giwrgostr Δημοσ. Σάββατο στις 12:29 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:29 μμ Τα μικρά καταστήματα που δεν θέλουν τις κάρτες είναι τα ίδια που δεν θέλουν τα περισσότερα χαρτονομίσματα γιατί συνήθως λένε πως δεν έχουν ρέστα ακόμα και από 20αρικα που δίνουν τα ATM. Στη λαική πήγα να του δώσω 20αρικο για 4 ευρώ και μου λέει δεν έχω ρέστα. Του λέω ωραία θα πληρώσω με κάρτα και βρήκε ρέστα εκ θαύματος. Καλώς ή κακώς η κάρτα είναι βολική για μικρές αγορές όπου κανένας δεν θα σου δεχτεί 20αρικα και 50αρικα. Οι περισσότεροι μικροεπιχειρηματίες δεν μπορούν καν να διαχειριστούν τα μετρητά αλλά έχουν την απαίτηση να μη χρησιμοποιείς κάρτα. Προσωπικα γι αυτο επαψα να πηγαίνω στα περίπτερα, γιατι καθε φορα μου έσπαγαν τα νεύρα για τα ρέστα και την κάρτα. 3
1comment Δημοσ. Σάββατο στις 12:30 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:30 μμ 2 λεπτά πριν, sdikr είπε ο ένας έχει υπολογίσει τον ΦΠΑ για έξοδα κίνησης, ο άλλος έχει υπολογίσει για να είναι φθηνός οτι δεν θα λαμβάνει με κάρτα (και δεν θα δηλώνει ΦΠΑ και δεν θα φορολογηθεί γιατί θα ξεχάσει να κόψει και απόδειξη) ο άλλος κάποια άλλη δικαιολογία και στο τέλος θα λαμβάνει και τα επιδόματα λόγο χαμηλού εισοδήματος (αφού έχει ξεχάσει να κόψει την απόδειξη) και όλα μια χαρα Δεν υπαρχουν επιδόματα πλέον λόγω τεκμαρτού εισοδήματος. Έχεις μείνει πίσω. Διάβασε τα νέα της φορολογίας και ξαναέλα για εξέταση. 2
BritGreek Δημοσ. Σάββατο στις 12:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:32 μμ Εγώ πάντως που έχω επιχείρηση, το 95 % των χρημάτων που λαμβάνω ως πληρωμές είναι με κάρτα και το ζητώ ο ίδιος. Και υπάρχει ολόκληρο σκεπτικό πίσω από αυτό, το οποίο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να αναλύσω. 6
Dinos1973 Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:37 μμ 44 minutes ago, dsi44 said: μετρητα = ελευθερια Πάντα όλες οι πληρωμές παντού με κάρτα και μόνο με πιστωτική, πάντα πληρωμή όλου του λογαριασμού τις πιστωτικής! 30 ημέρες πίστωση με 0% (εφόσον εξοφληθεί κανονικά ο λογαριασμός) ασφάλιση των αγορών, και φυσικά πιστοληπτική αξιολόγηση από τις τράπεζες. Μετρητά ποτέ ούτε στο πορτοφόλι που δεν υπάρχει διότι όλες οι κάρτες είναι στο κινητό ….. για όλους τους άλλους υπάρχουν τα μετρητά, τα ψιλά, οι ουρές στα ΑΤΜ, η ανύπαρκτη πιστοληπτική δυνατότητα, κλπ κλπ κλπ…συνεχίστε να ζείτε στον προηγούμενο αιώνα! 4 1
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 12:41 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:41 μμ 3 λεπτά πριν, 1comment είπε Εσύ πιστεύεις ότι σε κάθε αγορά υπάρχει ο φπα και φόρος εισοδήματος. Δεν ισχύει γιατί από τις αγορές εμπορευμάτων εκπίπτει ο φπα και επειδή περνάνε στα έξοδα, "αφαιρούν" τα αντίστοιχα έσοδα της επιχείρησης. Λογιστικά δεν έχεις καμία γνώση επί της φορολογίας αλλά έχεις άποψη βλέπω. Η οποία είναι εντελώς λάθος... Τις πονηριές όχι σε μένα κύριε μαγαζάτορα! Πόσο πουλάς λιανικής όσο αγόρασες χονδρικής? Σιγά σιγά θα μας πεις ότι κλέβεις το ΦΠΑ των πελατών επειδή δεν βγαίνεις! 😂 1
1comment Δημοσ. Σάββατο στις 12:50 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 12:50 μμ (επεξεργασμένο) 33 λεπτά πριν, NiKoSmile είπε Τις πονηριές όχι σε μένα κύριε μαγαζάτορα! Πόσο πουλάς λιανικής όσο αγόρασες χονδρικής? Σιγά σιγά θα μας πεις ότι κλέβεις το ΦΠΑ των πελατών επειδή δεν βγαίνεις! 😂 Ούτε καν είπα ότι κλέβω τον φπα. Είπα ότι το φπα από έξοδα επιχείρησης αφαιρεί το φπα εσόδων, για να σου εξηγήσω. Πουλάω λίγο παρακάτω από τα υπόλοιπα εμπορικά μαγαζιά με τα οποία μιλάω και ξέρω. 1 προς 3. Όσοι ξέρω, πουλάνε χαλαρά 1 προς 4. Γενικά πρέπει να έχουμε μεγάλο περιθώριο κέρδους γιατί στις εκπτώσεις που είναι ο μισός χρόνος πολλές φορές βάζουμε και 50% έκπτωση. Επεξ/σία Σάββατο στις 01:14 μμ από 1comment
Morosana Δημοσ. Σάββατο στις 01:00 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:00 μμ 15 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Πάντα όλες οι πληρωμές παντού με κάρτα και μόνο με πιστωτική, πάντα πληρωμή όλου του λογαριασμού τις πιστωτικής! 30 ημέρες πίστωση με 0% (εφόσον εξοφληθεί κανονικά ο λογαριασμός) ασφάλιση των αγορών, και φυσικά πιστοληπτική αξιολόγηση από τις τράπεζες. Μετρητά ποτέ ούτε στο πορτοφόλι που δεν υπάρχει διότι όλες οι κάρτες είναι στο κινητό ….. για όλους τους άλλους υπάρχουν τα μετρητά, τα ψιλά, οι ουρές στα ΑΤΜ, η ανύπαρκτη πιστοληπτική δυνατότητα, κλπ κλπ κλπ…συνεχίστε να ζείτε στον προηγούμενο αιώνα! Να ψωνίζετε και τα δώρα για τις γκόμενες με κάρτα και μετά να ανοίγετε θέματα πόσο κοστίζει ένας δικηγόρος για διαζύγιο 😛 4
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:03 μμ (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, 1comment είπε Ούτε καν είπα ότι κλέβω τον φπα. Είπα ότι το φπα από έξοδα επιχείρησης αφαιρεί το φπα εσόδων. Πουλάω λίγο παρακάτω από τα υπόλοιπα εμπορικά μαγαζιά με τα οποία μιλάω και ξέρω. 1 προς 3. Όσοι ξέρω, πουλάνε χαλαρά 1 προς 4. Γενικά πρέπει να έχουμε μεγάλο περιθώριο κέρδους γιατί στις εκπτώσεις που είναι ο μισός χρόνος πολλές φορές βάζουμε και 50% έκπτωση. Πούλα όσο θέλεις βγάλε όσα θέλεις. Αλλά χωρίς απόδειξη σημαίνει έκπτωση σε ολόκληρο το ΦΠΑ όχι στο μισό! Αν θέλετε να τα βρίσκουμε μαγαζάτορας/πελάτης αλλιώς με κάρτα! Επεξ/σία Σάββατο στις 01:36 μμ από NiKoSmile 1 1
efib Δημοσ. Σάββατο στις 01:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:16 μμ Καμία ελπίδα. "Αποκλείεται να τα έχω συνηθίσει;" Λέει ο ένας; Ότι άκουσες σε τεχνολογικό φόρουμ ότι έχει συνηθίσει τα μετρητά που 1) καθυστερείς να τα βρεις σε σχέση με κάρτα 2) καθυστερείς γιατί πρέπει να τα μετρήσεις 3 ) έχεις ρέστα άρα έξτρα καθυστέρηση 4) μετράς τα ρέστα άρα πάλι έξτρα καθυστέρηση 5) φθείρονται 6) μικρή μεν, υπαρκτή δε πιθανότητα για πλαστα. Λέει ξανά ένας "και τα παπουδια τι θα κάνουν;" Στους άνω των 60 δεν υπάρχει υποχρέωση για το 30% με κάρτα. Ας το κάνουν 80% και κάρτα μόνο ΔΕΚΟ και φάρμακα. Απορώ με την λογική ορισμένων εδώ μέσα. Λύσεις υπάρχουν πάντα και για όλα. 1
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 01:16 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:16 μμ 38 minutes ago, Dinos1973 said: Πάντα όλες οι πληρωμές παντού με κάρτα και μόνο με πιστωτική, πάντα πληρωμή όλου του λογαριασμού τις πιστωτικής! 30 ημέρες πίστωση με 0% (εφόσον εξοφληθεί κανονικά ο λογαριασμός) ασφάλιση των αγορών, και φυσικά πιστοληπτική αξιολόγηση από τις τράπεζες. Μετρητά ποτέ ούτε στο πορτοφόλι που δεν υπάρχει διότι όλες οι κάρτες είναι στο κινητό ….. για όλους τους άλλους υπάρχουν τα μετρητά, τα ψιλά, οι ουρές στα ΑΤΜ, η ανύπαρκτη πιστοληπτική δυνατότητα, κλπ κλπ κλπ…συνεχίστε να ζείτε στον προηγούμενο αιώνα! δωσε την ελευθερια σου στους μεσαζοντες.
NiKoSmile Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:36 μμ 10 λεπτά πριν, dsi44 είπε δωσε την ελευθερια σου στους μεσαζοντες. Εσύ τι είσαι αγρότης; Το 90% της Ελλάδος μεσάζοντες είναι... Πωλητής, μεσίτης, δικηγόρος, συμβολαιογράφος, διαμεσολαβητής, μεταφορικός πράκτορας, τουριστικός πράκτορας, διαφημιστικός πράκτορας κτλ.
dsi44 Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:39 μμ το σημειο αναμεσα απο τα αυτια ειναι πολυ πεσμενο σε μερικους,μαλλον κενο. 1
Manolo Sismanidis Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:43 μμ Θα φάω μπλοκ αν γράψω τι σκέφτομαι
spinemm Δημοσ. Σάββατο στις 01:52 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:52 μμ Welcome και πολυ αργει!!! Πληρωμες παντου μονο με καρτα!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις