Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε

Γνωρίζω μαγαζάτορες που σε βάζουν να πληρώσεις πιο ακριβά αν το κάνεις με κάρτα, αυτό σημαίνει ότι δεν συμφέρει αυτούς που δέχονται τα χρήματα.

πιο ακριβα εννοεις στην τιμη καταλογου, και οταν δινεις μετρητα σου κανει "εκπτωση" ?

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
44 λεπτά πριν, geomrk είπε

πιο ακριβα εννοεις στην τιμη καταλογου, και οταν δινεις μετρητα σου κανει "εκπτωση" ?

Σε παντοπωλείο χωρίς κατάλογο μου έτυχε αυτό.

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Mhdenistis είπε

Σε παντοπωλείο χωρίς κατάλογο μου έτυχε αυτό.

Κατάλαβα ακριβώς,έχω δουλέψει με παντοπωλεία στο παρελθόν. Που να δεις τι γίνεται στα παντοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, 1comment είπε

Προκύπτει από την πηγή που παρέθεσα και όλα τα σαητ που έχουν δημοσιεύσει την είδηση. Ναι αυτό που λες δεν αλλάζει, αλλά θα γίνεται μόνο σε μικρές επιχειρήσεις. Σε αλυσίδες-εταιρίες κλπ το ξεχνάς. Όπως και να χει, θα είναι μια μεγάλη ανατροπή στις ζωές όλων μας και το έβαλα εδώ ως συζήτηση. Και το βασικό είναι ότι θα γίνει με πολύ έμμεσο-ύπουλο τρόπο. Δεν θα πουν ευθέως καταργούμε τα μετρητά. Θα πουν "πληρώστε με κάρτα για να εισπράττουμε το φπα στη συναλλαγή". Τα μετρητά θα τα αφήσουν σε κυκλοφορία μόνο για χρήση μεταξύ μας (δανεικά, ενοίκια) και γενικά για δουλειές που δεν έχουν φπα!

πως θα γίνεται απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ στην τραπεζική μεταφορά; πως γνωρίζει η ΑΑΔΕ εάν αυτό που αγοράζει ο πελάτης έχει 24% ΦΠΑ ή λιγότερο;

3 ώρες πριν, 1comment είπε

Γενικά η ααδε και ο υπουργός είναι κατά των μετρητών και το λένε ευθέως ότι για λόγους φοροδιαφυγής θέλουν να τα μειώσουν στις συναλλαγές και ήδη το έκαναν (τελευταίο μέτρο κατάργηση στις αγορές ακινήτων). Πιστεύω ότι δυστυχώς θα βρεθούμε προ τετελεσμένων γεγονότων. Όχι αύριο. Αλλά ούτε και σε 15 χρόνια. 

εάν κάποιος θέλει να δώσει μαύρα θα τα δώσει. το πρόβλημα δεν είναι να συμφωνηθεί μία τιμή και τα μισά να είναι μετρητά και τα υπόλοιπα μέσω τράπεζας. έτσι και αλλιώς στο συμβόλαιο θα γραφτούν της τράπεζας...

2 ώρες πριν, 1comment είπε

Για την υποχρεωτική χρήση ηλεκτρ. πληρωμών λες ή για την αυτόματη είσπραξη φπα; Γιατί το δεύτερο δεν είναι φαντασιακό, υπάρχει αναρτημένο στο σαητ της ααδε με όσα θα κάνει ως το 2029. Συμφωνώ ότι είναι πολλά που πρέπει να εξεταστούν και δεν θα είναι εύκολο και κατά τη δική μου γνώμη είναι ανέφικτο. Αλλά θυμάμαι ότι αυτά λέγαμε και όταν έλεγαν για ηλεκτρονική τιμολόγηση, μείωση ορίου μετρητών στα 500Ε, διασύνδεση ταμειακών με pos και πολλά άλλα. Οπότε ας κρατάμε μικρό καλάθι αν θα το κάνουν ή όχι. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε διαπιστώσει ότι η ααδε κάνει αυτά που θέλει στο τέλος με όποιες συνέπειες. Και έχει κάνει σκληρά πράγματα ως προς τα μετρητά.

Να θυμίσω και την υποχρέωση πληρωμής 30% του εισοδήματος με κάρτα, αλλιώς πρόστιμο. Αν θα το ακούγαμε αυτό τη δεκαετία του 90 ή του 2000 θα λέγαμε δεν θα γίνει ποτέ! Τελικά το δεχτήκαμε κανονικά.

τα 500 όριο στα μετρητά παρακάμπτεται εύκολα εάν ο πελάτης δεν πρόκειται να αγοράσει ένα αντικείμενο που να αξίζει άνω των 500 αλλά κάτι που αθροίζουν 500. μπορείς να κόψεις πολλαπλές αποδείξεις πχ και να το παρακάμψεις. δεν είναι παράνομο αυτό

2 ώρες πριν, Malthador είπε

Και για τα δύο. Δεν μου λέει κάτι το ότι είναι αναρτημένο, δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Πες εσύ ότι είσαι S/M και εγώ είμαι η Coca-Cola. Έχουμε συμφωνήσει λοιπόν, ότι κάθε τέλος του μήνα θα μου δίνεις μια τρίμηνη επιταγή για μου εξοφλείς το μήνα που παρήλθε. Πώς θα εφαρμοστεί η αυτόματη είσπραξη ΦΠΑ σε κάτι τέτοιο;

Για μένα μακάρι να γίνει αυτό, να καταργηθούν εντελώς τα μετρητά μαζί με τους μεταχρονολογημένους τρόπους πληρωμής και να γίνονται όλες οι πληρωμές ηλεκτρονικά με την έκδοση του τιμολογίου ή της απόδειξης.

Όλα τα μακάρι βασικά, αλλά δεν πρόκειται να γίνει αυτό το πράγμα, όχι για τα επόμενα 30 χρόνια ξέρω 'γω.

προφανώς δεν θα ισχύει για την χονδρική. το κράτος θα εισπράττει την λιανική άμεσα και την χονδρική θα στην επιστρέφει μετά από 1-2 χρόνια. άτοκο δάνειο θα σου παίρνει.

1 ώρα πριν, Fan είπε

Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το άλλο. Πες ότι κάποιος εισπράττει σε μετρητά. Μαύρα.

Μετά πάει και τα καταθέτει στην τράπεζα κάθε μέρα, βδομάδα, μήνα κτλ. Υπάρχει κάποιο όριο που μπορεί να το κάνει ή άνετα όλοι μπορούν να σκάνε μύτη στον γκισέ και να λένε πάρε 5.000 ευρώ;

εάν πάρεις μαύρα ποιος ο λόγος να τα περάσεις στην τράπεζα; τα μαύρα μένουν μαύρα. εάν παρ ελπίδα θέλεις να τα βάλεις στην τράπεζα δε νομίζω κάποιος υπάλληλος θα σε σταματήσει αλλά μπορεί εάν το κάνεις συχνά να χτυπήσει καμπανάκι στην ΑΑΔΕ.

• Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, james01gr said:

προφανώς δεν θα ισχύει για την χονδρική. το κράτος θα εισπράττει την λιανική άμεσα και την χονδρική θα στην επιστρέφει μετά από 1-2 χρόνια. άτοκο δάνειο θα σου παίρνει.

Ξανά, μην σκέφτεστε το ψιλικατζίδικο: θα δεχθεί ο Σκλαβενίτης, ο Γερμανός, ο Κωτσόβολος, η Shell, η ΔΕΗ, η Aegean κλπ να αποδίδουν ΦΠΑ την στιγμή της πληρωμής για να λάβουν πίσω μετά από μήνες τον ΦΠΑ των εξόδων τους; 

Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

• Like 1
Δημοσ.
49 minutes ago, james01gr said:

πως θα γίνεται απευθείας είσπραξη του ΦΠΑ στην τραπεζική μεταφορά; πως γνωρίζει η ΑΑΔΕ εάν αυτό που αγοράζει ο πελάτης έχει 24% ΦΠΑ ή λιγότερο;

Στέλνει η ταμειακή μηχανή την απόδειξη στην ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο.

Γράφει ποσό, φπα, αν έχει πληρωμή με κάρτα ή μετρητά... τα πάντα.

Spoiler

1.jpg.bd123f3809c06f1b3bcc7f3821954b3a.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, afentiko είπε

Αδερφέ, μπορεί να ακούγεται "άσχημο" αλλά δε χρειάζεται να έχουμε από ένα καφέ και σουβλατζίδικο σε κάθε τετράγωνο(παράδειγμα). Ας έχουμε 1 (μεγάλο) σουβλατζίδικο σε κάθε γειτονιά, με αντίστοιχο προσωπικό για να εξυπηρετήσει το πελατολόγιο των 10 σουβλατζίδικων που θα υπήρχαν εκεί με τα τωρινά δεδομένα και να έχει τον τζίρο από την κατανάλωση όλης της γειτονιάς. Καλώς ή κακώς να επικρατήσει ο "δυνατός" και αυτός που αντέχει. Αυτά που λένε για το "μαγαζάκι της γειτονιάς" δεν στέκει οικονομικά, είναι καθαρά συναισθηματικό επιχείρημα. 

Άσχημο (θα) είναι για την τσέπη σου και μόνο. Δεν έχεις καταλάβει ότι ο μόνος λόγος που δεν έχει πάει το σουβλάκι 4,5-5Ε και ο καφές 3-3,5 είναι ο ανταγωνισμός και τα πολλά μαγαζιά. Είναι ο φόβος ότι αν τα ανεβάσουν πολύ, θα τους χτυπήσουν οι μικροί. Αν οι μικροί κλείσουν και μείνουν μόνο 2-3 σουβλατζίδικα όπως λες σε μία πόλη, οι τιμές την επόμενη μέρα θα βαρέσουν +30% χαλαρά. Σου λέει δεν έχω κοντινό ανταγωνισμό, θα πουλάω όσο θέλω!

Το ίδιο σκεπτικό ισχύει για όλα τα μαγαζιά, όχι μόνο στην εστίαση. Ο ανταγωνισμός σε κάνει να πουλάς φτηνά. Αν τελειώσει ο ανταγωνισμός, κάνεις ό,τι θέλεις. Εγώ πουλάω παπούτσια. Έχω μια φτηνή αλυσίδα στην πόλη μου. Πιστεύεις ότι αν έκλεινε, δεν θα ανέβαζα τις τιμές έστω 3-5Ε  εφόσον μετά θα είμουν εγώ ο φτηνότερος;

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 3
Δημοσ.
4 hours ago, Malthador said:

Ξανά, μην σκέφτεστε το ψιλικατζίδικο: θα δεχθεί ο Σκλαβενίτης, ο Γερμανός, ο Κωτσόβολος, η Shell, η ΔΕΗ, η Aegean κλπ να αποδίδουν ΦΠΑ την στιγμή της πληρωμής για να λάβουν πίσω μετά από μήνες τον ΦΠΑ των εξόδων τους; 

Μιλάμε για δισεκατομμύρια ευρώ, δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.

Το ΦΠΑ που εισπράττουν από τον καταναλωτή δεν ανοίκει στο κατάστημα, επιχείρηση, τι δεν καταλαβαίνεις πραγματικά.

• Like 4
  • Moderators
Δημοσ.
55 minutes ago, Dinos1973 said:

Το ΦΠΑ που εισπράττουν από τον καταναλωτή δεν ανοίκει στο κατάστημα, επιχείρηση, τι δεν καταλαβαίνεις πραγματικά.

Ούτε ο ΦΠΑ που πληρώνουν για τις αγορές που κάνουν ανήκει στους προμηθευτές τους.

Βασικά ξέρεις πως δουλεύει ο ΦΠΑ, πώς εκπίπτει και πώς πληρώνεται ή απλά είπες να πετάξεις κάτι άσχετο;

Δημοσ.
6 hours ago, Malthador said:

Ούτε ο ΦΠΑ που πληρώνουν για τις αγορές που κάνουν ανήκει στους προμηθευτές τους.

Βασικά ξέρεις πως δουλεύει ο ΦΠΑ, πώς εκπίπτει και πώς πληρώνεται ή απλά είπες να πετάξεις κάτι άσχετο;

Ξέρω καλά πώς δουλεύει το ΦΠΑ αλλά ελληνικά! Το ότι δεν είναι κεφάλαιο κίνησης για τον επιχειρηματία εσύ το ξέρεις?

• Like 1
Δημοσ.

Το ΦΠΑ εξόδων ποτέ δεν κατάλαβα γιατί το πληρώνουμε και μετά μας το "επιστρέφει" το κράτος. Δεν θα έπρεπε εξ αρχής να μην το πληρώνουμε και να τελειώνει εκεί; Εφόσον αγοράζεις κάτι με τιμολόγιο το αγοράζεις με τιμή χωρίς ΦΠΑ και τέλος. Λέω κάτι λάθος;

• Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, Morosana είπε

Αν βάλουν οι drug dealers, οι λαθρέμποροι καυσίμων, οι traffickers και λοιποί pos ίσως γίνει κάτι τέτοιο 😛 

Ανεργοι θα μείνουμε...

• Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, Dinos1973 said:

Ξέρω καλά πώς δουλεύει το ΦΠΑ αλλά ελληνικά! Το ότι δεν είναι κεφάλαιο κίνησης για τον επιχειρηματία εσύ το ξέρεις?

Σωστά τα λες αλλά οι μικρές επιχειρήσεις ελλείψει ρευστότητας, χρησιμοποιούν την προείσπραξη του ΦΠΑ για τις ανάγκες τις επιχείρησης (μέχρι να έρθει η ώρα να τον αποδώσουν στον 3μηνο). Όταν είναι γνωστό ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν έχει ρευστότητα, η άμεση είσπραξη του ΦΠΑ θα τους βάλει λουκέτο. Αν μικρύνει ο ανταγωνισμός, θα ανέβουν οι τιμές για τον καταναλωτή... απλό είναι.

Ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις πχ σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιούν τα εκατομμύρια του ΦΠΑ για εμπόριο... είναι σαν ένα άτοκο δάνειο 3 μηνών. Και σαν μην έφτανε αυτό, πληρώνουν και εκατοντάδες προμηθευτές με πίστωση και τους υπαλλήλους με καθυστέρηση. Αν έπρεπε να πληρώσουν όλες τις οφειλές στην ώρα τους... θα έπρεπε είτε να βάλουν χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα, είτε να πάρουν δάνειο. Και σ'αυτή τη περίπτωση ο καταναλωτής θα πληρώσει τη νύφη.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, ekrepali said:

Σωστά τα λες αλλά οι μικρές επιχειρήσεις ελλείψει ρευστότητας, χρησιμοποιούν την προείσπραξη του ΦΠΑ για τις ανάγκες τις επιχείρησης (μέχρι να έρθει η ώρα να τον αποδώσουν στον 3μηνο). Όταν είναι γνωστό ότι 1 στις 3 επιχειρήσεις δεν έχει ρευστότητα, η άμεση είσπραξη του ΦΠΑ θα τους βάλει λουκέτο. Αν μικρύνει ο ανταγωνισμός, θα ανέβουν οι τιμές για τον καταναλωτή... απλό είναι.

Ακόμα και οι μεγάλες επιχειρήσεις πχ σούπερ μάρκετ, χρησιμοποιούν τα εκατομμύρια του ΦΠΑ για εμπόριο... είναι σαν ένα άτοκο δάνειο 3 μηνών. Και σαν μην έφτανε αυτό, πληρώνουν και εκατοντάδες προμηθευτές με πίστωση και τους υπαλλήλους με καθυστέρηση. Αν έπρεπε να πληρώσουν όλες τις οφειλές στην ώρα τους... θα έπρεπε είτε να βάλουν χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα, είτε να πάρουν δάνειο. Και σ'αυτή τη περίπτωση ο καταναλωτής θα πληρώσει τη νύφη.

Αναφέρεστε σε εταιρίες Ζόμπι, που η ύπαρξη τους δεν προσφέρει τίποτα στην οικονομία, εάν δεν μπορούν να κλείσουν. με το ζόρι δηλαδή θα επιδοτούμε την ύπαρξη τους; σχετικά με τα σούπερ μάρκετ, πλάκα κανείς με την κερδοφορία που έχουν;;; ήμαρτον επιτέλους με την επιχειρηματικότητα αλλά Ελλαδιστάν που την επιδοτεί ο έλληνας φορολογούμενος....

Επεξ/σία από Dinos1973
  • Thanks 1
  • Confused 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, ekrepali είπε

Αν δηλαδή, αύριο το κράτος αποφασίσει να καταργήσει τελείως το ΦΠΑ, αυτές οι εταιρείες τι θα κάνουν;

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...