Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NT1G είπε

Συνεχίσεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν πειράζει.

Μια χαρά καταλαβαίνω και μια χαρά καταλαβαίνεις κι εσύ. Ασχέτως αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα.

• Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μου αρέσει που κάποιοι βρίσκεται κάποιες χώρες (πχ  Σουηδία) και απομονώνεται μόνο αυτό που σας συμφέρει αλλά τα 15… 20  που έχουν  εφαρμόσει  και ισχύουν εδώ και χρόνια σε αυτές τις  χώρες και δεν σας συμφέρουν τα εξορκίζεται όπως ο διάβολος το λιβάνι….

Μου θυμίζεται κάποιους πολιτικούς που όταν θέλουν να εφαρμόσουν κάτι μας λένε ότι αυτό ισχύει σε τόσες χώρες … αλλά ξεχνάνε αντίστοιχα να μας πούν ότι σ αυτές τις χώρες δικάζονται και υπουργοί, πρωθυπουργοί  και λοιποί υψηλά ιστάμενοι…..

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, sdikr είπε

Νομίζω οτι αυτό αξίζει να είναι σε βιβλίο γκίνες με τις δικαιολογίες για το γιατί δεν θέλει κάποιος την κάρτα

Κανε αίτηση στο βιβλίο γκίνες να το βάλουν. 

4 ώρες πριν, spinemm είπε

Δηλαδη για τα δικα σου ψυχολογικα ή/και αλλων πρεπει να παμε παλι πισω....με οτι συνεπαγεται αυτο σε φοροδιαφυγη...μαλιστα!!!

Οσο για το "εβγαιναν εξω κλπ" λυνεται μια χαρα....να παρουν μετρο, τραμ, λεωφορειο, ποδια και να πανε για περπατημα, εαν δε εισαι σε χωριο ακομα καλυτερα περπατημα στη φυση ηρεμει και αναζωογονει...και δεν το λεω με καμμια δοση ειρωνειας....

Ξαναδιάβασε τι έγραψα γιατί δεν έχω την όρεξη σου. Ότι του γουστάρει θα κάνει ο καθένας για να νιώσει καλά, άμα θέλει θα πάρει το μέτρο, το τραμ κτλ. Απλά να θυμίσω εδώ ότι ακόμα και πριν χρόνια, όταν άνοιγαν θέματα περί λεωφορείων κτλ, μέλη του φόρουμ έκραζαν ηλικιωμένους επειδή τις καθημερινές έμπαιναν και έπιαναν θέσεις στα ΜΜΜ αντί να κάθονται εκεί οι νεοι και εργαζόμενοι. Για να καταλάβετε πόσο εμπάθεια επικρατεί και μόνο. 

Όσο για τα άλλα. ΝΑΙ, φυσικά αν κάτι βοηθάει ψυχολογικά μερίδα ατόμων να μην ξεσπανε και να μην νιώθουν άσχημα πρέπει να διατηρείται. Η κάρτα και τα μετρητά πρέπει να είναι προαιρετικά για τον πελάτη και όχι υποχρεωτικά, ειδικά όταν μιλάμε για μαγαζιά λιανικής, ψιλικά, εστίαση και σούπερ μάρκετ, όχι για άλλες συναλλαγές πχ ακίνητα, ΙΧ. Ούτε μίλησα για απαγόρευση καρτών. Αλλά εδω μέσα ο καθένας διαβάζει ότι καταλαβαίνει, στου κουφού την πορτα όσο θέλεις βροντα.

3 ώρες πριν, keleystis είπε

Εγώ προτείνω να δωθεί μια καραμπίνα χράπα-χρούπα σε όλους αυτούς, απεριόριστα φυσίγγια  και το ελεύθερο να εκτελούν όποιον βλέπουν να κάνει συναλλαγές με κάρτα αντί για μετρητών.

Όταν θα σε παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς σου επειδή πήγαν να ψωνίσουν και η κάρτα δεν δέχεται την συναλλαγή και δεν θα έχουν αλλα μετρητά ούτε τρόφιμα στο σπίτι, τότε έλα να τα γράψεις αυτά. Προφανώς η κάρτα δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, αυτοί θα ξέχασαν πάλι το ΡΙΝ η θα το έγραψαν λάθος. Ένα απλό παράδειγμα, μπορώ να βρω χίλια ακόμα. 

Επεξ/σία από mariosnik_
  • Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, keleystis είπε

Εγώ προτείνω να δωθεί μια καραμπίνα χράπα-χρούπα σε όλους αυτούς, απεριόριστα φυσίγγια  και το ελεύθερο να εκτελούν όποιον βλέπουν να κάνει συναλλαγές με κάρτα αντί για μετρητών.

Σου έχει τύχει ποτέ να πας σούπερ μάρκετ και να έχει κολλήσει το taxis, να περνάνε όσοι έχουν μετρητά και αυτοί με κάρτα αναμονή ή να τα αφήνουν και να φεύγουν; Ειδικά κάτι Σάββατα και α χαρά κολλαει. Να έχει έρθει πελάτης στο μαγαζί και να μην μπορεί να πληρώσει επειδή δεν ολοκληρώνεται η διασύνδεση και να τρέχει να βγάζει μετρητά για να με πληρώσει; Και μην μου πεις για iris γιατί πολλοί δεν χρησιμοποιούν καν το ebanking. 

Πολλοι ζείτε σε ένα σύννεφο που λόγω έλλειψης τριβής με την καθημερινότητα σας κάνει να πιστεύετε πως όλα στον κόσμο γίνονται με ένα κουμπί. Ε δεν γίνονται. 

Πάμε στα άσχημα που είναι τώρα και επικαιρα. Γίνεται ένας σεισμός, black out παντου. Έχεις ζήσει σεισμό; Εγώ έχω ζήσει και θυμάμαι τι είχε γινει. Θες να πάρεις είδη πρώτης ανάγκης. Νερό,γάλα,ψωμι κτλ. Δεν λειτουργεί η διασύνδεση να πληρώσεις με κάρτα. Τι κάνεις; Ψοφάς της πεινας; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα παιδιά. 

• Like 3
Δημοσ.
1 hour ago, mariosnik_ said:

Κανε αίτηση στο βιβλίο γκίνες να το βάλουν. 

Ξαναδιάβασε τι έγραψα γιατί δεν έχω την όρεξη σου. Ότι του γουστάρει θα κάνει ο καθένας για να νιώσει καλά, άμα θέλει θα πάρει το μέτρο, το τραμ κτλ. Απλά να θυμίσω εδώ ότι ακόμα και πριν χρόνια, όταν άνοιγαν θέματα περί λεωφορείων κτλ, μέλη του φόρουμ έκραζαν ηλικιωμένους επειδή τις καθημερινές έμπαιναν και έπιαναν θέσεις στα ΜΜΜ αντί να κάθονται εκεί οι νεοι και εργαζόμενοι. Για να καταλάβετε πόσο εμπάθεια επικρατεί και μόνο. 

Όσο για τα άλλα. ΝΑΙ, φυσικά αν κάτι βοηθάει ψυχολογικά μερίδα ατόμων να μην ξεσπανε και να μην νιώθουν άσχημα πρέπει να διατηρείται. Η κάρτα και τα μετρητά πρέπει να είναι προαιρετικά για τον πελάτη και όχι υποχρεωτικά, ειδικά όταν μιλάμε για μαγαζιά λιανικής, ψιλικά, εστίαση και σούπερ μάρκετ, όχι για άλλες συναλλαγές πχ ακίνητα, ΙΧ. Ούτε μίλησα για απαγόρευση καρτών. Αλλά εδω μέσα ο καθένας διαβάζει ότι καταλαβαίνει, στου κουφού την πορτα όσο θέλεις βροντα.

Όταν θα σε παίρνουν τηλέφωνο οι γονείς σου επειδή πήγαν να ψωνίσουν και η κάρτα δεν δέχεται την συναλλαγή και δεν θα έχουν αλλα μετρητά ούτε τρόφιμα στο σπίτι, τότε έλα να τα γράψεις αυτά. Προφανώς η κάρτα δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα, αυτοί θα ξέχασαν πάλι το ΡΙΝ η θα το έγραψαν λάθος. Ένα απλό παράδειγμα, μπορώ να βρω χίλια ακόμα. 

Και επειδή λόγο ηλικίας ή λόγο άλλων θεμάτων κάποιες μικρές μειοψηφίες έχουν θέμα θα κάνουνε ξεχωριστή πολιτική…. Μάλιστα! Όπως ανέφεραν και άλλοι υπάρχουν ειδικοί για αυτές τις περιπτώσεις, δεν είμαστε οι υπόλοιποι διατεθειμένοι να ανεχθούμε τα δικές προβλήματα!

13 minutes ago, james01gr said:

Σου έχει τύχει ποτέ να πας σούπερ μάρκετ και να έχει κολλήσει το taxis, να περνάνε όσοι έχουν μετρητά και αυτοί με κάρτα αναμονή ή να τα αφήνουν και να φεύγουν; Ειδικά κάτι Σάββατα και α χαρά κολλαει. Να έχει έρθει πελάτης στο μαγαζί και να μην μπορεί να πληρώσει επειδή δεν ολοκληρώνεται η διασύνδεση και να τρέχει να βγάζει μετρητά για να με πληρώσει; Και μην μου πεις για iris γιατί πολλοί δεν χρησιμοποιούν καν το ebanking. 

Πολλοι ζείτε σε ένα σύννεφο που λόγω έλλειψης τριβής με την καθημερινότητα σας κάνει να πιστεύετε πως όλα στον κόσμο γίνονται με ένα κουμπί. Ε δεν γίνονται. 

Πάμε στα άσχημα που είναι τώρα και επικαιρα. Γίνεται ένας σεισμός, black out παντου. Έχεις ζήσει σεισμό; Εγώ έχω ζήσει και θυμάμαι τι είχε γινει. Θες να πάρεις είδη πρώτης ανάγκης. Νερό,γάλα,ψωμι κτλ. Δεν λειτουργεί η διασύνδεση να πληρώσεις με κάρτα. Τι κάνεις; Ψοφάς της πεινας; Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα παιδιά. 

Ποτέ και πουθενά δεν μου έχει συμβεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, όσο και να προσπαθείτε το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω!

• Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, james01gr είπε

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να σου βγεί παραπάνω απο όσο υπολόγιζες και να έχεις μόνο μετρητά πάνω σου;

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να ψάχνεις τις τσέπες σου αλλά να μην βρίσκεις πουθενά τα μετρητά σου γιατί τα είχες αφήσει σε άλλη τσέπη ή κάπου έπεσαν και να μην έχεις ούτε την κάρτα πάνω σου ;

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να μην περνάει το χαρτονόμισμα απο το μηχάνημα και να το βγάζει πλαστό και εσύ να μην έχεις άλλο ούτε κάρτα ;

Πολλοι ζείτε σε ένα σύννεφο που λόγω έλλειψης τριβής με την καθημερινότητα σας κάνει να πιστεύετε πως όλα στον κόσμο γίνονται με τα μετρητά. Ε δεν γίνονται.

• Like 3
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, keleystis είπε

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να σου βγεί παραπάνω απο όσο υπολόγιζες και να έχεις μόνο μετρητά πάνω σου;

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να ψάχνεις τις τσέπες σου αλλά να μην βρίσκεις πουθενά τα μετρητά σου γιατί τα είχες αφήσει σε άλλη τσέπη ή κάπου έπεσαν και να μην έχεις ούτε την κάρτα πάνω σου ;

Σου έχει τύχει να πας να ψωνίσεις κάτι και να μην περνάει το χαρτονόμισμα απο το μηχάνημα και να το βγάζει πλαστό και εσύ να μην έχεις άλλο ούτε κάρτα ;

Πολλοι ζείτε σε ένα σύννεφο που λόγω έλλειψης τριβής με την καθημερινότητα σας κάνει να πιστεύετε πως όλα στον κόσμο γίνονται με τα μετρητά. Ε δεν γίνονται.

Το θέμα είναι η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των μετρητών.

Και με την ίδια δικαιολογία πως ξέχασες τα χρήματα σπίτι,σου αντιστρέφω το επιχείρημα και σου λέω πως μπορεί να ξέχασες το κινητό σπίτι ή την κάρτα και δεν μπορείς να πληρωσεις. Πως μπορεί να έχεις 20 ευρώ στην κάρτα και 50 μετρητά και ξέχασες το 50ρικο σπίτι και δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό που θέλεις γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα της καρτας. Δεν είναι επιχείρημα η αφηρημαδα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι.

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, james01gr είπε

Και με την ίδια δικαιολογία πως ξέχασες τα χρήματα σπίτι,σου αντιστρέφω το επιχείρημα και σου λέω πως μπορεί να ξέχασες το κινητό σπίτι ή την κάρτα και δεν μπορείς να πληρωσεις. Πως μπορεί να έχεις 20 ευρώ στην κάρτα και 50 μετρητά και ξέχασες το 50ρικο σπίτι και δεν μπορείς να αγοράσεις αυτό που θέλεις γιατί δεν φτάνουν τα χρήματα της καρτας. Δεν είναι επιχείρημα η αφηρημαδα. Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης είναι.

100% κατάργηση των μετρητών δεν πρόκειται να γίνει. 

Προσωπικά είμαι μισθωτός και όπως δηλώνω εγώ τα πάντα στην εφορία το ίδιο θα ήθελα για όλους. 

Χρειάζονται ακόμη τα μετρητά; Σαφώς αλλά 99,9% των συναλλαγών μας μπορεί να γίνει μέσω καρτών. 

Στην τελική δες το ως εξής : Με την κάρτα έχω το 100% των χρημάτων μου διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και εάν η κάρτα είναι πιστωτική ακόμη καλύτερα γιατί ξεπερνάω το ποσό του λογαριασμού μου.

• Like 6
Δημοσ.
20 minutes ago, james01gr said:

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από σεισμό, πλημμύρες ή ακόμα και ηφαίστεια το ψιλικατζίδικο του Μητσου θα είναι ανοιχτό για αγορές με μετρητά και χωρίς απόδειξη φυσικά….

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, james01gr said:

Ποτε ομως!!!

54 minutes ago, james01gr said:

Δηλαδη εσυ εχεις ξεχασει πολλες φορες το κινητο ή το πορτοφολι σπιτι σου πριν βγεις?? Αληθεια τωρα!!!

Επισης δεν ξερω κανεναν ανθρωπο που εχει μονο μια πιστωτικη στο πορτοφολι του, εαν δεν εχει το 50αρικο που σου λειπει η μια καρτα το εχει σιγουρα η αλλη και εαν δεν το εχει η αλλη τοτε σιγουρα θα το εχει η επομενη μεσα στο πορτοφολι....

Επεξ/σία από spinemm
  • Like 1
Δημοσ.
4 hours ago, 1comment said:

Εφόσον τα περισσότερα ποστ είναι γύρω από αυτό, σαφώς και πρέπει να ξέρουμε το παράδειγμα άλλης χώρας.

Τα περισσότερα ποστ σου ναι, αλλά κανείς δεν έχει μιλήσει για κατάργηση μετρητών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, keleystis είπε

100% κατάργηση των μετρητών δεν πρόκειται να γίνει. 

Προσωπικά είμαι μισθωτός και όπως δηλώνω εγώ τα πάντα στην εφορία το ίδιο θα ήθελα για όλους. 

Χρειάζονται ακόμη τα μετρητά; Σαφώς αλλά 99,9% των συναλλαγών μας μπορεί να γίνει μέσω καρτών. 

Στην τελική δες το ως εξής : Με την κάρτα έχω το 100% των χρημάτων μου διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή και εάν η κάρτα είναι πιστωτική ακόμη καλύτερα γιατί ξεπερνάω το ποσό του λογαριασμού μου.

+1 σε όλα με εξαίρεση το τελευταίο! Αν σε βάλει από κάτω η κάρτα... Έμπλεξες.

Επίσης κάτι άλλο! πολλές κάρτες  έχουν προγράμματα πιστότητας πχ yellow, goformore κλπ. Σου επιστρέφουν ένα ποσό πίσω, συνήθως δεν γίνεται με τα μετρητά (μόνο σε περίπτωση "μαύρων").

Δείτε εδώ μια ανάλυση:

https://www.moneyonline.gr/news/pies-trapezes-sas-kanoun-doro-os-1000-euro-kathe-chrono-choris-na-echete-katathesis/

Επεξ/σία από viman
Δημοσ.
3 ώρες πριν, james01gr είπε

Σου έχει τύχει να μην έχουν να σου δωσουν ρέστα από 50αρικο και να περνάνε όσοι έχουν κάρτα; 

Τι κάνεις εκεί ψοφας της πείνας;

Σου έχει τύχει να θέλεις να αγοράσεις κουλούρι και να μην έχεις ψιλά;

Στις δικαιολογίες πρώτοι είστε όλοι. 

• Like 3
Δημοσ.

εντωμεταξύ έχω πάρει ποπ κορν και κάθομαι και διαβάζω τα επιχειρήματα της κάθε πλευράς. Μου θύμισε όταν πήγαινα στο δημοτικό. κάπως έτσι μαλώναμε

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 8/2/2025 στις 4:56 ΜΜ, james01gr είπε

δεν σου κρατούν 1 στα 100. σου κρατά προμήθεια έκδοσης κάρτας, προμήθεια πληρωμών, προμήθεια τήρησης λογαριασμού, προμήθεια για το ebannking, υποστήριξη για το POS, αγορά του POS, προμήθεια στην διασύνδεση του POS, προμήθεια για το πρόγραμμα έκδοσης αποδείξεων. όλα αυτά για να εκδόσεις αποδείξεις. βάλτα κάτω και θα δεις πως το 5% των τιμών των προϊόντων αφορά την υποστήριξη των συναλλαγών, προμήθειες,  κτλ.  Ακόμη και προμήθεια για την κάρτα εργασίας ενώ έπεται και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. όλα περνάνε πλέον από τράπεζες και συστήματα τιμολόγησης που σε αναγκάζει το κράτος να πληρώνεις και τα αφαιρεί από το κέρδος σου...

το θέμα είναι πως ο κόσμος απλά δεν το καταλαβαίνει πως οι τιμές ανεβαίνουν γιατί όταν υπάρχουν τέτοιες χρεώσεις, όταν πρέπει να σπας το κεφάλι σου, όταν δεν πχ δεν έχεις τηλέφωνο λόγω βλάβης και πρέπει να βρεις τρόπο να διαβιβάσεις τα παραστατικά γιατί αλλιώς έχεις πρόστιμο. ή όταν είχε πέσει η ΕΡΓΑΝΗ και δεν μπορούσε να περάσουν οι κάρτες των εργαζομένων.

H δική μου πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, άρα τίθεται θέμα διαπραγμάτευσης απευθείας με την τράπεζα, αλλά και συνδικαλιστικά ποια συμφωνία έχει κάνει ο φορέας που εκπροσωπεί τον δικό σου κλάδο, ως προς τα POS με τις τράπεζες. Γιατί εμείς, βάσει αυτής της συμφωνίας πήγαμε στις τράπεζες.

Θα σου μιλήσω λοιπόν συγκεκριμένα για τη δική μου περίπτωση. Για ασύρματο POS  πληρώνω συγκεκριμένα 104,16 κάθε 6 μήνες.Δηλαδή, 208,32€ τον χρόνο. Για κάθε συναλλαγή, η κράτηση είναι 0,90%. Το web banking προφανώς είναι εντελώς δωρεάν (όπως το ίδιο ισχύει για όλους όσους γνωρίζω), ενώ για τον όψεως λογαριασμό μου πληρώνω 3 ευρώ τον μήνα. Για όλα αυτά, εκδίδουν τιμολόγιο, το οποίο καταχωρώ κανονικά στα έξοδά μου. Επίσης, δεν πληρώνω κάτι για την έκδοση κάρτας. Λήγει η παλιά, έρχεται η νέα. Όσο για την έκδοση αποδείξεων, το δωρεάν mydata (e-timologio) με καλύπτει απόλυτα τα τελευταία χρόνια και δεν έχω κανένα λόγο να πάω σε εμπορικό πρόγραμμα. Όλα είναι θέμα διαπραγμάτευσης, κατά την άποψή μου.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...