Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, 1comment said:

Καλά εσένα ό,τι και να σου επιβάλλουν θα το αποδεχτείς και θα σκύψεις το κεφάλι. Δεν σου λέει κάτι ότι φορολογικά είμαστε το πειραματόζωο της Ευρώπης; Τα μετρητά είναι ελευθερία κινήσεων. Οι τράπεζες ήδη ξεκίνησαν να χρεώνουν για διατήρηση λογ/σμου και υπάρχουν φυσικά χρεώσεις κάθε φορά που λήγει-χάνεται η κάρτα. Άρα, ο τρόπος πληρωμής κάρτα έχει χρέωση για τον κόσμο, τα μετρητά καμία. Επίσης αν πέσει το ιντερνετ ή το ρεύμα (έχει συμβεί σε όλα τα καταστήματα για πολλούς λόγους και επί ώρες), μόνο με μετρητά γίνεται η συναλλαγή. Μην αναφέρω πόσα χρήματα θα σου φάνε αν σου κλέψουν το κινητό ή την κάρτα και δεν το πάρεις χαμπάρι άμεσα. 

Τώρα αν εσύ θες να είσαι κάτι σαν πρόβατο (μην πω ακριβώς) και αποδέχεσαι ότι σου επιβάλλουν ασχέτως αν καταπατά δικαιώματα ή δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού, είναι δικό σου πρόβλημα αλλά αυτό είσαι. Τέτοιους παθητικούς πολίτες θέλουν. 

Τα πιο πάνω ισχύουν και για σενα.

Καλά τρολαρεις;;; Θα χάσεις το κινητό και θα σε κλέψουν;; Καλά που ζεις;;;; Όταν χάσει το πορτοφόλι με τα μετρητά όλα καλά; Δεν δέχεται κάρτες λόγο προβλήματος με το ίντερνετ, πάω στον επόμενο! Εσύ που χρησιμοποιείς μετρητά δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό; Δηλαδή κάνεις ελάχιστη χρήση των υπηρεσιών τις τράπεζας αλλά μια χαρά σε χρεώνουν το ίδιο με εμένα που τους ξεσκίζω και έχω και 30 ημέρες πίστωση χωρίς επιτόκιο!!! 

• Like 3
  • Thanks 1
  • Απαντ. 237
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 minutes ago, Dinos1973 said:

Καλά τρολαρεις;;; Θα χάσεις το κινητό και θα σε κλέψουν;; Καλά που ζεις;;;; Όταν χάσει το πορτοφόλι με τα μετρητά όλα καλά;

Κυριολεκτικά η πληρωμή μέσω κινητού είναι η ασφαλέστερη, κάθε κινητό πλέον είναι ασφαλισμένο με κρυπτογράφηση και για να πληρώσει κάποιος πρέπει να βάλει δακτυλικό αποτύπωμα και όταν πληρώνει το google/apple pay δίνει fake αριθμό κάρτας, ήτοι 10 φορές πιο ασφαλές από την φυσική κάρτα που άμα στην κλέψουν στην έκαναν κόσκινο αφού είναι εντελώς ξεκλείδωτη για ανέγγιχτες, αριθμοί κάρτας όλοι φάτσα φόρα κτλ. Καλά τα μετρητά είναι ανέκδοτο, σπάω πλάκα πλέον με τους δεινοσαύρους που κουβαλάνε μετρητά και χάνουν αβέρτα χαρτονομίσματα και ψιλά που τους πέφτουν από πορτοφόλια και τσέπες λες και είμαστε στο 1930

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 4
  • Haha 1
Δημοσ.
21 minutes ago, 1comment said:

Άλλη μια κάτοικος εξωτερικού που σχολιάζει τη δικιά μας πραγματικότητα με την ασφάλεια ότι δεν ζει εδώ!

Δεν κάνει κακό να διαβάσεις τι κάνουν στις σοβαρές χώρες! Καταλαβαίνουμε ότι το μπάχαλο σας ευνοεί! Τι να κάνουμε θα μάθετε που θα πάει!!!

• Like 1
  • Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν κάνει κακό να διαβάσεις τι κάνουν στις σοβαρές χώρες! Καταλαβαίνουμε ότι το μπάχαλο σας ευνοεί! Τι να κάνουμε θα μάθετε που θα πάει!!!

Μπα... Δυστυχώς πολυ πολυ δύσκολο το βλέπω.... πρεπει να αλλάξουν παρα πολλά στην νοοτροπία μας... 

Επεξ/σία από teot
  • Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Hacker?pcs είπε

Μετρητά = έγκλημα ή φοροκλοπή, δεν έχουν καμία άλλη χρήση που δεν μπορεί να γίνει και με κάρτα ή τραπεζικές μεταφορές. Στην Ελλάδα που η φοροκλεψιά είναι 2η φύση μόνο με την κατάργησή των μετρητών θα υπάρξει βελτίωση, στην Ελλάδα μπαίνουν αυτά τα μέτρα που δεν υπάρχουν σε άλλες δεν υπάρχουν γιατί ο Ελληνικός λαός έχει πραγματικά 2η φύση το μαύρο χρήμα και την φοροκλεψιά, από τον πελάτη, τον ελεύθερο επαγγελματία, τον μικρό ή μεγάλο καταστηματάρχη, όλοι φοροκλέβουν και ρέει το μαύρο χρήμα χωρίς τελειωμό

Κατανοώ τι θέλεις να πεις, αλλά δεν κλέβουν όλοι και μιλάω για τον εαυτό μου. Δεν φαντάζεσαι πόσο εξοργιστικό και άδικο είναι για κάποιον σαν εμένα που ήρθα από το εξωτερικό για να δραστηριοποιηθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα να κόβω τα πάντα όπως οφείλω και όπως έχω μάθει, και να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Πληρώνω τρελά ποσά στο κράτος κάθε χρόνο, το οποίο όμως δεν με προστατεύει από τον παράνομο και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μου, της οικογένειάς μου και των παροχών που θα μπορούσα να απολαμβάνω ως πολίτης.

• Like 10
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν σου απαντάω καν, το σάλιο μου θα χαλάσω! 

17 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Αν δεν σταματήσει να κυκλοφορεί τόσο μαύρο χρήμα στην αγορά δεν θα μειωθούν ποτέ οι φόροι, δεν θα αλλάξει τίποτα ποτέ. Σε τεχνικές εργασίες (υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους, κλπ), υπηρεσίες, ιδιαίτερα μαθήματα, οδοντιάτρους, συνεργεία αυτοκινήτων,  νύχια-μαλλιά αν από αύριο το πρωί απαγορευόταν οποιαδήποτε συναλλαγή με μετρητά, φαντάζεστε τι θα συνέβαινε βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα;

Να σου πω τι θα γινόταν. Όλοι μαζικά (αφού όλοι αυτοί που αναφέρεις παίρνουν μαύρα) θα αύξαναν τις τιμές 50% πάνω. Δεν θα έκλειναν. Ο κόσμος θα συνέχιζε να τους χρειάζεται.

Γενικώς όποιο μέτρο πάρουν είτε για μη χρήση μετρητών (πολύ χλωμό) είτε για προείσπραξη φπα, ασφαλώς θα έχει ένα κόστος για την επιχείρηση αλλά οι υγιείς επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν. Θα αυξήσουν κατά πολύ τις τιμές τους. Ο τελικός χαμένος θα είναι ο καταναλωτής.

3 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Κατανοώ τι θέλεις να πεις, αλλά δεν κλέβουν όλοι και μιλάω για τον εαυτό μου. Δεν φαντάζεσαι πόσο εξοργιστικό και άδικο είναι για κάποιον σαν εμένα που ήρθα από το εξωτερικό για να δραστηριοποιηθώ ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Ελλάδα να κόβω τα πάντα όπως οφείλω και όπως έχω μάθει, και να βλέπω τι συμβαίνει γύρω μου. Πληρώνω τρελά ποσά στο κράτος κάθε χρόνο, το οποίο όμως δεν με προστατεύει από τον παράνομο και αυτό είναι εις βάρος των παιδιών μου, της οικογένειάς μου και των παροχών που θα μπορούσα να απολαμβάνω ως πολίτης.

Αφού βλέπεις την αδικία γύρω σου και ξέρεις ότι δεν θα αλλάξει, γιατί δεν σκέφτεσαι να ξαναφύγεις στο εξωτερικό που είναι αλλιώς, που δεν υπάρχει μαύρο χρήμα, που όλες οι επιχειρήσεις κόβουν όλες τις αποδείξεις (μήπως γιατί έχουν άλλη φορολογία, άλλο φπα?); Εκεί δεν σε συνέφερε το επιχειρείν μάλλον....

Επεξ/σία από 1comment
  • Like 1
  • Confused 2
  • Sad 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, 1comment είπε

Να σου πω τι θα γινόταν. Όλοι μαζικά (αφού όλοι αυτοί που αναφέρεις παίρνουν μαύρα) θα αύξαναν τις τιμές 50% πάνω. Δεν θα έκλειναν. Ο κόσμος θα συνέχιζε να πηγαίνει αλλά προφανώς με μικρότερη συχνότητα (εξαιρώ τους γιατρούς). 

Γενικώς όποιο μέτρο πάρουν είτε για μη χρήση μετρητών (πολύ χλωμό) είτε για προείσπραξη φπα, ασφαλώς θα έχει ένα κόστος για την επιχείρηση αλλά οι υγιείς επιχειρήσεις δεν θα κλείσουν. Θα αυξήσουν κατά πολύ τις τιμές τους. Ο τελικός χαμένος θα είναι ο καταναλωτής.

Διαφωνώ κάθετα. Θα εξαφανίζονταν όσοι δουλεύουν μαύρα, γιατί θα έπρεπε να πληρώνουν ΕΦΚΑ και φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα να έχουν ευρύτερο πελατολόγιο οι νόμιμες επιχειρήσεις. Επίσης, θα εξαφανίζονταν επαγγελματικά όσοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα, γιατί δεν θα μπορούσαν να γραφτούν στον ΕΦΚΑ έτσι ώστε να κάνουν έναρξη. Αυτή τη στιγμή σε ορισμένους κλάδους, υπάρχει απώλεια πελατολογίου σε ποσοστό που ξεπερνά το 50% από ανθρώπους που εργάζονται παράνομα. Αναφέρομαι στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Υπάρχουν επίσημες μελέτες του Επιμελητηρίου που διαπιστώνουν ακριβώς αυτά που σου γράφω, επίσημα. Η αύξηση 50% που γράφεις, πού βασίζεται; Από πού προκύπτει; Θα σου πω το πιο απλό. Εσύ είσαι μισθωτός, άρα φορολογείσαι για τον μισθό σου, και φέρνεις έναν υδραυλικό να σου αλλάξει μια βρύση, σου παίρνει 50 ευρώ και δεν σου κόβει απόδειξη γιατί δεν έχει καν έναρξη, ή επειδή θέλεις να γλιτώσεις το ΦΠΑ. Νομίζεις ότι κέρδισες πραγματικά κάτι; Τίποτα δεν κέρδισες. Αντιθέτως, καθώς εκείνος θα πάει σε 4-5 δουλειές την ίδια μέρα, θα έχει βγάλει 200-300 ευρώ, για τα οποία εσύ μακροπρόθεσμα ζημιώνεσαι, καθώς δεν θα εισπράξει τίποτα το κράτος από το οποίο περιμένεις να έχεις καλύτερα νοσοκομεία, σχολεία, δρόμους, σύνταξη, κλπ. Είναι άλλο πράγμα το να έρχεσαι σε εμένα να με πληρώνεις, να σου κόβω απόδειξη και μετά να επιλέγω να καίω τα λεφτά που μου έδωσες με αναπτήρα γιατί έτσι θέλω, και άλλο το να με πληρώνεις και να μην σου κόβω τίποτα. Έχει πολύ μεγάλη διαφορά. Σκέψου το.  

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, 1comment είπε

Να σου πω τι θα γινόταν. Όλοι μαζικά (αφού όλοι αυτοί που αναφέρεις παίρνουν μαύρα) θα αύξαναν τις τιμές 50% πάνω. Δεν θα έκλειναν. Ο κόσμος θα συνέχιζε να τους χρειάζεται.

Αφού βλέπεις την αδικία γύρω σου και ξέρεις ότι δεν θα αλλάξει, γιατί δεν σκέφτεσαι να ξαναφύγεις στο εξωτερικό που είναι αλλιώς, που δεν υπάρχει μαύρο χρήμα, που όλες οι επιχειρήσεις κόβουν όλες τις αποδείξεις (μήπως γιατί έχουν άλλη φορολογία, άλλο φπα?); Εκεί δεν σε συνέφερε το επιχειρείν μάλλον....

Δεν έχεις πράγματικα καμία επίγνωση. Ο τύπος που ρωτούσε για αγγελία εργασίας από το Viber δεν είσαι; 

1) δεν ζω πλέον Αγγλία. Δεν ξέρω πως προέκυψε από τα γραπτά μου αυτό. Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις τον γραπτό λόγο δεν είναι δικό μου θέμα. Επίσης, όταν έχω περιουσία στην Ελλάδα με αφορά Το φορολογικο  όπου και να βρίσκομαι.

2) Όταν ανεβαίνει P τοτε μειώνεται η Q. Οπότε το παράδειγμα σου περί αύξησης 50% τιμών είναι άκυρο. Ίσως να εννοούσες κάτι σχετικό με την ελαστικότητα που δεν μιλάει βέβαια για ισόποση αύξηση του Q, όμως  Αμφιβάλλω ότι έχεις τέτοιες γνώσεις (καλά, αοθ 3η λύκειου το κάναμε βέβαια, αλλά ας μην περιμένω και πολλά). 

3) Οι λόγοι για τους οποίους δεν επιστρέφει κάποιος στο εξωτερικό δεν σε αφορούν και δεν μπορείς να ξέρεις. Δεν είναι όλοι οικονομικοί μετανάστες, κάποιοι γύρισαν και πάλι ζουν άνετα. 

Επεξ/σία από efib
  • Like 3
  • Confused 1
  • Haha 2
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, 1comment είπε

Ποιος σου είπε ότι δεν έχω και εκεί; Η υψηλή φορολογία και οι μηδαμινές παροχές υπάρχουν και θα υπάρχουν επειδή πάρα πολλοί κλέβουν και διακινούν μαύρα λεφτά. Εγώ θα σου αντιστρέψω την ερώτηση. Γιατί δεν πηγαίνουν όσοι θέλουν να δουλεύουν μαύρα στο εξωτερικό να δούμε τι θα γίνει; Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Αυτό δεν έχουμε επιλέξει; Αφού το έχουμε επιλέξει, δεν μπορεί να είμαστε στα μισά Ευρωπαίοι και στα υπόλοιπα κακή ερμηνεία των Βαλκανίων (που κι αυτά έχουν αλλάξει πλέον). 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, dsi44 είπε

εσυ εισαι λιγακι ζαλισμενος που απο την πληρη πληρωμη με καρτα πηγες στους επαγγελματιες της υγειας,ποσο μακρυα να παει αυτη η βαλιτσα...

Ωπ, ωραίος...γράφεις κάτι κι όταν πρέπει να το υποστηρίξεις, τρελιτσα.

Χαβ φαν!

Δημοσ.

Αν γινει αυτό θα πρέπει παράλληλα να αφαιρεθούν και οι ληστρικές κρατήσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού πλέον δεν θα μπορούν να "κρύψουν" κάτι.

Δημοσ.
33 minutes ago, 1comment said:

Καλύτερα θα το χρειαστείς για να σαλιώνεις τους φακέλους.

• Haha 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, efib είπε

Δεν έχεις πράγματικα καμία επίγνωση. Ο τύπος που ρωτούσε για αγγελία εργασίας από το Viber δεν είσαι; 

1) δεν ζω πλέον Αγγλία. Δεν ξέρω πως προέκυψε από τα γραπτά μου αυτό. Εάν δεν μπορείς να κατανοήσεις τον γραπτό λόγο δεν είναι δικό μου θέμα. Επίσης, όταν έχω περιουσία στην Ελλάδα με αφορά Το φορολογικο  όπου και να βρίσκομαι.

2) Όταν ανεβαίνει P τοτε μειώνεται η Q. Οπότε το παράδειγμα σου περί αύξησης 50% τιμών είναι άκυρο. Ίσως να εννοούσες κάτι σχετικό με την ελαστικότητα που δεν μιλάει βέβαια για ισόποση αύξηση του Q, όμως  Αμφιβάλλω ότι έχεις τέτοιες γνώσεις (καλά, αοθ 3η λύκειου το κάναμε βέβαια, αλλά ας μην περιμένω και πολλά). 

3) Οι λόγοι για τους οποίους δεν επιστρέφει κάποιος εξωτερικό δεν σε αφορούν και δεν μπορείς να ξέρεις. Δεν είναι όλοι οικονομικοί μετανάστες, κάποιοι γύρισαν και πάλι ζουν άνετα. 

Ποιό viber, τι λες; Μήπως έχεις πάρει κάτι; Γιατί ούτε τα υπόλοιπα που λες βγάζουν κάποιο νόημα. Εσύ ξαναδιάβασε τι έγραψες και γιατί έβγαλα το συμπέρασμα ότι ζεις στο εξωτερικό. Αν εσύ έχεις πρόβλημα διατύπωσης της ελληνικής γλώσσας, να ξαναπάς σχολείο!

Τέλος πάντων, εγώ ως επιχείρηση έχω κάθε λόγο να σχολιάσω εδώ. Εσύ δεν έχεις κανένα λόγο, καμία γνώση στο επιχειρείν, δεν έχεις τίποτα να προσφέρεις γενικώς. Μόνο διαπληκτισμούς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.

Μόλις τώρα, Dinos1973 είπε

Καλύτερα θα το χρειαστείς για να σαλιώνεις τους φακέλους.

Πες μας κι εσύ πού θα χρειαστείς το σάλιο γιατί γκουγκλάροντας το nickname σου, παραπέμπει σε κάποιο instagram συγκεκριμένο! 😛😛 Έτσι για να σου μιλήσω στη γλώσσα σου!

• Haha 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Volga είπε

Αν γινει αυτό θα πρέπει παράλληλα να αφαιρεθούν και οι ληστρικές κρατήσεις από τους ελεύθερους επαγγελματίες αφού πλέον δεν θα μπορούν να "κρύψουν" κάτι.

Εννοείς τη φορολογία, φαντάζομαι. Αν ναι, συμφωνώ. Με τις τράπεζες δεν θεωρώ ότι είναι σημαντικό πρόβλημα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
27 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Διαφωνώ κάθετα. Θα εξαφανίζονταν όσοι δουλεύουν μαύρα, γιατί θα έπρεπε να πληρώνουν ΕΦΚΑ και φόρο εισοδήματος, με αποτέλεσμα να έχουν ευρύτερο πελατολόγιο οι νόμιμες επιχειρήσεις. Επίσης, θα εξαφανίζονταν επαγγελματικά όσοι δεν έχουν τα τυπικά προσόντα για να κάνουν συγκεκριμένα επαγγέλματα, γιατί δεν θα μπορούσαν να γραφτούν στον ΕΦΚΑ έτσι ώστε να κάνουν έναρξη. 

Μα τι λες; Μιλάμε για νόμιμους επαγγελματίες. Το ποστ που απάντησα μιλούσε για υδραυλικούς, γιατρούς, συνεργεία αυτοκινήτων. Όλοι αυτοί προφανώς και είναι επιχειρήσεις με έναρξη, εφκα κλπ. Αλλά σύμφωνα με το ποστ που απάντησα, ξαφνικά θα σταματούσαν να λαμβάνουν μετρητά (επειδή θα καταργούνταν) και θα δέχονταν μόνο κάρτα. Άρα ναι, θα ανέβαζαν τις τιμές στο θεό. Εσύ λες κάτι άλλο, άσχετο με αυτό που απάντησα.

1 ώρα πριν, Dinos1973 είπε

Καλά τρολαρεις;;; Θα χάσεις το κινητό και θα σε κλέψουν;; Καλά που ζεις;;;; Όταν χάσει το πορτοφόλι με τα μετρητά όλα καλά; Δεν δέχεται κάρτες λόγο προβλήματος με το ίντερνετ, πάω στον επόμενο! Εσύ που χρησιμοποιείς μετρητά δεν έχεις τραπεζικό λογαριασμό; Δηλαδή κάνεις ελάχιστη χρήση των υπηρεσιών τις τράπεζας αλλά μια χαρά σε χρεώνουν το ίδιο με εμένα που τους ξεσκίζω και έχω και 30 ημέρες πίστωση χωρίς επιτόκιο!!! 

Όπου και να ζω, μπορεί να μου κλέψουν το κινητό (έχει γίνει), την κάρτα, το πορτοφόλι, τα πάντα. Μόνο κάποιος που ζει σε φυλακή, ή απομονωμένος κάπου, ή δεν έχει κάρτες (κι ας λέει ότι έχει), δεν κινδυνεύει από κλοπή! 

Επεξ/σία από 1comment
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...