Ermiz Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, θέλω να φέρω κοσμήματα από τη Κίνα αλλά δεν ξέρω πόσο θα με χρεώσει το τελωνείο! Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως υπολογίζουμε το τελωνείο? Οσο και να ψάχνω δεν μπορώ να βγάλω άκρη! 3
verylife78 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου και γιατι να τα φερεις εσυ???πηγαινε πισω απο το δημαρχειο στην Αθηνα, ειναι γεματο μαγαζια με κινεζικα κοσμηματα που δινουν κανονικα χονδρικη. 1
verylife78 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Σωκρατους ειναι αρκετα, δεν θυμαμαι καποιο συγκεκριμενα, αλλα θυμαμαι πριν απο 2 χρονια που ειχαμε παει ειχε παρα πολλα
sakisgri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) Στις 4/2/2025 στις 6:00 ΜΜ, Ermiz είπε Καλησπέρα, θέλω να φέρω κοσμήματα από τη Κίνα αλλά δεν ξέρω πόσο θα με χρεώσει το τελωνείο! Γνωρίζει κάποιος να μου πει πως υπολογίζουμε το τελωνείο? Οσο και να ψάχνω δεν μπορώ να βγάλω άκρη! Καλησπέρα, Πρώτον παίζει ρόλο ανάλογα από που θα τα πάρεις, π.χ. Αν τα πάρεις από Aliexpress ξέρουμε σίγουρα αν επιλέξεις σωστό τρόπο αποστολής (μπορείς να το δεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907) και είναι μέχρι τα 186€ με Φ.Π.Α. (Vat included) δεν θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα και δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω από αυτά που θα έχεις πληρώσει στο Aliexpress. Αν τα πάρεις από Alibaba κανονίζεις με το πωλητή να στείλε με DDP (Delivered Duty Paid) η βρίσκεις πωλητή που στέλνει με DDP (οι πιο πολλοί στέλνουν) έτσι δεν είσαι εσύ υπεύθυνος για τα έξοδα του τελωνείο (είναι όλα μέσα στην τιμή) και δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω. Από κάποιο άλλο κατάστημα η πλατφόρμα κάνεις έρευνα να δεις πως στέλνουν. Παίζει μεγάλο ρόλο αν έρθει με τα ΕΛΤΑ η με ιδιωτικό courier. Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ (δλδ με China post η EMS) ξέρεις τι θα χρεωθείς, και με μεγάλη διαφορά θα πληρώσεις τα λιγότερα. π.χ. Όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο τους, αν πάρεις προϊόντα (ένα δέμα) μέχρι τα 150€ χωρίς Φ.Π.Α. θα πληρώσεις στην Ελλάδα τα ανάλογα τέλη εκτελωνισμού (ανάλογα την αξία του δέματος) και Φ.Π.Α. τπτ άλλο. Πάνω από 150€ χωρίς Φ.Π.Α. χρεώνεσαι και δασμοί που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους, αυτό μπορείς να το ψάξεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf. Πιστεύω με αυτά που θέλεις να πάρεις μπορείς να κανονίσεις το δέμα σου να είναι κάτω από τα 150€ για να μη χρεωθείς δασμοί. Αν στην τιμή είναι ο Φ.Π.Α. (Vat included) τότε στα ΕΛΤΑ μέχρι τα 186€ (150€ + 24% = 186€) θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού (αφού θα έχεις ήδη πληρώσει τον Φ.Π.Α.) Αν έρθει με ιδιωτικό courier τύπου dhl, fedex, ups κτλ. Κάνω copy-paste από εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Γιατί βαριέμαι να γράψω παραπάνω 😁(επίσης διάβασε και σε αυτό το link) Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από sakisgri
Ermiz Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου @sakisgri Τι να πω? Το ευχαριστώ ειναι πάρα πολύ λιγο! 1
sunofG Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου 15 ώρες πριν, sakisgri είπε Καλησπέρα, Πρώτον παίζει ρόλο ανάλογα από που θα τα πάρεις, π.χ. Αν τα πάρεις από Aliexpress ξέρουμε σίγουρα αν επιλέξεις σωστό τρόπο αποστολής (μπορείς να το δεις εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907) και είναι μέχρι τα 186€ με Φ.Π.Α. (Vat included) δεν θα περάσει τελωνείο στην Ελλάδα και δεν θα πληρώσεις κάτι παραπάνω από αυτά που θα έχεις πληρώσει στο Aliexpress. Αν τα πάρεις από Alibaba κανονίζεις με το πωλητή να στείλε με DDP (Delivered Duty Paid) η βρίσκεις πωλητή που στέλνει με DDP (οι πιο πολλοί στέλνουν) έτσι δεν είσαι εσύ υπεύθυνος για τα έξοδα του τελωνείο (είναι όλα μέσα στην τιμή) και δεν θα χρεωθείς κάτι παραπάνω. Από κάποιο άλλο κατάστημα η πλατφόρμα κάνεις έρευνα να δεις πως στέλνουν. Παίζει μεγάλο ρόλο αν έρθει με τα ΕΛΤΑ η με ιδιωτικό courier. Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ (δλδ με China post η EMS) ξέρεις τι θα χρεωθείς, και με μεγάλη διαφορά θα πληρώσεις τα λιγότερα. π.χ. Όπως θα δεις και στον τιμοκατάλογο τους, αν πάρεις προϊόντα (ένα δέμα) μέχρι τα 150€ χωρίς Φ.Π.Α. θα πληρώσεις στην Ελλάδα τα ανάλογα τέλη εκτελωνισμού (ανάλογα την αξία του δέματος) και Φ.Π.Α. τπτ άλλο. Πάνω από 186€ χρεώνεσαι και δασμοί που πάνε ανάλογα με την δασμολογική κατάταξη του είδους, αυτό μπορείς να το ψάξεις εδώ https://www.aade.gr/dl_assets/customs/CELEX_32019R1776_EL_TXT.pdf. Πιστεύω με αυτά που θέλεις να πάρεις μπορείς να κανονίσεις το δέμα σου να είναι κάτω από τα 150€ για να μη χρεωθείς δασμοί. Αν στην τιμή είναι ο Φ.Π.Α. (Vat included) τότε στα ΕΛΤΑ μέχρι τα 150€ θα πληρώσεις μόνο τέλη εκτελωνισμού (αφού θα έχεις ήδη πληρώσει τον Φ.Π.Α.) Αν έρθει με ιδιωτικό courier τύπου dhl, fedex, ups κτλ. Κάνω copy-paste από εδώ https://www.angroid.gr/android-tutorials/allages-apo-1i-ioylioy-kai-katargisi-tis-ateleias-agores-ektos-e-e-kai-teloneio-pos-tha-kano-agores-apo-kina-kai-agglia-posa-tha-pliroso-sto-teloneio Γιατί βαριέμαι να γράψω παραπάνω 😁(επίσης διάβασε και σε αυτό το link) Αν η μεταφορά του γίνεται μέσω ιδιωτικής Courier, όπως DHL, UPS, TNT, κτλ, τότε οι χρεώσεις αλλάζουν, αφού τα έξοδα εκτελωνισμού είναι διαφορετικά για την κάθε εταιρία, ενώ υπάρχουν και έξτρα χρεώσεις όπως τα αποθήκευτρα κ.α. Αν το πακέτο σας έρχεται με κάποια από αυτές τις εταιρίες, και θέλετε να μάθετε το κόστος εκτελωνισμού, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους τηλεφωνικά, ή να αναζητήσετε στο Google τους καταλόγους χρέωσης για τις τελωνειακές διαδικασίες, ή τον τιμοκατάλογο εκτελωνισμού της κάθε εταιρίας. Να ενημερώσω και για την δική μου εμπειρία. Όσοι παραγγέλνετε από τρίτες χώρες φροντίστε να έρθει με ταχυδρομείο και όχι Courier (εκτός αν ο πωλητής ή η πλατφόρμα που αγοράζετε ενημερώνει ξεκάθαρα ότι όλα τα έξοδα εκτελωνισμού είναι προπληρωμένα στην τιμή). Από USA φροντίστε να είναι είτε ταχυδρομείο (USPS) είτε EMS, το ίδιο και απο άλλες τρίτες χώρες. Το όριο <150€ δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από την δασμολογική κλάση του προϊόντος. Για παράδειγμα, παρήγγειλα πρόσφατα από Etsy από πωλητή στην Τουρκία ένα ρολό χρυσοτυπίας (δασμολογική κλάση 32.12.10) στα 28€ με προπληρωμένο το ΦΠΑ στο etsy. Λόγω των δωρεάν μεταφορικών θεώρησα λανθασμένα ότι ο πωλητής θα στείλει με ταχυδρομειο. Τελικά έστειλε με UPS. Σταμάτησαν το δέμα στο τελωνείο και η UPS μου ζήτησε 98€ έξοδα εκτελωνισμού λόγω του ότι προϊόντα της συγκεκριμένης δασμολογικής κλάσης περνάνε όπωσδήποτε τελωνείο). Από τα 98€ μόνο τα 7€ ήταν οι δασμοί, τα υπόλοιπα ήταν χρέωση της UPS. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μου μαζί τους και γκρίνια μου έκαναν κατευθείαν έκπτωση και ζήτησαν 60€. Συνενοήθηκα με τον πωλητή και αφήσαμε το δέμα στα αζήτητα. Εάν το έστελνε με απλό ταχυδρομείο τα ΕΛΤΑ θα ζητούσαν στην χειρότερη κοντά στα 10€ έξοδα εκτελωνισμού. 1
sakisgri Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου Δημοσ. 5 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, sunofG είπε Να ενημερώσω και για την δική μου εμπειρία. Όσοι παραγγέλνετε από τρίτες χώρες φροντίστε να έρθει με ταχυδρομείο και όχι Courier (εκτός αν ο πωλητής ή η πλατφόρμα που αγοράζετε ενημερώνει ξεκάθαρα ότι όλα τα έξοδα εκτελωνισμού είναι προπληρωμένα στην τιμή). Από USA φροντίστε να είναι είτε ταχυδρομείο (USPS) είτε EMS, το ίδιο και απο άλλες τρίτες χώρες. Το όριο <150€ δεν είναι απόλυτο, εξαρτάται από την δασμολογική κλάση του προϊόντος. Για παράδειγμα, παρήγγειλα πρόσφατα από Etsy από πωλητή στην Τουρκία ένα ρολό χρυσοτυπίας (δασμολογική κλάση 32.12.10) στα 28€ με προπληρωμένο το ΦΠΑ στο etsy. Λόγω των δωρεάν μεταφορικών θεώρησα λανθασμένα ότι ο πωλητής θα στείλει με ταχυδρομειο. Τελικά έστειλε με UPS. Σταμάτησαν το δέμα στο τελωνείο και η UPS μου ζήτησε 98€ έξοδα εκτελωνισμού λόγω του ότι προϊόντα της συγκεκριμένης δασμολογικής κλάσης περνάνε όπωσδήποτε τελωνείο). Από τα 98€ μόνο τα 7€ ήταν οι δασμοί, τα υπόλοιπα ήταν χρέωση της UPS. Μετά την τηλεφωνική επικοινωνία μου μαζί τους και γκρίνια μου έκαναν κατευθείαν έκπτωση και ζήτησαν 60€. Συνενοήθηκα με τον πωλητή και αφήσαμε το δέμα στα αζήτητα. Εάν το έστελνε με απλό ταχυδρομείο τα ΕΛΤΑ θα ζητούσαν στην χειρότερη κοντά στα 10€ έξοδα εκτελωνισμού. Ναι, το λέω συνέχεια και προτείνω, η Ταχυδρομείο η EMS η DDP. Γιαυτό στον φίλο έγραψα "Αν έρθει με τα ΕΛΤΑ (δλδ με China post η EMS) ξέρεις τι θα χρεωθείς, και με μεγάλη διαφορά θα πληρώσεις τα λιγότερα" Από USA ναι USPS η EMS από Αγγλία η Royal Mail η EMS απο Κινα η China post η EMS κτλ. Βεβαία υπάρχουν και εξαιρέσεις όπως στο Aliexpress που έρχονται με DPD/ACS αλλά περνάνε τελωνείο στην Ουγγαρία και έτσι δεν περνάει στην Ελλάδα. Με κάποιοι τρόποι αποστολής όμως, και όχι επιλέγοντας κάποια courier. Συγκεκριμένα για το Aliexpress τα αναφέρω όλα εδώ https://www.insomnia.gr/forums/topic/657816-αγορες-απο-aliexpress-τελωνειο/page/424/#findComment-60122907 επίσης και για δέματα με αξία πάνω από το όριο 150€ χωρίς Φ.Π.Α. γράφω τι να επιλέξουμε για να περάσει τελωνείο με τα ΕΛΤΑ και να πληρώσουμε τα λιγότερα. Επεξ/σία 5 Φεβρουαρίου από sakisgri
Ermiz Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου Μέλος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου @sakisgri @sunofG Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας! Ειδικά @sakisgri η απάντηση σου ήταν κατατοπιστική και με πολλές λεπτομέρειες! Από εκεί που θέλω να αγοράσω κοσμήματα έχουν μέθοδο η με Courier ή με ταχυδρομείο ! Παλιότερα οταν είχα ξανά αγοράσει και είχα βάλει courier μου ειχαν ζητήσει πάρα πολλά λεφτά! Για το ταχυδρομείο είναι η αλήθεια ότι δεν μου έκοψε να τα βάλω! Οπότε αυτή τη φορά θα δοκιμάσω μια παραγγελία κάτω των 150 ευρώ και θα την βάλω με ταχυδρομείο ! Σας ευχαριστώ παρα πολυ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα