Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 8/2/2025 στις 12:10 ΜΜ, 1comment είπε

Το να σου κόψει 24% λόγω μετρητών δεν παίζει. Και υπάρχει εξήγηση. Αν είναι πιστωτικός στο φπα, δεν θα πληρώσει φπα. Άρα γιατί να σου χαρίσει 24%; Προσωπικά ένα 10-15% τους κάνω και συμβιβάζονται. 

εξηγηση για αυτο υπαρχει. Εξηγηση στο πως κραταει μαγαζι ανοιχτο και ταυτοχρονα ειναι πιστωτικος σε ΦΠΑ σε μονιμη βαση δεν υπαρχει! ή μαλλον ξεχασα... υπαρχει! ειναι τοσο λαμογιο που δεν κραταει ουτε τα προσχηματα. Ουτε την αληθοφανεια οπως λεει ο λογιστης μου.

• Like 1
  • Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
13 ώρες πριν, Vstromrider είπε

εξηγηση για αυτο υπαρχει. Εξηγηση στο πως κραταει μαγαζι ανοιχτο και ταυτοχρονα ειναι πιστωτικος σε ΦΠΑ σε μονιμη βαση δεν υπαρχει! ή μαλλον ξεχασα... υπαρχει! ειναι τοσο λαμογιο που δεν κραταει ουτε τα προσχηματα. Ουτε την αληθοφανεια οπως λεει ο λογιστης μου.

Προφανώς ναι, αν είναι μόνιμα πιστωτικός στο φπα δεν υπάρχει εξήγηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάποιος τέτοιος. Μόνο νέα επιχείρηση μπορώ να σκεφτώ. Προσωπικά έχω 2 χρόνια να είμαι έστω για ένα τρίμηνο πιστωτικός.

Δημοσ.
14 hours ago, Vstromrider said:

μπορει να ειναι νεο μαγαζι που προφανως στην αρχη μπαινει μεσα.Δυο χρονια αρχη ειναι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, dsi44 είπε

μπορει να ειναι νεο μαγαζι που προφανως στην αρχη μπαινει μεσα.Δυο χρονια αρχη ειναι.

Προφανώς. Ή να είναι αρχή σεζον που π.χ. τα εμπορικά αγοράζουν εμπορεύματα 3 μηνών και πολλές φορές είναι πιστωτικοί. 

Γενικά σχολιάζουν το θέμα του φπα άτομα που δεν έχουν επιχείρηση, δεν ξέρουν τι γράφουν και μετά καθόμαστε να εξηγούμε σεντόνια ή απολογούμαστε (κακώς βέβαια). Ας μείνουν στα του καταναλωτή. 

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επι του προκειμενου, ετυχα προπερσι σε πασχα των καθολικων σε μεγαλο ελληνικο σουπερμαρκετ, που οι περισσοτερες καρτες δε δουλευαν γιατι ειχε πεσει το συστημα. Οποιος δεν ειχε μετρητα, εμενε με το ...καροτσι στο χερι.

Visa και Mastercard τραβανε πανω απο 250 εκατ € απο τη χωρα το χρονο (γιατι νομιζετε οτι βγηκε το IRIS, για να φανε απο αυτα οι τραπεζες).

Μην παμε στο τι θα γινει σε περιπτωση πολεμου με γειτονα...

https://www.theguardian.com/world/2024/oct/30/sweden-and-norway-rethink-cashless-society-plans-over-russia-security-fears

Επεξ/σία από gpapadakis
  • Like 2
Δημοσ.
10 ώρες πριν, 1comment είπε

Προφανώς ναι, αν είναι μόνιμα πιστωτικός στο φπα δεν υπάρχει εξήγηση. Δεν νομίζω ότι υπάρχει πλέον κάποιος τέτοιος. Μόνο νέα επιχείρηση μπορώ να σκεφτώ. Προσωπικά έχω 2 χρόνια να είμαι έστω για ένα τρίμηνο πιστωτικός.

γιατι νομιζεις φορολογηθηκαν οι ελ επαγγελματιες με τεκμηρια ? 8/10 εγραφαν ζημιες επι συναπτα ετη.

• Like 2
Δημοσ.
Στις 9/2/2025 στις 7:51 ΜΜ, viman είπε

Επίσης κάτι άλλο! πολλές κάρτες  έχουν προγράμματα πιστότητας πχ yellow, goformore κλπ. Σου επιστρέφουν ένα ποσό πίσω, συνήθως δεν γίνεται με τα μετρητά (μόνο σε περίπτωση "μαύρων").

Δείτε εδώ μια ανάλυση:

https://www.moneyonline.gr/news/pies-trapezes-sas-kanoun-doro-os-1000-euro-kathe-chrono-choris-na-echete-katathesis/

Ψευδης τιτλος - clickbait και χυδαια προπαγανδα υπερ των καρτων και των τραπεζων, χειροτερη κοροϊδια κι απο το hliuio επιχειρημα περι μειωσης φορων λογω παταξης φοροδιαφυγης.

Δημοσ.
12 hours ago, gpapadakis said:

Επι του προκειμενου, ετυχα προπερσι σε πασχα των καθολικων σε μεγαλο ελληνικο σουπερμαρκετ, που οι περισσοτερες καρτες δε δουλευαν γιατι ειχε πεσει το συστημα. Οποιος δεν ειχε μετρητα, εμενε με το ...καροτσι στο χερι.

Visa και Mastercard τραβανε πανω απο 250 εκατ € απο τη χωρα το χρονο (γιατι νομιζετε οτι βγηκε το IRIS, για να φανε απο αυτα οι τραπεζες).

Μην παμε στο τι θα γινει σε περιπτωση πολεμου με γειτονα...

https://www.theguardian.com/world/2024/oct/30/sweden-and-norway-rethink-cashless-society-plans-over-russia-security-fears

Σε περίπτωση πολέμου με τα μετρητά θα είσαι βασιλιάς   όπως και στην Κατοχή

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, sdikr said:

Σε περίπτωση πολέμου με τα μετρητά θα είσαι βασιλιάς   όπως και στην Κατοχή

Σε περιπτωση πολεμου τα μετρητα ειναι αχρηστα!! στην κατοχη λιρες χρησιμοποιουσαν....επιτελους διαβαστε λιγο!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Σε περιπτωση πολεμου τα μετρητα ειναι αχρηστα!! στην κατοχη λιρες χρησιμοποιουσαν....επιτελους διαβαστε λιγο!

Χρησιμοποιούσαν λίρες γιατί ήταν global μιας και η δραχμή δεν είχε αξία. Τώρα έχεις κοινό νόμισμα δεν υπάρχει η ανάγκη της λίρας 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
23 minutes ago, Dinos1973 said:

ξυπνα δεν ειναι εθνικο νομισμα το ευρω για να καταρρευσει σε περιπτωση πολεμου με τουρκια,μια χαρα αξια θα εχει αφου στηριζεται οπο ολη την ευρωζωνη.

• Like 1
  • Haha 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...