Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
21 ώρες πριν, FromMyAshesRRR είπε

Είχα πολλές επιλογές σε διακίνηση καί ναρκωτικά και σάρκας που θα μου άνοιγαν άλλες πόρτες επειδή δούλευα στην νύχτα. Δέν το έκανα όμως επειδή ξέρω το ποιός κρύβεται απο πίσω και το ποιός την πληρώνει μιάς και έχω χάσει πολλά άτομα που πέσαν στα δύχτια τους. 

Άν όμως το 2010 είχα μπεί στο παιχνίδι της νύχτας....θα ήμουν τώρα πολύ καλα.  

Αν όμως τελικά κάποια στιγμή βγεί στην φόρα το τί παίζει και το ποιός επωφελείτε απο όλα αυτά τα μηχανίματα Mining και αρχίσουν και σας μπουζουριάζουν.....μήν το παίζεις αθώα περιστερά όπως και οι έμποροι εγκληματίες..... οκ ?

Όταν δέν φοβάσαι έχεις κάποιον CEO CTO CFO Κτλ κτλ κτλ....και όχι να μου βάζεις τον "Mr Μυστηριο" και να λές μετά αυτά που μας λέτε τόσα χρόνια....

δηλαδή δέν έχεις πρόβλημα στην διακίνηση ναρκωτικών, οργάνων, ανθρώπινης σαρκός..... ε δέν το βρίσκω περίεργο.....λογικό που κρύβεσται όλοι οι μπιτκοινάδες πίσω απο το "φάντασμα" σατόσι...... 

Δηλαδή το να κράζω τους εμπόρους και εγκληματίες που βγάζουν λεφτά είναι κακό....οκ got it...

Το εκατομύριο κοντά είναι ας είναι καλά τα άλλα εκατοντάδες κρύπτο που ξέρω ποιόν θα κυνηγήσω αν γίνει μαλακία.....

και όχι να πάει στο μηδέν και μετά να μου πουν "ε καλά και εσύ αφού δέν ήξερες ποιός κρύβετε απο πίσω, γιατί έριξες λεφτά σε αγνώστους" ? 

Αδερφε τι λες? 
Ας σοβαρευτούμε. 
Προφανώς γινεται οπως ειπες διακίνησης ναρκωτικών, οργάνων, ανθρώπινης σαρκός κλπ μεσω bitcoin αλλα αυτο γινεται στο συνολο των ανθρωπινων συναλλαγματικών εφερευσεων ανα τους αιώνες.
Δηλαδη με μετρητα, χρυσο, διαμαντια, κοσμηματα και ενα σωρο αλλα αυτα δεν γινονται ε?

Επισης το επιχειρημα οτι κρυβεσαι πισω απο το blockchain γιατι ειναι ανωνυμο δεν στέκει.
Ανωνυμα ειναι τα μετρητά . Το bitcoin μπορουν να δουν και να ανακαλύψουν ποιος ειναι απο πισω αν θέλουν γιατι μάντεψε ολες οι μεταφορές που έχουν γινει ποτέ ειναι διαθέσιμες online στο blockchain. BTC is traceable. Δυσκολο αλλα γίνεται.

Μου θυμίζει το επιχείρημα των petrolheads που ξαφνικά λυπούνται τον πλανήτη γιατι εξορύσουμε ολα αυτα τα σπανια μέταλλα που θέλουμε για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων αλλα ξεχνάνε ευκαιριακά ολο το πετρέλαιο που έχουμε εξορύξει τοσες δεκατίες και με καταστροφικά περιβαλλοντικα αποτελέσματα ανα καιρούς.
Εμπρός πίσω όπως έλεγε και ο Πόποτας. 

• Like 2
Δημοσ.
Στις 5/2/2025 στις 11:40 ΠΜ, jimarass26 είπε

To Bitcoin ειναι καθαρός τσόγος και ένα "αγαθό"  τύπου χρυσός, αλλά στην κατηγορία "πνευματικά αγαθά".  Δεν ειναι νομισμα. Νομισμα ειναι εντελώς άλλο πράγμα. 

Αλλά για να καταλάβουν κάποιοι το πρόβλημα, να σκεφτούν το εξής: Έστω ότι ξαφνικά στον κοσμο έχουμε μονο bitcoins. Το εποθεμά τους ειναι κάπου στα 30 εκατ ή καπου εκεί. Όλα τα bitcoins ανοικουν σε κάποιον. Αν κάποια κυβερνηση ή οργανισμός θέλει να κάνει μια επένδυση πχ 1 τρισ (Σε ευρώ), που θα βρει τα επιπλέον bitcoins? (για ευκολια υποθέτουμε πως δεν ειναι ολοι οι κατοχοι bitcoins διατεθημένοι να δανεισουν, αλλά και να το κάνουν, ΠΟΥ θα βρει το κράτος τα επιπλεον bitcoins για να πληρώσουν τους τοκους; )

Η απάντηση ειναι απλή: ΔΕΝ θα βρουν. Και θα αναγκαστούν να βγάλουν το bitcoin 2 που θα λέει πως ότι ειχες τώρα θα έχεις τα μισά, και εγώ το κράτος πάιρνω τα άλλα μισά. Μέχρι να ευτελιστεί τελειως. Τα ίδια παθαμε επι Ρώμης. Έτσι έπεσε η Ρώμη. Αναπτύχθηκε τόσο πολύ, που πια δεν υπήρχε αρκετός χρυσός (bitcoins) για να συντηρήσει ότι έφτιαξε. 

Αν υπάρχουν crypto που επιτρέπουν να παράγεις περισσοτερα με βάσει τις νέες ανάγκες, ισως να ειναι οκ. Αλλά coins με συγκεκριμένη ποσότητα δεν μπορούν να αποτελούν μηχανισμός "πλούτου" της ανθρωπότητας, γιατι πολύ απλά δεν επιτρέπουν την αύξησή του.

τι όλα τα bitcoins ανοίκουν σε κάποιο ??Τι ανακρίβειες γράφεις ?
παράγονται με σταθερό ρυθμό ανα δέκα λεπτά μέχρι το 2140. όλο και όλα 21 μύρια.
Η τιμή του εδώ και 15 χρόνια αντικατοπτρίζει τη προσφορά και τη ζήτηση του..Εχουν εξορυχθεί 19 μύρια...τα υπόλοιπα 2μύρια βγαίνουν σε βάθος χρόνου... 
Η συγκεκριμένη ποσότητα δεν σημαίνει οτι έχουν εξορυχθεί όλα..
Το γεονός οτι έχει 100.000.000σατς = 1 btc μαλλον το έχει προβλέψει ο δημιουργός του..Ο ρυθμός εξόρυξης μειώνεται κάθε 4 χρόνια, στη μέση, με αποτέλεσμα κάθε 4 χρόνια να είναι όλο και λιγότερη η προσφορά..αν κάποιος θέλει να αγοράσει όλο το αποθεματικό , απλά δεν μπορεί...Τωρα αν θελεις να κανεις υποθετικά σενάρια , γράψε κατι σοβαρό και όχι αερολογίες 
Το 5% αυτου του κόσμου ελέγχει το 95% του πλανήτη μας με το δολλάριο και τον χρυσό... ναι τι? Να τυπώσουμε για πόλεμο? Να τυπώσουμε για πλανδημία?Να τυπώσουμε για ποιο λόγο???Θα κλείσουν μήπως οι πολυεθνικές μας σε περίοδο κρίσης?Κακό που μας βρήκε!@!!Ασ τυπώσουμε να τις σώσουμε , να σώσουμε και τις τράπεζες μας ...Ααα ναι κ ότι περισέψει θα το δώσουμε μπόνους πασσ στον jimara να έχει να λεει ....

Βιτκοιν 2 υπάρχει , καθώς υπήρξαν και άλλα χαιβάνια που σκέφτονταν με τον τρόπο σου...bitcoin cash , sv κλπ..Η ρώμη έπεσε γιατί καποιες κεντρικές αρχες , έκλεβαν απο τα νομίσματα του κοσμάκη, ή του έκοβαν και λίγη απο την αξία του σε κάθε καινούριο τύπωμα, ή είχαμε αύξηση των παραχαρακτών , ή απλά είχαμε τα bank runs οπου απλά τυπώνανε σε ανύπαρκτο χρυσό....Ποια αναπτυξη του μας γράφεις?Μετά ήρθε και ο Νιξον με το gold standard  και τα διέλυσε όλα...Banksters rule the world .

Περιγράφεις πολυ ωραία τον πληθωρισμό με την αύξηση του αποθεματικού του...κάθε ανάσα που παίρνεις προστίθονται 100Κ δολλάρια στo αμερικανικό χρέος , για να αποπληρώσουν τα παιδιά σου, εγγόνια σου στο μέλλον...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2025 στις 9:23 ΜΜ, JcD είπε

Τι στο καλό πηγές να κάνεις εκεί εν το μεταξύ? 

Για το surf, το κλίμα (υπάρχει λόγος που το λέω), και για να μην με κλέβει το κράτος ή η Ε.Ε. κλπ με τον έναν ή τον άλλον τρόπο (το Bitcoin βοηθάει εν μέρη σε αυτό). Δηλαδή και για πολιτικούς λόγους. Και για λόγους ασφαλείας επειδή δεν ένιωθα ασφαλής εκεί που έμενα στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε επαρκής αστυνόμευση κάποιων σοβαρών καταστάσεων και δεν ήθελα να ξεκινήσω να προστατεύομαι με την μορφή βίας.

Στις 5/2/2025 στις 2:29 ΠΜ, malakudi είπε

Δεν είναι απαραίτητο να συνδέεις το BTC με το USD για να χάσει σε μια βδομάδα την αξία του. 7/9/21 που ανακοίνωσε η χώρα ότι το BTC γίνεται δεκτό σαν νόμισμα και υποχρεούνται όλες οι επιχειρήσεις να το δέχονται, αυτό είχε αξία περίπου 50000$. Δηλαδή 100 satoshi ισοδυναμούσαν με 5 cent USD. 1000 satoshi με 50 cent USD. Αν ο μισθός σου ήταν 1.000.000 satoshi (500$) και με 1000 από αυτά αγοράζεις ένα κιλό ντομάτες ή ένα μπουκάλι γάλα, δε σε ενδιαφέρει αν αλλάξει η τιμή σε σχέση με το USD, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.

Το πρόβλημα φυσικά είναι πως το Ελ Σαλβαντόρ δεν "κόβει" BTC, πρέπει να τα αγοράζει - εκτός κι αν έστησε φάρμες mining που δε το νομίζω. Το δεύτερο πρόβλημα είναι τα μεγάλα έξοδα για μικρές συναλλαγές.

Από ποτέ. Από πότε ο δανειστής βάζει εκβιαστικούς όρους στο δανειολήπτη; Το μόνο που θα έπρεπε να τον ενδιαφέρει είναι το επιτόκιο.

- Έχει στήσει mining φάρμες με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (γεωθερμική - ηφαίστεια).
-Αυτό με τα μεγάλα έξοδα για μικρές συναλλαγές το διορθώνει το Lightning Network. Με αυτό αγοράζω και πληρώνω 0 με 5 cents ανά συναλλαγή (αναλόγως βέβαια). Αν και το main chain τώρα έχει χαμηλά (σχετικά) fees, αλλά ενδικνύεται για μεγαλύτερες συναλλαγές και όχι για την αγορά ενός καφέ πχ.

Στις 5/2/2025 στις 6:26 ΠΜ, kremenarasi είπε

Μα γιατί?

Δεν πήγαν καλά τα πράγματα για τούς "Ελ-Σαλβαδορινους"😂

Δεν γέμισαν τα ταμεία του κράτους με Bitcoin και τώρα χρειάζεται δάνειο σε US $😂

Όχι, καμία σχέση. Βρίσκεται σε μεγάλο κέρδος. Απλά θέλει να προλάβει να αγοράσει και άλλα Bitcoin προτού ξεκινήσουν να αγοράζουν μεγάλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες. Το Ελ Σαλβαδόρ βρισκόμενο μέχρι πρόσφατα σε πολλούς εμφυλίους με τις πιο αιμοσταγείς συμμορίες του πλανήτη, θέλει ακόμα δρόμο για να θεραπευτεί. Σε αυτό θα βοηθήσει η εξόρυξη χρυσού. Ήταν η μόνη χώρα στον πλανήτη που δεν το επέτρεπε. Και έχει ανακαλυφθεί ότι βρίσκεται χρυσός αξίας περίπου 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στα εδάφη της!

Στις 5/2/2025 στις 6:13 ΜΜ, Mhlogiatros είπε

Και απο το μανικιούρ στα χεράκια καταλαβαίνεις οτι ο πστης δεν εχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του . Αλλά λέει για τη πολύ σκληρή ζωή των υπηκόων του :devil: * Τόσες φορές επανάληψη παιδιά είμαστε free και safe καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τίποτα απο αυτά ...

Ζω στο Ελ Σαλβαδόρ εδώ και 17 μήνες. Ναι, είναι free και safe, και μάλιστα πλέον έχει ανακηρυχθεί η πιο ασφαλής χώρα όλης της Αμερικανικής ηπείρου.

Στις 6/2/2025 στις 4:57 ΜΜ, FromMyAshesRRR είπε

Είχα πολλές επιλογές σε διακίνηση καί ναρκωτικά και σάρκας που θα μου άνοιγαν άλλες πόρτες επειδή δούλευα στην νύχτα. Δέν το έκανα όμως επειδή ξέρω το ποιός κρύβεται απο πίσω και το ποιός την πληρώνει μιάς και έχω χάσει πολλά άτομα που πέσαν στα δύχτια τους. 

Άν όμως το 2010 είχα μπεί στο παιχνίδι της νύχτας....θα ήμουν τώρα πολύ καλα.  

Αν όμως τελικά κάποια στιγμή βγεί στην φόρα το τί παίζει και το ποιός επωφελείτε απο όλα αυτά τα μηχανίματα Mining και αρχίσουν και σας μπουζουριάζουν.....μήν το παίζεις αθώα περιστερά όπως και οι έμποροι εγκληματίες..... οκ ?

Όταν δέν φοβάσαι έχεις κάποιον CEO CTO CFO Κτλ κτλ κτλ....και όχι να μου βάζεις τον "Mr Μυστηριο" και να λές μετά αυτά που μας λέτε τόσα χρόνια....

δηλαδή δέν έχεις πρόβλημα στην διακίνηση ναρκωτικών, οργάνων, ανθρώπινης σαρκός..... ε δέν το βρίσκω περίεργο.....λογικό που κρύβεσται όλοι οι μπιτκοινάδες πίσω απο το "φάντασμα" σατόσι...... 

Δηλαδή το να κράζω τους εμπόρους και εγκληματίες που βγάζουν λεφτά είναι κακό....οκ got it...

Το εκατομύριο κοντά είναι ας είναι καλά τα άλλα εκατοντάδες κρύπτο που ξέρω ποιόν θα κυνηγήσω αν γίνει μαλακία.....

και όχι να πάει στο μηδέν και μετά να μου πουν "ε καλά και εσύ αφού δέν ήξερες ποιός κρύβετε απο πίσω, γιατί έριξες λεφτά σε αγνώστους" ? 

Τι σχέση έχει το Bitcoin με τα ναρκωτικά και τα υπόλοιπα που αναφέρετε? Αυτός είναι άλλος ένας από τους μύθους που έβγαλαν οι αρνητές του (οι μεγαλοτράπεζες κλπ), ο οποίος έχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι δεν ισχύει. Η αλήθεια είναι ότι οι συναλλαγές μέσω BTC δεν συμφέρουν τους εγκληματίες επειδή καταγράφονται δημοσίως. Για αυτό και στρέφονται στα κεντρικοτραπεζικά fiat νομίσματα σε μορφή χαρτονομισμάτων. Don trust me, verify yourself.

Επεξ/σία από MakisWarrior

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...