efib Δημοσ. Σάββατο στις 04:23 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:23 μμ (επεξεργασμένο) 20 λεπτά πριν, 1comment είπε Ποιό viber, τι λες; Μήπως έχεις πάρει κάτι; Γιατί ούτε τα υπόλοιπα που λες βγάζουν κάποιο νόημα. Εσύ ξαναδιάβασε τι έγραψες και γιατί έβγαλα το συμπέρασμα ότι ζεις στο εξωτερικό. Αν εσύ έχεις πρόβλημα διατύπωσης της ελληνικής γλώσσας, να ξαναπάς σχολείο! Τέλος πάντων, εγώ ως επιχείρηση έχω κάθε λόγο να σχολιάσω εδώ. Εσύ δεν έχεις κανένα λόγο, καμία γνώση στο επιχειρείν, δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις γενικώς. Μόνο διαπληκτισμούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πες μας κι εσύ πού θα χρειαστείς το σάλιο γιατί γκουγκλάροντας το nickname σου, παραπέμπει σε κάποιο instagram συγκεκριμένο! 😛😛 Έτσι για να σου μιλήσω στη γλώσσα σου! Όταν ανοίγεις τέτοιο νήμα χάνεις το δικαίωμα να χαρακτηρίζεις τους άλλους ως πρόβατα, μάλλον δεν το χάνεις, αλλά δεν έχει κανένα απολύτως αντίκρισμα ο χαρακτηρισμός. Τι λες, ρε μάγκα; Μόνο εσύ θα έχεις άποψη και η άποψη σου θέσφατο; Σιγά ρε Βαρδινογιάννη που μου έμαθες και για την επιχειρηματικότητα. Μια χαρά βγάζουν νόημα αυτά που λέω, εσύ είσαι άσχετος και δεν μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργουν τα πράγματα. Πετάς ενα άκυρο αύξηση τιμής 50% και πάλι θα τα δίνουν γιατι το χρειάζονται. Αυτά είναι λόγια καφενείου. 1) δεν θα τα δίνουν πάλι διότι εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο 2) αδύνατο να γίνει καρτέλ πχ σε ελεύθερους επαγγελματίες διότι δεν θα ισορροπήσει ποτέ εκεί η αγορά γιατί αν κάποιος μειώσει την τιμή θα πάρει την πελατεία και θα έχει κίνητρο να το κάνει. Παλικάρι μου, δεν υπάρχουν λεφτοδεντρα. Όταν ανεβάσεις την τιμή θα μειωθεί η πελατεία σου. Όποιος δεν καταλαβαίνει ζητάει διευκρινίσεις, δεν βγάζει συμπεράσματα που τον βοηθούν να φτάσει στο συμπέρασμα που θέλει, που για εσένα είναι i) δεν μένεις εδώ άρα μην μιλάς ii) μένεις εδώ αλλά δεν ασχολείσαι με το ΕΠΙχειρειν. Μόνο εσύ ξέρεις και εσύ κατέχεις την αλήθεια. Όλοι άλλοι είμαστε πρόβατα 🤣🤣 Επεξ/σία Σάββατο στις 04:30 μμ από efib 3 2
1comment Δημοσ. Σάββατο στις 04:28 μμ Μέλος Δημοσ. Σάββατο στις 04:28 μμ 1 λεπτό πριν, efib είπε Τι λες, ρε μάγκα; Μόνο εσύ θα έχεις άποψη και η άποψη σου θέσφατο; Σιγά ρε Βαρδινογιάννη που μου έμαθες και για την επιχειρηματικότητα. Μια χαρά βγάζουν νόημα αυτά που λέω, εσύ είσαι άσχετος και δεν μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργουν τα πράγματα. Πετάς ενα άκυρο αύξηση τιμής 50% και πάλι θα τα δίνουν γιατι το χρειάζονται. Αυτά είναι λόγια καφενείου. 1) δεν θα τα δίνουν πάλι διότι εξήγησα στο προηγούμενο σχόλιο 2) αδύνατο να γίνει καρτέλ πχ σε ελεύθερους επαγγελματίες διότι δεν θα ισορροπήσει ποτέ εκεί η αγορά γιατί αν κάποιος μειώσει την τιμή θα πάρει την πελατεία και θα έχει κίνητρο να το κάνει. Παλικάρι μου, δεν υπάρχουν λεφτοδεντρα. Όταν ανεβάσεις την τιμή θα μειωθεί η πελατεία σου. Όποιος δεν καταλαβαίνει ζητάει διευκρινίσεις, δεν βγάζει συμπεράσματα που τον βοηθούν να φτάσει στο συμπέρασμα που θέλει, που για εσένα είναι i) δεν μένεις εδώ άρα μην μιλάς ii) μένεις εδώ αλλά δεν ασχολείσαι με το ΕΠΙχειρειν. Μόνο εσύ ξέρεις και εσύ κατέχεις την αλήθεια. Όλοι άλλοι είμαστε πρόβατα 🤣🤣 Ναι όντως εγώ το πόσταρα γιατί ήθελα να δω αν είναι απάτη ή όχι κάποια μηνύματα που έλαβα στο viber. Έχει κάποια σημασία με αυτό που συζητάμε εδώ; Εσύ έχεις κάποια επιχείρηση και μπορείς να αιτιολογήσεις εμπειρικά γιατί δεν θα ανέβουν οι τιμές παντού αν το κράτος σου προεισπράττει το φπα, αλλά δεν σου το επιστρέφει ταυτόχρονα; Είναι προφανές ότι θα γίνει. Αν δεν το βλέπεις, δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Μιλάς θεωρητικά αλλά εγώ μιλάω με βάση την εμπειρία και το τι συμβαίνει τώρα. 1 1
james01gr Δημοσ. Σάββατο στις 04:50 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:50 μμ 22 ώρες πριν, Jiakometi είπε Μήπως ήλθαν γιατί επίσης σε καμμία χώρα στον κόσμο ο «επιχειρηματίας» δεν παρακρατά φόρους (Φ.Π.Α. εν προκειμένω) για να βελτιώσει την «ρευστότητά του ? εάν θέλει το κράτος να βελτιώσει την ρευστότητά του υπάρχει κάτι στο οποίο δεν στοχεύει και με παραξενεύει. στο εξωτερικό, στο τέλος του μήνα πληρώνεις εκτός από τον ΦΠΑ και τον φόρο σου. Οι επιχειρήσεις κάθε μήνα έχουν αυτοτελή φορολόγηση, σα να είσαι μισθωτός. ούτε προκαταβολές φόρου ούτε τίποτα. Αφού για τις επιχειρήσεις (αφήνουμε τις ατομικές έξω) έχεις 22% φόρο. flat. γιατί να μην κάνουν κάθε μήνα δήλωση έσοδα έξοδα και τέλος; πόσο ευκολότερος θα ήταν ο έλεγχος όλων έτσι; Κάθε μήνα πληρώνεις. έτσι ούτε ανοίγματα δεν θα έχεις και θα νοικοκυρεύεις άμεσα τα οικονομικά σου. βέβαια εκεί οι κλίμακες είναι διαφορετικές και πιο ανθρώπινες. και το κράτος εισπράττει άμεσα την φορολογία. Αυτό θα είναι το πραγματικά επαναστατικό και δίκαιο σύστημα 3
Black Demis Δημοσ. Σάββατο στις 04:53 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:53 μμ 19 minutes ago, 1comment said: Ναι όντως εγώ το πόσταρα γιατί ήθελα να δω αν είναι απάτη ή όχι κάποια μηνύματα που έλαβα στο viber. Έχει κάποια σημασία με αυτό που συζητάμε εδώ; Εσύ έχεις κάποια επιχείρηση και μπορείς να αιτιολογήσεις εμπειρικά γιατί δεν θα ανέβουν οι τιμές παντού αν το κράτος σου προεισπράττει το φπα, αλλά δεν σου το επιστρέφει ταυτόχρονα; Είναι προφανές ότι θα γίνει. Αν δεν το βλέπεις, δεν έχω να σου πω κάτι άλλο. Μιλάς θεωρητικά αλλά εγώ μιλάω με βάση την εμπειρία και το τι συμβαίνει τώρα. οταν με τοσο αψηλή φορολογια θα πρέπει να βαράς ολα νόμιμα το κερδος μειώνετε δραματικά....... Έχεις τζίρο πχ 200,000 από τα οποία κέρδος είναι 10,000 αν θα υπηρχαν και λιγα μαύρα τα 10 θα γινοντσαν χαλαρα 25 και θα ήταν άκρος βιώσιμη η υπαρξη.... για να γινει αυτο χωρις μαύρα αν κατι που αγόραζες 4 ευρω + φπα το πουλουσες λιανικη 12 θα το βαρας 19 (το εχω ζήσει σε αρκετές εταιρείες που ξεκίνησαν μικρές με λιγο μαύρα λιγο άσπρα και οσο μεγάλωναν αναγκάστηκαν 99+% οτι κάνουν να ειναι ασπρα σαν συνεπεια για να δηατηρησουν κερδοφορια με την φορολογια που υπαρχει αυξησαν κατα αυτον τον τροπο τημες και εφοσον υπηρχε πελατολογιο κλπ δεν ειχαν απωλιες τρελλες μετα της αυξησεις (δεν εφυγε κοσμος) καποιος ποιο μικρος βεβαια δεν θα ειναι τοσο τυχερος
james01gr Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:56 μμ 2 ώρες πριν, teot είπε Μου αρέσει που οι περισσότεροι μαγαζάτορες βάζετε μπροστά και διατυμπανίζετε το καλό του πελάτη ... και όχι το καλό της τσέπης σας. Οσο για τα επιδόματα που δεν υπάρχουν ... καπου 12000 ειναι το τεκμαρτό σας εισόδημα ..... 16000 για χωρίς οικογένεια ειναι το όριο για επίδομα θέρμανσης και για τα διάφορα pass που κατά καιρούς βγαίνουν. οι ΕΕ έχουν αποκλειστεί ουσιαστικά από όλα τα επιδόματα. από παιδιών, θέρμανσης, ενοικίων κτλ. από εκεί και πέρα γράφε όσο θέλεις. 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Αν δεν σταματήσει να κυκλοφορεί τόσο μαύρο χρήμα στην αγορά δεν θα μειωθούν ποτέ οι φόροι, δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ. Σε τεχνικές εργασίες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κλπ), υπηρεσίες, ιδιαίτερα μαθήματα, οδοντιάτρους, συνεργεία αυτοκινήτων, νύχια-μαλλιά αν από αύριο το πρωί απαγορευόταν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά, φαντάζεστε τι θα συνέβαινε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα; Επίσης, η καραμέλα για τις πληρωμές με κάρτα που αρκετοί υποστηρίζουν ότι τους ζημιώνουν κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Υπάρχουν τράπεζες που μηδενίζουν τις προμήθειες, υπάρχει και το IRIS. Αλλά και προμήθεια να υπάρχει, εκδίδεται γι’ αυτήν νόμιμο τιμολόγιο σε μηνιαία βάση, υποχρεωτικά (έξοδα). Ελάχιστο λοιπόν το κακό να μου κρατούν 1 ευρώ στα 100 που εισπράττω. Πρέπει να βρεθούν λοιπόν οι τρόποι ώστε να θωρακίζονται οι επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα ενώ απέναντί τους παρέχουν πολλοί άλλοι παρόμοια υπηρεσία παράνομα και κατάμαυρα, να προστατεύονται οι καταναλωτές και να δικαιολογούνται όλα τα ποσά, έσοδα και έξοδα. Δεν γίνεται να την πληρώνει πάντα ο νόμιμος-κορόιδο, ο παράνομος να βγαίνει αλώβητος και να είναι ΟΚ όλο αυτό στο μυαλό της κοινωνίας. δεν σου κρατούν 1 στα 100. σου κρατά προμήθεια έκδοσης κάρτας, προμήθεια πληρωμών, προμήθεια τήρησης λογαριασμού, προμήθεια για το ebannking, υποστήριξη για το POS, αγορά του POS, προμήθεια στην διασύνδεση του POS, προμήθεια για το πρόγραμμα έκδοσης αποδείξεων. όλα αυτά για να εκδόσεις αποδείξεις. βάλτα κάτω και θα δεις πως το 5% των τιμών των προϊόντων αφορά την υποστήριξη των συναλλαγών, προμήθειες, κτλ. Ακόμη και προμήθεια για την κάρτα εργασίας ενώ έπεται και το ηλεκτρονικό δελτίο αποστολής. όλα περνάνε πλέον από τράπεζες και συστήματα τιμολόγησης που σε αναγκάζει το κράτος να πληρώνεις και τα αφαιρεί από το κέρδος σου... το θέμα είναι πως ο κόσμος απλά δεν το καταλαβαίνει πως οι τιμές ανεβαίνουν γιατί όταν υπάρχουν τέτοιες χρεώσεις, όταν πρέπει να σπας το κεφάλι σου, όταν δεν πχ δεν έχεις τηλέφωνο λόγω βλάβης και πρέπει να βρεις τρόπο να διαβιβάσεις τα παραστατικά γιατί αλλιώς έχεις πρόστιμο. ή όταν είχε πέσει η ΕΡΓΑΝΗ και δεν μπορούσε να περάσουν οι κάρτες των εργαζομένων. 2
oldnew Δημοσ. Σάββατο στις 05:12 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:12 μμ Άσχετο, αλλά επειδή πολλοί είναι λογιστές εδώ μέσα . Ξέρει κάνεις πως μπορώ να παρω pos ή όποια άλλη καλύτερη ηλεκτρονική λυση ωστε να εισπράττω ενοίκια (σπιτιών) εύκολα? Εχω καμια 10ρια+, πόλοι είναι γέροι και δε θέλουν να πάνε τράπεζες οπότε τα εισπράττω κατ οίκων. (άλλοι τα βάζουν με ebanking). Δεν εχω επαγγελματικο αφμ για να δικαιούμαι pos ,ασε που θα μου κάνανε κρατήσεις για καθε συναλλαγή απο οτι κατάλαβαινω, που θα ήθελα να το αποφύγω αν γίνεται. -Μήπως μπορώ κάπως με το κινητό μου και τις κάρτες τους να πληρωθώ επι τόπου? Κάποια αλλη λύση? Thanks!
james01gr Δημοσ. Σάββατο στις 05:14 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:14 μμ 12 λεπτά πριν, Black Demis είπε οταν με τοσο αψηλή φορολογια θα πρέπει να βαράς ολα νόμιμα το κερδος μειώνετε δραματικά....... Έχεις τζίρο πχ 200,000 από τα οποία κέρδος είναι 10,000 αν θα υπηρχαν και λιγα μαύρα τα 10 θα γινοντσαν χαλαρα 25 και θα ήταν άκρος βιώσιμη η υπαρξη.... για να γινει αυτο χωρις μαύρα αν κατι που αγόραζες 4 ευρω + φπα το πουλουσες λιανικη 12 θα το βαρας 19 (το εχω ζήσει σε αρκετές εταιρείες που ξεκίνησαν μικρές με λιγο μαύρα λιγο άσπρα και οσο μεγάλωναν αναγκάστηκαν 99+% οτι κάνουν να ειναι ασπρα σαν συνεπεια για να δηατηρησουν κερδοφορια με την φορολογια που υπαρχει αυξησαν κατα αυτον τον τροπο τημες και εφοσον υπηρχε πελατολογιο κλπ δεν ειχαν απωλιες τρελλες μετα της αυξησεις (δεν εφυγε κοσμος) καποιος ποιο μικρος βεβαια δεν θα ειναι τοσο τυχερος έως ένα σημείο έχεις δίκιο όμως υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χτυπάνε ποτέ αποδείξεις. δεν μπορεί κατάστημα επίπλων να δηλώνει κέρδη 10κ τον χρόνο. απλά δεν γίνεται. πόσες αποδείξεις χτυπάνε γυμναστήρια; εμένα τρία χρόνια που πάει δραστηριότητες, δεν μου έχουν κόψει απόδειξη ποτέ. πόσες αποδείξεις κόβουν οι οικοδόμοι πχ; οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτές, κέντρα αισθητικής. γιατροί; δικηγόροι; υπάρχουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που το ξεφτιλίζουν και μαζί παίρνει η μπάλα και άλλους. έχεις στο μυαλό σου κάτι διαφορετικό ως επιχείρηση και εκεί έχεις δίκιο. αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να μπει μία τάξη. η κατάργηση των μετρητών και να δοθεί τόση δύναμη στις τράπεζες δεν είναι τρόπος. απλά το κράτος επιλέγει αυτό γιατί είναι δυσκολότερο να ελέγχει. προτιμά να κάθονται και να βγάζουν αναφορές και να χτυπάνε κόκκινα. δούλευα σε μεταφορική (τώρα είμαι ΕΕ) και έβλεπα καταστηματάρχες να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να κάνουν αγορές πχ 5κ και το τιμολόγιο έγραφε 3κ (αγόραζαν από Κινέζους). έγραφε 100 παπούτσια το δελτίο, μέσα είχαν 300. πήγαιναν με τα αυτοκίνητά τους Ιταλία και τα γέμιζαν. όλα τα χρήματα κασέρι. αυτό είναι ξεφτίλα. 2
Volga Δημοσ. Σάββατο στις 05:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:20 μμ 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Εννοείς τη φορολογία, φαντάζομαι. Αν ναι, συμφωνώ. Με τις τράπεζες δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό πρόβλημα. Ναι, για τη φορολογία μιλάω, διότι αυτή τη στιγμή τα ποσά που πρέπει να πληρώνει ένας ελευθερος επαγγελματίας είναι τρομακτικά . Κατι προκαταβολές κάτι το ένα κάτι το άλλο κλπ. Αυτά δεν θα πρέπει να έχουν υπόσταση αν οι πληρωμές γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά και υπάρχει άμεση απόδοση ΦΠΑ.
Dinos1973 Δημοσ. Σάββατο στις 05:28 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:28 μμ 1 hour ago, 1comment said: Ποιό viber, τι λες; Μήπως έχεις πάρει κάτι; Γιατί ούτε τα υπόλοιπα που λες βγάζουν κάποιο νόημα. Εσύ ξαναδιάβασε τι έγραψες και γιατί έβγαλα το συμπέρασμα ότι ζεις στο εξωτερικό. Αν εσύ έχεις πρόβλημα διατύπωσης της ελληνικής γλώσσας, να ξαναπάς σχολείο! Τέλος πάντων, εγώ ως επιχείρηση έχω κάθε λόγο να σχολιάσω εδώ. Εσύ δεν έχεις κανένα λόγο, καμία γνώση στο επιχειρείν, δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις γενικώς. Μόνο διαπληκτισμούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Πες μας κι εσύ πού θα χρειαστείς το σάλιο γιατί γκουγκλάροντας το nickname σου, παραπέμπει σε κάποιο instagram συγκεκριμένο! 😛😛 Έτσι για να σου μιλήσω στη γλώσσα σου! Δεν έχω ινστα οπότε άνθρακες !
Black Demis Δημοσ. Σάββατο στις 05:30 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:30 μμ 10 minutes ago, james01gr said: έως ένα σημείο έχεις δίκιο όμως υπάρχουν επαγγέλματα που δεν χτυπάνε ποτέ αποδείξεις. δεν μπορεί κατάστημα επίπλων να δηλώνει κέρδη 10κ τον χρόνο. απλά δεν γίνεται. πόσες αποδείξεις χτυπάνε γυμναστήρια; εμένα τρία χρόνια που πάει δραστηριότητες, δεν μου έχουν κόψει απόδειξη ποτέ. πόσες αποδείξεις κόβουν οι οικοδόμοι πχ; οι υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτές, κέντρα αισθητικής. γιατροί; δικηγόροι; υπάρχουν ολόκληρες κοινωνικές ομάδες που το ξεφτιλίζουν και μαζί παίρνει η μπάλα και άλλους. έχεις στο μυαλό σου κάτι διαφορετικό ως επιχείρηση και εκεί έχεις δίκιο. αλλά με κάποιον τρόπο πρέπει να μπει μία τάξη. η κατάργηση των μετρητών και να δοθεί τόση δύναμη στις τράπεζες δεν είναι τρόπος. απλά το κράτος επιλέγει αυτό γιατί είναι δυσκολότερο να ελέγχει. προτιμά να κάθονται και να βγάζουν αναφορές και να χτυπάνε κόκκινα. δούλευα σε μεταφορική (τώρα είμαι ΕΕ) και έβλεπα καταστηματάρχες να πηγαίνουν στο εξωτερικό, να κάνουν αγορές πχ 5κ και το τιμολόγιο έγραφε 3κ (αγόραζαν από Κινέζους). έγραφε 100 παπούτσια το δελτίο, μέσα είχαν 300. πήγαιναν με τα αυτοκίνητά τους Ιταλία και τα γέμιζαν. όλα τα χρήματα κασέρι. αυτό είναι ξεφτίλα. το ιδιο και εκει Είναι απλα εκει έχουν ελάχιστο τζιρο με αρκετό κέρδος...... αλλα δεν εχει σημασια το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο..... αν αναγκαστουν να βαρανε αποδειξεις σε ολα για να διατηρισουν το ιδιο κερδος θα διπλασιασουν της τημες ας πουμε με εναν μαγικό τροπο (δεν ειανι και δύσκολο εδω που τα λεμε) σε ενα μηνα απο τωρα ολοι θα ειναι 100% νομμιμοι...... Αποτέλεσμα θα ειναι το εξης........ τημες ελβετιας σε ολα (στα προϊόντα δεν θα αλλάξει κάτι τρομερά στης υπηρεσίες θα εκτοξευτούν στο θεο) και ξαφνικά θα δεις και μειώσεις μισθων (στα χαρτια δεν θα αλλαξει κατι) αρκετές εταιρίες πλυρωνουν πχ 800 καρτα και κανα 400 μαυρα καθος αν τα κανουν ολα ασπρα ασφαλιστικες και γνεικος εισφορες θα φτασουν στο θεο... ετσι θα εχουμε φτωχότερο κοσμο ο οποιος θα σταματησει να καταναλωνει τα παντα και μεσα στο αψε σβησε θα κατρευσει η αγορα.......... αν θελουν ολα νομημα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στην φορολογία ΠΟΛΛΑ και με το που τα αλλάξουν ας καταργήσουν και τα μετρητά.... γιατι αν καταργηθούν τωρα θα ζήσουμε μια μικρή τραγωδία 1 2
Dinos1973 Δημοσ. Σάββατο στις 05:32 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:32 μμ 1 hour ago, 1comment said: Μα τι λες; Μιλάμε για νόμιμους επαγγελματίες. Το ποστ που απάντησα μιλούσε για υδραυλικούς, γιατρούς, συνεργεία αυτοκινήτων. Όλοι αυτοί προφανώς και είναι επιχειρήσεις με έναρξη, εφκα κλπ. Αλλά σύμφωνα με το ποστ που απάντησα, ξαφνικά θα σταματούσαν να λαμβάνουν μετρητά (επειδή θα καταργούνταν) και θα δέχονταν μόνο κάρτα. Άρα ναι, θα ανέβαζαν τις τιμές στο θεό. Εσύ λες κάτι άλλο, άσχετο με αυτό που απάντησα. Όπου και να ζω, μπορεί να μου κλέψουν το κινητό (έχει γίνει), την κάρτα, το πορτοφόλι, τα πάντα. Μόνο κάποιος που ζει σε φυλακή, ή απομονωμένος κάπου, ή δεν έχει κάρτες (κι ας λέει ότι έχει), δεν κινδυνεύει από κλοπή! Apple Pay λέγεται και έχεις τις κάρτες, ταυτότητα, άδεια οδηγήσεως κλπ κλπ! Ας το κλέψουν να δω πως θα το ανοίξουν! 1 hour ago, 1comment said: Μα τι λες; Μιλάμε για νόμιμους επαγγελματίες. Το ποστ που απάντησα μιλούσε για υδραυλικούς, γιατρούς, συνεργεία αυτοκινήτων. Όλοι αυτοί προφανώς και είναι επιχειρήσεις με έναρξη, εφκα κλπ. Αλλά σύμφωνα με το ποστ που απάντησα, ξαφνικά θα σταματούσαν να λαμβάνουν μετρητά (επειδή θα καταργούνταν) και θα δέχονταν μόνο κάρτα. Άρα ναι, θα ανέβαζαν τις τιμές στο θεό. Εσύ λες κάτι άλλο, άσχετο με αυτό που απάντησα. Όπου και να ζω, μπορεί να μου κλέψουν το κινητό (έχει γίνει), την κάρτα, το πορτοφόλι, τα πάντα. Μόνο κάποιος που ζει σε φυλακή, ή απομονωμένος κάπου, ή δεν έχει κάρτες (κι ας λέει ότι έχει), δεν κινδυνεύει από κλοπή!
teot Δημοσ. Σάββατο στις 05:40 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:40 μμ 40 λεπτά πριν, james01gr είπε οι ΕΕ έχουν αποκλειστεί ουσιαστικά από όλα τα επιδόματα. από παιδιών, θέρμανσης, ενοικίων κτλ. από εκεί και πέρα γράφε όσο θέλεις. Για πες μου πως έχουν αποκλειστεί οι ΕΕ απο το θέρμανσης όταν το τεκμαρτό εισόδημα για ΕΕ ειναι 12000 και το όριο στο θέρμανσης για μονοπρόσωπο νοικοκυριό ειναι 16000?
james01gr Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:56 μμ 8 λεπτά πριν, teot είπε Για πες μου πως έχουν αποκλειστεί οι ΕΕ απο το θέρμανσης όταν το τεκμαρτό εισόδημα για ΕΕ ειναι 12000 και το όριο στο θέρμανσης για μονοπρόσωπο νοικοκυριό ειναι 16000? μα γιατί πλέον πολλοί χάνουν αυτά που γράφεις απλά λόγω τζίρου. έχουν πρόσθετη φορολογία 5% επί του τζίρου (δεν έχει σημασία εάν δηλώνουν ζημιές, αρκεί απλά ο τζίρος του να είναι πάνω από τον ΜΟ του ΚΑΔ) που προστίθεται στο τεκμαρτό μάλιστα και πρέπει να το καλύψουν και με κάρτες. μόνο από επίδομα παιδιού κόπηκαν από τους ΕΕ 100 εκατ. 50% μείωση. το ίδιο ισχύει και σε άλλες κατηγορίες. https://www.ot.gr/2023/12/03/forologia/forologia-eidiseis/eleytheroi-epaggelmaties-posoi-kai-poia-epidomata-xanoun-me-to-neo-forologiko-nomosxedio/ προφανώς πολλοί φοροδιαφεύγουν και μάλιστα σε αισχρό βαθμό όμως η μπάλα τους παίρνει όλους. 1
Jiakometi Δημοσ. Σάββατο στις 06:37 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 06:37 μμ 1 ώρα πριν, james01gr είπε εάν θέλει το κράτος να βελτιώσει την ρευστότητά του υπάρχει κάτι στο οποίο δεν στοχεύει και με παραξενεύει. στο εξωτερικό, στο τέλος του μήνα πληρώνεις εκτός από τον ΦΠΑ και τον φόρο σου. Οι επιχειρήσεις κάθε μήνα έχουν αυτοτελή φορολόγηση, σα να είσαι μισθωτός. ούτε προκαταβολές φόρου ούτε τίποτα. Αφού για τις επιχειρήσεις (αφήνουμε τις ατομικές έξω) έχεις 22% φόρο. flat. γιατί να μην κάνουν κάθε μήνα δήλωση έσοδα έξοδα και τέλος; πόσο ευκολότερος θα ήταν ο έλεγχος όλων έτσι; Κάθε μήνα πληρώνεις. έτσι ούτε ανοίγματα δεν θα έχεις και θα νοικοκυρεύεις άμεσα τα οικονομικά σου. βέβαια εκεί οι κλίμακες είναι διαφορετικές και πιο ανθρώπινες. και το κράτος εισπράττει άμεσα την φορολογία. Αυτό θα είναι το πραγματικά επαναστατικό και δίκαιο σύστημα Για τις προσωπικές και γενικά τις επιχειρήσεις με απλογραφικά βιβλία αυτό θα ήταν επίσης μια καλή ιδέα. Για τις επιχειρήσεις με διπλογραφικά βιβλία υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το φορολογητέο αποτέλεσμα (αποθήκες/στοκ, αποσβέσεις) που δεν ενημερώνονται σε μηνιαία βάση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις