ομως για τις ρυθμισεις του port forwarding καθως οτι "οδηγο" και αν βρηκα δεν ειχε το πληθος των πεδιων που εχει το router μου.

Επισης, εχω φροντισει ο υπολογιστης στον οποιο τρεχει το Plex να εχει μεσω dhcp binding μια μονιμη IP.

Γνωριζει κανεις πως θα μπορουσα να λυσω το θεμα; Δεν ειμαι ειδικος δικτυων αλλα γνωριζω τα βασικα ενος υπολογιστη windows και να googlαρω επαρκως. Ευχαριστω!

Επεξ/σία από CannibalGR
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καταρχήν κοίτα ποια IPv4 δημόσια ΙΡ δείχνει ότι έχει πάρει ο Router από τον πάροχο και μετά κάνε έλεγχο εδώ.

Αν είναι ίδιες, κοιτάμε τα υπόλοιπα. Διαφορετικά είσαι πίσω από CGNAT (αυτό σχετίζεται με το μήνυμα) και πρέπει να ζητήσεις από τον πάροχο να σε βγάλει ώστε να πάρεις κανονική δημόσια ΙΡ. Χωρίς αυτό, δεν πρόκειται ποτέ να έχεις πρόσβαση απ' έξω.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Σε ευχαριστω για την απαντηση. Απο οσο ειδα αλλη public IP αναφερουν οι ιδιοτητες δικτυου των windows οταν ειμαι συνδεδεμενος στο router και αλλη στο link που παρεθεσες που σημαινει οτι οντως ειμαι πισω απο CGNAT. Απο περιεργεια, αυτο ειναι συνηθης πρακτικη των παροχων; Θα βγαλω ακρη με τον δικο μου; Να μπω στον κοπο....γιατι πλεον η υποστηριξη ειναι αθλια σε αυτες τις εταιρειες και δεν ξερω και εγω με ποσους θα χρειαστει να μιλησω μεχρι να βγαλω ακρη......

Το αλλο ενδεχομενο ειναι να κανω υπομονη μεχρι ( το σκεφτομουν ουτως ή αλλως ) να αλλαξω παροχο ( ψαχνω για συνδεση με οπτικες ινες )

Ευχαριστω και παλι!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, CannibalGR είπε

Απο οσο ειδα αλλη public IP αναφερουν οι ιδιοτητες δικτυου των windows οταν ειμαι συνδεδεμενος στο router και αλλη στο link που παρεθεσες που σημαινει οτι οντως ειμαι πισω απο CGNAT

Δεν έχει σχέση η ΙΡ που δείχνει η κάρτα δικτύου του υπολογιστή. Αυτή είναι ιδιωτική του δικού σου εσωτερικού LAN δικτύου και την έχει πάρει από τον Router.

Η δημόσια ΙΡ είναι άλλη και αφορά την WAN σύνδεση (δηλαδή το εξωτερικό δίκτυο) που την παίρνει μόνον ο Router από τον πάροχο και εμφανίζεται στο μενού του.

Δημοσ.

Σε ευχαριστω για τη βοηθεια. Δεν ξερω αν ειμαι στο σωστο μενου του ρουτερ αλλα καμμια απο τις IP (που εχω σβησει ) δεν ειναι η ιδια με αυτη του whatsmyipadress.com

image.png.799802747acf7ab2af6f5fb20a067c2b.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@jkoukos Σε ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια σου. Επικοινωνησα με την υποστηριξη του παροχου μου και ζητησα την απενεργοποιηση του CGNAT. Με ενημερωσαν πως σε περιπου μια ωρα και μετα απο επανεκκινηση του ρουτερ μου θα μπορω να κανω αυτο που θελω. Θα τσεκαρω φυσικα παλι βασει της υποδειξης σου πιο πανω αν ολα εχουν γινει οπως πρεπει.

Ευχαριστω!

Επεξ/σία από CannibalGR
Δημοσ.

H δεύτερη ΙΡ του DNS είναι άσχετη και  συνήθως είναι ίδια σε όλους τους πελάτες. Η πρώτη είναι αυτή που έχει αυτή την στιγμή η σύνδεση και η οποία αν ξεκινά από 100. (και σπανίως από 10.) σημαίνει ότι είσαι πίσω από CGNAT και βγαίνεις στο διαδίκτυο μαζί με πολλούς άλλους πελάτες του ίδιου παρόχου με την ίδια δημόσια ΙΡ που εμφανίζεται στον online έλεγχο.

Και ακριβώς επειδή αυτή η δημόσια ΙΡ δεν είναι στην δική σου αποκλειστική χρήση (όπως θα ήταν αν είναι ίδια και στον Router), δεν μπορείς να την ανοίξεις με κανόνα port forwarding, ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος που την χρησιμοποιεί, οπότε δεν μπορείς να έχεις πρόσβαση απ' έξω για να συνδεθείς σε οποιαδήποτε εσωτερική υπηρεσία (π.χ. στον Plex server).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...