Hacker?pcs Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:09 πμ 4 minutes ago, Malthador said: Δεν είναι δυνατόν η καταβολή του ΦΠΑ να εξαρτάται από τον τρόπο πληρωμής της κάθε συναλλαγής. Είναι τουλάχιστον παράλογο. Σωστά και όπως έγραψα είναι 2 διαφορετικά θέματα, δεν συμφωνώ με το θέμα του ΦΠΑ, αυτό έγραψα στο ποστ
ekrepali Δημοσ. Παρασκευή στις 10:23 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:23 πμ 1 hour ago, Dinos1973 said: Έχω απόλυτο λόγο για τα λεφτά που πληρώνω στο κράτος με το ΦΠΑ. Μάλλον εσείς δεν έχετε κανένα λόγο για αυτό, το ότι είστε ακόμα ένας ενδιάμεσος ώστε να μεταφερθούν αυτά τα λεφτά στο κράτος δεν σας δίνει τον λόγο να έχετε και άποψη για λεφτά που δεν σας ανήκουν. . ΦΠΑ = Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Δεν αποδίδουμε στο κράτος όλο τον ΦΠΑ της πώλησης. Αγοράζω εμπόρευμα 760 + 240ΦΠΑ = 1000 Το πουλάω 1520 + 480ΦΠΑ = 2000 Αποδίδω στο κράτος την προστιθέμενη αξία πώλησης - αγοράς δηλαδή 480-240=240. Με το νέο σύστημα αν έρθεις να πληρώσεις με κάρτα, θα μου παίρνει το κράτος άμεσα 480. Τα 240 που πλήρωσα κατά την αγορά πότε/πώς θα μου τα επιστρέψει / συμψηφίσει το κράτος; ΥΓ. Τυχαίο παράδειγμα το παραπάνω... αν ερχόσουν να ψωνίσεις στο μαγαζί μου θα σε πετούσα έξω γιατί δε μου αρέσει το υφάκι σου. 3 1 1
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 10:34 πμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 10:34 πμ 14 minutes ago, ekrepali said: ΦΠΑ = Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Δεν αποδίδουμε στο κράτος όλο τον ΦΠΑ της πώλησης. Αγοράζω εμπόρευμα 760 + 240ΦΠΑ = 1000 Το πουλάω 1520 + 480ΦΠΑ = 2000 Αποδίδω στο κράτος την προστιθέμενη αξία πώλησης - αγοράς δηλαδή 480-240=240. Με το νέο σύστημα αν έρθεις να πληρώσεις με κάρτα, θα μου παίρνει το κράτος άμεσα 480. Τα 240 που πλήρωσα κατά την αγορά πότε/πώς θα μου τα επιστρέψει / συμψηφίσει το κράτος; ΥΓ. Τυχαίο παράδειγμα το παραπάνω... αν ερχόσουν να ψωνίσεις στο μαγαζί μου θα σε πετούσα έξω γιατί δε μου αρέσει το υφάκι σου. Και για να γίνει πιο κατανοητό σε επίπεδο μεγάλης αλυσίδας, ας πάρουμε για παράδειγμα τον Σκλαβενίτη, μια αλυσίδα που εισπράττει άμεσα τα χρήματα στην λιανική της, ενώ πληρώνει τους προμηθευτές της με πίστωση. Ο Σκλαβενίτης για το 2024 έκανε τζίρο 5,15b ευρώ. Κατά μέσο όρο το μήνα αυτό σημαίνει 430m ή 14m την ημέρα. Υποθετικά μιλώντας, αυτή την στιγμή ο Σκλαβενίτης πληρώνει ΦΠΑ στο κράτος κάθε τέλος του μήνα, από τα 430m τζίρο έστω ότι πρέπει αποδώσει τα 49m (υπολογίζω τον ΦΠΑ με 13% παντού για συντομία). Αν σε ένα μήνα έχει 200m έξοδα, τότε ο ΦΠΑ που πρέπει να του επιστραφεί είναι 23m, άρα τελικά πληρώνει 49-23=26m στο τέλος του μήνα. Εάν περάσει αυτό που θέλει η ΑΑΔΕ, τότε ο Σκλαβενίτης θα αποδίδει σε καθημερινή βάση 14 - (14/1,13) = 1,6m στο κράτος με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα πάρει πίσω την επιστροφή του ΦΠΑ, αφού τους προμηθευτές του τους πληρώνει με πίστωση και δεν υπάρχει περίπτωση η εφορία να επιστρέφει ΦΠΑ πίσω, έστω και σε μηνιαία βάση (πόσω δε μάλλον και σε καθημερινή όπως θα γίνεται η απόδοση του ΦΠΑ). Αποκλείεται να γίνει τέτοιο πράγμα, οι πρώτες που θα διαμαρτυρηθούν θα είναι οι μεγάλες αλυσίδες λιανικής, οι οποίες θα κινδυνεύσουν με λουκέτα. 1
Dinos1973 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:35 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:35 πμ 10 minutes ago, ekrepali said: ΦΠΑ = Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Δεν αποδίδουμε στο κράτος όλο τον ΦΠΑ της πώλησης. Αγοράζω εμπόρευμα 760 + 240ΦΠΑ = 1000 Το πουλάω 1520 + 480ΦΠΑ = 2000 Αποδίδω στο κράτος την προστιθέμενη αξία πώλησης - αγοράς δηλαδή 480-240=240. Με το νέο σύστημα αν έρθεις να πληρώσεις με κάρτα, θα μου παίρνει το κράτος άμεσα 480. Τα 240 που πλήρωσα κατά την αγορά πότε/πώς θα μου τα επιστρέψει / συμψηφίσει το κράτος; ΥΓ. Τυχαίο παράδειγμα το παραπάνω... αν ερχόσουν να ψωνίσεις στο μαγαζί μου θα σε πετούσα έξω γιατί δε μου αρέσει το υφάκι σου. Επαναλαμβάνω διότι διακρίνετε μια έλλειψη κατανόησης. Το ΦΠΑ δεν είναι δικά σας λεφτά, είναι χρήμα που καταβάλλει ο αγοραστής στο κράτος. Απλά πράγματα! 4
ekrepali Δημοσ. Παρασκευή στις 10:44 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:44 πμ 1 minute ago, Dinos1973 said: Επαναλαμβάνω διότι διακρίνετε μια έλλειψη κατανόησης. Το ΦΠΑ δεν είναι δικά σας λεφτά, είναι χρήμα που καταβάλλει ο αγοραστής στο κράτος. Απλά πράγματα! Ρε τι δε καταλαβαινεις; Κι εγώ έχω πληρώσει ΦΠΑ για να αγοράσω το προϊόν πριν το πουλήσω. Δεν εισπράττει το κράτος 2 φορές τον ΦΠΑ. Ούτε αν περάσει το προϊόν από 5 μεσάζοντες θα εισπράξει το κράτος 5 φορές τον ΦΠΑ!!! Εισπράττει τη προστιθέμενη αξία. Αυτη τη δουλειά κάνουν οι λογιστές κάθε 3μηνο... καταχωρούν το σύνολο ΦΠΑ πωλήσεων από τα Ζ, καταχωρούν τον ΦΠΑ που έχουμε πληρώσει στα τιμολόγια... βγαίνει η διαφορά (προστιθέμενη αξία) και τα πληρώνουμε στο κράτος. Αν το κράτος αποφασίσει να παρακρατήσει άμεσα τον ΦΠΑ όταν πουλάω, θα πρέπει να βρει τρόπο και να μου τον επιστέφει άμεσα όταν αγοράζω κάτι με τιμολόγιο. Αλλιώς από τη 1η μέρα το κράτος θα αρχίσει να μας χρωστάει χιλιάρικα! 2
Dinos1973 Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:47 πμ 1 minute ago, ekrepali said: Ρε τι δε καταλαβαινεις; Κι εγώ έχω πληρώσει ΦΠΑ για να αγοράσω το προϊόν πριν το πουλήσω. Δεν εισπράττει το κράτος 2 φορές τον ΦΠΑ. Ούτε αν περάσει το προϊόν από 5 μεσάζοντες θα εισπράξει το κράτος 5 φορές τον ΦΠΑ!!! Εισπράττει τη προστιθέμενη αξία. Αυτη τη δουλειά κάνουν οι λογιστές κάθε 3μηνο... καταχωρούν το σύνολο ΦΠΑ πωλήσεων από τα Ζ, καταχωρούν τον ΦΠΑ που έχουμε πληρώσει στα τιμολόγια... βγαίνει η διαφορά (προστιθέμενη αξία) και τα πληρώνουμε στο κράτος. Αν το κράτος αποφασίσει να παρακρατήσει άμεσα τον ΦΠΑ όταν πουλάω, θα πρέπει να βρει τρόπο και να μου τον επιστέφει άμεσα όταν αγοράζω κάτι με τιμολόγιο. Αλλιώς από τη 1η μέρα το κράτος θα αρχίσει να μας χρωστάει χιλιάρικα! Το ότι στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο οι οικονομίες έχουν λύσει αυτά τα θέματα, αλλά στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε το πώς θα πάνε παρακάτω οι εταιρείες ζόμπι που είναι βάρος στην οικονομία και στην ανάπτυξη με ξεπερνά…..Ελλάδα 2.0 ούτε σε 100 χρόνια πραγματικά! 1 2
nlogginidis Δημοσ. Παρασκευή στις 10:49 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 10:49 πμ (επεξεργασμένο) @ ekrepali Δεν θέλει να το κατανοήσει ο φίλος. Μαλλον τα πολλά χρόνια εργασίας στο εξωτερικό και το εισόδημα άνω των 3.000€ τον μήνα τον έχουν αναβαμίσει σε άλλο επίπεδο. Δεν ασχολείται με εμάς τους πλεμπαίους. Επεξ/σία Παρασκευή στις 10:50 πμ από nlogginidis 1 4
Moderators Malthador Δημοσ. Παρασκευή στις 10:51 πμ Moderators Δημοσ. Παρασκευή στις 10:51 πμ 3 minutes ago, Dinos1973 said: Το ότι στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο οι οικονομίες έχουν λύσει αυτά τα θέματα, αλλά στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε το πώς θα πάνε παρακάτω οι εταιρείες ζόμπι που είναι βάρος στην οικονομία και στην ανάπτυξη με ξεπερνά…..Ελλάδα 2.0 ούτε σε 100 χρόνια πραγματικά! Δεν υπάρχει απολύτως καμία χώρα της ΕΕ που να πληρώνεται ο ΦΠΑ την ώρα της συναλλαγής, εκτός κι αν το έχει επιλέξει η ίδια η επιχείρηση να πληρώνεται έτσι (και πάλι σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις). Αλλά τι καθόμαστε και σου εξηγούμε, αφού είπες ότι ξέρεις πολύ καλά πως λειτουγεί η αγορά. 2 1
Morosana Δημοσ. Παρασκευή στις 11:02 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:02 πμ 11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Το ότι στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο οι οικονομίες έχουν λύσει αυτά τα θέματα, αλλά στην Ελλάδα ακόμα συζητάμε το πώς θα πάνε παρακάτω οι εταιρείες ζόμπι που είναι βάρος στην οικονομία και στην ανάπτυξη με ξεπερνά…..Ελλάδα 2.0 ούτε σε 100 χρόνια πραγματικά! Απ' ότι έχω καταλάβει εσύ είσαι μισθωτός, πληρώνεις τελική τιμή με ΦΠΑ και βγαίνεις απ' την εξίσωση, ούτε σε νοιάζει ποτέ και από ποιον θα αποδοθεί στο τέλος ο ΦΠΑ. Αν γίνει αυτό που λέει το κράτος το μόνο που θα κερδίσεις είναι η ικανοποίηση ότι χτυπάνε τις επιχειρήσεις το κεφάλαιο κτλ αλλά στην πραγματικότητα όλο το επιπλέον κόστος που θα φέρει αυτό πάλι στο κεφάλι σου θα πέσει σαν καταναλωτης. Πιο απλό δεν γίνεται 2
Dinos1973 Δημοσ. Παρασκευή στις 11:05 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:05 πμ 12 minutes ago, nlogginidis said: @ ekrepali Δεν θέλει να το κατανοήσει ο φίλος. Μαλλον τα πολλά χρόνια εργασίας στο εξωτερικό και το εισόδημα άνω των 3.000€ τον μήνα τον έχουν αναβαμίσει σε άλλο επίπεδο. Δεν ασχολείται με εμάς τους πλεμπαίους. Καταλαβαίνω τον πόνο σας, τώρα θα μου πεις γιατί ασχολείσαι….ελα ντε. Απλά γελώ με την επιχειρηματικότητα αλά Greece, με το μικρομάγαζο τις γειτονιάς, ή χειρότερα τον εμποράκο….συνεχίστε έτσι, καλύτερα να μην έχουμε όλοι εμείς ανταγωνισμό που θα ρίξε τους μισθούς μας. 2
ekrepali Δημοσ. Παρασκευή στις 11:06 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:06 πμ 1 minute ago, Malthador said: Αλλά τι καθόμαστε και σου εξηγούμε, αφού είπες ότι ξέρεις πολύ καλά πως λειτουγεί η αγορά. Δε πάει χαμένη η κουβέντα... υπάρχουν κι άλλοι που έχουν άγνοια πώς λειτουργεί το λογιστικό κομμάτι της αγοράς και τι προβλήματα θα προκύψουν με μια τόσο απότομη αλλαγή. Αν το κράτος δεν μας επιστρέφει άμεσα τον ΦΠΑ στην αγορά τιμολογίων και παρακρατά άμεσα τον ΦΠΑ στην πωληση, πολύ απλά θα μπούμε μέσα όλοι μέχρι το λαιμό. Όχι μόνο οι μικροί αλλά και η μεσαία αλυσίδα. Κι οι πρώτοι που θα μείνουν απλήρωτοι για κάνα 2 μήνες θα είναι υπάλληλοι... διότι εφορία, εφκα, ενοίκια και λοιπά λειτουργικά έξοδα θα πάρουν προτεραιότητα. 1
Morosana Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:09 πμ 2 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Καταλαβαίνω τον πόνο σας, τώρα θα μου πεις γιατί ασχολείσαι….ελα ντε. Απλά γελώ με την επιχειρηματικότητα αλά Greece, με το μικρομάγαζο τις γειτονιάς, ή χειρότερα τον εμποράκο….συνεχίστε έτσι, καλύτερα να μην έχουμε όλοι εμείς ανταγωνισμό που θα ρίξε τους μισθούς μας. Αν ανέβει το κόστος προϊόντων υπηρεσιών ο μισθός σου θα πέσει ακόμα και να παραμείνει ίδιος
nlogginidis Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 πμ 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Καταλαβαίνω τον πόνο σας, τώρα θα μου πεις γιατί ασχολείσαι….ελα ντε. Απλά γελώ με την επιχειρηματικότητα αλά Greece, με το μικρομάγαζο τις γειτονιάς, ή χειρότερα τον εμποράκο….συνεχίστε έτσι, καλύτερα να μην έχουμε όλοι εμείς ανταγωνισμό που θα ρίξε τους μισθούς μας. Δεν έχω κανέναν πόνο αδερφέ. Δόξα τω Θεώ πληρώνω τα πάντα πριν την ώρα τους. Βέβαια το καλό σου κράτος με έχει μόνιμα μέσα γύρω στα 10.000€ ΦΠΑ και περίπου 30.000 με 40.000 σε αμοιβές που θα τα πάρω πάντα με 6 με 12 μήνες μετά την παράδοση. Αλλά δεν έχω δουλέψει στο εξωτερικό. Πλέμπα... 1
ekrepali Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:24 πμ (επεξεργασμένο) 30 minutes ago, Dinos1973 said: Απλά γελώ με την επιχειρηματικότητα αλά Greece, Μπορώ κι εγώ μια μέρα να φτιάξω ένα προφίλ και να το παίξω εφοπλιστής... το θέμα είναι ότι κάποιος που έχει λύσει το πρόβλημα διαβίωσης δε θα σπαταλούσε το χρόνο του στο insomnia για τέτοιες αντιπαραθέσεις. Συνεπώς είτε είσαι ψεύτης/ψεύτρα είτε έχεις άλλα προβλήματα που πρέπει να λύσεις... Επεξ/σία Παρασκευή στις 11:35 πμ από ekrepali 3 3
mindreader Δημοσ. Παρασκευή στις 11:28 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:28 πμ 35 minutes ago, Malthador said: Δεν υπάρχει απολύτως καμία χώρα της ΕΕ που να πληρώνεται ο ΦΠΑ την ώρα της συναλλαγής, εκτός κι αν το έχει επιλέξει η ίδια η επιχείρηση να πληρώνεται έτσι (και πάλι σε ορισμένες περιπτώσεις και υπό προϋποθέσεις). Αλλά τι καθόμαστε και σου εξηγούμε, αφού είπες ότι ξέρεις πολύ καλά πως λειτουγεί η αγορά. Ειναι γνωστο οτι η Ελλαδα σε πολλα ζητηματα, εχει χαρακτηριστει ως το πειραματοζωο της ΕΕ. Της ΕΕ που πνεει τα λοισθια, να το λεμε κι αυτο. Ενα μας ζητανε, δεκα δινουμε. Μιλαμε για τοση ελληνικη λεβεντια. Πρωτοστατουμε σε οτι κουλο σκεφτει καποιος, ειτε στην ΕΕ, ειτε χαρτογιακας των δουλευταραδων που τρεχουν τα υπουργεια μας και δεν εχουν κολησει ενσημο στη ζωη τους... 1 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις