NiKoSmile Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:54 πμ 54 λεπτά πριν, Malthador είπε Επειδή μου τρυπάει τον εγκέφαλο αυτό το επιχείρημα, το έχω πραγματικά απορία πως στέκεται και από που προκύπτει. Σήμερα η φοροδιαφυγή είναι ελαχιστοποιημένη σε σχέση με την δεκαετία του '80 και του '90, όταν και γινόταν κυριολεκτικά πάρτυ. Η φορολογία όμως είναι πολλαπλάσια σε σχέση με εκείνες τις εποχές. Το ίδιο ισχύει και σε ολόκληρη την ΕΕ, δεν γνωρίζω χώρα που να έχει μειωθεί συνολικά η φορολογία σε σχέση με εποχές που ήταν λιγότερο ελεγχόμενη η φοροδιαφυγή. Άρα πώς προκύπτει το παραπάνω; Το επιχείρημα είναι θεωρητικά σωστό όταν μαζευτεί πλούτος σε κράτος με τάξη και οργάνωση. Τη δεκαετία του ‘80 και ‘90, το κράτος είχε μικρότερο ρόλο στην οικονομία. Σήμερα μείωσαν τη φοροδιαφυγή με αυστηρότερα μέτρα, αλλά η Ελλάδα έπρεπε να καλύψει παλιά ελλείμματα μέσω φορολογίας. Είναι δύσκολο η χρεοκοπημένη Ελλάδα με το υδροκέφαλο δημόσιο τομέα, τις μίζες, τις τεράστιες και όλο αυξανόμενες δημόσιες σπατάλες να μειώσει φόρους.
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 02:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:09 πμ 2 hours ago, mariosnik_ said: Ο λόγος που αποφεύγω να κάνω click όσο μπορώ σε παρόμοια thread είναι ακριβώς για να αποφύγω κοντρες και συζητήσεις σαν αυτές που κατέληξε ήδη εδώ. Καρτολαγνοι vs μετρητολαγνοι, συντηρητικοί / τεχνοφοβικοι με ηλεκτρονική και ψηφιακή τραπεζική vs προοδευτικοι, γκατζετακηδες, τραπεζολαγνοι κτλ. Νομοταγεις και ανήμποροι μισθωτοί vs Φοροφυγάδων λαμογιων Ελ. Επ. κτλ κτλ. Όσο για τα μετρητά και τις κάρτες. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικης με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ από την μία, καλό να είναι υπάρχουν άλλα ως προαιρετικές έτσι ώστε ο καθένας να έχει επιλογές τι θα χρησιμοποιεί. Από την άλλη έχουν προκαλέσει τρομερές δυσκολίες σε μερίδα ηλικιωμένων που αδυνατεί εντελώς να προσαρμοστεί και έχουν αναγκαστει τα παιδιά τους να τους φέρνουν μετρητά, κι αν τώρα καταργηθούν εντελώς κι αυτά θα προκαλέσει ακόμα πιο τρομακτικό πρόβλημα. Έχω καταλάβει ότι κάποια στιγμή θα έρθει η κατάργηση τους στην Ελλάδα μόνο, γιατί στο εξωτερικό μια χαρά ζουν και βασιλεύουν, ελπίζω να αργήσει και να καθυστερήσει το μέτρο αυτό όσο πιο πολύ γίνεται. Γιατί κράτος που δεν σέβεται τους ηλικιωμένους και έχει αναγκάσει τον κόσμο να κάνει αγορές μέσω κάρτας με το στανιο χωρίς να προνοεί για συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, δεν σέβεται τον πολίτη. Τα επιχειρήματα επίσης με την υψηλή φοροδιαφυγή τα ακούω βερεσέ. Η φοροδιαφυγή έχει μειωθεί σε σημαντικό βαθμό σε σχέση με άλλα παλαιότερα έτη και εποχές, δεν βλέπω να μειώνεται σημαντικά κάποιος φόρος πέραν από τις προεκλογικές εξαγγελίες της κάθε κυβέρνησης για να μαζέψει ψηφαλακια. Δεν βλέπω κάποια σημαντική αύξηση σε κρατική παροχή. Δεν βλέπω πως βελτιώθηκε το κράτος με την περικοπή δαπανών όπου πριν χρόνια δεν υπήρχαν οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες και πλήρωναν ένα σωρό υπαλλήλους για τις δουλειές που τώρα γίνονται ψηφιακά. Που είναι το όφελος προς τον πολίτη που τώρα έχουμε δημιουργήσει την ηλεκτρονική γραφειοκρατία, αιτήματα σε πλατφόρμες παραμένουν αναπάντητα η απαντώνται λάθος, ο πολίτης δεν εξυπηρετείται και δεν γίνεται δουλειά. Επίσης και παραπανω λεφτά που παίρνει το κράτος, δεν ξοδεύονται προς όφελος του πολίτη αλλά ημετέρων, υπαλλήλων του κρατικού μηχανισμού, κολλητών και άλλων. Μην μου λέτε μετά για κακη φοροδιαφυγή και πολίτη που βγαίνει με ζημιά από όλο αυτό. Είναι λογικό και αναμενόμενο να μην θέλει να πληρώνει τίποτα μερίδα πολιτων. Είναι πλέον απογοητευτικό. Από τότε που ήμουν φοιτητής στην Αγγλία οι ηλικιωμένοι μια χαρά χρησιμοποιούσαν τις κάρτες! Ούτε ουρές στα ΑΤΜ ούτε στα καταστήματα των τραπεζών! Μόνο στην Ελλάδα !!! Ήμαρτον με την καραμέλα!!! Πραγματικά!!! Καταλαβαίνουμε τον λόγο των μετρητών και την αγάπη σας προς σε αυτά! Θα το συνηθίσετε όμως όπως και με πολλά άλλα πράγματα! 2 2
hln3 Δημοσ. Κυριακή στις 04:04 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 04:04 πμ 3 ώρες πριν, Malthador είπε Επειδή μου τρυπάει τον εγκέφαλο αυτό το επιχείρημα, το έχω πραγματικά απορία πως στέκεται και από που προκύπτει. Σήμερα η φοροδιαφυγή είναι ελαχιστοποιημένη σε σχέση με την δεκαετία του '80 και του '90, όταν και γινόταν κυριολεκτικά πάρτυ. Η φορολογία όμως είναι πολλαπλάσια σε σχέση με εκείνες τις εποχές. Το ίδιο ισχύει και σε ολόκληρη την ΕΕ, δεν γνωρίζω χώρα που να έχει μειωθεί συνολικά η φορολογία σε σχέση με εποχές που ήταν λιγότερο ελεγχόμενη η φοροδιαφυγή. Άρα πώς προκύπτει το παραπάνω; Δεν προκύπτει από πουθενά, το ακριβώς αντίθετο ισχύει - όσο περισσότερο σίγουρη είναι η είσπραξη φόρων, τόσο πιο πιθανό είναι να αυξήσουν την φορολογία. Αν ένα κράτος έχει την δυνατότητα να συλλάβει όλη την φοροδιαφυγή, ο μόνος αποτρεπτικός παράγοντας υπερφορολόγησης είναι ο κίνδυνος μετανάστευσης (επιχειρήσεων κυρίως αλλά και ατόμων) Αν υπάρχει η δυνατότητα φοροδιαφυγής, τότε το κράτος κρατάει αναγκαστικά πιο χαμηλά την φορολογία, στην λογική του να δίνει ένα μικρό ποσοστό ο υπόχρεος εθελοντικά και να μην έχει να ανησυχεί για ελέγχους, πρόστιμα, πόθεν εσχές κτλ. Αν δεν υπάρχει δυνατότητα να ξεφύγει, γιατί να μην κοπανήσει και φόρο 80%; Θα το πάει μέχρι το όριο που μπορεί να επιβιώσει κάποιος, ίσα ίσα να αντέχει, και φυσικά υπάρχει ο κίνδυνος να ξεφύγει και να παέι ακόμα παραπέρα... Ήδη πολλοί μισθωτοί, αν προσθέσεις εισφορές (εργοδοτικές κ εργαζόμενου) και φόρους, δίνουν πάνω από το 60% της αμοιβής τους στο κράτος... 2 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Από τότε που ήμουν φοιτητής στην Αγγλία οι ηλικιωμένοι μια χαρά χρησιμοποιούσαν τις κάρτες! Ούτε ουρές στα ΑΤΜ ούτε στα καταστήματα των τραπεζών! Μόνο στην Ελλάδα !!! Ήμαρτον με την καραμέλα!!! Πραγματικά!!! Καταλαβαίνουμε τον λόγο των μετρητών και την αγάπη σας προς σε αυτά! Θα το συνηθίσετε όμως όπως και με πολλά άλλα πράγματα! Η αγορά πάντα θα βρίσκει τρόπο να συναλλάσεται. Αν δεν υπάρχει το μετρητό, θα βρει κάτι άλλο ή θα φτιάξει κάτι δικό της. Αυτό δεν μπορούν να το αντιληφθούν όμως κρατικοδίαιτοι και κρατιστές. 1
mariosnik_ Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:43 πμ 7 ώρες πριν, Neptu είπε Μερικοί πιστεύουν ότι αν μειωθεί η φοροδιαφυγή τα χρήματα θα γυρίσουν σε αυτούς. Μιλάμε κλαίω με την ηλιθιότητα τους. Τόσα χρόνια δεν έχουν μάθει πως λειτουργεί αυτό το κράτος; Δεν θα επιστρέψει τίποτα. Η μπορεί να επιστρέψει μετά από χρόνια και.όχι στο 100%. Εδώ είδαμε και πάθαμε για να πάρουν αύξηση 20 ευρώ τον μήνα τα ΑΜΕΑ μετά από 10 χρόνια στασιμότητας και ακούω μετά ότι το κράτος αποφάσισε να δώσει 100 εκ. για να επισκευάσει το στεγαστρο του ΟΑΚΑ, αντί να το ξηλώσει να τελειώνουμε με αυτή την κοστοβορα αηδία, διότι τότε που το βάλαμε δεν σκέφτηκαν οι αρμοδιοι ότι τα μεταξωτά βρακια είναι για τους μεταξωτους κωλους. Διασπαθηση δημοσίου χρήματος παντού και δεν βλέπω να κατευθύνεται για αλλα πράγματα. 6 ώρες πριν, james01gr είπε σύμφωνο σταθερότητας λέγετε. δεν μπορείς να ξοδέψεις τίποτα, δεν μπορείς να δώσεις τίποτα σε παροχές παρά μόνο εάν πρόκειται για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. το έχει πει πολλές φορές ο ΠΘ. αυτό είναι το μοναδικό παράθυρο που υπάρχει και θα χρησιμοποιηθεί προεκλογικά και μόνο. δεν είμαστε ακόμη κανονική οικονομία, ακόμη υπό ομηρία και έλεγχο είμαστε. ακόμη και τα πρόσθετα χρήματα που έχουμε λόγω ανάπτυξης και που οι άλλες χώρες δεν έχουν, δεν μπορούμε να τα ξοδέψουμε. για αυτό πάνε στο χρέος. πέρσι είχαμε πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 9 δις, το διπλό από το 2023. για κάθε υπάλληλο που έχει η ατομική, υπάρχει προσαύξηση φόρου και τεκμήριο. δεν μπορείς να πιστέψεις πόσοι απέλυσαν τους υπαλλήλους και τους γύρισαν σε μπλοκάκι γιατί ΤΟ ΤΕΚΜΗΡΙΟ Το ελάχιστο εισόδημα από την άσκηση επιχειρηματικής δραστηριότητας συναρτάται με τρία μεγέθη: 1) με το ετήσιο ποσό του μικτού κατώτατου μισθού ή του ποσού των μικτών αποδοχών του υψηλότερα αμειβόμενου υπαλλήλου (όποιο είναι μεγαλύτερο από τα δύο) 2) με το ετήσιο κόστος για τη μισθοδοσία προσωπικού και 3) με τον μέσο ετήσιο τζίρο του ΚΑΔ από τον οποίο αντλεί ο υπόχρεος τα υψηλότερα έσοδα. μιλάμε για επιστήμονες το ΥΠΟΙΚ και όχι αστεία. Ναι, ίσως και να έχεις δίκιο. Δεν ξέρω, αλλά πραγματικά με έχει κουράσει η κατάσταση στην Ελλάδα σε τρομερό βαθμό. Για πλεονάσματα ακούω, για έγκαιρη πληρωμή τακτικών φόρων και ΕΝΦΙΑ ακούω. Για ευχολόγια, θετικές αξιολόγησεις, επενδύσεις. Δεν βλέπω όφελος για τον πολίτη και κάτι πρακτικό, ούτε βλέπω κίνητρο γιατί να πληρώνεις φόρους και να μην κρατάς τα λεφτά για δικές σου ανάγκες. Μόνο γκρίνιες για τα πάντα, άγχος και πτώση του βιοτικού επιπέδου. 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Από τότε που ήμουν φοιτητής στην Αγγλία οι ηλικιωμένοι μια χαρά χρησιμοποιούσαν τις κάρτες! Ούτε ουρές στα ΑΤΜ ούτε στα καταστήματα των τραπεζών! Μόνο στην Ελλάδα !!! Ήμαρτον με την καραμέλα!!! Πραγματικά!!! Καταλαβαίνουμε τον λόγο των μετρητών και την αγάπη σας προς σε αυτά! Θα το συνηθίσετε όμως όπως και με πολλά άλλα πράγματα! Δεν με νοιάζει αγαπητε ούτε τι κάνατε στο εξωτερικό, ούτε στο διάστημα. Υπάρχει μερίδα ατόμων που αδυνατεί να προσαρμοστεί εντελώς πάρα τις προσπάθειες των δικών τους και αυτό το έχουν φορτωθεί άλλοι. Καραμέλα η μη, είναι πραγματικότητα. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι παλιά είχαν συνήθειο να βγαίνουν βόλτα πολλοί άνθρωποι για να πληρώσουν λογαριασμους στα γκισέ και τώρα που κόπηκαν αυτά έχουν αποκτήσει ψυχολογικά και ξεσπανε στα παιδιά τους ή στην οικογένεια. Μπορεί να μην τα έχεις στην δική σου οικογένεια και να γελάς αλλά τα έχω στην δική μου και μόνο να γελάσω δεν μπορώ. Μιλαω για μια μειοψηφία ηλικιωμένων, ούτε καν οι μισοί αλλά υπάρχουν, αρκετοί πλέον έχουν μάθει την χρήση κάρτας και δεν έχουν πρόβλημα. Κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που θεωρητικά όλα αλλάζουν για να μας βελτιώσουν και για το καλό μας, αλλά τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι πως αλλάζει ο Μανωλιος και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. 3
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:20 πμ 4 hours ago, mariosnik_ said: Δεν θα επιστρέψει τίποτα. Η μπορεί να επιστρέψει μετά από χρόνια και.όχι στο 100%. Εδώ είδαμε και πάθαμε για να πάρουν αύξηση 20 ευρώ τον μήνα τα ΑΜΕΑ μετά από 10 χρόνια στασιμότητας και ακούω μετά ότι το κράτος αποφάσισε να δώσει 100 εκ. για να επισκευάσει το στεγαστρο του ΟΑΚΑ, αντί να το ξηλώσει να τελειώνουμε με αυτή την κοστοβορα αηδία, διότι τότε που το βάλαμε δεν σκέφτηκαν οι αρμοδιοι ότι τα μεταξωτά βρακια είναι για τους μεταξωτους κωλους. Διασπαθηση δημοσίου χρήματος παντού και δεν βλέπω να κατευθύνεται για αλλα πράγματα. Ναι, ίσως και να έχεις δίκιο. Δεν ξέρω, αλλά πραγματικά με έχει κουράσει η κατάσταση στην Ελλάδα σε τρομερό βαθμό. Για πλεονάσματα ακούω, για έγκαιρη πληρωμή τακτικών φόρων και ΕΝΦΙΑ ακούω. Για ευχολόγια, θετικές αξιολόγησεις, επενδύσεις. Δεν βλέπω όφελος για τον πολίτη και κάτι πρακτικό, ούτε βλέπω κίνητρο γιατί να πληρώνεις φόρους και να μην κρατάς τα λεφτά για δικές σου ανάγκες. Μόνο γκρίνιες για τα πάντα, άγχος και πτώση του βιοτικού επιπέδου. Δεν με νοιάζει αγαπητε ούτε τι κάνατε στο εξωτερικό, ούτε στο διάστημα. Υπάρχει μερίδα ατόμων που αδυνατεί να προσαρμοστεί εντελώς πάρα τις προσπάθειες των δικών τους και αυτό το έχουν φορτωθεί άλλοι. Καραμέλα η μη, είναι πραγματικότητα. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι παλιά είχαν συνήθειο να βγαίνουν βόλτα πολλοί άνθρωποι για να πληρώσουν λογαριασμους στα γκισέ και τώρα που κόπηκαν αυτά έχουν αποκτήσει ψυχολογικά και ξεσπανε στα παιδιά τους ή στην οικογένεια. Μπορεί να μην τα έχεις στην δική σου οικογένεια και να γελάς αλλά τα έχω στην δική μου και μόνο να γελάσω δεν μπορώ. Μιλαω για μια μειοψηφία ηλικιωμένων, ούτε καν οι μισοί αλλά υπάρχουν, αρκετοί πλέον έχουν μάθει την χρήση κάρτας και δεν έχουν πρόβλημα. Κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που θεωρητικά όλα αλλάζουν για να μας βελτιώσουν και για το καλό μας, αλλά τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι πως αλλάζει ο Μανωλιος και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Η εποχές που μια μικρή μειοψηφία καθόριζε καταστάσεις έχει περάσει ανεπιστρεπτί! 2
sdikr Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 μμ 5 hours ago, mariosnik_ said: Δεν με νοιάζει αγαπητε ούτε τι κάνατε στο εξωτερικό, ούτε στο διάστημα. Υπάρχει μερίδα ατόμων που αδυνατεί να προσαρμοστεί εντελώς πάρα τις προσπάθειες των δικών τους και αυτό το έχουν φορτωθεί άλλοι. Καραμέλα η μη, είναι πραγματικότητα. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι παλιά είχαν συνήθειο να βγαίνουν βόλτα πολλοί άνθρωποι για να πληρώσουν λογαριασμους στα γκισέ και τώρα που κόπηκαν αυτά έχουν αποκτήσει ψυχολογικά και ξεσπανε στα παιδιά τους ή στην οικογένεια. Μπορεί να μην τα έχεις στην δική σου οικογένεια και να γελάς αλλά τα έχω στην δική μου και μόνο να γελάσω δεν μπορώ. Μιλαω για μια μειοψηφία ηλικιωμένων, ούτε καν οι μισοί αλλά υπάρχουν, αρκετοί πλέον έχουν μάθει την χρήση κάρτας και δεν έχουν πρόβλημα. Κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που θεωρητικά όλα αλλάζουν για να μας βελτιώσουν και για το καλό μας, αλλά τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι πως αλλάζει ο Μανωλιος και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Νομίζω οτι αυτό αξίζει να είναι σε βιβλίο γκίνες με τις δικαιολογίες για το γιατί δεν θέλει κάποιος την κάρτα 3 1
spinemm Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 μμ 5 hours ago, mariosnik_ said: ..............Υπάρχει μερίδα ατόμων που αδυνατεί να προσαρμοστεί εντελώς πάρα τις προσπάθειες των δικών τους και αυτό το έχουν φορτωθεί άλλοι. Καραμέλα η μη, είναι πραγματικότητα. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι παλιά είχαν συνήθειο να βγαίνουν βόλτα πολλοί άνθρωποι για να πληρώσουν λογαριασμους στα γκισέ και τώρα που κόπηκαν αυτά έχουν αποκτήσει ψυχολογικά και ξεσπανε στα παιδιά τους ή στην οικογένεια. Μπορεί να μην τα έχεις στην δική σου οικογένεια και να γελάς αλλά τα έχω στην δική μου και μόνο να γελάσω δεν μπορώ. Μιλαω για μια μειοψηφία ηλικιωμένων, ούτε καν οι μισοί αλλά υπάρχουν, αρκετοί πλέον έχουν μάθει την χρήση κάρτας και δεν έχουν πρόβλημα. Κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που θεωρητικά όλα αλλάζουν για να μας βελτιώσουν και για το καλό μας, αλλά τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι πως αλλάζει ο Μανωλιος και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Δηλαδη για τα δικα σου ψυχολογικα ή/και αλλων πρεπει να παμε παλι πισω....με οτι συνεπαγεται αυτο σε φοροδιαφυγη...μαλιστα!!! Οσο για το "εβγαιναν εξω κλπ" λυνεται μια χαρα....να παρουν μετρο, τραμ, λεωφορειο, ποδια και να πανε για περπατημα, εαν δε εισαι σε χωριο ακομα καλυτερα περπατημα στη φυση ηρεμει και αναζωογονει...και δεν το λεω με καμμια δοση ειρωνειας.... 1 1
keleystis Δημοσ. Κυριακή στις 12:19 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:19 μμ 5 ώρες πριν, mariosnik_ είπε Δεν με νοιάζει αγαπητε ούτε τι κάνατε στο εξωτερικό, ούτε στο διάστημα. Υπάρχει μερίδα ατόμων που αδυνατεί να προσαρμοστεί εντελώς πάρα τις προσπάθειες των δικών τους και αυτό το έχουν φορτωθεί άλλοι. Καραμέλα η μη, είναι πραγματικότητα. Να μην σχολιάσω και το γεγονός ότι παλιά είχαν συνήθειο να βγαίνουν βόλτα πολλοί άνθρωποι για να πληρώσουν λογαριασμους στα γκισέ και τώρα που κόπηκαν αυτά έχουν αποκτήσει ψυχολογικά και ξεσπανε στα παιδιά τους ή στην οικογένεια. Μπορεί να μην τα έχεις στην δική σου οικογένεια και να γελάς αλλά τα έχω στην δική μου και μόνο να γελάσω δεν μπορώ. Μιλαω για μια μειοψηφία ηλικιωμένων, ούτε καν οι μισοί αλλά υπάρχουν, αρκετοί πλέον έχουν μάθει την χρήση κάρτας και δεν έχουν πρόβλημα. Κουράστηκα να ζω σε μια χώρα που θεωρητικά όλα αλλάζουν για να μας βελτιώσουν και για το καλό μας, αλλά τελικά το μόνο που συμβαίνει είναι πως αλλάζει ο Μανωλιος και βάζει τα ρούχα του αλλιώς. Εγώ προτείνω να δωθεί μια καραμπίνα χράπα-χρούπα σε όλους αυτούς, απεριόριστα φυσίγγια και το ελεύθερο να εκτελούν όποιον βλέπουν να κάνει συναλλαγές με κάρτα αντί για μετρητών. 2 1 1
1comment Δημοσ. Κυριακή στις 12:35 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 12:35 μμ (επεξεργασμένο) Εγώ θα αναφέρω τη Σουηδία που μιλούσε πριν χρόνια για κοινωνία χωρίς μετρητά. Πέρσι έβγαλε νόμο ότι τα καταστήματα που δεν δέχονται πληρωμές με μετρητά θα έχουν πρόστιμο! Έκανε στροφή 180 μοιρών. πηγη Όταν βλέπεις μια χώρα που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά, να παίρνει ουσιαστικά πίσω το όλο σκεπτικό, καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν λειτουργεί. Να πούμε βέβαια ότι στη Σουηδία ποτέ δεν υπήρξε νόμος περί κατάργησης μετρητών. Λόγω περιορισμένης χρήσης τους επειδή σχεδόν 9 στους 10 πλήρωναν με κάρτα, πολλά καταστήματα είχαν νόμιμα την επιλογή να αρνηθούν πώληση προϊόντων με μετρητά. Φαίνεται ότι ακόμα και σε χώρες με περιορισμένη χρήση μετρητών, είναι ανέφικτο να βγει νόμος περί κατάργησης γιατί θα σκοντάψει στη ευρωπαϊκή νομοθεσία (και όχι μόνο). Spoiler Η κυβέρνηση ενήργησε το καλοκαίρι, εισάγοντας νομοθεσία βάσει της οποίας οι λιανοπωλητές μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις σε περιπτώσεις που δεν δέχονταν πληρωμές και σε μετρητά από την 1η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας είπε ότι «συνιστά σε όλους να έχουν κάποια μετρητά στη διάθεσή τους λόγω της ευπάθειας των λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε κυβερνοεπιθέσεις» και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα «δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας αστάθειας με τον πόλεμο, τις ψηφιακές απειλές και την κλιματική αλλαγή». Επεξ/σία Κυριακή στις 12:43 μμ από 1comment 1
Dinos1973 Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:39 μμ 2 minutes ago, 1comment said: Εγώ θα αναφέρω τη Σουηδία που μιλούσε πριν χρόνια για κοινωνία χωρίς μετρητά. Πέρσι έβγαλε νόμο ότι τα καταστήματα που δεν δέχονται πληρωμές με μετρητά θα έχουν πρόστιμο! Έκανε στροφή 180 μοιρών. πηγη Όταν βλέπεις μια χώρα που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά, να παίρνει ουσιαστικά πίσω το όλο σκεπτικό, καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν λειτουργεί. Η κυβέρνηση ενήργησε το καλοκαίρι, εισάγοντας νομοθεσία βάσει της οποίας οι λιανοπωλητές μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις σε περιπτώσεις που δεν δέχονταν πληρωμές και σε μετρητά από την 1η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας είπε ότι «συνιστά σε όλους να έχουν κάποια μετρητά στη διάθεσή τους λόγω της ευπάθειας των λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε κυβερνοεπιθέσεις» και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα «δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας αστάθειας με τον πόλεμο, τις ψηφιακές απειλές και την κλιματική αλλαγή». Ναι ή Σουηδία είναι παράδειγμα για την Ελλάδα, βέβαια επιλεκτική αναφορά, χωρίς να περιλαμβάνει το ποσοστό τις μαύρης οικονομίας στην Σουηδία και στην Ελλάδα, και τις φοροδιαφυγής στην Ελλάδα και στην Σουηδία….. 4
sdikr Δημοσ. Κυριακή στις 01:34 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:34 μμ 57 minutes ago, 1comment said: Εγώ θα αναφέρω τη Σουηδία που μιλούσε πριν χρόνια για κοινωνία χωρίς μετρητά. Πέρσι έβγαλε νόμο ότι τα καταστήματα που δεν δέχονται πληρωμές με μετρητά θα έχουν πρόστιμο! Έκανε στροφή 180 μοιρών. πηγη Όταν βλέπεις μια χώρα που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά, να παίρνει ουσιαστικά πίσω το όλο σκεπτικό, καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν λειτουργεί. Να πούμε βέβαια ότι στη Σουηδία ποτέ δεν υπήρξε νόμος περί κατάργησης μετρητών. Λόγω περιορισμένης χρήσης τους επειδή σχεδόν 9 στους 10 πλήρωναν με κάρτα, πολλά καταστήματα είχαν νόμιμα την επιλογή να αρνηθούν πώληση προϊόντων με μετρητά. Φαίνεται ότι ακόμα και σε χώρες με περιορισμένη χρήση μετρητών, είναι ανέφικτο να βγει νόμος περί κατάργησης γιατί θα σκοντάψει στη ευρωπαϊκή νομοθεσία (και όχι μόνο). Hide contents Η κυβέρνηση ενήργησε το καλοκαίρι, εισάγοντας νομοθεσία βάσει της οποίας οι λιανοπωλητές μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις σε περιπτώσεις που δεν δέχονταν πληρωμές και σε μετρητά από την 1η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας είπε ότι «συνιστά σε όλους να έχουν κάποια μετρητά στη διάθεσή τους λόγω της ευπάθειας των λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε κυβερνοεπιθέσεις» και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα «δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας αστάθειας με τον πόλεμο, τις ψηφιακές απειλές και την κλιματική αλλαγή». Επιμένεις με το κατάργηση μετρητών, όταν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο 2
1comment Δημοσ. Κυριακή στις 02:33 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:33 μμ 58 λεπτά πριν, sdikr είπε Επιμένεις με το κατάργηση μετρητών, όταν δεν υπάρχει κάτι τέτοιο Εφόσον τα περισσότερα ποστ είναι γύρω από αυτό, σαφώς και πρέπει να ξέρουμε το παράδειγμα άλλης χώρας.
NT1G Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 02:39 μμ 2 ώρες πριν, 1comment είπε Εγώ θα αναφέρω τη Σουηδία που μιλούσε πριν χρόνια για κοινωνία χωρίς μετρητά. Πέρσι έβγαλε νόμο ότι τα καταστήματα που δεν δέχονται πληρωμές με μετρητά θα έχουν πρόστιμο! Έκανε στροφή 180 μοιρών. πηγη Όταν βλέπεις μια χώρα που σχεδόν κανείς δεν χρησιμοποιεί μετρητά, να παίρνει ουσιαστικά πίσω το όλο σκεπτικό, καταλαβαίνεις ότι το πράγμα δεν λειτουργεί. Να πούμε βέβαια ότι στη Σουηδία ποτέ δεν υπήρξε νόμος περί κατάργησης μετρητών. Λόγω περιορισμένης χρήσης τους επειδή σχεδόν 9 στους 10 πλήρωναν με κάρτα, πολλά καταστήματα είχαν νόμιμα την επιλογή να αρνηθούν πώληση προϊόντων με μετρητά. Φαίνεται ότι ακόμα και σε χώρες με περιορισμένη χρήση μετρητών, είναι ανέφικτο να βγει νόμος περί κατάργησης γιατί θα σκοντάψει στη ευρωπαϊκή νομοθεσία (και όχι μόνο). Απόκρυψη περιεχομένων Η κυβέρνηση ενήργησε το καλοκαίρι, εισάγοντας νομοθεσία βάσει της οποίας οι λιανοπωλητές μπορούν να τιμωρηθούν με πρόστιμα ή άλλες κυρώσεις σε περιπτώσεις που δεν δέχονταν πληρωμές και σε μετρητά από την 1η Οκτωβρίου. Το υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Ασφάλειας είπε ότι «συνιστά σε όλους να έχουν κάποια μετρητά στη διάθεσή τους λόγω της ευπάθειας των λύσεων ψηφιακών πληρωμών σε κυβερνοεπιθέσεις» και πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε ετοιμότητα «δεδομένης της αυξανόμενης παγκόσμιας αστάθειας με τον πόλεμο, τις ψηφιακές απειλές και την κλιματική αλλαγή». Βέβαια καμιά σχέση ο λόγος που το έκανε η Σουηδία με αυτά που προσπαθείς να πεις εσύ εδώ, αλλά είδες κάπου κάτι για το εξωτερικό και τα μετρητά και είπες να το γράψεις. 5
1comment Δημοσ. Κυριακή στις 02:47 μμ Μέλος Δημοσ. Κυριακή στις 02:47 μμ 7 λεπτά πριν, NT1G είπε Βέβαια καμιά σχέση ο λόγος που το έκανε η Σουηδία με αυτά που προσπαθείς να πεις εσύ εδώ, αλλά είδες κάπου κάτι για το εξωτερικό και τα μετρητά και είπες να το γράψεις. Δεν έχει σχέση ο λόγος, αλλά το αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν λειτούργησε και δεν γίνεται.
NT1G Δημοσ. Κυριακή στις 03:04 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 03:04 μμ Συνεχίσεις να κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις. Δεν πειράζει. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις