Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

έχω ένα δίλημμα, θέλω να αγοράσω κάρτα γραφικών και με το μπάτζετ μου έχω 2 επιλογές: ge force RTX 4070 super ή radeon RX 7900xt. Η κάρτα προορίζεται για χρήση 6ετίας. Ποια πρέπει να διαλέξω και γιατί; Το ποσό που πρέπει να διαθέσω είναι ακριβώς το ίδιο και για τις δύο.

Δημοσ.

Απ` ότι γνωρίζω η nvidia υποστηρίζει περισσότερα παιχνίδια και είναι καλύτερη στην υποστήριξη των προγραμμάτων της. Με την ενεργοποίηση του Ray Tracing πιστεύω ότι η 4070 super θα πιάνει τα ίδια FPS με την 7900xt μια και στα τεστ εμφανίζεται ισάξια με την 4070 ti super και θα χάνει μόνο σε ποιότητα εικόνας. Η επιπλέον όμως μνήμη 20gb και πρόσθετη δευτερεύουσα μνήμη που έχει η 7900xt δεν θα μου προσδώσει μεγαλύτερη διάρκεια στα χρόνια;

Δημοσ.

Από αυτό που έγραψες δεν μου φαίνεται ότι είσαι ιδιαίτερα σχετικός στο θέμα, οπότε θα προσπαθήσω να ξεδιαλύνω μερικά πράγματα. 

Και οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν τα ίδια παιχνίδια, κοινώς όλα. Τα ίδια σκατά είναι επίσης και οι δύο σε προβλήματα, έχοντας χρησιμοποιήσει και τις δύο για χρόνια.

Σε Ray Tracing η 4070S είναι καλύτερη. Αυτό με την ποιότητα εικόνας δεν πιάνω ακριβώς τι θες να πεις, διότι και η RX 480 μου ίδιες επιδόσεις με την 3080Ti μου έχει, αν παίζεις σε 640x480. 

Τέλος τα 12GB της 4070S δεν φτάνουν ούτε για φετινούς τίτλους καλά καλά, μην περιμένεις μακροζωία σε μεγάλες αναλύσεις. Επίσης η δευτερεύουσα μνήμη που αναφέρεις, είναι ο χώρος στον σκληρό. Πιθανολογώ ότι μάλλον κάτι άλλο θες να πεις. 

• Like 1
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, divan21 είπε

specs rx 7900xt Memory Size 20 GB Memory Type GDDR6 Memory Bus 320 bit Bandwidth 800.0 GB/s

specs rtx 4070 super  Memory Size 12 GB Memory Type GDDR6X Memory Bus 192 bit Bandwidth 504.2 GB/s

Σχετικός δεν είμαι γι` αυτό και ρωτάω. Το  Memory Bus εννοούσα 320 vs 192. Η οθόνη που θα παίζω είναι 2κ με 165 ταχύτητα ανανέωσης με επεξεργαστή i5 14600k. Η τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί η nvidia βελτιώνει την ποιότητα των γραφικών.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
On 05/02/2025 at 08:23, divan21 said:

έχω ένα δίλημμα, θέλω να αγοράσω κάρτα γραφικών και με το μπάτζετ μου έχω 2 επιλογές: ge force RTX 4070 super ή radeon RX 7900xt. Η κάρτα προορίζεται για χρήση 6ετίας. Ποια πρέπει να διαλέξω και γιατί; Το ποσό που πρέπει να διαθέσω είναι ακριβώς το ίδιο και για τις δύο.

Μιας και περίμενες τόσο καιρό, περίμενε κάνα μήνα ακόμα να δεις τις καινούργιες 5070 από NVIDIA και 9070/ΧΤ από AMD.

Επεξ/σία από Aten-Ra
  • Like 1
Δημοσ.

Στα ίδια χρήματα αυτή την στιγμή σίγουρα θα προτιμούσα την 7900xt για pc με βάθος 6ετιας.

Όμως εάν μπορούσα να περιμένω άλλο ένα μήνα -+ θα περίμενα να δω την 9070/9070xt σε ~αυτό το price bracket.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, Aten-Ra είπε

Μιας και περίμενες τόσο καιρό, περίμενε κάνα μήνα ακόμα να δεις τις καινούργιες 5070 από NVIDIA και 9070/ΧΤ από AMD.

Πολύ ακριβές οι 5070, 5070ti. Το λιγότερο 60-90% πάνω από την αρχική τιμή. Αυτή τη στιγμή μια rx 7900xt πωλείται προς 650 ευρώ που είναι η ανώτερη τιμή που θα διαθέσω για κάρτα.

Δημοσ.
On 06/02/2025 at 20:32, divan21 said:

Πολύ ακριβές οι 5070, 5070ti. Το λιγότερο 60-90% πάνω από την αρχική τιμή. Αυτή τη στιγμή μια rx 7900xt πωλείται προς 650 ευρώ που είναι η ανώτερη τιμή που θα διαθέσω για κάρτα.

Πιστεύω πως οι 5070 δεν θα έχουν αντίστοιχη απόκλιση όπως τις 5090/5080 από msrp.Πρεπει να τις δούμε γύρω στα ~650.

Tωρα εάν τα 12gb είναι αρκετα η όχι είναι άλλο καπελο.

Για αυτό και εγώ μίλησα για τις 9070.

Τώρα από την άλλη δεν θα μου έκανε τρομερή εντύπωση εάν οι 7900xt αρχίσει και τσιμπάει τιμή και αυτή με όλα τα κουλά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό..

Είναι όντως καλό διλλημα.

Προσωπικά θα περίμενα, άλλο αυτό είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα παρά καμία "inside" πληροφορία.

Γενικά εάν είσαι τύπος που θα αγοράσει τώρα και δεν θα ξανασχοληθει να τσεκαρεις benchmarks/specs των καινούργιων καρτών πάρε την 7900xt να τελειωνεις.

Εάν από την άλλη παίζει να σου πάει παράξενα εάν βγουν οι 9700 σε κανένα μήνα στα ~ιδια χρηματα με ίδιο raster με 7900xt αλλά κατατι καλύτερο ray tracing και fsr4, περίμενε.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, @topos είπε

Τώρα από την άλλη δεν θα μου έκανε τρομερή εντύπωση εάν οι 7900xt αρχίσει και τσιμπάει τιμή και αυτή με όλα τα κουλά που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό..

έχει ξεκινήσει να τσιμπα στο εξωτερικό μιας και η πράσινη κόβει τη 4080 και η 5080 ουσιαστικά δεν υπάρχει , άρα ο κόσμος τσιμπά 7900xt/xtx

Στις 5/2/2025 στις 8:23 ΠΜ, divan21 είπε

δε θα επέλεγα τη 4070 για 2 λόγους

1. 12G vram

2. Δεν είναι κάρτα να ευχαριστηθείς Ray Tracing . Κρίνοντας απο το παρελθόν θα σέρνεται σε μελλοντικούς τίτλους με RT

Αν θες να κρατήσεις 6ετία παίζοντας συνεχώς ΑΑΑ τίτλους σε high/ultra settings , πας 4080 τουλάχιστον (με την προοπτική οτι το RT θα εξελίσσεται)

Αν δε βιάζεσαι ,περίμενε τη νέα σειρά της AMD (προσωπικά τσίμπησα μια 7800XT μέχρι να βγουν οι σειρές , να υπάρξει διαθεσιμότητα και να ομαλοποιηθούν οι τιμές, Τώρα παίζει στα 500€ και είναι καλό vfm)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...