Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας χρειάζομαι τα φώτα σας αν μπορώ να αναβαθμίσω το μηχάνημα που έχω

Οθόνη που έχω: LG UltraGear 27GS75Q-B IPS HDR Monitor 27" QHD 2560x1440 180Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG

κουτί: https://www.skroutz.gr/s/19448977/Aerocool-Split-Gaming-Midi-Tower-Kouti-Ypologisti-me-Plaino-Parathyro-kai-RGB-Fotismo-Mayro.html

τροφοδοτικό: coolermaster 650w

επεξεργαστης: intel 10400f 12 Threads

ssd:256Gb ssd Pattiot NVME

μητρικη: Gigabyte B510m

κάρτα γραφικών: Sapphire RX 580 8Gb

μνήμες: 16Gb ram gskill 3200mhz

Αυτό είναι το σύστημα που διαθέτω,

games που παίζω: fortnite-lol-fifa 24-phasmofobia-lineage 2

Ποσό που διαθέτω για αναβάθμιση:300 - 350 ευρώ 

Το μηχάνημα το αγόρασα μεταχειρισμένο παίζει κανονικά τα παιχνίδια που παίζω απλά όταν μπαίνω fortnite δεν κολλάει καθόλου απλά κάνει αρκετό θόρυβο μέσα και σκέφτομαι μήπως το φρεσκάρω μέχρι να αγοράσω καινούργιο τον δεκέμβριο,

Σίγουρα πιστέυω θα ήθελα παραπάνω χώρο ston ssd και θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιον,

Επίσης θα μπορέσω να πάω να πάρω κάποια καλύτερη κάρτα γραφικών και αν ναι ποια?

Τέλος το να αλλάξω τον ssd μόνος μου είναι δύσκολο?

Περιμένω τις απαντήσεις σας και σας ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια σας,

Αλέξανδρος

Δημοσ.

δες θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών πιθανότατα θέλει ξεσκόνισμα η μονάδα εσωτερικά, θα έχει πιάσει κουβέρτα στις ψύκτρες.
κατέβασε το hwmonitor (εχει επιλογή sensors-only στην εκκίνηση του, βάλε να παίξεις και δες μετα απο 2-5 λεπτά τις μέγιστες θερμοκρασίες στο σύστημα.

Επίσης, αν μιλάμε για την εργοστασιακή ψύκτρα στον επεξεργαστή, σίγουρα δεν κάνει δουλειά.

Κάρτα γραφικών μπορείς να βάλεις άλλη ναι, εξαρτάται απο το τροφοδοτικό και το τι χωράει στο κουτί (και φυσικά την τσέπη σου)

Για δίσκους μπορείς να προσθέσεις έξτρα εαν χρειάζεσαι, η μητρική έχει υποδοχή για εναν nvme δισκο και αυτη την στιγμή έχεις τον 256αρη.

Μπορείς φυσικά να τον αλλάξεις ΑΛΛΑ θα πρέπει είτε να βρεις εξωτερικό σύστημα για να τον κάνεις κλώνο στον μεγαλύτερο δίσκο που θα αγοράσεις αλλιώς θα πρέπει να ξαναστήσεις τα πάντα απο την αρχη στο λειτουργικό (το γνωστό φορμάτ που λέμε)

Αλλιώς παίρνεις sata ssd's και καθάρισες (αν θες μονο για αποθήκη)

Τέλος το τροφοδοτικο ναι μεν λεει κουλερμαστερ 650αρι, αλλα μας νοιαζει και ποιο είναι, να δουμε τι αποδοτικότητα εχει και πόσα 6πινα/8πινα για την κάρτα γραφικών

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
20 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

δες θερμοκρασίες επεξεργαστή και κάρτας γραφικών πιθανότατα θέλει ξεσκόνισμα η μονάδα εσωτερικά, θα έχει πιάσει κουβέρτα στις ψύκτρες.
κατέβασε το hwmonitor (εχει επιλογή sensors-only στην εκκίνηση του, βάλε να παίξεις και δες μετα απο 2-5 λεπτά τις μέγιστες θερμοκρασίες στο σύστημα.

Επίσης, αν μιλάμε για την εργοστασιακή ψύκτρα στον επεξεργαστή, σίγουρα δεν κάνει δουλειά.

Κάρτα γραφικών μπορείς να βάλεις άλλη ναι, εξαρτάται απο το τροφοδοτικό και το τι χωράει στο κουτί (και φυσικά την τσέπη σου)

Για δίσκους μπορείς να προσθέσεις έξτρα εαν χρειάζεσαι, η μητρική έχει υποδοχή για εναν nvme δισκο και αυτη την στιγμή έχεις τον 256αρη.

Μπορείς φυσικά να τον αλλάξεις ΑΛΛΑ θα πρέπει είτε να βρεις εξωτερικό σύστημα για να τον κάνεις κλώνο στον μεγαλύτερο δίσκο που θα αγοράσεις αλλιώς θα πρέπει να ξαναστήσεις τα πάντα απο την αρχη στο λειτουργικό (το γνωστό φορμάτ που λέμε)

Τέλος το τροφοδοτικο ναι μεν λεει κουλερμαστερ 650αρι, αλλα μας νοιαζει και ποιο είναι, να δουμε τι αποδοτικότητα εχει και πόσα 6πινα/8πινα για την κάρτα γραφικών

Ποσο που διαθέτω είναι 300-350 ευρω(και αν πουλησω την 580 θα έχω 400-420)

θα το δοκιμάσω αυτό με τις θερμοκρασίες όταν γυρίσω σπίτι,

Δηλαδή λες καλύτερα να πάω σε ssd εξωτερικό?

το τροφοδοτικο γράφει 650w wme coolermaster δεν ξέρω κάτι παραπάνω,

Αν μπορείς επισύναψε μου σε τι καλύτερη κάρτα γραφικών μπορώ να πάω καθώς και σε τι ssd,

Μήπως να πουλήσω αυτό το σύστημα 350 και μαζί με τα 350 που διαθέτω(700) να φτίαξω καινούργιο η δεν αξίζει?

Επεξ/σία από madkid18
Δημοσ.

Eχοντας εμπειρια απο τρεις ultragear, 24", 27" και 32", υπερευχαρηιστημενος και απο τις τρεις, δεν θα αλλαζα οθονη. Συμπαθητικο το κουτι, μικρο  αλλα αν σου αρεσει και σε εξυπηρετει ο χωρος το κρατας. Τα 650w του τροφοδοτικου ειναι αρκετα για αυτο το συστημα, αν ειναι σε καλη κατασταση το κρατας. CPU ο 10600 ειταν ο πιο vfm της σειρας του, ειδα στο best price τον πουλανε 105Ε, θα γινει ισως το PC σου ελαχιστα πιο δυνατο, αξιζει? Η καρτα σου ειναι ΟΚ για 1080p gaming.  Μπορεις να βαλεις μια δυνατοτερη, αλλα αφου θα πας σε νεο PC τον Δεκεμβριο?

Εγω θα διπλασιαζα την μνημη, αν εβρισκα δυο ιδιες μνημες και θα επερνα εναν ακομα ssd 1η 2 ΤΒ. Τα 256 ειναι λιγα. Θα αφηνα εκει μονο το λειτουργικο, ολα τα υπολοιπα στον δευτερο ssd.

Tα λεω αυτα γιατι ειχα 10400 με μια 1660 καρτα, συν 650w τροφοδοτικο, για τρια χρονια και δεν αντιμετωπησα κανενα προβλημα, ουτε ενιωσα να μου λυπει κατι σε 1080p gaming. Περιμενουμε σε λιγο καιρο να βγουν νεες καρτες, οποτε λογικα θα αλλαξουν και οι τιμες των παλαιοτερων μοντελων 

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Eχοντας εμπειρια απο τρεις ultragear, 24", 27" και 32", υπερευχαρηιστημενος και απο τις τρεις, δεν θα αλλαζα οθονη. Συμπαθητικο το κουτι, μικρο  αλλα αν σου αρεσει και σε εξυπηρετει ο χωρος το κρατας. Τα 650w του τροφοδοτικου ειναι αρκετα για αυτο το συστημα, αν ειναι σε καλη κατασταση το κρατας. CPU ο 10600 ειταν ο πιο vfm της σειρας του, ειδα στο best price τον πουλανε 105Ε, θα γινει ισως το PC σου ελαχιστα πιο δυνατο, αξιζει? Η καρτα σου ειναι ΟΚ για 1080p gaming.  Μπορεις να βαλεις μια δυνατοτερη, αλλα αφου θα πας σε νεο PC τον Δεκεμβριο?

Εγω θα διπλασιαζα την μνημη, αν εβρισκα δυο ιδιες μνημες και θα επερνα εναν ακομα ssd 1η 2 ΤΒ. Τα 256 ειναι λιγα. Θα αφηνα εκει μονο το λειτουργικο, ολα τα υπολοιπα στον δευτερο ssd.

Tα λεω αυτα γιατι ειχα 10400 με μια 1660 καρτα, συν 650w τροφοδοτικο, για τρια χρονια και δεν αντιμετωπησα κανενα προβλημα, ουτε ενιωσα να μου λυπει κατι σε 1080p gaming. Περιμενουμε σε λιγο καιρο να βγουν νεες καρτες, οποτε λογικα θα αλλαξουν και οι τιμες των παλαιοτερων μοντελων 

εγω πάντως με το σύστημα της υπογραφής συχνά πυκνά ειναι ολο τερματισμένο στα 1080p ιδιαίτερα δε στα 120+ fps (forza horizon 5 πχ) και στους νεους τιτλους (alan wake 2 πχ) το συστημα οριακα εφτανε τα 60 καρέ με FSR.

Είναι αναλόγως και τα παιχνίδια βέβαια.

47 λεπτά πριν, madkid18 είπε

Ποσο που διαθέτω είναι 300-350 ευρω(και αν πουλησω την 580 θα έχω 400-420)

θα το δοκιμάσω αυτό με τις θερμοκρασίες όταν γυρίσω σπίτι,

Δηλαδή λες καλύτερα να πάω σε ssd εξωτερικό?

το τροφοδοτικο γράφει 650w wme coolermaster δεν ξέρω κάτι παραπάνω,

Αν μπορείς επισύναψε μου σε τι καλύτερη κάρτα γραφικών μπορώ να πάω καθώς και σε τι ssd,

Μήπως να πουλήσω αυτό το σύστημα 350 και μαζί με τα 350 που διαθέτω(700) να φτίαξω καινούργιο η δεν αξίζει?

MWE σκέτο; κάπου θα γραφει 80plus και διπλα bronze η κατι αντιστοιχο (silver πχ) ειναι η κατηγορία τους.

80plusratings.jpg

Καινούριο σύστημα, μπορείς να φτιάξεις ναι ΑΛΛΑ παίζει ρόλο με τι θες να ασχοληθείς. Αν μιλάμε για ΑΑΑ τίτλους τότε κανενα 450αρι ειναι ΜΟΝΟ η κάρτα γραφικών (τιμες απ εξω δεν θυμαμαι αλλα σίγουρα πχ μια RX 7700XT και ανω 4060Τi και άνω) για να πεις οτι σύστημα θα ειναι ΑΝΕΤΟ και δεν θα χρειάζεται να ριχνεις γραφικά. Τα ίδια περίπου και σε επεξεργαστή/μητρική

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Chris2756 είπε

Οθόνη δεν αλλάζω πριν 2 μήνες την πήρα είναι 2κ πολύ καλή,

Μνήμες αν είδα καλά από το τζάμι εχει υποδοχή η μητρική μόνο για 2 slots και είναι πάνω 2 8αρες,

Εχεις δικιο δεν θα αλλαξω καρτα γραφικων αφού θα πάω σε καινούργιο τον δεκέμβριο

SSD να πάω σε εσωτερικό η εξωτερικό?

Είναι εύκολο να αλλάξω τον εσωτερικό μόνος μου?

Επεξ/σία από madkid18
Δημοσ.

δεν ειπαμε για εξωτερικό ssd πάντως.

Μπορείς να πάρεις sata ssd. Κουμπώνει στις sata θυρες της μητρικής (εχεις 4 θύρες κάτω απο το 24πινο της μητρικής) και εκει να εχεις τον αποθηκευτικό σου χώρο.

Αν θες να αλλάξεις τον nvme ναι δεν ειναι κάτι (βγαζεις τη βιδα, βγαζεις τον δισκο,μπαίνει ο νεος, βιδώνεις τελος) απλά θα χρειαστεί να περάσεις ξανά το λειτουργικό και τα συναφή εκτός αν βρεις αλλον υπολογιστή με 2 υποδοχες nvme ώστε να στον κάνει κλώνο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Xristaras12 είπε

δεν ειπαμε για εξωτερικό ssd πάντως.

Μπορείς να πάρεις sata ssd. Κουμπώνει στις sata θυρες της μητρικής (εχεις 4 θύρες κάτω απο το 24πινο της μητρικής) και εκει να εχεις τον αποθηκευτικό σου χώρο.

Αν θες να αλλάξεις τον nvme ναι δεν ειναι κάτι (βγαζεις τη βιδα, βγαζεις τον δισκο,μπαίνει ο νεος, βιδώνεις τελος) απλά θα χρειαστεί να περάσεις ξανά το λειτουργικό και τα συναφή εκτός αν βρεις αλλον υπολογιστή με 2 υποδοχες nvme ώστε να στον κάνει κλώνο.

Ξέρω να κάνω φορμάτ οπότε ας πάω αν είναι σε καινούργιο nvme,

Έχεις να μου προτείνεις κάποιον γρήγορο ssd 1 tb? 

Δημοσ.

εγω να σου προτείνω, το θέμα ειναι οτι η μητρική τον nmve τον διαχειρίζεται απο το chipset οπότε PCIe 3.0 x4 υποστηρίζει. Οτιδήποτε καινούριο και νεο να βάλεις ταχύτητες (πιθανότατα) παραπάνω απο αυτόν που έχεις δεν θα δεις. Μόνο εαν σκοπεύεις να τον κρατήσεις μελλοντικά πάρε κατι νεότερο ναι

δυο απο τις κορυφαίες επιλογές

https://www.skroutz.gr/s/37773967/Western-Digital-Black-SN850X-With-Heatsink-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-WDS100T2XHE.html

(βγαινει και χωρίς ψυκτρα με λιγα ευρώ παρακάτω)

https://www.skroutz.gr/s/39358901/Samsung-990-PRO-SSD-1TB-M-2-NVMe-PCI-Express-4-0-MZ-V9P1T0BW.html

Στην τωρινή σου μητρική και να τους βάλεις μην περιμένεις να δεις θαυματα.

Κρατάω μικρό καλάθι περι ασυμβατότητας (αν το δει και απαντήσει κάποιος άλλος). Φοβάμαι μη δεν παίξει καθόλου λόγω GEN4 SSD (η σειρά 10 της Intel ΔΕΝ υποστηρίζει καθόλου pcie nvme gen 4, χρειάζεται η 11η σειρά και ο ssd μιλάει απ ευθείας με τον επεξεργαστή χωρίς την παρέμβαση του chipset)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντάξει δεν είναι ανάγκη να το "τερματίσει" με τον nvme. 110-120€ για SN850X και 990 Pro; Ας πάρει καλύτερα σε αυτά τα λεφτά κάποιον 2TB που θα αξιοποιήσει τον παραπάνω χώρο!

Χάθηκε ο κόσμος να πάρει κάποιον πιο οικονομικό; Ακόμα και με πιο σύγχρονο σύστημα διαφορές δεν θα έβλεπε με Western Digital SN770 ή και ακόμα και SN580, TeamGroup MP44 Graphene.

Επεξ/σία από TopCLR
  • Like 3
Δημοσ.
Μόλις τώρα, TopCLR είπε

Εντάξει δεν είναι ανάγκη να το "τερματίσει" με τον nvme. 110-120€ για SN850X και 990 Pro; Ας πάρει καλύτερα σε αυτά τα λεφτά κάποιον 2TB που θα αξιοποιήσει τον παραπάνω χώρο!

Χάθηκε ο κόσμος να πάρει κάποιον πιο οικονομικό; Ακόμα και με πιο σύγχρονο σύστημα διαφορές δεν θα έβλεπε με Western Digital SN770 ή και ακόμα και SN580, TeamGroup MP44 Graphene.

με το pc που έχω θα έχω θέμα με το pice 4?

1tb νομίζω είναι αρκετός δε χρειάζομαι παραπάνω,

Οπότε ποιον μου προτείνεις φίλε μου?

Δημοσ.

Λογικά δεν θα έχεις θέμα συμβατότητας γιατί υπάρχει συμβατότητα προς τα πίσω. Τώρα αν υπάρχει η "τρελή" περίπτωση να έχει ασυμβατότητα η μητρική σου με τον συγκεκριμένο SSD που θα πάρεις; Ναι, είναι μια πολύ μικρή πιθανότητα που "υπάρχει" σε όλα τα συστήματα!

Οι SSD που παρέθεσα (άποψή μου) είναι οι καλύτερες επιλογές γιατί:

α) Ο SN580 στα 60€ με 5 έτη εγγύηση είναι μια τίμια επιλογή

β) ΟΙ SN770 και MP44 στα ~70€ είναι αρκετά γρήγοροι, αν ψάχνεις κάτι παραπάνω σε ταχύτητα (εννοείται με σύστημα pci-e 4.0, όχι το δικό σου).

γ) Αν (για οποιοδήποτε λόγο) ψάχνεις κορυφαίες επιδόσεις, μια χαρά επιλογή είναι και οι Kingston KC3000 / Fury Renegade στα 85-90€.

δ) Αν δεν σε νοιάζει το κόστος, απλά πας σε SN850X/ 990 Pro!

• Like 1
Δημοσ.

Αφού θα φτιάξεις νέο pc μέσα στο 2025, παρε πραγματα να μεταφερεις και στο νεο, πχ nvme, ενα cpu cooler συμβάτο κτλ.

Λες κάνει θόρυβο, έχεις το στοκ κουλερ του 10400f?. Αν ναι, παρε μια freezer 36, AG400.

Αν κρατήσεις την 580 μεχρι το νεο build, κάνε ενα undervolt, θα πέσει η θερμοκρασία και ο θόρυβος.( υπάρχουν βιντεο στο ΥΤ, afterburner).

Αναβαθμίζεις την gpu ειτε σε κατι προσωρινό, είτε κατι κατάλληλο για το επόμενο build-1440p gaming (δεν ξέρω τι αντέχει το τροφοδοτικό).

Σε καινούργια 7700ΧΤ για 2κ gaming ίσως? Σε μτχ κατι στα 250 με εγγυηση, 4060/6700. (κάποιος gamer θα σου απαντήσει καλύτερα και για τα δυο σενάρια ).

• Like 1
Δημοσ.

10400 αλλά με καλή aftermarket cooler έχει κ ο πιτσιρικάς και rtx2080 κ όταν ζορίζεται σε παιχνίδια, πατάει γκάζι μόνο η gpu, ούτε η cpu, ούτε το ανεμιστηράκι της cpu

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

εκανα μια δοκιμη το max κοιταω?

στο max ο επεξεργαστης γραφει 62βαθμους και η καρτα γραφικων 73 βαθμους,

Είναι χάλια? :P 

9 λεπτά πριν, Kthulhou είπε

10400 αλλά με καλή aftermarket cooler έχει κ ο πιτσιρικάς και rtx2080 κ όταν ζορίζεται σε παιχνίδια, πατάει γκάζι μόνο η gpu, ούτε η cpu, ούτε το ανεμιστηράκι της cpu

2 ώρες πριν, Xristaras12 είπε

εγω πάντως με το σύστημα της υπογραφής συχνά πυκνά ειναι ολο τερματισμένο στα 1080p ιδιαίτερα δε στα 120+ fps (forza horizon 5 πχ) και στους νεους τιτλους (alan wake 2 πχ) το συστημα οριακα εφτανε τα 60 καρέ με FSR.

Είναι αναλόγως και τα παιχνίδια βέβαια.

MWE σκέτο; κάπου θα γραφει 80plus και διπλα bronze η κατι αντιστοιχο (silver πχ) ειναι η κατηγορία τους.

80plusratings.jpg

Καινούριο σύστημα, μπορείς να φτιάξεις ναι ΑΛΛΑ παίζει ρόλο με τι θες να ασχοληθείς. Αν μιλάμε για ΑΑΑ τίτλους τότε κανενα 450αρι ειναι ΜΟΝΟ η κάρτα γραφικών (τιμες απ εξω δεν θυμαμαι αλλα σίγουρα πχ μια RX 7700XT και ανω 4060Τi και άνω) για να πεις οτι σύστημα θα ειναι ΑΝΕΤΟ και δεν θα χρειάζεται να ριχνεις γραφικά. Τα ίδια περίπου και σε επεξεργαστή/μητρική

bronze grafei 650w

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...