Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα κράτη είναι για να προσφέρουν ασφάλεια, όχι για να σε κάνουν πλούσιο. Οποιος θέλει έχει το δικαίωμα να ρισκάρει την περιουσία του μήπως πιάσει την καλή, κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει στα ζάρια το δημόσιο χρήμα.

Τεσπα, άλλη μια μπανανία, με αναλώσιμους κατοίκους για να κάνουν πειράματα τυχοδιώκτες.

• Like 3
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από το άρθρο κατάλαβα ότι εγκαταλείπει την υποχρεωτικότητα να το χρησιμοποιείς και να μην μπορείς να αρνηθείς να πληρωθείς σε bitcoin. Όποιος θέλει εξακολουθεί να μπορεί να το χρησιμοποιεί και οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί επίσης.

Εκτός του ότι είναι πολύ ασταθής η τιμή του δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να χρησιμοποιεί ένα σύστημα πληρωμών που δεν έχει την ασφάλεια που έχει ένα τραπεζικό σύστημα ή μία πλατφόρμα χρημάτων. Δηλαδή το γεγονός ότι είναι αποκεντρωμένο σημαίνει ότι δεν μπορείς να στραφείς πουθενά αν σε κλέψει κάποιος, δεν μπορείς να έχεις ασφαλισμένα κάπου τα κεφάλαιά σου και να έχεις μία τράπεζα η οποία θα σε βοηθήσει σε περίπτωση κλοπής ή απάτης.

Επίσης είναι επικίνδυνο να μπορεί ένα ξένο νόμισμα να σου κάνει τόσο μεγάλο κακό στην οικονομία, καλώς έχουν αρκετά bitcoin και τώρα έχουν αρκετή αξία, αν πέσει ξανά στις 20.000 τα 650 δις που λένε θα είναι 100 δις. Είναι αρκετά τζόγος για ένα ολόκληρο κράτος να βασίζεται σε ένα κρυπτονόμισμα.

Τα κρυπτονομίσματα είναι για άτομα που ενδιαφέρονται για το οικοσύστημα και αποδέχονται το οποιοδήποτε ρίσκο.

Επεξ/σία από Diavolos666
  • Like 4
Δημοσ.
2 hours ago, malakudi said:

Δε το εγκαταλείπει, εκβιάζεται από το ΔΝΤ για να μπορέσει να πάρει δάνειο. Να τα λέμε σωστά.

δηλαδή δεν θέλει δάνειο και του το δίνουν με το ζόρι.....ήμαρτον τι θα διαβάσουμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω μετακομίσει στο Ελ Σαλβαδόρ εδώ και 17 μήνες. Ο τίτλος είναι fake news! Καλύτερα να τον αλλάξετε για την τιμιότητα του website! Αγόρασα κανονικά σήμερα μέσω Bitcoin. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και όταν ήταν υποχρεωτικό δεν γινόντουσαν έλεγχοι. Καλύτερα όπως είναι τώρα - η φύση του Bitcoin είναι να είναι προαιρετικό. Εκεί διαφέρει από τα fiat shitcoins.

Επεξ/σία από MakisWarrior
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, MakisWarrior είπε

Έχω μετακομίσει στο Ελ Σαλβαδόρ εδώ και 17 μήνες. Ο τίτλος είναι fake news! Καλύτερα να τον αλλάξετε για την τιμιότητα του website! Αγόρασα κανονικά σήμερα μέσω Bitcoin. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και όταν ήταν υποχρεωτικό δεν γινόντουσαν έλεγχοι. Καλύτερα όπως είναι τώρα - η φύση του Bitcoin είναι να είναι προαιρετικό. Εκεί διαφέρει από τα fiat shitcoins.

Δεν είναι fake news με την έννοια οτι δεν ισχύει αλλά ο τρόπος που το εκλαμβάνει κάποιος που δεν ασχολείται είναι παραπλανητικός.

Μπράβο φίλε για τα κοχόνες να μεταναστεύσεις τόσο μακρία... αν έχεις nostr στείλε ενα DM να σε κάνω follow 😍

Επεξ/σία από loatki
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, loatki είπε

Δεν είναι fake news με την έννοια οτι δεν ισχύει αλλά ο τρόπος που το εκλαμβάνει κάποιος που δεν ασχολείται είναι παραπλανητικός.

Ακριβώς. Αλλά ο τίτλος "Το Ελ Σαλβαδόρ εγκαταλείπει το πείραμα του Bitcoin μετά από τρία χρόνια" είναι 100% fake news. Το άρθρο δεν είναι. :)

3 ώρες πριν, nikos5800 είπε

Back to the Common sense

Έχω μετακομίσει στο Ελ Σαλβαδόρ εδώ και 17 μήνες. Ο τίτλος είναι λάθος! Αγόρασα κανονικά σήμερα μέσω Bitcoin, για άλλη μια φορά. Επίσης τίποτα ουσιώδες δεν έχει αλλάξει. Ακόμα και όταν ήταν υποχρεωτικό δεν γινόντουσαν έλεγχοι. Καλύτερα όπως είναι τώρα - η φύση του Bitcoin είναι να είναι προαιρετικό. Εκεί διαφέρει από τα fiat shitcoins.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Arkin είπε

Λογικό. Ο κόσμος θέλει μια σταθερότητα όση σταθερότητα μπορεί να προσφέρει το κάθε νόμισμα μιας χώρας μαζί με τον πληθωρισμό. Ειδικά για τον μικρό μεσαίο που είναι το 95% παγκοσμίως το btc είναι άχρηστο σαν νόμισμα συναλλαγής. Θα πάρει η νοσηλεύτρια 1000 ευρώ σε btc να βγάλει το μηνα και στις 15 μπορεί να έχει 700 από μια πτώση του. Δεν γίνετε να στηριχθεί η οικονομία ενός κράτους σε κάτι τέτοιο. Καλό για τζόγος όπως κάθε μετοχή που εκεί υπάρχει κάτι από πίσω αλλά τίποτα παραπάνω. 

Ο επαγγελματίας ήταν υποχρεωμένος να δέχεται πληρωμή και σε BTC δεν ηταν υποχρεωμένος να το κρατήσει ή να το χρησιμοποιεί, αν ήθελε το μετετρεπε άμεσα σε δολάρια ή οτι άλλο νομισμα θεωρεί οτι τον συμφέρει.

Επεξ/σία από loatki
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, loatki είπε

Ο επαγγελματίας ήταν υποχρεωμένος να δέχεται πληρωμή σε BTC δεν ηταν υποχρεωμένος να το κρατήσει η να το χρησιμοποιεί, αν ήθελε το μετετρεπε άμεσα σε δολάρια ή οτι άλλο νομισμα θεωρεί οτι τον συμφέρει.

Έτσι και επίσης να προσθέσω ότι δεν είναι τζόγος. Τα euro και τα υπόλοιπα fiat shitcoins είναι τζόγος; Όχι ακριβώς αλλά κάτι χειρότερο - έγκλημα, που με έκλεβαν για όλη μου τη ζωή χωρίς να το ξέρω. Εμένα και όλους.

Επίσης να επαναλάβω ότι στην πράξη δεν ήταν υποχρεωτικό.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MakisWarrior είπε

Έτσι και επίσης να προσθέσω ότι δεν είναι τζόγος. Τα euro και τα υπόλοιπα fiat shitcoins είναι τζόγος; Όχι ακριβώς αλλά κάτι χειρότερο - έγκλημα, που με έκλεβαν για όλη μου τη ζωή χωρίς να το ξέρω. Εμένα και όλους.

Επίσης να επαναλάβω ότι στην πράξη δεν ήταν υποχρεωτικό.

Ασε φίλε μου, εδω μέσα δεν θα βρεις πολλους που αντιλαμβάνονται την έννοια του sovereign individual οι περισσότεροι τρέχουν ακόμα στον τροχο του χαμστερ ολη μέρα και αν πας να ανοιξεις τα ματια κάποιου θα σε πει και σκαμερ...

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Diavolos666 είπε

Από το άρθρο κατάλαβα ότι εγκαταλείπει την υποχρεωτικότητα να το χρησιμοποιείς και να μην μπορείς να αρνηθείς να πληρωθείς σε bitcoin. Όποιος θέλει εξακολουθεί να μπορεί να το χρησιμοποιεί και οποιαδήποτε επιχείρηση θέλει να συνεχίσει να το χρησιμοποιεί επίσης.

Εκτός του ότι είναι πολύ ασταθής η τιμή του δεν μπορείς να υποχρεώσεις κάποιον να χρησιμοποιεί ένα σύστημα πληρωμών που δεν έχει την ασφάλεια που έχει ένα τραπεζικό σύστημα ή μία πλατφόρμα χρημάτων. Δηλαδή το γεγονός ότι είναι αποκεντρωμένο σημαίνει ότι δεν μπορείς να στραφείς πουθενά αν σε κλέψει κάποιος, δεν μπορείς να έχεις ασφαλισμένα κάπου τα κεφάλαιά σου και να έχεις μία τράπεζα η οποία θα σε βοηθήσει σε περίπτωση κλοπής ή απάτης.

Επίσης είναι επικίνδυνο να μπορεί ένα ξένο νόμισμα να σου κάνει τόσο μεγάλο κακό στην οικονομία, καλώς έχουν αρκετά bitcoin και τώρα έχουν αρκετή αξία, αν πέσει ξανά στις 20.000 τα 650 δις που λένε θα είναι 100 δις. Είναι αρκετά τζόγος για ένα ολόκληρο κράτος να βασίζεται σε ένα κρυπτονόμισμα.

Τα κρυπτονομίσματα είναι για άτομα που ενδιαφέρονται για το οικοσύστημα και αποδέχονται το οποιοδήποτε ρίσκο.

Συμφωνώ περίπου με όσα λες, αλλά σχεδόν όλοι εδώ πέρα που μένω (Ελ Σαλβαδόρ) δεν γνωρίζουν από ιδιωτικά κλειδιά και αποκέντρωση. Απλά χρησιμοποιούν το Chivo Wallet ή το Blink, Ditobanx, κλπ. Αυτά έχουν θεματοφυλακή άρα ίσως να μπορείς να στραφείς κανονικά κάπου, όπως με τις τράπεζες. Κάθε φορά που το Chivo ATM ή το Ditobanx έχει πρόβλημα, συνομιλώ κανονικά με τεχνική υποστήριξη.

1 λεπτό πριν, loatki είπε

Ασε φίλε μου, εδω μέσα δεν θα βρεις πολλους που αντιλαμβάνονται την έννοια του sovereign individual οι περισσότεροι τρέχουν ακόμα στον τροχο του χαμστερ ολη μέρα και αν πας να ανοιξεις τα ματια κάποιου θα σε πει και σκαμερ...

Το παρατήρησα. Όλοι στον χρόνο τους. ;)

2 ώρες πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Τα κράτη είναι για να προσφέρουν ασφάλεια, όχι για να σε κάνουν πλούσιο. Οποιος θέλει έχει το δικαίωμα να ρισκάρει την περιουσία του μήπως πιάσει την καλή, κανένας όμως δεν έχει το δικαίωμα να παίζει στα ζάρια το δημόσιο χρήμα.

Τεσπα, άλλη μια μπανανία, με αναλώσιμους κατοίκους για να κάνουν πειράματα τυχοδιώκτες.

Μένω Ελ Σαλβαδόρ. Συγνώμη αλλά χρειάζεσαι διάβασμα. Για το θέμα της ασφάλειας, ναι η τιμή του Bitcoin είναι ασταθής(ΓΙΑ ΤΩΡΑ) και με φορά μακροπρόθεσμα ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩΩΩ μα την τύφλα μου. Αλλά είναι συστημικά σταθερό και είναι το μοναδικό νόμισμα που είναι. Όχι, κράτη όπως Ελλάδα, δεν μου πρόσφεραν ποτέ ασφάλεια με το euro shitcoin. Η αξία που έχει χάσει από την ημέρα της δημιουργίας του δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψει!

Πίσω στο θέμα, η συστημική σταθερότητα είναι μια μορφή ασφάλειας. Τα λεφτά μου δεν μπορεί να μου τα κλέψει κανείς. Και παγκόσμιος πόλεμος να γίνει, καμία τράπεζα δεν θα μου τα παγώσει, γιατί απλά δεν κατέχει τα ιδιωτικά κλειδιά, και κανένας δεν μπορεί να τα χακάρει για να μάθει τα κλειδιά. Εννοείται ότι κανείς δεν υποχρεώθηκε ποτέ να κατέχει Bitcoin, κανείς δεν έγινε πείραμα, ίσα ίσα που τους δόθηκε ευκαιρία αν θέλουν να συμμετέχουν σε κάτι.

"People that use fiat currency as a store of value, we call them poor." -Michael Saylor <-δυστυχώς αληθινό

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, Evangelos Anagnostou είπε

Του δε μουν φιλαράκια μου, του δε μούν…

Είμαι από αυτούς που επιθυμούν να σταθεροποιηθεί η τιμή του, όχι ότι με πειράζει που ανεβαίνει (το ανέβασμα της τιμής του μου έκανε εφικτό να αποδράσω από την Ελλάδα με λίγα ευρώ που είχα μαζέψει με τα χίλια ζόρια).

Αν παρατηρήσεις, η τιμή όσο περνάνε τα χρόνια γίνεται πιο σταθερή. Μία πρόβλεψη είναι ότι όταν φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τον χρυσό, οι αλλαγές θα είναι μεν μεγαλύτερες επειδή είναι πιο ρευστό από τον χρυσό, αλλά θα είναι πάρα πολύ πιο σταθεροποιημένο από όσο τώρα. Και τότε οι ημιμαθείς ή οι εχθροί της ελευθερίας δεν θα έχουν να πουν ούτε για αυτό.

Δημοσ.

"μετά από πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)."

" Η τροποποίηση του νόμου, παρότι διατηρεί το Bitcoin ως "νόμιμο χρήμα", αφαιρεί τη λέξη "νόμισμα" και μετατρέπει τη χρήση του σε προαιρετική στην δολαριοποιημένη οικονομία της χώρας. "

Με λίγα λόγια ειπε το ΔΝΤ, θες δάνειο; το κάνεις καθόλα προαιρετικό, γιατί δε μας συμφέρει εμάς σαν τραπεζικό σύστημα η αποκέντρωση.

Ωστόσο το ότι παραμένει προαιρετικό δείχνει πως όσοι το θελήσουν, συνεχίζουν κανονικά και νόμιμα να το χρησιμοποιούν σαν αποκεντρωμένο portfolio, σαν "ψηφιακό χρυσό", συνεχίζοντας να μην υπάρχει κυνήγι μαγισσών.

Κατάλαβα λάθος;

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, mitch.dask είπε

"μετά από πίεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ)."

" Η τροποποίηση του νόμου, παρότι διατηρεί το Bitcoin ως "νόμιμο χρήμα", αφαιρεί τη λέξη "νόμισμα" και μετατρέπει τη χρήση του σε προαιρετική στην δολαριοποιημένη οικονομία της χώρας. "

Με λίγα λόγια ειπε το ΔΝΤ, θες δάνειο; το κάνεις καθόλα προαιρετικό, γιατί δε μας συμφέρει εμάς σαν τραπεζικό σύστημα η αποκέντρωση.

Ωστόσο το ότι παραμένει προαιρετικό δείχνει πως όσοι το θελήσουν, συνεχίζουν κανονικά και νόμιμα να το χρησιμοποιούν σαν αποκεντρωμένο portfolio, σαν "ψηφιακό χρυσό", συνεχίζοντας να μην υπάρχει κυνήγι μαγισσών.

Κατάλαβα λάθος;

Πολύ σωστά. Συν του ότι και τώρα με αυτά τα χρήματα αγοράζει το κράτος πενταπλάσια Bitcoin από όσα αγόραζε πριν.
Μάκης από Ελ Σαλβαδόρ

• Like 1
Δημοσ.
3 hours ago, MakisWarrior said:

Πολύ σωστά. Συν του ότι και τώρα με αυτά τα χρήματα αγοράζει το κράτος πενταπλάσια Bitcoin από όσα αγόραζε πριν.
Μάκης από Ελ Σαλβαδόρ

Τι στο καλό πηγές να κάνεις εκεί εν το μεταξύ? 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...