spyroschan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Καλημέρα.Μπερδεμα.Μενω στο ισόγειο τριώροφης με δύο υπόγεια.Επειδη η διαχειριστρι; μας δίνει χαρτάκι μπακάλη για κοινόχρηστα μην κάνω τσάμπα φασαρία.Στα κοινόχρηστα πως πληρώνω το πετρελαιο τη ΔΕΗ τη συντήρηση του ανελκυστήρα?όπως κ την αλλαγή του ασανσέρ που θα κάνουν.Παει βάσει τμ κ ορόφου ή μόνο τμ? 3 λεπτά πριν, spyroschan είπε Καλημέρα.Μπερδεμα.Μενω στο ισόγειο τριώροφης με δύο υπόγεια.Επειδη η διαχειριστρι; μας δίνει χαρτάκι μπακάλη για κοινόχρηστα μην κάνω τσάμπα φασαρία.Στα κοινόχρηστα πως πληρώνω το πετρελαιο τη ΔΕΗ τη συντήρηση του ανελκυστήρα?όπως κ την αλλαγή του ασανσέρ που θα κάνουν.Παει βάσει τμ κ ορόφου ή μόνο τμ?
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Όλα αυτά που ρωτάς υπολογίζονται/κανονίζονται από τον "κανονισμό της πολυκατοικίας". 3όροφο και κ...λοχαρτάκια μάλλον δείχνει οικογενειακή πολυκατοικία (ή τουλάχιστον ξεκίνησε έτσι). Σε τέτοιες καταστάσεις πατάνε στο "έτσι ήταν πάντα" και σίγουρα κάποιος βγαίνει κερδισμένος (και αντίστοιχα κάποιος άλλος χαμένος). Ακόμα και ίδιου μεγέθους να είναι τα διαμερίσματα, ούτε το πετρέλαιο ούτε το ασανσέρ επιμερίζεται ισόποσα. Αν θες "να σπάσεις αυγά" (να κάνεις φασαρία δηλαδή) έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να είναι και τώρα και στο μέλλον ξεκάθαρα, ζητάς τον κανονισμό και αν δεν υπάρχει (πολύ πιθανό) πιέζεις για να γίνει. Βέβαια αν είσαι μειοψηφία και οι λοιποί έχουν κάνει "κόμμα" πάλι μπορεί να σε ρίξουν. Επίσης οι δαπάνες που αφορούν τα κοινόχρηστα πρέπει να είναι όλες με αποδείξεις και αυτές οι αποδείξεις να είναι αναρτημένες σε κάποιο εμφανές σημείο. Ή στην χειρότερη να υπάρχουν οι αποδείξεις και να μπορούν να σου επιδειχθούν εφόσον το ζητήσεις. Δεν μπορώ να ξέρω αν όταν ξεκαθαρίσει το "τοπίο" θα πληρώνεις λιγότερα. Μπορεί και όχι. Αλλά θα υπάρχει η σχετική χαρτούρα ακόμα και για την περίπτωση που θα φτάνατε ποτέ στα δικαστήρια (για τον όποιο λόγο) που τώρα μάλλον δεν υπάρχει. Σημ. Πέρα από το οικονομικό σκέλος ή τη νομιμότητα πρέπει όλα να γίνονται με αποδείξεις καθώς αν αύριο υπάρξει θέμα (πχ βλέπω ότι κάτι κάνατε στην αποχέτευση) να μπορείτε να έχετε αξιώσεις απέναντι στον όποιο τεχνικό ή εταιρία (πχ πρόβλημα με ασανσέρ)
spyroschan Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 44 λεπτά πριν, haris_216 είπε Όλα αυτά που ρωτάς υπολογίζονται/κανονίζονται από τον "κανονισμό της πολυκατοικίας". 3όροφο και κ...λοχαρτάκια μάλλον δείχνει οικογενειακή πολυκατοικία (ή τουλάχιστον ξεκίνησε έτσι). Σε τέτοιες καταστάσεις πατάνε στο "έτσι ήταν πάντα" και σίγουρα κάποιος βγαίνει κερδισμένος (και αντίστοιχα κάποιος άλλος χαμένος). Ακόμα και ίδιου μεγέθους να είναι τα διαμερίσματα, ούτε το πετρέλαιο ούτε το ασανσέρ επιμερίζεται ισόποσα. Αν θες "να σπάσεις αυγά" (να κάνεις φασαρία δηλαδή) έτσι ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να είναι και τώρα και στο μέλλον ξεκάθαρα, ζητάς τον κανονισμό και αν δεν υπάρχει (πολύ πιθανό) πιέζεις για να γίνει. Βέβαια αν είσαι μειοψηφία και οι λοιποί έχουν κάνει "κόμμα" πάλι μπορεί να σε ρίξουν. Επίσης οι δαπάνες που αφορούν τα κοινόχρηστα πρέπει να είναι όλες με αποδείξεις και αυτές οι αποδείξεις να είναι αναρτημένες σε κάποιο εμφανές σημείο. Ή στην χειρότερη να υπάρχουν οι αποδείξεις και να μπορούν να σου επιδειχθούν εφόσον το ζητήσεις. Δεν μπορώ να ξέρω αν όταν ξεκαθαρίσει το "τοπίο" θα πληρώνεις λιγότερα. Μπορεί και όχι. Αλλά θα υπάρχει η σχετική χαρτούρα ακόμα και για την περίπτωση που θα φτάνατε ποτέ στα δικαστήρια (για τον όποιο λόγο) που τώρα μάλλον δεν υπάρχει. Σημ. Πέρα από το οικονομικό σκέλος ή τη νομιμότητα πρέπει όλα να γίνονται με αποδείξεις καθώς αν αύριο υπάρξει θέμα (πχ βλέπω ότι κάτι κάνατε στην αποχέτευση) να μπορείτε να έχετε αξιώσεις απέναντι στον όποιο τεχνικό ή εταιρία (πχ πρόβλημα με ασανσέρ) Όπως τα λες.Ακομα κάνει κουμάντο ο παππούς που την έχτισε.Τρεμει ολόκληρος κ πάει κ βάφει τα κάγκελα γιατί του τη Βαρέσε.Κανονισμος?τον έχω ζητήσει αλλά κάνει τη πάπια.γω απλά θέλω να ξέρω αν ισχύει όντως ότι όλα αυτά πάνε βάση ορόφου κ τμ.
haris_216 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 12 λεπτά πριν, spyroschan είπε Όπως τα λες.Ακομα κάνει κουμάντο ο παππούς που την έχτισε.Τρεμει ολόκληρος κ πάει κ βάφει τα κάγκελα γιατί του τη Βαρέσε.Κανονισμος?τον έχω ζητήσει αλλά κάνει τη πάπια.γω απλά θέλω να ξέρω αν ισχύει όντως ότι όλα αυτά πάνε βάση ορόφου κ τμ. Εννοείται πως πάνε ΚΑΙ βάσει ορόφου ΚΑΙ βάσει τετραγωνικών. Αλλά δεν υπάρχει (απ' όσο ξέρω) νομικός "τυφλοσούρτης" ότι πχ "ο 2ος όροφος πληρώνει τόσο παραπάνω στο ασανσέρ, σε σχέση με τον 1ο" Επίσης αναφορικά με το πετρέλαιο, αν μιλάμε για αυτονομία, υπάρχει ένα ποσοστό (ανάλογα τον κανονισμό αλλά συνήθως κυμαίνεται γύρω στα 20-30%) το οποίο πάει ως "πάγιο" και επιμερίζεται σε όλα τα διαμερίσματα (με βάση τα χιλιοστά πάντα), άσχετα αν έκανε χρήση κάποιος ή όχι. Αν δεν υπάρχει αυτονομία τότε όλο το ποσό επιμερίζεται σε όλους, πάντα με βάση τα χιλιοστά και όχι με τον "μπακάλικο" τρόπο (όχι δηλαδή "ποσό πετρελαίου διά αριθμό διαμερισμάτων")
generalb31 Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Κανονικα παει βασει χιλιοστων καθε διαμερισματος (τμ) επι του συνολου και οροφου ! Οσο ανεβαινεις οροφο επιμεριζεσαι μεγαλυτερο κοστος για το ασανσερ ( αρα ρευματος ) και θερμανσης ( πιο μακρια απο τον καυστηρα ) !
m3ltd0wn Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Είσαι με ενοίκιο; αν ναι γιατί να πληρώσεις την αλλαγή του ασανσέρ; επίσης αφού μένεις στο ισόγειο γιατί πληρώνεις την συντήρηση του ασανσέρ αφού (προφανώς) δεν κάνεις χρήση;
ekrepali Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 6 minutes ago, m3ltd0wn said: Είσαι με ενοίκιο; αν ναι γιατί να πληρώσεις την αλλαγή του ασανσέρ; επίσης αφού μένεις στο ισόγειο γιατί πληρώνεις την συντήρηση του ασανσέρ αφού (προφανώς) δεν κάνεις χρήση; Σε όλες τις πολυκατοικίες έχουν χιλιοστά συντηρησης τα ισόγεια διαμερίσματα, αν το ασανσέρ πάει υπόγειο ή ταράτσα. Συμφωνώ με τον haris για το πώς πρέπει να χειριστεί το θέμα. 1 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα