Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

Έχω μετακόμιση στο εξοχικό μας και έχω συμπληρώσει αίτηση για εγκατάσταση δικτύου χωρίς σταθερή τηλεφωνία. Όταν ήρθαν να ελέγξουν οι τεχνικοί από την εταιρεία, μου είπαν ότι θα χρειαστώ ηλεκτρολόγο για να τραβήξει γραμμή. Το σπίτι έχει ήδη σταθερή γραμμή αλλά το νούμερο το έχουμε απενεργοποιησει. Σημειώστε όσους ηλεκτρολόγους έχω πάρει για να έρθουν μου αρνήθηκαν. Το ερώτημα μου αφού υπάρχει σταθερή γραμμή τηλεφώνου γιατί πρέπει να τραβήξω άλλη γραμμή. Έχω πάρει τηλέφωνο την εταιρεία και ο λειτουργός είπε ότι θα το ψάξει και θα μου απάντησή. Ακόμα περιμένω.

Ευχαριστώ 

Δημοσ.

Δίκτυο χωρίς σταθερή τηλεφωνία = internet χωρίς σταθερή τηλεφωνία υποθέτω.

Οι "μεγάλοι" πάροχοι δεν έχουν τέτοια πακέτα (εξαιρώντας κάποια δορυφορικά) άρα μιλάμε για μικρό/άγνωστο πάροχο? Το μυαλό μου πάει σε wireless isp αλλά καλο θα ήταν να μας πεις εσύ.

Οπότε δώσε περισσότερες πληροφορίες. Όνομα παρόχου και υπηρεσίας/πακέτου που παρέχουν. Και από που σας ζητήθηκε να περαστεί καλώδιο. Από το "κουτί" του οτε μέχρι στο χώρο όπου θα μπει το router? Δε μπορεί να μη σας τα είπε αυτά τεχνικός που ήρθε στο χώρο, καθώς και το γιατί.

Δημοσ.

Έχω κάνει συμβόλαιο με cyta για Internet χωρίς σταθερή τηλεφωνία. Ο τεχνικός μου ειπε ότι πρέπει ο ηλεκτρολόγος να τραβήξει καλώδιο μέχρι εκεί που θα μπει το router. Το ερώτημα μου ειναι αφού έχω είδη καλώδιο για σταθερή τηλεφωνία δεν μπορεί να ενωθεί το router εκεί ή δεν έχει καμία σχέση 

• Λύση
Δημοσ.

Εφόσον μιλάμε για σύνδεση μέσω του δικτύου χαλκού η απάντηση είναι ότι ναι, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί το υπάρχον καλώδιο, θεωρητικά.

Για να σου λένε κάτι τέτοιο, μήπως το καλώδιο που συνδέει κουτί διανομής (αυτό που είναι έξω ή συνορεύει με την οικία σου) με το σπίτι σου είναι πολύ παλαιό? Επειδή μιλας και για εξοχή, συνήθως τα καλώδια αυτά έρχονται στο σπίτι εναέρια μέσω κολώνας και εφόσον ήταν "παρατημένο" το θέμα του τηλεφώνου τόσο καιρό μήπως έχει γίνει κάποια ζημιά σε αυτό χωρίς να το καταλάβετε?

Εν πάσει περιπτώσει, στο φόρουμ μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε. Καλό θα ήταν να είχες ρωτήσει τον τεχνικό επι τόπου. Τώρα αναμένεις να σου πει η εξυπηρέτηση.

Δημοσ.

εγω στην θεση σου θα εβαζα ιντερνετ με 4g ρουτερ και δεν θα εξαρτωμουνα με δικτυο σταθερης . Η αμα εισαι στην Ελλαδα cosmote home booster συνδυασμος και κινητης και σταθερης γραμμης . Αλλα και παλι οι 3 παροχοι κινητης στην Ελλαδα εχουνε βγαλει νεα πακετα με 5g ταχυτητες για μονο ιντερνετ για το σπιτι χωρις δικτυου χαλκου και δεν σε νοιαζει ουτε ο ηλεκτρολογος ουτε το καλωδιο , παιρνεις το ρουτερ και το βαζεις στην μπριζα και τελειωσε το θεμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...